בסימן עולמות

N o R i K o

New member
בסימן עולמות

מי היה? איך היה?

אז כן, בסוף לא היה מפגש פורום, כי לא מצאתי את מפגש פורום הארי פוטר
ניצחתי כפייל-עולמות
אבל כן ראיתי את מעין ויעל ואיילת! (וגם את אור אבל היא יותר שייכת להארי פוטר...
וגם את דניאלה אבל היא אמרה לי שהיא נטשה אותנו >>>>>;)
מצחיק אותי שכולם היו מופתעים מכך שאני קופצנית ונלהבת. חברה שלי אמרה לי "מה את רוצה, זה כי את נאצית" והבהרתי לה שאני לא נאצית, אני אוכפת שקט.

בסוף לא נכנסתי לאף הרצאה, אבל אני כן חייבת לשתף שמול ה... אשכול פיס הזה יש יוגורטיה בשם taps וזה אחד הדברים הכי טעימים וגאוניים שמישהו המציא בעולם. O_O
וזהו!

וכמובן, בלי קשר לעולמות, כולכם מוזמנים לשתף אותנו באיך אתם מעבירים את החג שלכם

אם כבר
אז שאלה

מישהו קרא פה את הבחירה? אני לא יודעת מה הדיעה שלי עליו
וההשוואה ל HG מתבקשת כלכך!

אוקי הנה תקציר תגידי לי אם זה נשמע מוכר

עולם עתידני משהו שנשלט ע"י מנהלנים שמחליטים לבן אדם הכל! מה הוא יאכל (ואגב הם אוכלים בריא כזה עם מספיק קלוריות ליום) איפה הוא יעבוד, מתי הוא ימות ועם מי הוא יתחתן .
הסיפור המרכזי הוא על בחורה העונה לשם קאסיה שמגיעה ליום שבו מתאימים לה את ההתאמה שלה ,יש לה שתי בחירות ,זאנדר שהוא החבר הכי טוב שלה שהוא טוב ומצחיק והיא מכירה אותו מגיל 0 ואותו מתאימים לה מההתחלה , אבל אז היא מגלה מישהו שהסתירו ממנה ,בחור בשם קיי שהיא לא אמורה לדעת עליו אבל היא נמשכ ת אליו מאוד.
ואז העלילה מסתבכת כי כי צריכה לבחור

N o R i K o

New member
לי זה דווקא נשמע הרבה יותר כמו

The Giver...
לא נשמע לי כמו HG בכלל, אבל... דיסטופיות הן דיסטופיות

פאנגירל

New member
קראתי את הכריכה האחורית

והפייספאלם שלי היה כל-כך חזק שכמעט וגרמתי לי לזעזוע מוח. באמת? גיבורה שקוראים לה במשהו עם ק \ ט \ ס ? בחירה בין שני בחורים? עולם שנשלט בידי "מנהלנים" (אם זה לא תרגום מגוחך אני לא יודעת מה כן...)?

בכל מקרה, הפסדתי משהו רציני? אני רגילה שכריכות אחוריות הן מזעזעות, אבל הדמיון בקווי העלילה פשוט מחשיד... חוץ מזה שאחרי 'מחוננת' ו'ההצהרה' שכולם הבטיחו שלי שימלאו את החלל הריק של HG והתאכזבתי באופן רציני - אני לא ממהרת להשוואות כאלו.
אבל שוב, האם אני טועה וסתם חופרת וזה היה ספר אשכרה טוב?

N o R i K o

New member
איך ההצהרה אמור למלא את HG

כשהוא אפילו לא ממלא את עצמו?

עדיין לא החלטתי מה יותר גרוע, הסוף שלו או של MJ.
למרות שההצהרה הוא חלק מטרילוגיה כך ש... מי יודע מה יקרה בספרים הבאים

וגם במחוננת לדמות הראשית יש שם עם ק\ט\ס, לא?
אך, אך, המקוריות בימינו...

Digi Lista

New member
דווקא קניתי לא מזמן את "הבחירה".

