שלום לכולם , מבקשת עזרה במילוי שאלון

N o R i K o

New member
כי לא פירטתי

את כל הפעמים בהן היא באה אליו במטרה לדבר אבל במקום זה הם עושים סקס

N o R i K o

New member
תיקון לאחר קריאה:

הו גאד. זה באמת עמוק מדי. הם אפילו לא התמודדו עם הפרידה, עברה חצי שעה והם חזרו!!!1
אלוהים, איזה מגוחך זה.

Miss Lavet

New member
קראתי את כל התגובות שלכן על מרטין ודיי סיקנתן

אותי. מישהי בבקשה יכולה להסביר לי מזה מרטין, על מזה מדבר ובמה זה עוסק בעיקרון?

pennylane11

New member
RUN AND NEVER GET INVOLVED IN IT

מצטטת את חוכמתו של דן המגניב מיוטיוב.
ועכשיו קצת יותר ברצינות.

ובכל מקרה, ג'ורג' ר. ר. מרטין ישב לו בבוקר יום בהיר אחד (אני מניחה שאלה היו דיי הרבה ימים בהירים) וכתב סדרת ספרים. בינתיים יצאו חמישה, וכולם ארוכים ברמות. אבל עזבי אורך, אני בקלות בולעת ספר של 800 עמודים בשבועיים-שלושה מקסימום. לא זה. לא את זה.
לסדרה עצמה קוראים שיר של אש ושל קרח, אבל היא ידועה בתור סדרת משחקי הכס (טעות נפוצה, משחקי הכס זה הספר הראשון בה), אח"כ יש את משתה לעורבים-התנגשות המלכים-סופת החרבות, סביר שלא בסדר הזה כי עוד לא הגעתי לשם, והאחרון הוא ריקוד עם דרקונים (את זה אני יודעת!).
בסך הכל, האמת, אני לא ממליצה לקרוא את זה, אלא אם את ממש מרגישה בשלה לקרוא דברים כאלה. מרטין כבד, גם לי, מאוד. יש המון פעמים שאני לא רוצה לקרוא אותו ובמודע עושה דברים אחרים, או שעושה הפסקות בין לבין כי קשה לי עם זה, כי הוא נורא מכביד עלייך עלילתית. וזה אפילו יותר מההכבדה העלילתית, העובדה שהוא כותב באופן כל כך מדוייק. הוא יכול לתאר לך את האוכל על הצלחת של ג'ון סנואו עד רמת גוון הצבע של כל אפונה, ושם זה מגניב. אבל הוא גם יכול לתאר לך את תהליך התפשטות הדם בשלג או את הקול שראש כרות עושה כשהוא נוחת על רצפה. הוא קשה, אפילו מאוד, אבל הוא מבריק.
את גם צריכה לזכור שיש שם הרבה תוכן קשה. מוות, אונס, גילוי עריות, הכל עובר אצל מרטין ברגיל, הוא לא מניד עפעף על זה. הוא יכול להרוג דמות בשורה אחת או לאורך פרק שלם, ואצלי הוא הרג כבר הרבה יותר מדי (קצת אחרי האמצע הראשון, הפסקתי לספור בסביבות 12) ואפילו פעם אחת לא קרה שזה עבר לי חלק. ברור שיש פעמים שכואב יותר וכואב פחות, אבל הוא יכול להגיד סתם, כרקע, שמישהו מת, וזה יצבוט ואת תרגישי את זה כי ג'ורג' מרטין. כי הוא כותב, ואי אפשר להישאר אדיש לזה.
עם כל כמה שאני חושבת שהוא גאון ושהוא מבריק ושלעלילה יש מיליארד רבדים ושאני קשורה לדמויות ושאני אוהבת אותן והכל... אני כן חושבת פעמיים לפני שאני ממליצה על הסדרה הזאת, ואני עושה את זה עם כל הלב. כי אם היו אומרים לי לפני כן עם מה אני מתעסקת, לא בטוחה שהייתי נכנסת לזה. אני כל כך עמוק בפנים שאני לא יכולה לצאת, אבל אני חושבת שדווקא אצלך זה לא יעשה לך טוב, ואני אישית הייתי ממליצה לך לשמור מרחק ממרטין לעוד קצת זמן. כמובן שאם בא לך תרגישי חופשי ואני אשמח לחפור איתך, אבל אני חושבת שככל שתחכי יותר, תדעי להעריך את הסדרה הזאת יותר. אם הייתי נכנסת לזה בשלה יותר, אני חושבת שכל הפרספקטיבה שלי הייתה אחרת.

ellendili

New member
אני נוטה להסכים עם מעין.

מרטין גאון. הוא כותב מבריק. אבל הוא באמת מצריך התמודדות לא קלה לפעמים.
אני אעיד על עצמי שהתחלתי לקרוא אותו בגיל 17 והיה לי קשה. היה מרתק ומעולה וממכר ומאתגר. אבל גם קשה.

