שבוע מודעות א-מיני-כמה ראיונות שהיו

Elle992

New member
שבוע מודעות א-מיני-כמה ראיונות שהיו

השבוע בכל מיני ערוצים לקהילה הא-מינית!

*מעתיקה מההודעה הראשית ש-K500 כתב בפורום א-מיניים* ואציין מראש שקיבלתי אישור ממנהלת הפורום א-מיניים להעתיק ולפרסם כאן,

זה התחיל מהכתבה בעיתון בשבוע שעבר ועבר דרך הטלויזיה והרדיו.
כל הכבוד לכל מי שהתראיין ובייחוד לרונית(הלא היא-P019) ודפנה(הלא היא-ורוד עם נצנצים) שהפגינו נוכחות מרשימה מאוד מול המצלמות

אז הנה מקבץ הקישורים לראיונות מהשבוע:

תוכנית הבוקר עם אורלי וגיא, ערוץ 10, להתחיל מ- 1:45:00:

http://boker.nana10.co.il/Article/?ArticleID=98019...

"מדברים על זה" בערוץ 2:

http://reshet.tv/Shows/Medabrim_al_ze/video/.aspx?...

"ערב חדש", ערוץ 23:

http://www.youtube.com/watch?v=sTlL86pWXNI

ברדיו 103fm, התוכנית של דנה ספקטור ורן שריג:

http://www.103.fm/programs/Media.aspx?ZrqvnVq=FKLM...

ובהזדמנות זאת אציין שאני מוקירה כל מי שנרתם להתראיין וגרם לכך שיהיה סוג של שבוע מודעות לקהילה הא-מינית, זה דבר חשוב מאוד ואני תמיד שמחה לראות שקורים דברים כאלה

ראיתי את הראיון של דפנה

עם הפסיכיאטר של האח הגדול
זוועה... דפנה היא אשה אמיצה מאוד.

תשמעי אל, כפי שכתבתי לך בעבר, אני מאוד מבינה את החשיבות של מודעות לא-מיניות, וקבלת השונה באופן כללי.
אבל לטעמי אין זיקה גדולה בין נושא הפורום הזה לבין א-מיניות, ולכן אין סיבה ששרשורים בנושא יקבלו כאן מעמד מיוחד באמצעות נעיצה.
כבודם של הא-מיניים בפורום מונח, הנושא ראוי ומתאים ביותר לדיון כאן, אבל לא צריך ליצור יותר מדי זהות בין חוסר נסיון וא-מיניות. זה לא הוגן ולא הולם, בדיוק כפי שזה לא הולם לקשר בין א-מיניות לבין הפרעות של אובדן החשק המיני.

Elle992

New member
אני מעדיפה לשמור את דעתי לגבי הפסיכיאטר

לעצמי

לגבי הנעיצה-היא רק ל-24 ואז היא פגה, לדעתי הנעיצה הייתה חשובה בשביל שזה ישאר ב"מקום" ולא ידרדר למטה עקב שרשורים אחרים,

אני לא חושבת שיש קשר ישיר פשוט עקב כך שאני כזו ושיש א-מיניים כאלה(הם לא משתתפים בפורום לצערי) שנקשרים לנושא הפורום אז פעם ב....דברים כאלה בהחלט קורים כל תקופה די ארוכה אז חשוב לציין. גם הכתבה שהייתה צויין שם לגבי הפורום שלנו, כלומר קיבלנו חשיפה עקב הכתבה שהייתה על א-מיניים,

ואני לא יוצרת שום זהות, מי שלא מתאים לו מוזמן לדפדף הלאה, כמו שיש פה מלא נושאים שהם לא לרוחי-אני מדפדפת הלאה

sanaya7

New member
אני גם לא מבינה איך נותנים לו במה

עדיין בכול מיני תוכניות טלוויזיה אחרי הסיפור הזה עם כדורים פסיכיאטרים באח הגדול. רבינוביץ הזה פשוט זוועה, בן אדם דוחה ואיש מקצועה שפל ועלוב

dori78

New member
אני דוקא לא ראיתי

אם אני מבינה נכון, הדגש שאלי שמה על הנושא, הוא לא על א-מיניות באופן ספציפי, אלא על קבלת נטיות שונות וחריגות מהנורמה באופן כללי. נק' ההשקה (ואני מסכימה איתך שזה ממש לא זהה) בין פורום א-מיניים לבין הפורום הזה, היא לא הסיבה לחוסר הניסיון, אלא התחושות הנלוות והשיפוטיות של החברה בנוגע למי שכלול בהגדרה. א-מיניים, כמו מי שחסר ניסיון שלא מבחירה (וכמו עוד הרבה אנשים בעלי נטיות כאלה ואחרות) נתפסים כמשהו חריג ולא נורמלי, משהו שצריך להיות מטופל. המאבק להכרה בא-מיניות הוא למעשה חלק ממאבק כולל להכרה בכל נטיה שהיא - אם זה טרנסג'נדריות, משיכה חד-מינית או חיבה לBDSM.

אני בהחלט מסכימה שכדאי לשים לב ולא להיסחף, שלא יקרה למשל שמי שסובל מהפרעות של אובדן החשק המיני יחליט שהוא א-מיני.

חשוב לציין - אני לא רואה קשר בין הפורומים, לא כל מי שהוא א-מיני הוא גם חסר ניסיון ולהיפך.
יחד עם זה - העלאת המודעות לכל מה שהוא לא "נורמלי" זה דבר חשוב.

הפסקה האחרונה שלך

היא הסיבה המרכזית שבגללה כתבתי את מה שכתבתי.

