פינת הקיטורים לשרותכן.

מרגנית2

New member
הוצאות הוצאות

הפשוש שלי התחיל בית ספר תיכון פרטי. משמעות הדבר שזה עולה כסף. בנוסף להוצאה זו לקחתי לו מאמן כושר אישי - לא היתה ברירה - היה לו קשה מאד בשיעורי ספורט. זה שני שיעורים פרטיים בשבוע. נוסיף על זה את שיעורי הפסנתר שהוא ממש אוהב... ועכשיו ממש לפני השינה מתברר שיש בעיה לימודית וצריך גם מורה פרטית לחיזוק.
&nbsp
הבכורה עובדת ומקיימת את עצמה. אבל לאחרונה התחילה טיפול פסיכולוגי ואני משלמת, מחשש שבגלל הכסף היא תוותר על הטיפול. חשוב בעיני.
&nbsp
אני מנסה לחשוב במה לחסוך. שאלתי את הילד אם אפשר לוותר על הכבלים. אולי בתשתית באינטרנט בטלפון אפשר לחסוך. הרגשתי שזה מלחיץ אותו השיחה הזו.
רעיונות נוספים אולי יש לכן?
&nbsp

אד י

New member
התלבטתי אם להגיב

בסוף החלטתי להגיב כי אני בסך הכל באותו מצב או בדרך ללהיות באותו מצב.
אז אני מקווה שתקראי את התגובה לא כביקורת אלא כמחשבות של מישהי שמנסה לעשות את אותו שינוי.
&nbsp
אני מנסה לשנות את כיוון המחשבה שלי, אני עובדת על עצמי כדי לשנות את הגישה שנוטה לפתור בעיות עם כסף.
&nbsp
לדוגמא, שיעור ספורט, ספורט הוא חשוב לבריאות, אבל שיעור ספורט בבית ספר זה לא שיעור שחייבים להצטיין בו. וספורט שטוב לבריאות אפשר לעשות גם בחינם אם הילד רוצה. והיום יש גם אפליקציות שאפשר להתאמן איתן ואפילו להגיע להשגים של ריצת מרתון.
לדוגמא על עצמי, נכון שלילדה שלי קשה חברתית כל תחילת שנה, זה לא אומר שאני חייבת לרשום אותה בתחילת שנה לכל חוג שהיא מבקשת. אפשר לפתור את הבעיה הזאת גם בלי חוגים, ואני אקפיד יותר בשנה הבאה.
&nbsp
עוד דברים שאני מנסה לעשות ולא תמיד מצליחה: לבקש הנחות ומלגות. השנה ביקשתי במקום אחד, ובאחרים בכלל לא ביקשתי (למה ??? צריכה לעבוד על זה).
אתם בבית ספר פרטי, האם ניתן לבקש הנחה ?
&nbsp
כיוון מחשבה נוסף שצריך שינוי בעיניי -
לא לחפש איפה לחסוך (כי מגיע השלב שבאמת אין מאיפה), לחפש איך להגדיל הכנסות.
היו לי חודשיים מאוד טובים בהקשר הזה, אבל החודש שוב היתה נפילה

&nbsp
ולסיכום,
אם את מחליטה לנתק את הכבלים, זו החלטה שלך, לא של הילד.
ותאמיני לי שלא יהיה לו שום קושי בלי כבלים.
זה נראה לנו בלתי אפשרי לחיות בלי זה, אבל האמת שהיום את כל התכנים יש ברשת.
אני התנתקתי לפני שנה, הודעתי לילדה שחברות הכבלים גונבות מאיתנו כסף והגיע הזמן לשים לזה סוף. התחברתי לטריפל של סלקום. זה חסכון אדיר.
עכשיו אני שוקלת להתנתק גם מזה, כי ממילא אין לי זמן לצפות, והילדה כבר מזמן עברה לצרוך תכנים רק מהרשת....

