RUN AND NEVER GET INVOLVED IN IT
מצטטת את חוכמתו של דן המגניב מיוטיוב.
ועכשיו קצת יותר ברצינות.
ובכל מקרה, ג'ורג' ר. ר. מרטין ישב לו בבוקר יום בהיר אחד (אני מניחה שאלה היו דיי הרבה ימים בהירים) וכתב סדרת ספרים. בינתיים יצאו חמישה, וכולם ארוכים ברמות. אבל עזבי אורך, אני בקלות בולעת ספר של 800 עמודים בשבועיים-שלושה מקסימום. לא זה. לא את זה.
לסדרה עצמה קוראים שיר של אש ושל קרח, אבל היא ידועה בתור סדרת משחקי הכס (טעות נפוצה, משחקי הכס זה הספר הראשון בה), אח"כ יש את משתה לעורבים-התנגשות המלכים-סופת החרבות, סביר שלא בסדר הזה כי עוד לא הגעתי לשם, והאחרון הוא ריקוד עם דרקונים (את זה אני יודעת!).
בסך הכל, האמת, אני לא ממליצה לקרוא את זה, אלא אם את ממש מרגישה בשלה לקרוא דברים כאלה. מרטין כבד, גם לי, מאוד. יש המון פעמים שאני לא רוצה לקרוא אותו ובמודע עושה דברים אחרים, או שעושה הפסקות בין לבין כי קשה לי עם זה, כי הוא נורא מכביד עלייך עלילתית. וזה אפילו יותר מההכבדה העלילתית, העובדה שהוא כותב באופן כל כך מדוייק. הוא יכול לתאר לך את האוכל על הצלחת של ג'ון סנואו עד רמת גוון הצבע של כל אפונה, ושם זה מגניב. אבל הוא גם יכול לתאר לך את תהליך התפשטות הדם בשלג או את הקול שראש כרות עושה כשהוא נוחת על רצפה. הוא קשה, אפילו מאוד, אבל הוא מבריק.
את גם צריכה לזכור שיש שם הרבה תוכן קשה. מוות, אונס, גילוי עריות, הכל עובר אצל מרטין ברגיל, הוא לא מניד עפעף על זה. הוא יכול להרוג דמות בשורה אחת או לאורך פרק שלם, ואצלי הוא הרג כבר הרבה יותר מדי (קצת אחרי האמצע הראשון, הפסקתי לספור בסביבות 12) ואפילו פעם אחת לא קרה שזה עבר לי חלק. ברור שיש פעמים שכואב יותר וכואב פחות, אבל הוא יכול להגיד סתם, כרקע, שמישהו מת, וזה יצבוט ואת תרגישי את זה כי ג'ורג' מרטין. כי הוא כותב, ואי אפשר להישאר אדיש לזה.
עם כל כמה שאני חושבת שהוא גאון ושהוא מבריק ושלעלילה יש מיליארד רבדים ושאני קשורה לדמויות ושאני אוהבת אותן והכל... אני כן חושבת פעמיים לפני שאני ממליצה על הסדרה הזאת, ואני עושה את זה עם כל הלב. כי אם היו אומרים לי לפני כן עם מה אני מתעסקת, לא בטוחה שהייתי נכנסת לזה. אני כל כך עמוק בפנים שאני לא יכולה לצאת, אבל אני חושבת שדווקא אצלך זה לא יעשה לך טוב, ואני אישית הייתי ממליצה לך לשמור מרחק ממרטין לעוד קצת זמן. כמובן שאם בא לך תרגישי חופשי ואני אשמח לחפור איתך, אבל אני חושבת שככל שתחכי יותר, תדעי להעריך את הסדרה הזאת יותר. אם הייתי נכנסת לזה בשלה יותר, אני חושבת שכל הפרספקטיבה שלי הייתה אחרת.