ערב טוב אנשים! זהו פוסט תחקיר!

רינתי77

Active member
ערב טוב אנשים! זהו פוסט תחקיר!

אני ובנות הפורום מבקשות מהגברים כאן להסביר לנו פעם אחת
ולתמיד, מה זה הדבר הזה שנקרא "גבריות חדשה"?
במה היא שונה מהישנה? זה מרגיש אחרת?
הייתם מגדירים את עצמכם ככאלה?
יש לזה קשר למטרוסקסואל (שזה עוד משהו אני לא מבינה מה זה..)?
אנא הסבירו לנו, שלא נמות טיפשות!

גבריות חדשה

זה שגבר לא מתבייש להגיד שגם הוא צריך אינטימיות, רגש, ביטחון ואהבה. במובן מסוים זה טוב כי הוא כבר לא צריך להעמיד פנים ולעמוד בכל מיני חוקים נוקשים ופרימיטבים לגבי מהי גבריות.

אני כמובן לא מתייחסת למטרו-סקסואליות במובן החיצוני שלה כן? כמובן שרצוי שגבר ישמור על היגיינה גופנית ואוראלית, ישתמש בדאורדורנט וילבש בגדים נקיים עם שילובי צבעים סבירים. אבל אני לא מתחברת לכל החימצון של השיער, החלקות, עגילי יהלום וגברים שעושים גבות דקות דקות ומשתמשים בקרמים יותר יקרים משלי.

רינתי77

Active member
אבל למי הם אומרים את זה?

אחד לשני? לנשים שלהם? האם זה עוד משהו שייבאו
מאמריקה והאם יש מצב שלא כל הנשים ממש מעריכות
את השינוי הזה?

אין לי מושג לגבי כל זה

יש נשים שמעדיפות גבר "ישן" ויש כאלה ששמחות על השינוי הזה.

אני לא חקרתי את זה גם, אני פשוט מרגישה ככה מסצנת הדייטים שיצא לי להיתקל פחות ופחות בגברים שמעדיפים רק סקס, הרבה מצהירים שהם רוצים אהבה וזוגיות. מרגישים יותר בנוח לדבר על זה. ככה מההתרשמות שלי בכל אופן. אני חושבת שאיזון הוא מילת המפתח. כמו שכתבתי לא רוצה גבר נשי, תלותי ורכרוכי, הוא חייב להיות גברי בעיניי, אבל לא מתחברת גם לגברים שאוצר המילים שלהם מסתכם ב"ציצי, תחת, אוכל, פיפי, לישון, אוגה בוגה", או גברים שמרגישים שזה לא גברי להחמיא לאישה שלהם ולתת לה את החופש והספייס שלה.

poseidon111

Active member
גבריות חדשה זה מושג שהמציאו הפמניסטיות

הרדיקליות לתאר את עצמן. הן עדיין לא החליטו מה הן\הם רוצים להיות.
זה עוד בולשיט מבית היוצר של אלו שלא מסוגלים להרים פטיש 10 קילו, בלי לקרוא לגבר "ישן" שיבוא לעזור.
זה אלו שיש להם ז' מאותגר התפתחותית, כדי להגיד שיש דברים חשובים לא פחות, כמו להוריד שערות מהחזה ומבית השחי (של גברים, כן)?
האם אני כזה? אשתי אומרת שמהבחינה הזו של גבר ישן \חדש אני גורילה, למרות שאני לא שעיר כלל. למה היא רומזת?

את הבנת את זה, אישה?

רינתי77

Active member
אז אתה אומר שזה חארטה, כל החדשנות

הזאת? הנשים נהיו כל כך מפחידות עד שהצליחו לגרום
לזכרים לוותר על גבריותם, רק כדי שהן יהיו מרוצות, זה מה
שאני מבינה.

poseidon111

Active member
אני אומר שאין פה חדשנות. גברים הם לא מקשה

אחת ותמיד היו מטרוסקסואלים, רק שהם לא ידעו שכך זה נקרא.
היום גם לזה יש שם.

דרך אגב, תגדירי לי מהי "גבריות", ואז אפשר יהיה לדעת אם הם ויתרו על חלקה.

lefler11

New member
מצטרף לשאלה של פוסידון

לעניין ההגדרה של גבריות...

ואחדד עוד יותר - מהי ההגדרה של "גבריות ישנה" ובמה היא שונה מ"סתם גבריות" או "מגבריות חדשה"

רינתי77

Active member
כשכתבתי "גבריות" התכוונתי

לגבריות הישנה, שהוחלפה בגבריות החדשה. ואני לאו דווקא
מדברת על המטרוסקסואלים, שהיא תופעה חיצונית בעיקרה,
אלא יותר על ה"רגישות" החדשה הזאת של הגברים.

רינתי77

Active member
שמע, זה מה שאני מבינה שמתכוונים

כשאומרים "גבר חדש". ברצינות, אני לא חושבת שגברים לא
היו רגישים פעם, אלא שהיום זה לגיטימי להפגין את
אותה הרגישות...

lefler11

New member
את חושבת שהחיזורים והרומנטיקה

של "הגבר הישן" אינם הפגנת רגש

אני חושב ש"הגבר הישן" (על פי ההגדרות שלך) היה הרבה יותר רומנטי והשקיע הרבה יותר בחיזור ולכן אני חושב שהוא גם היה הרבה יותר רגיש ולא פחד להפגין את זה כלפי חוץ.