s p r i n g1

New member
אני שנים בלי כבלים וחוסכת במה שקשור לאינטרנט וטלפונים ונייד

יש לי טלויזיה שיש בה קליטה של עידן פלוס ואינטרנט, השקעתי באנטנה של עידן, אני קונה TV BOX סינים , אנדרואיד עולה ממש זול ועוד אחד שמע ההפעלה שלו וינדוס 10 וזה גם מאפשר גלישה באינטרנט (יש גלישה בטלויזיה אבל אל מספיק טובה),
יש לי חבילה זולה של אינטרנט וספק וגם חבילה מאד זולה בניידים (שלי ושל הגדולה).
אני קונה טלפונים סינים שעולים פחות מרף המכס, לא משקיעה אלפי שח בטלפונים, אז נכון שיש טלפונים יקרים ששווים ונותנים פי אלף, אבל העלויות מאד מאד יקרות ולא שווה כי כשהם נשברים הם נשברים.... וכשהם מתקלקלים למשל שפכתי על האחרון בטעות כוס מים, אז קניתי עוד אחד ב280 שח....(בנתיים איכשהו הטלפון שטבע במים התייבש לגמרי וגם עובד)
לילדה יש לשימוש שוטף טלפון נוקיה פרימיטיבי ב150 שח וכשהיא צריכה ואטס אפ למשל אז יש את הטלפון הסיני הקודם שלי שמשהו בטעינה התקלקל אבל אני מטעינה בטריות במטען בטריות.
בגדול נראה לי שאני חוסכת מאות שקלים בחודש על מה שקשור להוצאות אינטרנט/טלויזיה/תקשורת ומחשבים ויש לילדיות מספיק תוכניות ומספיק אפשרויות.
ולגדולה השנה חוץ משיעורי שחיה שהיה הכרחי בנתיים אין הוצאות על חוגים, היא לא רצתה צופים וחוגים ממש אין זמן, ועדיף בזמן הפנוי שתיפגש עם חברות...
מצטרפת להערות הבונות של אדי , אולי תחליטי שתעשו ספורט משפחתי ביחד, אולי אמון אישי לא כל שבוע אלא פעם ב....
שיהיה
בחסכון בהוצאות והגדלת הכנסות.

s p r i n g1

New member
סטרימרים

מחשב קטן שמגיע בקופסה קטנה , שיש עליו מערכת הפעלה אנדרואיד או וינדוס, וחיבורים שונים USB HDMI כניסה של כבל רשת וכו, הקופסאות האלה מאפשרות להתחבר לאינטרנט , למקלדת, לעכבר יש בחלקם WIFI ומקשרים אותם ב HDMI לטלויזיה או למס המחשב

שלגיה73

New member
משתפת במחשבותי

אתחיל דווקא מהסוף- בעיני ילד בגיל של בנך כבר אמור להבין בשיקולים של כלכלת המשפחה, להבין שיש סדרי עדיפויות. זה שמצמצמים כבלים זה לא כי אין לכם, אלא כי אתם כמשפחה בוחרים להוציא את הכסף שלכם על דברים אחרים.
גם בני בן ה 8 כבר חשוף לשיקולים כאלו, גם אם זה בדברים קטנים.
לרובנו אין כספים שמספיקים לגם וגם וגם וגם
וחלק מהיכולת לנהל משפחה מבחינה כלכלית זו היכולת לתעדף, לדחות סיפוקים ולעשות ויתורים מתוך בחירה.
זה דבר מאוד חשוב שאני לא יודעת כמה מלמדים בביהס היום (בעבר בטח שלא, אולי זה השתנה- אין לי מושג), והמקום ללמוד בו את זה זה הבית.
&nbsp
מעבר לזה הייתי שואלת- מה צריך לקרות כדי שנוכל לממן שיעורים פרטיים/פסנתר/מאמן כושר אישי/כבלים וכו (פסיכולוג בעיני זה בדיוק כמו רופא פיזי ובריאות עבורי קודמת לכל הוצאה אחרת ותיכון פרטי אם החלטת שזה מה שהכי מתאים לו אז זה לא משהו שעל הפרק לשנות)
אולי אפשר שיעורים פרטיים בזוג, אולי אפשר להתאמן לבד ולקחת מאמן רק שיבנה תוכנית אימונים מותאמת אישית, פסנתר אולי אפשר להצטרף לקבוצה וכו. ואם בנך יכול לעבוד אז אולי חלק מהמימון יגיע ממנו
&nbsp
וכמובן שאם אפשר להגדיל הכנסות זה תמיד מבורך

יולי 7

New member
אני גם מתכוונת להתנתק מהכבלים

וחושבת על האופציה הזו:
http://israelfreetv.wixsite.com/xbmc
זה משאיר עדיין הרבה אופציות לצפיה ובחיסכון ניכר
&nbsp
(אולי יש כאן מי שכבר יש לה ותוכל להרחיב)
&nbsp

