מצוין, הגיע הזמן שיהיו ערכים לקדמים
יש לי המון מידע על קדם 1989, שמרתי גזרי עיתון, יש לי גם עותק מצולם של חוברת התווים שיצאה לכל השירים (כן כן, היה דבר כזה, חבר טוב שלי קנה וצילמתי ממנו). לצערי זה לא משהו שזמין לי באופן מיידי אלא קבור אי שם במחסן בבית הוריי, כנראה... אבל בהזדמנות אנסה למצוא ולהוסיף מידע (למשל איך קראו למלוות ב"דרך המלך", אני כבר לא זוכרת את השמות).

נקודות מהזיכרון:

* השירים הוקלטו מראש בפלייבק מלא (רואים ושומעים...) כדי לחסוך בתקציב. בדיעבד החלטה בעייתית.

* חיה סמיר הייתה אמורה להשתתף בקדם אך פרשה לאחר ששמעה שלא תהיה הופעה חיה. אסנת זנו בת ה-16 ששרה בלהקה של קריית מלאכי (שהופיעה בפינות ב"זהו-זה" באותה תקופה) החליפה אותה (נדמה לי שבאותו שיר). אין לי ספק שבהופעה חיה היא לא הייתה יכולה לקפוץ ככה...

* זו הייתה ההופעה הראשונה של אופירה ורווית יוספי כצמד. בעקבות ההצלחה בקדם הן המשיכו לעבוד על אלבום משותף והוציאו כמה שירים שזכו להצלחה.

* ההעמדה התזזיתית והתנועות המגוחכות של להקת מנגו הן עבודה של צדי צרפתי. קאלט עוד בחייו.

* זו הייתה ההופעה הראשונה של ענת עצמון בשירה. השתתפותה בקדם התקבלה בהפתעה מאחר שעד אז עסקה במשחק בלבד (שלא כלל מחזות זמר). אחריה הוציאה שני אלבומים עם ירוסלב יעקובוביץ' (והשתתפה שוב בקדם ב-1992, וגררה את דפנה דקל לבית המשפט על חריגה של 17 שניות, כזכור).

* גם ב-1989 המסיים במקום השני הביע תרעומת על המקום הראשון. אבי טולדנו ניסה לערער על הבחירה בגילי נתנאל בשל גילו הצעיר, ואמר לתקשורת שלדעתו הילד לא יצליח לעמוד בזה. בדיעבד הוא צדק (וזו עוד סיבה שתחרויות כאלה חייבות להיערך בשידור חי) ומנגד, יכול היה להיות אחרת (נטלי פק, הילדה מצרפת, הייתה באותו גיל ועמדה במשימה בכבוד, וקדמה לשניהם סנדרה קים הבלגית שהייתה מבוגרת אך במעט).

* בלהקת "שם זמני" שליוותה את אבי דור השתתפו (בין היתר) מירון מניסטר המלחין (בפסנתר) והשחקן מוש/משה בן בסט, לימים עידו מ"עניין של זמן" ו"עשרים פלוס". כמו ענת עצמון, גם אבי דור ניסה שוב את כוחו בקדם 1992, גם אז בשיר שכתב לו מינסטר.

* בלהקת הנח"ל (המחודשת) שהופיעה בחלק האומנתי במחרוזת שירים ים-תיכוניים אפשר לראות את יואב צפיר, מומי לוי, תומר שרון, שרון חזיז, דנה ברגר, שי זורניצר ועוד (גם ברשימה הזאת יש כמה שאחרי הצבא חזרו לתיכון של "עניין של זמן"...
).