לא קראתי אותו עדיין אז אין לי דיעה עליו, אבל יכול להיות בלי קשר ל'משחקים' שהוא כן מעניין בפני עצמו, מה גם שזה לגיטימי שעל כל דבר מצליח יקומו ניסיונות דומים (חלקם אולי נכתבו לפני או באותו זמן אבל לא זכו להתייחסות עד שיצא משהו דומה והפך לגדול כל כך עד שכל הוצאה רצתה מין להיט דומה משלה ופתאום נזכרה... זה קרה עם אינספור סדרות מהשנים האחרונות 'הארי פוטר'<'אריק רקס' למשל, דווקא אחלה סדרה>, 'דמדומים'<לפניו ואחריו היו המון ספרים דומים בבסיס>, 'מתים להתפרסם' <מול 'נא להתנהג בהתאם' שיצא אחריו בכמה שנים> ועוד המון דוגמאות גם מהעבר הטיפה יותר רחוק...)...., יש איזו תיאוריה על מאגר הידע שהוא אוניברסלי וככה מסבירים איך אנשים ממקומות שונים בעולם כתבו/יצרו דברים בלי להיות מודעים אחד לשני בערך באותו הזמן, אם התיאוריה הזו נכונה אפשר להבין את ההיגיון...
מלבד התיאוריות העמוקות, נשאלת השאלה הצינית מה הקטע עם ספרים שבעברית מתחילים באות ה (סימון ה הידיעה) ונגמרים בצליל 'רה', לא רק מבחינת התרגום שבמקור שם הספר היה אחר, סתם מתהייה חסרת תועלת- 'הבחירה', ההצהרה', 'החזרה' (שגם אותו אני עוד צריכה לקרוא, הוא נח על המיטה עם חבריו...) 'ההמרה' ויש לי כמה הצעות שצריך ליישם בז'אנר 'ההתרה', 'האזכרה', 'ההסברה', 'המאפרה', 'ההגדרה', 'הבחורה', 'החברה', 'המורה', 'ההכרה'... בחיי, אני צריכה למצוא משהו משמעותי יותר להתעסק בו

פאנגירל

New member
ההצהרה מזעזע

גיבורה אנמית עם חבר אנמי וסיפור טלנובלי (היא אמא שלו, מנהלת שלו, הם הורים שלה שלקחו אותו תחת חסותם, מוות של כולם מאפשר את החיים של הילדים... בלהבלהבלה צפוי-צפוי-צפוי). גם סיפור האהבה שלהם עיצבן אותי ברמות, הוא כל-כך אנמי וחיוור!
אבל... אנחנו מדברים על אותה ההצהרה? כי בספר שאני מדברת עליו אין שום סימן לספרי המשך... הוא גם נגמר די באפילוגיות כזו.

מחוננת קיטשי נורא, עם גיבורה ראשית בשם קטסה (הו והשם הזה לא מזכיר לי כלום
) עם כוחות מיוחדים והאהוב הנצחי שלה. יש כמה רגעים חמודים, אבל בעיקרון זה הזכיר לי כזה גילטי פלז'ר של אופרת סבון וממש לא את משחקי רעב. אבל מה שכן, זה עדיף על ההצהרה...

היי, שמתם לב שכל ספר שמתיימר לאטום את החור בלב שקולינס יצרה עם הסוף של MJ, מדלג על החלק של האמירה ומגיע ישר אל משולש האהבה \ אהבת הנצח? במקום ללמוד מHG שהפוקוס לא חייב להיות ברומן בשביל למשוך בני נוער, הם שמים אותו במרכז... כאילו, ברצינות, נכון אני בת 15 (15!) רווית הורמונים, אבל אני לא הולכת לקרוא זבל רק בגלל זה

הדבר היחיד שכן ממלא את החלל זה משחקי הכס, אבל ג'ורג' ר.ר. מרטין לוקח שנים (בין 4-5) לכתוב ספר. הוא פרסם את הראשון ב-1996 - שזה די מטריד כי עדיין לא נולדתי אז - ויש בינתיים חמישה. מומלץ ביותר!

N o R i K o

New member
להצהרה מעליי

כן, אנחנו מדברות על אותה ההצהרה. גם אני רציתי לערוף את הראש אחרי הסוף, כי הוא הרגיש לי מאוד "סגור" אך פתוח בו"ז, ואז גיליתי שהוא חלק מטרילוגיה.
אני חושבת שהוא היה ספר טוב, פשוט לא טוב מספיק. הרעיון שלו ממש ממש גאוני, אפילו יותר מתקבל על הדעת ממשחקי הרעב ואם הוא היה נכתב בידי סופרת אחרת הוא יכל להיות מטורף, לקחת בהרבה על דברים נוספים, אבל הסופרת ניסתה להפתר מדברים בצורה מהירה מדי במקום להתעמק בהם, וכמו שאמרת היו שם קטעים יותר מדי מטופשים-צפויים-טלנובליים, כמו הקטע הלא ברור בעליל עם המנהלת ילדי נטל שלהם
אבל אני חושבת שיש לו פוטנציאל מעולה.

