ellendili

New member

וואו הפרק הראשון ממש לא השפיע עלי ככה

&nbsp
אבל אוקיי. עוד סיבה להמשיך עם הסדרה הזאת כבר. אני סתם עצלנית.

gal2555

New member
היא הבאה בתור

להורדה.

אני עכשיו מורידה פארגו ואכשסיים אוריד את שתי העונות הקיימות.
מתי אני אראה אותה זה כבר סיפור אחר

OKDeSign

New member
כןןןןן

ראיתי אותה (את כל ה24 פרקים של עונות 1-2) בשבוע שהתאוששתי מעונה 4 של אלי מקביל,
וזה היה נהדר, וזו סדרה כזו סוחפת.
ואעע כן זה ממש מוצלח!!
בואו בואו אני ממש לא אתנגד שזה יהיה הקטע החדש של הפורום

זה BBC! כאילו BBC אמריקה אבל חצי כוח, הדמות הראשית בריטית.
&nbsp
מעין.
כמה מדהימה השחקנית?? כאילו את מבינה איזה עבודה מטורפת היא עושה?

pennylane11

New member
כן אומייגאד

הסצנה שהיא מנסה לחקות את המבטא של אליזבת'??? את קולטת שזה כמעט המבטא המקורי של השחקנית ובכל זאת היא גורמת לו להשמע לא מתאים???? מה זההההה הצילו היא נפלאה אני מתה

OKDeSign

New member
דוקטור הו!

איזה כיף! אני פשוט שמחה שהעונה הזאת כזאת, כיף לי! אני חוזרת לאוהב את הסדרה!
וקפלדי ממש מוצלח.
זהו, יחי הדוקטורים הזוגיים ובעיקר הסקוטים

ellendili

New member
כןןןן! ממש כיף עם העונה הזאת!

פרק 6 היה חמוד ביותר. והמבטא של פיטר

&nbsp
יאללה דני גילה על הדוקטור, יש לו 6 פרקים לטייל בטארדיס עד שהוא וקלרה מתחתנים

&nbsp
לא אבל פיטר פשוט קסום.
&nbsp
אני במחתרת. עמוק עמוק במחתרת.
החלפת מעיל!!!
הא. אז עלית על זה...

&nbsp
ואיך הוא ניסה לשדך לקלרה את הכפיל של מאט

&nbsp
בקיצור זה ממש כיף. מעניין מה הקטע עם מיסי הזאת

pennylane11

New member
הסוכנים של שילד 2X02

כןכן עצוב על פיץ האנטר חמוד הכל נכון
מי ראתה את הטריילר בסוף לפרק הבא זה מה שחשוב באמת
סדרות טלוויזיה מרעידות את עולמי השבוע מה נסגר עם זה

בדיוק מה שבאתי לשאולללל מה לעזעזל???!

חסר להםםםםםם שהם נותנים לסימונס להיות היידרה!!!! לדעתי או לפחות כך אני מקווה שהיא ניסתה לחדור על מנת לנקום עבור פיץ ומשהו השתבש והסיתו אותה נגד שילד אוייי איזה בלאגןןןןןןן

pennylane11

New member
נכון?!

נו די שהיא רק מעמידה פנים זה ממש לא לעניין :( למה היא שק החבטות של הסדרה הזאת גם הפכו אותה לבוגדת גם זרקו אותה ממטוס מה נסגר עם זה :(

ellendili

New member
אע גם אני ראיתי!

אני מתה מקולסון. אפשר שיהיה לי כזה? אפשר את הילדים שלו? ושהוא יבוא לבקר אותם הרבה, כן? לא, ברצינות. הוא הדבר הכי טוב בסדרה הזאת. אני לא עומדת במגניבות שלו

&nbsp
והאנטר

&nbsp
והפרומו! אני אוהבת את זה שלא יודעים מה קורה וזה מלחיץ ומותח!
&nbsp
בקיצור כיף לי מאוד עם הסדרה הזאת

ימית!

