היי
MJ
אני שמחה שמצאת את החפירות שלנו מרתקות! ולפי החפירה הזו, התקבלת למועדון! (אני צוחקת, אני צוחקת, אני אוהבת לקרוא חפירות
)
אממ, אני חייבת להגיד שאני פחות או יותר יודעת רק את השם של נוי (FOREVER ALONE שכמותי) - אז אני אשמח אם תציגי את עצמך (ראיתי את הכינוי שלך פה הרבה פעמים אבל אני תמיד איומה בשמות! אולי את דנה? יש פה איזה אחת... או שתיים? גאד אני איומה בזה).
בכל מקרה אני מאיה, 15 (לפני יומיים! מותר לי להשוויץ), וטים פיטה - אם לא ניחשת
וברור, קטניס אומרת בעצמה (בספר הראשון כמובן) מה ההבדל בין הקשר שלה עם גייל לבין הקשר שלה עם פיטה:
I can't help comparing what I have with Gale to what I'm pretending to have with Peeta. (...) Gale and I were thrown together by a mutual need to survive. Peeta and I know the other's survival means our own death.
אבל אז פיטה והיא עוברים את המשחקים, וכל מה שהיה לה במשותף עם גייל - הצייד, הדאגה הקיומית לאוכל ולתנאים בסיסיים - השתנה ואיננו. הכל חוץ מהדאגה על המשפחה - שבשביל גייל נותרה אותו דבר (מחסור באוכל, כסף...) ובשביל קטניס נהייתה קשה יותר, כי עכשיו היא צריכה להגן על אמא שלה ועל פרים מפני סנואו והקפיטול. לעומת זאת השוני הזה בין פיטה וקטניס די מצטמצם, כי למרות שהרקע המקורי שלהם שונה הם שניהם חוו את החוויה הקשה של המשחק, ושניהם עכשיו על תקן מנצחים בכל הקשור בזה. לא לשכוח שברכבת פיטה תמיד ניחם את קטניס, כי לאור המצב החדש והסיוטים החדשים הוא מבין אותה טוב יותר. כמובן יש את כל עניין האירוסין שמציב אותם פחות או יותר כמקשה אחת מול כולם.
פיטה ללא ספק הגיע ממשפחה עם מצב טוב יותר מזו של קטניס וגייל, אבל גם מצבו לא היה מזהיר. המשפחה שלו תמיד אכלה לחם, אבל הוא היה הלחם הישן או השרוף (זכור לי במעורפל את קטניס מזועזעת מזה, חושבת שהבשר הטרי שהיא צדה טוב בהרבה מהלחם העבש של פיטה). וכמובן המצב המשפחתי לא מצוין - בלשון המעטה. מזה אולי לא נוצר לוחם מרדן ועקשן כמו גייל, אבל כן מוציא ממנו כמה כישורי השרדות - זריקת שקי קמח (או חפצים כבדים אחרים
) נותנים לו זרועות חזקות וכוח פיזי, כישורי ההסוואה שלו עוזרים לו בזירה וכו".
יש הרבה ספרים שמתיימרים להחליף את משחקי רעב (וזה כתוב אפילו על הכריכה האחורית של 'הבחירה') מבחינת העלילה הכללית - עולם מעוות ועתידני שלא הגיבורים הם אלו ששולטים עליו, גיבורה אמיצה ומשולש אהבה. בשביל רוב החברות שלי הדמיון הזה מספק
אבל מה שקורא בכל הפעמים זה שבמקום לשים את משולש האהבה במקום מינורי (כמו במשחקי הרעב) ספרים אחרים שמים אותו במרכז (זאת על אף השאיפה לחקות את משחקי הרעב). אני יודעת שמשולשי האהבה הם לא עניין חדש ושהם מעניינים קוראים, אבל בתור ספרים שהרצון שלהם הוא לרכוב על ההצלחה של משחקי רעב \ לפנות לאותו קהל מעריץ - הם ספרים שמאבדים הרבה רבדים שיש במשחקי הרעב בעיני, ומשאירים את הספר תחת ההגדרה 'רומן'. לכתוב רומן זה בסדר גמור, זה ז'אנר מצוין, אבל לא משהו שאתה מצפה מספר שמושפע כל-כך ממשחקי הרעב.
אגב פגשתי ילדה אתמול שנאמה לי על זה שמשחקי הרעב זה חיקוי חיוור של דמדומים... אין לי שום דבר נגד דמדומים (אני אפילו טים סת' קליוורטר החמוד הזה
) אבל ברצינות?!
בנוגע להיטלר - אין ספק שהוא היה מנהיג כריזמטי עם יכולות יוצאות דופן. הוא נאם באופן מרשים, משכנע, וסחף הרבה אנשים אחריו. אין פה שאלה בכלל, הוא היה אשף תקשורת ואומן בנאומים. הקטע הוא שהוא השתמש בכשרון שלו כדי להטיף לגזענות ולרצח עם.
והנה, שוב את שמה את הצמחונות כ"תכונה" טובה בהכרח
חשבתי שדווקא אתן - טים גייל מושבעות שכמותכן - תבינו את שצמחונות זה משהו שמנוגד לטבע ההשרדות שבנו. אבל נו טוב...