רק תיקון קטן לגבי הסדר של הספרים:
משחקי הכס,
עימות המלכים,
סופת החרבות,
משתה לעורבים,
ריקוד עם דרקונים.
ועוד שניים שעדיין לא נכתבו.

באופן מאוד מאוד מאוד כללי ומפושט: עולם המקביל לאירופה של ימי הביניים. מאבק בין שני בתי אצולה. תככים ומזימות, פוליטיקה, מלחמה, דם, אלימות ומין. אה וגם קצת כישוף ועוד אלמנטים של פנטזיה. אבל באמת ממש מעט. דמויות מבריקות, עלילה סוחפת ושואבת, כתיבה גאונית.

לשיקולך.

pennylane11

New member
היי, אמרתי שאני לא זוכרת את הסדר!

אבל אני כן זוכרת מי באיזה צבע

pennylane11

New member
זה תורגם עימות המלכים? באמת?

אבל זה clash, זה לא עימות... :O
הו, תרגום לעברית. אין לתאר

pennylane11

New member
זה כזה, נו,

*מעין עושה פיסט באמפ עם עצמה ומדגימה בכישלון מזעזע*
זה יותר התנגשות, התנצחות, כזה. עימות זה יותר קונפליקט מקלאש...

N o R i K o

New member
לא יודעת, לי זה נראה בסדר XD

זה התנצחות, אבל התנצחות המלכים נשמע ממש רע, ועימות כפשרה מעביר את המסר...
כבר ראיתי תרגומים מזעזעים יותר XD

ellendili

New member
אתן מתמקדות פה בדבר הכי לא חשוב אבר!!

העיקר הוא שזה ספר נהדר. לא במובן הנהדר של המילה. אבל נהדר!

pennylane11

New member
זאת הגדרה ממש טובה למרטין,

הוא נהדר במובן הכי לא נהדר של המילה...

יואו, אני לא מאמינה שכמעט נגמר כיפור ולא פתחתי ספר... אני לא בסדר

N o R i K o

New member
קאסל, פינאלה 3

@~!$!@#!@$2$$#E%$R$@@#!@#!@#!@#!@$@!@$#^DSCFDSRF$#$@!@##CDSADQW$!@#!~$!@$#!
????????????????!!!!!!!!!!!!!!??!!?!?!?!?!?!?!!!!!!!!

טוב ברגע שהוא הסתכל על תמונות וארז מסמכים ידעתי שהוא הולך להתאבד אבל חשבתי כדור בראש וזהוווווו מה מהמהמהמהמהמה מה הלך שםםםםםםםםם ובסוף גאדדדדדד מזלמזלמזל שאני לא צריכה לחכות עכשיו את הארבעה חודשים המייסרים בין סוף מאי לספטמבר כדי לדעת מה איתה כי גאדדדד ברור שהיא לא מתה אלבלאבלאללבאללאלכחלחיעגלחכלךחבסלךח הוא אמר לה שהוא אוהב אותה אעעעעעעעעע לנשום לנשום לנשום והדיאלוגיםםםםםם וגאדדד והם דיברו על הנשיקה סוף סוף ואוף אוף אוף אוף אוף גדחיכלךחגדלךכחלךדשחךלדשגדשחלךג!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

TT_TT נראה לי שקאסקט הופכים ל-OTP השני שלי... מצטערת רונמיוני, הם פשוט... גאדגאדאגאגאדשיגחידשגלחשידגילש.

pennylane11

New member
אמרתי לך- עכשיו או אחר כך?

אני חושבת שפגרות קאסל הן הכי קשות שאי פעם היו לי. אולי, אוליאוליאולי, אלו שבין הספיישלים של דוקטור הו ועונה ארבע. אולי. אבל קאסל. כן.
כןןןןן הם דיברו על זה והסצנה בסוף וthis is where i stand kate והאע. בואי לחפור בפורום קאסל.

ellendili

New member

אה...
כן.
זה מה שקאסל עושה לאנשים
.

ואצלי הם כבר מזמן במקום ראשון! הם עקפו אפילו את אדיסון ודרק! ואת יודעת כמה אני אוהבת את אדיסון ודרק...

Miss Lavet

New member

יש לי היום ערב כיתה בבאולינג שאני לא רוצה ללכת מכמה סיבות:
1. אני מפחדת שאף אחד לא יגיע ואני אהיה לבד עם המחנכת שלי ולא יהיה לי נעים.

2. אני לא אוהבת ערבי כיתה

3. אני לא אוהבת את המחנכת שלי

4. יגיעו קצת אנשים שאני לא סובלת, אני אהיה עם המחנכת שלי ואני אצטער בשבילה.

5. אני לא רוצה לבוא

אבל מצד שאני אני מרגישה מחוייבת לבוא בגלל שאם אני לא אבוא אני ארגיש אשמה בגלל שאף אחד לא הגיע או בגלל שבאו קצת תלמידים... מה אני אמורה לעשות?

למעלה