הבטחת לי חפירה על הפינאלה של הנותרים (למרות שלא אהבת ואיך אפשר בכלל לא לאהוב אבל בסדר
)

yam74

New member
הבטחות צריך לקיים - אז הנותרים 1X10

קודם כל צריך לציין שקצת קשה להתעלות על פרק 9 המופלא. הוא אחד משלושת הפרקים האהובים עליי בסדרה (קווין בטרנינג. כאילו, מה צריך יותר מזה???
) פרק 9 מתחילתו השאיר אותי פעורת פה. כל סצינה בו היתה מדויקת, כואבת, מכווצת וחותכת. סצינות ההיעלמות - מקווין שמנער את הסדינים, דרך נורה שמסתובבת ומגלה שכל המשפחה שלה נעלמה בבת אחת (וגם בפרק האחרון כשהיא יורדת למטה ומגלה את הדמויות שלהן ישובות במטבח וצורחת. ממש בכיתי איתה. סצינה קורעת
) ולורי מסתכלת על האולטרסאונד ומגלה שהתינוק נעלם
. וואו. זה היה פשוט וואוווווווו. גאוני

עכשיו מה הפריע לי בפינאלה ובסדרה בכלל - ממש ציפיתי להסבר מספק והגיוני לקיום של הניצולים האשמים ולתופעה שנקראת וויין. כשמפריחים סיסמאות כמו "אין דבר כזה משפחה" או "תשמור עליה, היא הכל" או "תפסיקו לבזבז את האויר שאתם נושמים" אני מצפה לקבל הסבר הגיוני למשפטים האלה. איזשהי התפתחות ולא סתם שיחזרו על זה כמו מנטרה שנשמעת מרגע לרגע יותר ויותר סתמית. זה לא קרה בפינאלה, ניחא, אבל לא בטוח בכלל שזה הולך לקרות גם בהמשך. לפי מה שקראתי הכותבים אמרו בכמה ראיונות שאין להם כוונה להפוך את כל סימני השאלה לתשובות ובאותה כתבה נכתב שהם כנראה מנסים להיזהר מטראומת אבודים, שזה סבבה, אבל אני אתאכזב, אם זה לא יתפתח לשום דבר (ואגב, דוקא עם התעלומה הכי גדולה של הסדרה שהיא למה נעלמו דווקא אותם 2% מהאוכלוסיה אין לי שום בעיה שהיא תישאר בגדר תעלומה. זה ממש לא משנה לי וזה בכלל לא העיקר. מה שמעניין אותי זה מה שמסביב, זאת ההתמודדות של 'אחרי', עם הרגשות של האשמה, של האבל, של החסר).
דבר נוסף שהפריע לי בפינאלה זה לגלות ש*כנראה* כל המטרה של הניצולים היא להזכיר לכולם את אלה שנעלמו (ועדיין לא הבנתי את הקטע של הלבוש והסיגריות). והתגובה שלי לזה היתה 'סירייסלי???' נורה צריכה שמישהו יזכיר לה את המשפחה שלה?? מישהו צריך להזכיר לזוג קשישים את הילד שלהם????. לא יודעת. לא קניתי את זה

מעבר לזה הסדרה מרתקת, לא צפויה ובכלל מזמן לא נתקלתי בכל כך הרבה דמויות ששבו את ליבי, בפסקול כ"כ יפהפה ובמשחק כל כך אמין. הדמויות האהובות עליי הן מאט, קווין, נורה וג'יל. ההתפתחות של הדמויות האלה והעומק שלהן פשוט מדהימות (אני לא יודעת אם זאת רק אני אבל השחקנית שמגלמת את נורה מזכירה לי הרבה פעמים את אנה טורב
)
מעבר לדמויות הראשיות הנפלאות, אני חייבת לציין שפאטי היא דמות מעולה והשחקנית שמשחקת אותה עושה עבודה נפלאה
הסצינה שלה בפינאלה אחרי שהיא נחטפת ועד שהיא מתה ואחרי כן כשהיא מתיישבת על קווין וכמעט אונסת אותו היו מפחידות ולחלוטין קשות לצפיה. פיזית ונפשית ממש. הדמות שלה באופן כללי דוחה וגם מושכת. יש בה משהו נורא מטורף. חבל שהיא מתה. נהניתי מאד מהסצינות שלה.
לגבי סצינת הסיום, כשלורי צעקה לקווין "ג'יל" זה היה קורע לב והוקל לי מאד שג'יל שרדה. המכתב של נורה היה מקסים, כשהוא הוקרא על רקע ההתרחשויות, שמחתי שזה מכתב פרידה ולא התאבדות, ועוד יותר שמחתי שהיא לא עזבה
.

