מסכמ"ש
משהו טוב שקרה השבוע: שום דבר מיוחד.
משהו רע שקרה השבוע: גם לא. עוד שבוע רגיל כזה של עליות ומורדות. לפחות הוא הסתיים בטון חיובי פחות או יותר וכרגע אני אופטימי.
משהו שמצפים/לא מצפים שיקרה שבוע הבא: להמשיך כמו בימים האחרונים.
התחדשות השבוע: כלום, וטוב שכך.
סרט השבוע: ראיתי שני סרטים תיעודיים שקשורים לאופנה ובשנים מופיעה אנה וינטור:
"גיליון ספטמבר" - בתכלס אין בסרט הזה שום דבר מיוחד, אבל איכשהו בכל זאת הוא עבר לי בטיל, אז כנראה שהוא מעניין לצפייה. והפסקול שלו (ליידיטרון, מארק רונסון ועוד) מעולה!
אה, וכמו שאמרו הרבה אנשים לפני - גרייס לגמרי גונבת שם את ההצגה. ואנה וינטור לא נראית כזאת מכשפה כמו שעשו ממנה.
"ביל קנינגהם, ניו יורק" - מומלץ ביותר! אחד הסרטים היותר מרגשים, מעניינים ומיוחדים שראיתי בהקשר של אופנה. מסופר על צלם אופנת הרחוב הקשיש, על שגרת היום-יום שלו, על הפינוי שלו מהדירה ועל המסתורין שאופף את חייו. וברור שמלווים בדרך גם המון דמויות אופנתיות וצבעוניות מניו-יורק שהוא מצלם וצילם לאורך השנים. בן אדם ממש מיוחד ומרגש. אהבתי מאוד. סרט מומלץ לכל אחד, בלי קשר אם הוא מתעניין בצילום, אופנה או כל דבר אחר. וסרט חובה לאוהבי ניו-יורק.
סדרת השבוע:
ספר השבוע: "חייו ומותו של סוקרטס" של אפלטון (זה כמה מהדיאלוגים המוקדמים שלו שאוגדו לספר אחד, במקור הוא כמובן לא נקרא ככה) – קריאה נוספת. אחד הספרים המדהימים והחשובים שקראתי בחיי, והוא מדהים גם כשקוראים אותו שוב. אני בטוח שזו לא הפעם האחרונה שאני קורא אותו בחיי. נאום ההגנה של סוקרטס הוא אחד הדברים הכי מדהימים שקראתי (איזה בן אדם מדהים הוא כנראה היה, ע"פ אפלטון) ותמונת הסיום של "פיידון" היא אחד הטקסטים המרגשים שקראתי בחיי. כשסוקרטס שתה את הרעל כמעט בכיתי (הלוואי שהייתי מאלה שיכולים לבכות). לגמרי מעלה דמעות לעיניים.
שיר השבוע: מיכה שטרית – באביב
https://www.youtube.com/watch?v=FC04RYCqpak
הוא ממש מרגש אותי משום מה, ומתחבר בצורה טובה (טובה מדי) לתקופה שאני נמצא בה.
אלבום השבוע: John Frusciante – Enclosure – לגמרי עשה לי את השבוע ובינתיים הוא גם האלבום שעשה לי את השנה.
מאכל השבוע: מלא מלא שטויות, כרגיל.
ציטוט השבוע: "החיים אינם הדבר החשוב ביותר, אלא החיים הטובים." (סוקרטס, ע"פ אפלטון)
תמונת השבוע: תמונה חדשה של טרי ריצ'ארדסון. משהו בה מרגש אותי.
תכניות לסופ"ש: היום הייתי בים, עוד מעט הולך לראות את "רחוב ג'אמפ 22". מחר – מנוחה.
אחר (או: מסר חשוב לאומה): תהיו אופטימיים. אחרת באסה.