משחקי הכס ממתין לי על המדף ;_;
אני עוד אגיע אליו!

פאנגירל

New member
הרעיון של ההצהרה טוב מאוד

ואפילו הגיוני. אני בהחלט יכולה לראות את זה קורה אם מישהו היה ממציא תרופת 'אריכות ימים'. הבעיה היא שאנה בהתחלה פשוט מעצבנת, פיטר הוא מאהב לא מוצלח וכל השתלשלות העניינים היא קיטשית עד ביזארית. הוא לא היה ספר טוב בעיני - לא נורא אבל גם לא טוב. אבל שוב, חברה שלי לא הפסיקה להשוות אותו למשחקי הרעב אז אני מניחה שהגעתי עם צפיות מסוימות... ושגויות.

תגיעי תגיעי תגיעי תגיעי תגיעי! הם פשוט אדירים. טיריון

N o R i K o

New member
מעליי להצהרה, ובפנים

dude seriously...

דווקא אנה ממש אמינה בעיני. כמו קטניס, היא הרגישה לי כמו דמות שאני באמת יכולה להאמין לה. פיטר היה חמוד, בסדר כזה. אם תשאלי אותי, הוא מאהב הרבה יותר אמין מפיטה

שוב, הוא היה ספר שהתחיל טוב (הסוף גרוע מכדי שאקרא לו טוב, כמו עם MJ שהוא ספר שהתחיל מצוין בעיניי... עד הסוף @_@) אבל לא מספיק טוב.

פאנגירל

New member
נו טוב אם חייבים
להצהרה...

אנה הייתה אמינה אבל סופר-מעצבנת. מילא להאמין, אבל אני רוצה להתחבר לדמות. אני לא התחברתי. היא הייתה פשוט טפשית בהתחלה.
פיטה FTW! פיטר (יחסית לאנה) היה עוד בסדר, אבל סיפור האהבה שלהם היה קצת... חיוור. כלומר ממש חיוור. הבחור שאל אותה אם היא מרשה לו להחזיק לה את היד. וכל הכתיבה של הרומן ביניהם הייתה קיטשית נורא.
ואת אומרת את מה שאת אומרת על פיטה רק כי טים גייל מעוור אותך... אני מסרבת לחשוב על כל אפשרות אחרת

הבעיה העיקרית היא שהספר מתחיל נורא נמרח, לאט-לאט בבית היתומים... ואז בום הכל הולך ומסתבך והסופרת מתבלגנת עם עצמה ומוצאת פיתרונות ביזארים ועם זאת צפויים. ואיך יכול להיות לזה המשך? הסוף מזעזע וסגור.

N o R i K o

New member
Oס;

העובדה היא שפיטר מצא את אנה מעניינת, הוא אמנם היה מאוהב בה מבלי להכיר אותה לעומק, אבל הוא כן שמע סיפורים עליה, ופרט לכך שיצא לו להכיר אותה, הוא לא ויתר על העקרונות והמניעים שלו

שמת לב למשפט שלך? "טים גייל מעוור אותך - אני מסרבת לחשוב על אפשרות אחרת" - אז מי כאן מתעוורת - את או אני?

פיטר הוא דמות יותר טובה מפיטה, זה לחלוטין יאמר לזכות ג'מה מלי. זה שפיטה הוא "חמוד חתיך מושלם" לא הופך אותו לדמות טובה

והרי לך, ויקיפדיה, המשכים-
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Declaration_(novel)
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Resistance_(novel)

פאנגירל

New member
><""

המשפט על ההתעוורות... זה היה משפט שנאמר בצחוק, אם היית שמה לב לסמיילי שאחריו (מאחר ואי אפשר להעביר טונים בכתב משתמשים בסמיילים...).
בכל מקרה אני חושבת שפיטה הוא דמות טובה יותר מפיטר, פשוט כי פיטר (וכל שאר הדמויות בספר הזה, שממש לא מצאתי אותו מוצלח) מרגיז, ילדותי, וממש-ממש חיוור וחסר יחוד.
ואם כבר מדברים על משחקי רעב ועל תכונות אני חייבת לצטט חברה שלי שאמרה היום את המילים האלו (פחות או יותר) - "אנשים רואים בגייל דמות טובה יותר מפיטה בגלל שיש לו הרבה חסרונות ותכונות רעות. זה אולי הופך אותו בעיני אנשים לדמות טובה יותר, אבל גם לאדם רע יותר."