שלגיה73

New member
אני חשבתי על זה

וירדתי מזה
יש בפייס קבוצת תמיכה לקודי, קראתי קצת את הדיונים שם והבנתי שצריך לא מעט התעסקות טכנית (של התקנות במחשב, לא חיבורים פיזיים), ובמעט זמן שכבר בא לי לצפות בטלויזיה לא בא לי להתחיל להתעסק בהתקנות כדי לצפות
ולכן התחברתי לסלקוםTV
מי שמחזיק בבית טלפון קוי ולוקח את חבילת הטריפל שלהם- התוספת לעומת תשלום לאינטרנט, ספק וטלפון קווי היא של עשרות שח בודדים בחודש (לי זה העלה את התשלום ב 20 שח לחודש). היתרון הגדול הוא שיש המון תכנים מאוד נגישים, מתורגמים ומדובבים ולא צריך להתחיל לחפש אותם בכל מיני הרחבות וכו

מרגנית2

New member
אחרי חצי שעה על הקו

הצלחתי להוריד את מחיר המנוי בהוט ב140 שח. בחרתי בחבילה מצומצמת.
התקשרתי לבזק וקיבלתי גם שם חבילה יותר זולה - ב50 שח.
אייקון של: "מרגישה הקלה".

יולי 7

New member
וואו יפה! איזה הפרש!

תודה על התזכורת לכמה חשוב לעשות את השיחות האלה פעם ב...
כמה את משלמת עכשיו?

מרגנית2

New member
חבילת מינימום

של טלויזיה עולה בהוט 120 שח. זה כולל גם שימוש בוי או די. אבל מוגבל. צריך לשים לב לאותיות הקטנות.. זו חבילה עם כמה ערוצי ילדים. אבל ייתכן שאלו לא הערוצים שניצפים אצלנו. אצטרך לעשות שיחה עם הילד בנושא קיצוצים.
&nbsp

אד י

New member
כמה את משלמת סך הכל על תקשורת בייתית

טלוויזיה+אינטרנט ספק+אינטרנט תשתית+קו טלפון נייח ?
&nbsp
אני רק אומרת שהטריפל של סלקום, נותן לך את כל הנ"ל ב 160 שקל לחודש.
כשהתכנים בטלוויזיה יותר טובים מהמינימום של הוט.
וכמו שאמרנו ממילא אפשר לצרוך טלוויזיה באינטרנט.

וואלה... אני רק על האינטרנט לבד משלמת מעל 100

וספק עוד 50, וזה בלי תכנים, ואין לי קו נוסף.
&nbsp
הבעיה שהבנתי שהקליטה של סלקום גרועה באיזור שלי.
&nbsp
&nbsp

מרגנית2

New member
הטריפל באמת זול אבל

זה אומר שאם יש תקלה בסלקום אין לי שום תקשורת ולצערי קורות פה תקלות. בימי השלג. בימי השריפות. בימי פיגועים. לכן מעדיפה לפזר את התקשורת והטלויזיה בין כמה חברות.
&nbsp

אד י

New member
זה לא נכון

סלקום זה רק המותג, ספק התשתית והטלפון זה בזק, ספק האינטרנט זה נטוויזן.
&nbsp
מבחינת תשתית יש לך רק שתי אופציות בארץ, בזק והוט.
לשניהם יש כבלים תת קרקעיים שלא מושפעים ממזג אוויר.
ובאופן כללי התשתית של בזק נחשבת לטובה יותר.
אם תהייה תקלה בבזק אז לא יהיה לך טלפון ואינטרנט, אבל עדיין יהיו לך את ערוצי עידן+ שלא תלויים בבזק. ומן הסתם גם סלולרי לגיבוי.
אם תהייה תקלה בסלקום, אז לא תהייה לך טלוייזיה, אבל כן יהיה לך טלפון ואינטרנט.
אם תהייה תקלה בנטוויזן אז לא יהיה לך אינטרנט, אבל יהיו לך ערוצי עידן+ וגם טלפון.
&nbsp
זה מאוד דומה למצבך במידה ואת משלבת הוט ובזק.
ויותר טוב ממצבך במידה ואת משלבת הוט והוט.
&nbsp
&nbsp

מרגנית2

New member
תודה על ההסבר. נשמע מעולה.

לגבי התקלות השונות זה מנסיון? והטלויזיה של סלקום מתחברת אלחוטית לרשת הסלולרית?

למעלה