התרמת דם

Ofericko

New member
הגיוני. אבל הם לא יכולים לדעת את זה לפני

ההתרמה והם גם לא בודקים את זה אף פעם.
הם רק נותנים איזה דף למלא ובו אני זוכר שהם שואלים כל מיני שאלות בנוגע לאורח החיים או למדינות שביקרת בהן בזמן האחרון וכאלה (אאל"ט). אני לא זוכר אם יש שם התייחסות לתזונה צמחו-טבעונית.

subatoi

New member
אין שאלה כזו ספציפית. אבל צריך לסמן אם לוקחים

ויטמינים או תרופות, אז ברגע שתכתוב B12 יעלו עליך

בכל מקרה, אין להם בעיה עם זה. הם בודקים המוגלובין (או ברזל, או משהו כזה), ואם אתה בטווח אז סבבה.
בפעם הראשונה שבדקו לי שאלתי אותם אם זה חדש, ואמרו שזה נוהל חדש (בגלל שמד"א הצטרפו לנהלים עולמיים בלה בלה בלה) ועכשיו בודקים לכולם, גם לגברים. אני חושב שהיתה פעם אחת מאז שלא בדקו לי בכלל

בכל מקרה, גם אני צריך לתרום כבר מזמן. יאללה, בוא.

Ofericko

New member
והנה ארוחת הצהריים של היום -

תבשיל המבוסס על אורז עם תירס בשילוב התבשיסלט "עדשבים" (עדשים ועשבים) מאתמול.

ממני לא לוקחים כי גרתי באנגליה

בשנות השמונים והתשעים אז אוטומטית פוסלים.... בגלל מחלת קרויצפלד-יעקב. (שמועברת מאכילת בשר! אבל ככל הזכור לי אין הקלות תרומה לטבעונים או צמחונים. מספיק שגרת שם)
בכל פעם שאני עוברת ע״פ האמבולנס של תרומת הדם בכיכר רבין מצחיק אותי שדם אנגלי לא נאה להם, אבל אמבולנס תרומת יהודי אנגליה כן

vegetalien

New member
המלצה לי אליך.

תרמתי דם פעמיים, לפני כשנה ולפני כשמונה חודשים (אגב, בפעם השניה בכלל לא בדקו לי המוגלובין. אמרו שהנהלים השתנו ובודקים רק לנשים. בטח זה משתנה בכל יומיים).

עם זאת, שמתי לב לתופעה שהדאיגה אותי. לפני התרומה הראשונה, רמת ההמוגלובין שלי הייתה על 15.4 (טווח תקין לגבר - 13.5 עד 18).
שלושה חודשים לאחר התרומה הראשונה עברתי בדיקות דם כלליות, ולראשונה חלה אצלי ירידה מתחת ל- 15 (14.7).
נבדקתי בעבר (גם כטבעוני, גם כלא טבעוני), ומעולם לא ירדתי מ- 15. מעולם.
ועדיין, בחרתי שוב לתרום דם כחודש לאחר בדיקת הדם. חודשיים אחר-כך נבדקתי שוב בבדיקות דם כלליות, ורמת ההמוגלובין שלי צנחה ל- 13.8, שזה תקין אבל כבר די גבולי.
גם רמות הפריטין ירדו בהתאם. תחילה היה 309, לאחר התרומה הראשונה 155, ולאחר התרומה השנייה - 72.
החלטתי לא להמשיך לתרום, לפחות לא בתדירות גבוהה. כנראה נדרש אצלי יותר זמן על מנת לחדש מאגרים.
בינתיים ההמוגלובין עלה ל- 14.2, אבל נראה שאני עוד זקוק למספר חודשים לא-קטן כדי לחזור לרמה הראשונית.

אז המלצתי היא: בדוק את רמת ההמוגלובין שלך כשלושה חודשים לאחר מתן התרומה (שהרי מד"א נותנים לתרום בהפרשים של שלושה חודשים, משמע המאגרים אמורים, לפחות טכנית, להתחדש).

Ofericko

New member
מוזר... תרומת דם גורמת לצניחת ערכים?

הרי הדם מחדש את עצמו בזמן קצר... מוזר שההתחדשות הזו מתרחשת עם צניחת ערכים.

vegetalien

New member
אל תשכח

שאני יחיד, ועל-כן מה שתיארתי בפניך הוא מקרה אנקדוטלי בלבד. ייתכן שאני מקרה יוצא-דופן. ובכל זאת, כדאי להיות עם אצבע על הדופק (לאחר מתן התרומה).

גם לי הייתה צניחה של המוגלובין

האמת שאני לא יודעת מה הייתה רמת ההמוגלובין שלי בזמן התרומה אבל עצם זה שתרמתי כבר אומר שההמוגלובין היה תקין. עם זאת, כאשר עשיתי בדיקת דם חודש וחצי בלבד אחרי התרומה, ההמוגלובין כבר היה מתחת לנורמה.

וזה עוד בלי לתרום תרומת דם "רגילה" אלא רק תרומה של טסיות דם, שלא אמורה להשפיע על רמת ההמוגלובין..

למעלה