ו, כמו שאמרתי בעבר פה בפורום, אני שופטת דמויות גם על-פי רצון לחיות במחציתם. אנה טיפשית בעיני, פיטר עוד סביר אבל מאוד אנמי... שלא לדבר על שאר הדמויות שקיימות רק כדי להוסיף נופך טלנובלי...

ואמ, בעבר אמרת שפיטה לא חתיך... שגייל הוא זה שכל הבנות מתרפקות לרגליו... אז אני מניחה שכשנוח פיטה הוא "חמוד-חתיך-מושלם" ובכל הפעמים האחרות הוא "סתם חסר עמוד שדרה ומכוער שנמרח על קטניס"... ><"

N o R i K o

New member
אני מצטערת,

בואי ואספר לך כמה דברים על היטלר-
הוא היה צמחוני, הוא מאוד מאוד אהב את הכלב שלו, הוא למד אומנות והוא לא בגד באשתו אפילו פעם אחת.
אבל הוא הוביל לרצח עם.

זה שלאדם יש כמה תכונות שליליות לא הופכות אותו לאדם רע. זה שלאדם יש כמה תכונות חיוביות לא הופך אותו לאדם טוב.
לפיטה יש רק תכונות חיוביות. בכך שאין לו תכונות שליליות זה לא הופך אותו לאדם טוב. זה הופך אותו לדמות שבנויה באופן גרוע. ולא משנה כמה פיטר לא מצא חן בעינייך, הוא עשוי טוב יותר מפיטה. שהוא בתכלס, חסר עמוד שדרה שנמרח על קטניס. לא משנה אם הוא חתיך או מכוער, כי מדובר פה על האופי שלו ומבחינת אופי הוא תמיד יהיה חסר עמוד השדרה. ופיטר לא היה כזה. והוא הוביל את אנה לשינוי.
מה שחברה שלך היה חסר טעם בעליל.

אני לא רואה לאן הדיון הזה הולך, כמו שאמרת בעצמך, את מסרבת לחשוב על אפשרות אחרת.
נראה לי שאת זו שקצת מעוורת טים-פיטה ולא ממש שמה לב לכך שלדמות שלו פשוט אין לאן להתפתח וללכת.

פאנגירל

New member
נו באמת
MJ

היטלר נישא לאווה יום אחד בלבד לפני שהם שניהם התאבדו, כמה זמן בדיוק היה לו לבגוד בה?
[חוץ מזה שאני לא מבינה איך להיות צמחוני זו תכונה טובה. זו דרך חיים - לא דרך חיים לטעמי אם יורשה לי להוסיף - אבל בהחלט לא תכונה שמעידה על טוב לב. מילא אם הוא צמחוני מתוך אידאולוגיה של דאגה לבעלי החיים או משהו, אבל זה הוא נהיה צמחוני בגלל הבריאות שלו. אני לא מבינה איך זה קשור]

בכל אדם יש תכונות שליליות וחיוביות (גם בפיטה, גם בגייל. פיטה למשל, כמו שרומז שמו, הוא פטי לא נורמלי. והוא לא מבין איפה הוא נמצא רוב הזמן. הוא לא אמיץ או מנהיג) אבל באופן כללי אנחנו כן יכולים להחליט מי אדם טוב ומי לא. איך? אם נראה את היחס בין התכונות הרעות וחיוביות.
בדמות של גייל יש הרבה חסרונות - יש גם הרבה יתרונות, אבל גם הרבה חסרונות. אם זה הופך אותו לדמות עגולה בעינייך - אשרייך. בעיני, בדמות של גייל כפי שאני רואה אותה, החסרונות עולים על היתרונות. ובכלל, זיווג שלו עם קטניס זו סכנת פיצוץ.

לדמות שלו היה הרבה לאן ללכת אחרי הניצודות. זה שקולינס הרסה הכל באפילוג אחד טיפשי זה משהו אחר.