אני סקרנית מאד לגבי ההמשך. יאללה שיגיע כבר

אוחחח קווין בטרנינג
למות

זהירות, חפירה!

&nbsp
דבר ראשון, אני לגמרי איתך על פרק 9. הוא בכלל היה נורא מפתיע מעצם קיומו. הוא הגיע ישר אחרי שמגלים על ה"שיגעון" של קווין ועל מה שהוא עשה לפאטי, ופרק 8 נעצר בדיוק בשיא העלילה המותחת והמאוד טלוויזיונית. אז פרק 9 היה מעין אתנחתא מכל השאר, אבל דווקא בגלל זה הוא היה מטריד נורא ולי הוא גרם לחוסר נוחות (אבל בקטע טוב). לא הפתיע אותי שקווין היה על סף עזיבה, ואני חושבת שהוא היחיד שלא שינה את אופיו לחלוטין מרגע ההיעלמות. טומי הפך לפליט, במקום לחפש משפחה הוא דווקא ברח ממנה, ג'יל הפכה מילדה טובה וחנונית לנערה קשוחה ואסקפיסטית, לורי הפכה מהאדם האחראי והבטוח ל"משוגעת", ואפילו נורה, הרי בפרק 9 רואים אותה כל הזמן חסרת סבלנות כלפי המשפחה שלה וכועסת, ואנחנו התרגלנו לראות אותה קודם כאשת המשפחה האולטימטיבית שכל מהות הדמות שלה היא אבל על האובדן של המשפחה שלה (למרות שלא חסרה בה הציניות וחוסר האמונה בעולם שמאפיינת הרבה אנשים אחרי אובדן). ורגע ההיעלמות היה קורע לב, ממש- העובר, קווין בין סדינים ריקים, המעגל של ג'יל וטומי שפתאום התרוקן והיו ידיים שנשארו ריקות

אגב, מסכימה איתך גם לגבי פאטי, היא שחקנית מופתית. המשחק שלה באמת גרם לי להצטמרר, היא גילמה במופתיות את הקריפיות ואת יחסי הסלידה/סקרנות כלפיה (ובכלל כלפי הניצולים האשמים) וכן, במיוחד הסצינה שלה עם קווין במוסד, זה היה פשוט "וואו" שעשה לי צמרמורת. עוד נקודה לזכות פרק 9- לגלות שפאטי בעצם היתה מטופלת של לורי, ושהיא היתה מטופלת חרדתית וחסרת ביטחון, כשאחר כך היא הפכה למנהיגה עוצמתית, בטוחה וחסרת פחד של כל שאר ה"משוגעים".
&nbsp
לגבי פרק 10, אני לא מסכימה איתך כמו שאני לא מסכימה עם הרבה משונאי פינאלת אבודים. בשתי הסדרות אני חושבת שפרק הסיום הוא הכל עניין של פרשנות, איך הצופה בוחר להבין את מה שהתרחש. איך הצופה בוחר להבין את מיהם הניצולים האשמים ומיהו ווין. אני פירשתי את וויין כמשיח שקר שמבטיח לאנשים להרגיש יותר טוב, והסיבה היחידה שאנשים יוצאים ממנו "מאושרים" היא כי זה הדבר היחיד שנשאר להם להיתלות בו, והם פשוט חייבים להאמין שוויין הוא אמיתי. לא חסרים משיחים כאלה שצצים בעקבות אסונות. וזה שגילינו שהוא הבטיח את ה"תשמור עליה-היא הכל" לכל כך הרבה בנות חשף את השקריות שלו באמת, כי רק ראינו אותו מצליח לרפא אנשים במשך כל העונה.
והמכתב של נורה בסוף היה ממש מושלם ותיאר יפה את הפרק עצמו, כי אם תשימי לב האקט הזה של הצבת הבובות, חוץ מזה שהוא היה תזכורת להיעלמות והכל, הוא בעיקר איפשר לנותרים להיפרד באמת מהאהובים שלהם (לשרוף במדורה את בובת האיש עם התסמונת דאון, לכסות בשמיכה את כל הראש והגוף של הילדים של נורה...)- פרידה סימבולית אבל זה משהו שלא התאפשר באמת כשהם פשוט נעלמו לחלוטין תוך שניה).
אין ספק שנשאר שאלות פתוחות, אבל אני חושבת שכל אחד יכול להצמיד תשובה משלו לשאלות האלה. קראתי המון פרשנויות ממש מעניינות לסדרה ולפרק הסיום- מקונטקסטים תנכ"יים (בעיקר נוצריים), דרך התמודדות עם אובדן ואבל קטסטרופלי שמסמל אובדן ואבל שכל אחד מאיתנו חווה (נגיד, ממש הזדהתי עם זה ובכיתי שעה אחרי שקראתי כי ממש הבנתי את זה) ועד הכיוון הניהיליסטי אליו העולם הולך בעקבות כל החרא שמתרחש בו. וזה מה שיפה בסדרות האלה, שכל אחד יכול לבחור את הפרשנות שלו ואליה להתחבר.
&nbsp
ואחרון חשוב- אני חושבת שכל פרק 10 היה פשוט רצף של משחק מופתי של ג'סטין ת'רו. כמעט כל סצינה שלו שברה אותי ממש- מסצינת הקבורה של פאטי (ובכלל הקטע שהוא קורא, וזה שהוא נשבר בבכי), השיחה שלו עם מאט בדיינר, המפגש שלו עם ווין ("granted", והחיוך המצמרר של וויין), הריצה שלו לתוך הבית הבוער והדאגה האינסופית שלו כלפי ג'יל אח"כ.... הוא פשוט היה מצויין.
&nbsp
וכן, אני ממש מחכה לראות איך תימשך הסדרה, בעיקר כי הבנתי שסצינת הסיום של הסדרה היתה גם סצינת הסיום של הספר עליו מבוססת הסדרה.
&nbsp
שמחה שאהבת את הסדרה!

