על הטיול לבד
זה לא יאומן כמה שהעולם נפתח בפניך כשאתה מטייל לבד. חוויה אדירה! במיוחד בשביל ישראל (מניסיון!). יצא לי לטייל עם אנשים ולבד, ואני מעדיף לבד. למה? כי כשאתה בקבוצה, זה יותר בעייתי להכיר אחרים ולהתחבר אליהם, אתה סוג של "עקוד" לקבוצה שלך, ללא היכולת "לבגוד" בה ולצרף\להצטרף לאחרים. מומלץ ביותר למי שרוצה חוויות, להכיר אנשים חדשים ולפתח עצמאות.
ובנימה כללית יותר, כן, יוצא לי לעשות דברים לבד. כשאני קונה בגדים, אני הולך לבד, ואין לי שום בעיה עם זה.
אגב, פעם היה לי מעין "אפטר" מהצבא, אז הלכתי לראות סרט בקולנוע, כשהגעתי לקופאית וביקשתי לקנות כרטיס לסרט מסויים, ועל אף שהייתי בגפי, היא שאלה אותי "2 כרטיסים, נכון?". לא יכול לומר שלא היה לי עקצוץ בלב.
אני משער, שהבחירה של לעשות פעילות מסויימת לבד, היא נגזרת של אופי הפעילות. בטיול למשל, הרבה יותר קל לחבור לאנשים אחרים. ישנם הרבה גורמים מקשרים - הטבע, הריחוק מהחיים, המכנים המשותפים למטיילים.
לעומת זאת, פעילויות קצרות-טווח, בהן הסיכוי להכיר מישהו חדש הוא מינימלי, כמו לראות סרט בקולנוע, הן, לעניות דעתי, פחות מומלצות לעשות לבד. כשאני הולך לסרט בקולנוע, אני אוהב שיש איתי שותף שאפשר לחלוק עמו את ההנאה, תהיות ורגשות שהסרט מעלה.