יצרתי את הדף הראשון שלי בויקיפדיה

• פותח הנושא naudg
  • פורסם בתאריך

trilliane

Well-known member
מנהל
מצוין, הגיע הזמן שיהיו ערכים לקדמים

יש לי המון מידע על קדם 1989, שמרתי גזרי עיתון, יש לי גם עותק מצולם של חוברת התווים שיצאה לכל השירים (כן כן, היה דבר כזה, חבר טוב שלי קנה וצילמתי ממנו). לצערי זה לא משהו שזמין לי באופן מיידי אלא קבור אי שם במחסן בבית הוריי, כנראה... אבל בהזדמנות אנסה למצוא ולהוסיף מידע (למשל איך קראו למלוות ב"דרך המלך", אני כבר לא זוכרת את השמות).
&nbsp
נקודות מהזיכרון:
&nbsp
* השירים הוקלטו מראש בפלייבק מלא (רואים ושומעים...) כדי לחסוך בתקציב. בדיעבד החלטה בעייתית.
&nbsp
* חיה סמיר הייתה אמורה להשתתף בקדם אך פרשה לאחר ששמעה שלא תהיה הופעה חיה. אסנת זנו בת ה-16 ששרה בלהקה של קריית מלאכי (שהופיעה בפינות ב"זהו-זה" באותה תקופה) החליפה אותה (נדמה לי שבאותו שיר). אין לי ספק שבהופעה חיה היא לא הייתה יכולה לקפוץ ככה...
&nbsp
* זו הייתה ההופעה הראשונה של אופירה ורווית יוספי כצמד. בעקבות ההצלחה בקדם הן המשיכו לעבוד על אלבום משותף והוציאו כמה שירים שזכו להצלחה.
&nbsp
* ההעמדה התזזיתית והתנועות המגוחכות של להקת מנגו הן עבודה של צדי צרפתי. קאלט עוד בחייו.
&nbsp
* זו הייתה ההופעה הראשונה של ענת עצמון בשירה. השתתפותה בקדם התקבלה בהפתעה מאחר שעד אז עסקה במשחק בלבד (שלא כלל מחזות זמר). אחריה הוציאה שני אלבומים עם ירוסלב יעקובוביץ' (והשתתפה שוב בקדם ב-1992, וגררה את דפנה דקל לבית המשפט על חריגה של 17 שניות, כזכור).
&nbsp
* גם ב-1989 המסיים במקום השני הביע תרעומת על המקום הראשון. אבי טולדנו ניסה לערער על הבחירה בגילי נתנאל בשל גילו הצעיר, ואמר לתקשורת שלדעתו הילד לא יצליח לעמוד בזה. בדיעבד הוא צדק (וזו עוד סיבה שתחרויות כאלה חייבות להיערך בשידור חי) ומנגד, יכול היה להיות אחרת (נטלי פק, הילדה מצרפת, הייתה באותו גיל ועמדה במשימה בכבוד, וקדמה לשניהם סנדרה קים הבלגית שהייתה מבוגרת אך במעט).
&nbsp
* בלהקת "שם זמני" שליוותה את אבי דור השתתפו (בין היתר) מירון מניסטר המלחין (בפסנתר) והשחקן מוש/משה בן בסט, לימים עידו מ"עניין של זמן" ו"עשרים פלוס". כמו ענת עצמון, גם אבי דור ניסה שוב את כוחו בקדם 1992, גם אז בשיר שכתב לו מינסטר.
&nbsp
* בלהקת הנח"ל (המחודשת) שהופיעה בחלק האומנתי במחרוזת שירים ים-תיכוניים אפשר לראות את יואב צפיר, מומי לוי, תומר שרון, שרון חזיז, דנה ברגר, שי זורניצר ועוד (גם ברשימה הזאת יש כמה שאחרי הצבא חזרו לתיכון של "עניין של זמן"...
).

naudg

New member
תודה

אני עובד על זה שיהיה ערך בויקפדיה לכל קדם
כל מידע חשוב
תודה
כשאגיע לקדמים האלה, אצטרך עזרה

trilliane

Well-known member
מנהל
אם כך מישהו השלים את מלאכתך, נוצרו ערכים גם לשאר הקדמים

(לכולם או לרובם, עד כמה ששמתי לב). אגב, כדאי ליצור גם תבנית לכל הקדמים, כדי שיהיה מעבר מהיר בין השנים בתחרות, כפי שיש בתחתית של כל דף אירוויזיון.
https://he.wikipedia.org/wiki/תבנית:תחרות_הזמר_של_האירוויזיון
אני לא יודעת איך בדיוק יוצרים כזאת ואין לי כרגע זמן להתעמק בכך, אבל אולי אתה או מישהו אחר כאן יוכל להרים את הכפפה.

naudg

New member
גם חשבתי על זה...

אנסה ללמוד את זה אחרי שאשלים את כל הקדמים

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל ב-2008 לא היה קדם...
בעיניי זה סתם מבלבל

שמשתמשים בשם "קדם אירוויזיון" גם לתוכנית בחירת שיר לאומן שנבחר מראש. זו מסגרת אחרת, למה לתת לה שם זהה?

&nbsp
גם אם ברשות השידור לא עשו את ההפרדה הזאת, אני חושבת שבוויקיפדיה היא כן צריכה להיות ולהשתקף בשם הערך.

trilliane

Well-known member
מנהל
אגב, בטבלה בערך הראשי "קדם אירוויזיון" יש הפרדה כזאת

בין תחרות פרטית לקדם ממש, ויש פירוט איזה סוג תחרות היה בכל שנה. צריך רק להוסיף אליה את הקישורים לערכים המורחבים של כל קדם/תחרות בכל שנה.

trilliane

Well-known member
מנהל
זו נקודה טכנית ולא מהותית; לפני שמשנים צריך להחליט למה, בעצם

naudg

New member
זה השם שניתן לאירוע עצמו

גם ב-2008 בקשת
וגם ב 2010 ברשת
בערוץ 2

trilliane

Well-known member
מנהל
רק בחלק מהשנים... ולכן כתבתי

"גם אם ברשות השידור לא עשו את ההפרדה הזאת, אני חושבת שבוויקיפדיה היא כן צריכה להיות ולהשתקף בשם הערך."

רמי אב

New member
תעשה בבקשה בדף הזה

שבאזורי הניקוד לקדם ששמים את הסמן של העכבר על השם של המקום צרעה , אז שיהיה חלון עם מידע בקשר למקום הזה.

naudg

New member
ניסיתי לסדר כרגע, אבל הוא תקוע ולא שומר לי. אנסה מאוחר יותר

למעלה