לסיום- מנגינה הכי יפה מהסדרה בעיני, מסצינת הסיום בפרק הסקילה של גלדיס (שאגב, היתה מחרידה לחלוטין) כששורפים את הגופה שלה :
https://www.youtube.com/watch?v=m04eoHteY5A

yam74

New member

וואו, נכון. זה שפאטי בעצם היתה מטופלת של לורי היה חתיכת טוויסט בעלילה.
בהקשר של אקט הפרידה הפרשנות שלך מעניינת אבל אני חושבת שהיא לא גרמה לנותרים שומדבר חוץ מזעזוע וכאב. לי באופן אישי זה ממש העלה בחילה.
לגבי וויין- אני אוהבת את הפרשנות שלך לגבי זה שאנשים נתלים בו ממקום של יאוש והם חייבים בעצם להאמין שהוא יכול לקחת מהם את הכאב
... מה שמזכיר לי סצינה שמאד אהבתי מפרק 6 אאל"ט והיא שהמנהל של נורה מברר איתה על 'שאלה 121' למה דוקא אצלה כולם עונים עליה 'כן' ובסוף הפרק, אחרי שהיא כביכול נרפאת מהכאב, אנחנו רואים אותה שואלת ניצולה נוספת את השאלה ובגלל שנורה השתנתה בפעם הראשונה מישהו עונה *לה* על השאלה "האם את מאמינה ש-X נמצא במקום טוב יותר?' בתשובה 'לא'.
אני בטוחה שהרבה חקרו את האופן שבו מראיין יכול להשפיע על תוצאות המחקר באופן שבו הוא שואל את השאלות, במסרים התת הכרתיים שהוא מעביר למרואיין/נחקר - 'מה אני מצפה שתענה' ("העברה" קוראים לזה בפסיכולוגיה??). וזה הועבר נורא יפה בסצינה הזאת.

קראתי כמוך את התיאוריות הנוצריות (החל בזה שקוין מקריא קטע מאיוב על קברה של פאטי, וזה שמאט נותן לקווין ג'ריקן מים להתנקות זאת מעין הטבלה שהוא עושה לו) וגם תיאוריות שמשוות את ההיעלמות לטראומה של 11/9. 'מעניין' זה כל מה שאני יכולה לומר.אין לי ממש דעה לגבי זה. לא בטוח שהייתי מבחינה במוטיבים האלה אם לא הייתי קוראת את הפרשנויות והתיאוריות לפני ובמהלך הצפיה.

עוד שני דברים שנשארו פתוחים וימשיכו לסקרן אותי זה האייל והמכונית עם הנשים שנעצרה ליד קווין בבוקר ההיעלמות (כשאחת הנשים שאלה אותו משהו כמו 'האם אתה מוכן?')