N o R i K o

New member
MJ

יש אנשים שמוצאים בצמחונות תכונה טובה. אני לא מסכימה עם זה, ממש לא, אבל הנה, נתתי לך תכונה שאנשים תופסים כטובה.
ולהיות פתי זו לא תכונה שלילית, ופיטה לא פתי. פרט לכך שהוא האמין לכך שקטניס באמת אוהבת אותו - כי הוא באמת אהב אותה. בכל מקרה אחר הוא חכם לכיוון השנון, חכם מאוד אפילו. חכם יותר מקטניס, זה בטוח.
והנה, את בעצמך אומרת - לדמות שלו היה לאן ללכת אחרי הציד. כלומר, אחרי שסוזאן קולינס הייתה צריכה לדפוק לו את המוח כדי לעשות איתו משהו. לפני כן... מה נעשה איתך, פיטה? הממ... בוא נגרום לך לומר עוד קצת כמה קטניס חשובה לך, יותר מהחיים שלך ויותר מהמשפחה שלך, כי זה הכיוון היחיד שהדמות שלך הולכת אליו... *מיינד בלואון*

ואני מצטערת, מה שאמרת על התכונות החיוביות והשליליות? אחד הדברים השטחיים ששמעתי.
את לא נותנת לאדם פלוס על התכונות החיוביות שלו ומינוס על התכונות השליליות שלו ומחשבת. את מסתכלת על התמונה המלאה, על הדעות שלו, על המחשבות שלו, על המניעים שלו. וכשאני מסתכלת על התמונה המלאה, אני מבינה את גייל ואת המניעים שלו, גם כשהוא מוצא את עצמו אבוד ושלילי מרוב כאב. כשאני מסתכלת על פיטה, אני רואה מישהו שמבחינתו קטניס היא מס' 1 ותו לא.

וכמו שאמרתי קודם - אין לדיון הזה לאן להתפתח... כבר אמרתי לך בעבר כמה לא רלוונטי בעיניי כל הקטע של "האם הדמות יכולה להיות חברה שלי", ואת יותר מדי טים פיטה בכדי להסתכל על הדמות שלו תכלס, כך ש...

נצטרך להסכים שלא להסכים, כרגיל

פאנגירל

New member
צמחונות זו לא תכונה
MJ

טובה או לא טובה, זו לא תכונה. זו אידאולוגיה במקרה הטוב. זה כמו להגיד שמישהו קומוניסט.

כשאת לומדת בנאדם ואת התכונות שלו, את מוצאת בו דברים חיוביים ושליליים. אם תמצאי אדם שבאופן עקבי את רואה בו תכונות שאת מחשיבה כרעות, או כאלו שמעצבנות אותך, לא תתרחקי ממנו? לא תחשבי שהוא אדם פחות 'טוב' מאלו שאת כן רואה בהם תכונות טובות? טוב, אולי לך זה נשמע שטחי, לי זה נשמע בהחלט הגיוני.

פיטה חכם בעניינים מסוימים, אבל טיפש לגמרי באחרים. הוא אף-פעם לא הבין את היימיטץ' כפי שקטניס הבינה, ולא את הסכנה שאחרי המשחקים. הוא היה פתטי ונאיבי אז.

המניעים של גייל לא ברורים לי כמו לך, ולעומת זאת של פיטה כן. זה שמשפחה של פיטה לו סופר-חשובה לו (ואפשר להבין את זה אחרי אמא כזו...) לא אומר שאין לו מניעים. בכל MJ גייל פשוט מורעל כנגד הקפיטול והשנאה מעוורת אותו כל-כך עד שאפילו לא מזכירים את המשפחה שלו (מה שאמור להיות הכי חשוב לו על-פי קטניס). ובסוף הוא פשוט בורח. WTF?
את מסתכלת על פיטה ולא מבינה מה המניעים, אני מסתכלת על גייל ולא מבינה אותם. לא קשור לא מעוור או לא, אני פשוט לא מבינה. גם אני יכולה לתרץ את חוסר ההסכמה ביננו בזה שאת 'לא מסתכלת בדמות של גייל כמו שצריך', אבל זה יהיה פשוט לזלזל בדעות שלך...

אני מסתכלת על הדמות של פיטה טוב מאוד, פשוט לא באופן שאת רוצה שאסתכל עלייה. זו שהדעה שלי לא זהה לשלך לא אומר שאני לא 'מסתכלת על הדמות של פיטה'.

Digi Lista

New member
בואי ננסה יחד לפשט את העניין...

בכללי אני דיי מסכימה עם אופן ההסתכלות החדה של נוי, אבל בואי רגע ננסה לנתח לעומק כל אחד מהם.
נתחיל מגייל- איך את תופסת אותו ואיפה השלב שאת לא מבינה את המניעים שלו?
על הסוף יש בינינו הסכמה דיי גדולה, אשמח בכל זאת שתפרשי את כל הגישה שלך מבחינת האופי של הדמויות, זה באמת ברמה של פיתוח דיון ולא מעבר

למעלה