לדעתי "הגבר החדש" (על פי הגדרה שלך) רק "משחק אותה" רגיש ובתכלס שמגיעים לזמן האמת הרגש לא משחק תפקיד מכריע.
אני חושב שאיפשהו הרומנטיקה ומלאכת החיזור "קצת" הלכה לאיבוד ככול שבני האדם התפתחו אבולוציונית... (וברור שתמיד יש חריגים יוצאים מן הכלל
)

וזאת כמובן רק דעתי

רינתי77

Active member
אני לא הגדרתי מהי גבריות חדשה.

בפוסט הפותח שאלתי בדיוק את זה" מה היא הגבריות החדשה
שמדברים עליה כל הזמן. החבר'ה ניסו לענות על השאלה.
נו, מה התשובה שלך?

lefler11

New member
לדעתי לא קיים כזה מושג

גבר זה גבר ואישה זאת אישה ובשני המקרים מדובר בבן אנוש שהוא יצור רגיש מטבעו.

אז נכון שיש אנשים יותר רגישים וכאלה שפחות - אבל האם זה קשור להיותם גבר \ אישה

לדעתי הכל בראש - כלומר גם פעם וגם כיום רמת הרגישות והפתיחות של שני המינים הייתה יחסית גבוהה (בשינויים המתחייבים שעברו על המינים לאורך האבולוציה של המין האנושי).

המונחים פמניזם ושובינזם הגיעו מאנשים שחושבים שהם טובים יותר מאחרים.
על פי גישתי לחיים אין בן אדם שהוא יותר טוב מהאחר - כולנו בסה"כ אוסף של אנרגיות...

יש בן אדם שיודע לעשות "בחירות טובות" יותר מהאחר ביחס לחיים שלו ובהקשר הספציפי שלו - זה לא הופך אותו להיות טוב יותר \ נעלה מהאחר, זה מקסימום הופך אותו לקצת יותר חכם מהאחר...

אני חושבת שהגבר "החדש" הוא לא בדיוק

מה שנקרא "מטרוסקסואל"... אני חושבת שהגבר החדש הוא יותר עדין, יותר מתחשב בתפקידה של האישה בחיים המודרניים. מודע לכך שהיא עובדת קשה מחוץ לבית, עוזר במטלות הבית ובטיפול בילדים, אין לו בעיה לבשל ואף נהנה מזה.
אני לא יכולה לדבר בשם הגברים, אבל נדמה לי שהם מרגישים יותר טוב עם עצמם דווקא בתור הגבר החדש. אני לא בטוחה שהגבר אשר רובץ ומגרבץ כל הערב מול הטלויזיה ואשתו מסתובבת כמו פורפרה אחרי הילדים והכביסות, אני לא בטוחה שהוא מרגיש כל כך טוב עם עצמו ועם המסורת שהנחילו לו אביו וסבו. לפעמים הם לא יודעים להיות אחרת.
הגבר המטרוסקסואל, אם הבנתי נכון, הוא גבר שפשוט דואג לטפח את עצמו, להסיר שיערות כדי לא להיראות אדם קדמון, לבשם את עצמו, ללכת לקוסמטיקאית, פדיקור ומניקור, צובע שיער ומתלבש בהתאם, אבל הוא לא בהכרח 'הגבר החדש'. יכול להיות שהוא נשאר אפילו אותה הגברת רק בשינוי אדרת.
אבל, מה אני מבינה?

seelinewoman

New member
אם "הגבר החדש" קורא לעצמו גם פמיניסט

אגיד לך בדיוק מהו:

גבר עצלן שלא אוהב להתאמץ במיטה,
ומשאיר לי את כל העבודה בשם ה"שוויון".

בקיצור, מישהו שלא ממש יודע להיות גבר, לטעמי.

seelinewoman

New member
לגמרי

הוא רק יגיד שעכשיו תורו,
ושהגיע הזמן שאת תשקיעי בו,
ואת מוכת רגשות אשם
ושוכחת שהוא בכלל לא משקיע בך.
הוא גבר חדש שמשקיע רק בעצמו.
העצמה גברית קוראים לזה היום.

עכשיו אתם מבינים למה אני מעדיפה אותם כמה שיותר ישנים ומיושנים?

אני אגלה לך סוד

עכשיו שאני לא צריכה עזרה עם תינוקות וטיטולים, אני מעדיפה אותם ג'נטלמנים, מיושנים ומעושנים
מן ג'יימס בונד כזה שראה דבר או שניים בחייו שאוהב לעשן ויודע לאהוב אישה יותר מאשר את עצמו...
אבל, כן, כשהייתי צעירה וזקוקה לכל עזרה, רציתי מאוד שהאיש שלי ידע לעזור ולהושיט יד כשצריך. שתהיה חלוקה צודקת של מטלות הבית. ואני רואה שאצל זוגות צעירים, לא פעם, זאת סיבה מאוד קריטית למריבות ואפילו לפירוד.

somewoman

New member
את יודעת

שזה לא סותר..
ג'נטלמן אמיתי גם יעזור עם הטיטולים ועם הארוחות וייתן לך את המקום שלך בתוך הזוגיות..

אבל החינוך היום הוא קצת אחר.. בכלל, אני קוראת בפורומים השונים איך גברים [וגם נשים] מתחשבים על כל שטות, איך לכולם יש "חוקים" עוד לפני שהם פגשו את בני זוגם ..
ונותר לי רק לשאול - מה נסגר??

למעלה