אגב אני לא רואה סתירה בין ההתנהגות של נורה כלפי הילדים שלה בבוקר ההיעלמות (חוסר סבלנות, כעס) לגבי המהות של הדמות שלה בהמשך. בשום שלב לא חשבתי שהיא 'האם האולטימטיבית' (לא שיש דבר כזה). ואני אפילו לא חושבת שהיא נותרה בתחושה של אשמה בגלל זה (שלא כמו קווין למשל שמרגיש אשמה נוראית על כל מה שקרה אחר כך, כי זה מעין התגשמות של מה שהוא ייחל לו בסתר ליבו). אני גם מאד אהבתי את מה שנורה אמרה בנאום שהיא נתנה בטקס 'יום הגיבורים' ("כי אף אחד לא יבוא לטקס 'אנחנו פאקינג לא יודעים מה קרה להם' "
אני מתה על הראש שלהם) הראשון - שהיא לא מצפה לקבל את המשפחה בחזרה ליום המושלם ההוא על החוף - היא לא גרידי. היא מוכנה לקבל אותם ליום הכי גרוע שלהם, חולים, מותשים ושרועים כולם במיטתם. אוי זה מזכיר לי את התשובה שהיא נתנה לראש העיר לשאלה איך היא תתמודד עם המשפחה שלה במהלך ארבעת השבועות האינטנסיביים של הקמפיין "תניחי שאין לי משפחה ב-4 השבועות הקרובים"
עוד "משאלה" שהתגשמה?

yam74

New member
מנגינה מדהימה

לא יכולתי להקשיב לה במהלך אותה סצינה.
&nbsp
&nbsp

OKDeSign

New member
הכל חוזרררררר

סתם רגעי אושר מזה שגם מחשבות פליליות פתחה עונה! ואהוווווווו
ועכשיו, לזוז לסופ"ש כיפור ארוך AKA אין לי זמן לראות שילד עד רביעי הבא :'(

pennylane11

New member
את רוצה להגיד לי שנהיה שלושה ימים יחד ולא ראית???

אורררר איך אני אמורה לשמור עליך מספוילרים אבל :(
אוף טוב נו. מזל שנוכל לדבר על אורפן בלאק במקום

gal2555

New member
אחים לנשק 1x01

אעעעאעעאעעעעע
&nbsp
זה כל כך טובבבבב.
&nbsp
והמראה של רוס בתור המפקד המושמץ של ברודי זה משהו שאף פעם לא חשבתי שייצא לי לראות
.
לא ידעתי שדייויד שווימר שם. וגם לא צ'ארלי מפרינג' (שאגב צץ בערך בכל סדרה שראיתי אי פעם
)

ellendili

New member
אעה יששש גלללל!!!

עשית לי את היום! אפילו את היומיים כי אני מצפה עכשיו לחפירות אחרי כל פרק!

&nbsp
רוס בתור הקצין המושמץ זה גאוני. אני ממש אוהבת את איך שהוא משחק שם.
&nbsp
וכן! ג'ו טוי המקסים! וחכי... כל פרק בערך צצים לך שם אנשים שאת מכירה מדברם שהם עשו אחרכך. הסדרה הזאת היא כמו בית גידול לכוכבים
.
&nbsp
טוב עכשיו ברצינות. כמה זה מעולה??
&nbsp
ווינטרס וניקס
וכל ההכנות והסצנה האחרונה של העליה למטוס. אע. והעדויות בהתחלה. מהמם. וואי בא לי לראות את זה שוב.
&nbsp
יאללה תמשכי ותחפרי מלא! פרק 2 הוא מהאהובים עלי. בכלל לא אומרת את זה על כל פרק

&nbsp
קוארהי!

gal2555

New member
סיימתי עכשיו את פרק 6

יוג'ין

&nbsp
מעולה מעולה מעולה מעולה!!
פרק 2 באמת היה אחד הטובים, ופרק 5! כל הפרקים שמתמקדים בווינטרס. אבל גם פרק 3 עם בליית' הקריפי, ופרק 4 עם ג'יימס מקאבוי, והבלונדיני הגדול הזה (ששכחתי את השם שלו). וג'ימי פאלון היה בסצנה אחת בפרק 5.
ואני פשוט נהנית ומפחדת מכל רגע.
מחר אסיים

&nbsp

למעלה