לפי מיטב ידיעתי, א-מיניים נוטים לסבול מהסטיגמה שכל נושא הא-מיניות הוא פיקציה, סוג של תירוץ לחוסר ההצלחה שלהם בתחום הזוגי ו/או מיני. מצד שני, יש בטח חסרי נסיון מיניים, שנחשדים כא-מיניים. לכן זיהוי בין שני המושגים עלול לפגוע בחברי שתי הקהילות.

אני בהחלט מסכימה שהנושא של התמודדות עם שיפוטיות החברה משותף גם לא-מיניים וגם לרבים בפורום הזה. ההבדל הוא שלדעתי, הבעיה המרכזית של רוב חברי בפורום היא חוסר הנסיון עצמו. רובם רוצים לשנות את המצב הזה, בניגוד לא-מיניים ששלמים עם נטייתם.
הבעיה המרכזית של א-מיניים היא בהתמודדות עם חברה שבחלקה הגדול כלל לא מודעת לקיומם, ומנסה ללא הרף לשכנע אותם שהם בעצם לא מי שהם. במובן הזה אני מאמינה שהחוויה שלהם קרובה יותר לזו של אלהורים מאשר של חסרי נסיון שמעוניינים לשנות את הסטטוס הזה.

אגב, לא מן הנמנע שיש בפורום הזה חסרי נסיון שעדיין לא מבינים שהם בעצם א-מיניים, או א-מיניים אפורים, ובמובן הזה בוודאי שכדאי שתהיה כאן מודעות לנושא.

Elle992

New member
מוזר, אני לא חשבתי שזה יגרור

תגובות שכאלה, אני ניסיתי להעביר מסר כלשהו דרך ההודעה הזו...שאולי חלק יצפו(מי שזה מעניין אותו) ויבינו שאם מספיק כוח רצון אפשר לשנות ולהכנס לתודעה גם כשאתה שונה וחורג מהנורמה,

אבל במקום לנסות להבין בחרתם לתקוף, ולומר כמה זה לא מתאים ולמה וככה ואיך. חבל לי שהפורום הזה במקום לבחור להלחם בשונות שלו ולהכנס לתודעה ולהפסיק להרגיש רע עם השונות שלו בוחר לסגור עיניים ואוזניים ולא להתמודד עם האמת היום יומית, אתם בעצמכם שונים....מתי תבינו שאתם בעצמכם בדיוק כמו כל השונים האחרים בחברה, אז איך בדיוק מישהו שונה לא "מקבל" אנשים שונים?

הרי אתם אומנם לא כותבים שאתם לא מבינים א-מיניות/כל שונות אחרת בחברה אבל לפי התגובות שלכם לנושא אפשר להבין שזה לא מזיז לכם שום דבר, כלומר שאתם לא מרגישים אות הזדהות או לא מרגישים שצריך לשנות חוקים ומגמות בשביל להרגיש בטוב עם עצמכם, אני באתי במטרה תמימה וטהורה והיא לחשוף בפניכם כשיש רצון וכוח אפשר לשנות ולהכנס לתודעה ולגרום לאנשים להפסיק לחשוב שאתם נטע זר או אנשים מצורעים. חבל לי שאתם לא מצליחים להבין זאת, אבל כל אחד רשאי להחזיק באיזה דעות שנוח וטוב לו ולא אני שאבוא לבקר זאת. אני רק מביעה דעה..ומנסה להסביר את מטרת ההודעה הראשית

את מפרשת את התגובות לא נכון, לטעמי

אין כאן שום התנגדות או חוסר אמפטיה לא-מיניות. יש כאן חוסר נוחות מהעובדה שאת נותנת לנושא מסויים עדיפות על נושאים אחרים, מכיוון שהוא קרוב לליבך. גם אם היית נועצת הודעות שעוסקות בזכויות בעלי חיים או במודעות לקשת האוטיסטית, זה לא היה מתקבל באהדה, בלי קשר לחשיבות הנושאים.

אבל כאן יש גם היבט נוסף, וזה שאת יוצרת (בעיקר בהודעה הזו) זהות בין חסרי נסיון לבין א-מיניים, ומצפה מכל יושבי הפורום לראות את הדמיון בין שתי הקבוצות בדיוק כפי שאת רואה אותו. אני מאמינה שאם היית כותבת את הדברים מעמדה של כותבת מהשורה, זה היה מתקבל בברכה, והיית יכולה גם לדון עם אנשים ולקרב אותם לנושא הא-מיניות. אבל כשאת מגיעה מעמדה של מנהלת הפורום, ומסבירה כאן לאנשים שהם לא בסדר, מן הסתם תתעורר התנגדות.

אבל העדיפות לנושא במקומה כי הוא אקטואלי,

עכשבי מליפני ימים ספורים, והוא חושף צד אמיץ של שתי נשים.
השיפוטיות כאן היא הרסנית. אני חושב שאדם עם שונות כל שהיא
צריך לברך על ההזדמנות ללמוד ולהכיר שונות נוספת, במיוחד אם
(וגם עם) זו תופסת פלח בפורום שלנו.

או שלא קראת את מה שכתבתי

או שלא הבנת. לא הייתה שום שיפוטיות בדבריי כלפי א-מיניים, לא כאן ולא מעולם. רק להיפך.

אז מספיק עם ה-BS.

את יודעת מה ההבדל בנינו?

השפה. את יודעת להתנסח טוב יותר ומדוייק ממני.

קראתי שלא דיברת עליך אלה באופן כללי על אחרי
אני קורא את מה שאת כותבת..
האמיני לי סיתוונית שאני לומד להעריך אותך וזה יפה.
אני מאמין שאנחנו יכולים להיות ידידים טובים, וזה שלי.

מה זה BS?

למעלה