החיפוש הייחודי של Gרר

תסתכל על מה נפתח

ותתחבר קצת למציאות.
איזו פתיחה רצינית הייתה כאן בשנה האחרונה? צריך ללכת עד יא-פאן שגם היא היתה לפני שנה.
אלא אם דוכני המבורגרים של שגב עושים לך את זה, המגמה לא חיובית.
יכול להיות שכולם טועים, כמובן, ואף אחד לא יודע להחזיק מסעדה. כנראה שלא.
 

Sanchez

Member
צריך להפנים שהמסעדנות משתנה...
לא חשוב אם אתה או אני אוהבים את זה או לא- אבל זו עובדה !
יש לזה לא מעט סיבות מגוונות, אבל לפי דעתי רוב הסיבות הן כלכליות.
&nbsp
אני כבר "צועק" מזמן, שמחירי ההסעדה בישראל חצו כל גבול פרופורציונלי וזו גם הסיבה (לפי דעתי) שמתבצע כאן שינוי בתמהיל המסעדות.
&nbsp
עדיין נשארו כאן לא מעט מסעדות טובות (יקרות), אבל מספרן הולך וקטן, עד שיגיע לשיווי משקל של כמות מסעדות/מחירי המנות בהן/כמות האנשים שיהיו מוכנים לשלם את המחיר שהן דורשות.
&nbsp
אני מסתובב לא מעט בעולם ורואה לנגד עיני שהתמורה בישראל הולכת ופוחתת ! ולראיה התיירים שמגיעים לכאן ומרימים גבה...
&nbsp
 

החתולית

New member
אתה מגיב לידיעה על סגירת מסעדה

שהבעלים שלה מצהיר במפורש שתמחור המנות נמוך בהתייחס למנות שהוגשו.
הרי אילו היה מרוויח כסף, לא היה סוגר את המסעדה. אילו היה מרוויח כסף, היה יכול להוריד את מחירי המנות, ולהמשיך להחזיק את המסעדה.
&nbsp
אתה מסתובב לא מעט בעולם, ורואה לנגד עיניך שיש בעולם מגוון של מסעדות ברמות שונות. כאן, משום מה, מסעדות ברמה גבוהה, נסגרות.
&nbsp
הרוב הגורף של המסעדנים, היה מעדיף להרוויח פחות, ולא לסגור. אז כנראה שלא הכל קשור למחירי המנות.
&nbsp
 

Sanchez

Member
אז הוא "מצהיר"...
ואני מצהיר אחרת !
ראית פעם מישהו שטוען שהוא מרויח יותר מדי ?!
 
ואתה ראית פעם מישהו שמרוויח יותר מדי וסוגר את העסק?

מי יוותר על תרנגולת שמטילה ביצי זהב?
 

Sanchez

Member
הם סוגרים כיון...
שאנשים מאסו בתמחור ההזוי שלהם.
כל שרשרת המזון מעלה מחירים במשך שנים.
מעלים שכירות, מעלים חשמל, מעלים מחיר של חומרי גלם, מעלים ארנונה ועוד ועוד ועוד.
שנים הם מעלים מחירים, עוד קצת ועוד קצת, עד שהגיעו לסוף...
אנשים לא מוכנים/יכולים לשלם עבור הסחורה הזאת יותר !
ואז מה שנשאר זה לבכות, להאשים את כל העולם ולסגור...
&nbsp
אני אמרתי מזמן שזה מה שיקרה.
מצב די דומה קורה בתחום הדיור. רק היום קראתי שיותר ויותר הורים חותמים לילדיהם על משכנתאות ומשלמים חלק ניכר מהן ! אבל גם לזה יהיה סוף. קצב עליית המחירים גבוה יותר מקצב עליית השכר של רוב האוכלוסיה.
&nbsp
ממליץ מאוד לקרוא את ספרו של חנן שטיינהרט- A Brief History of Money: How We Got Here and What's Next ?
הספר נכתב באנגלית (לא ידוע לי על תרגום לעברית, או לכל שפה אחרת).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל זה לא מה שכתוב בכתבה... הם לא סוגרים אלא מורידים מחיר

ע"י מעבר לסניף מהסוג הזול:
בחלל של מסעדת "עד העצם" ייפתח הסניף ה-12 של "עד העצם אקספרס".
אפי שמש הבעלים מסר בתגובה: "אנחנו משנים את זה לסניף קונספט של עד העצם אקספרס, כי הבנו אחרי כל כך הרבה שנים שזה הצעד הנדרש היום כדי שהמקום יישאר לעוד 30 שנה".


ורשת "עד העצם לא נסגרת:
ולמי שרוצה להגיע להיפרד: מסעדת "עד העצם" תמשיך את פעילותה במתכונת הרגילה עד סוף חודש מאי. מסעדת "עד העצם" בכפר סבא ממשיכה את פעילותה כרגיל.

ויש מי שמאשים את השינוי בתמחור לא נכון שהיה להם, כלומר מצדיק את סאנשז:
זה תהליך טבעי וברור שמסעדות חייבות לעבור שינוי", מסר מסעדן המקורב לנושא. "מה שקרה עם 'עד העצם' זו דוגמה טובה לשינוי הגדול שקורה כאן. כל מי שחושב שמסעדות טובות ובינוניות יוכלו להמשיך ולתת עסקיות ב-50 שקלים, טועה ובגדול. זה רק עניין של זמן עד שייסגרו כי הם לא עשו את האקסלים שלהם כמו שצריך".

ולפי הכתבה הבעיה בישראל היא דווקא לא במסעדות יוקרה שנסגרות אלא במסעדות אמצע:
"בסוף נהפוך לשני מחנות - יהיה פה אוכל רחוב אקספרס ומסעדות יוקרה, לא יהיו מסעדות באמצע. הקהל יקבל אוכל רחוב ברמה גבוהה או מסעדות יוקרה. וזה חבל".
______________

אני לא חושבת שזה מה שיקרה ואני גם לא חושבת שזה חבל. יש כ"כ הרבה מקומות בינוניים, שבאמת לא חסר... אבל אני מעדיפה להימנע מהם. לפני כמה שנים הגעתי למסקנה שאם אני לא אוכלת במקום זול באמת (ואז אני מוכנה להתפשר על האיכות) אני מעדיפה לשלם קצת יותר ולאכול כמו שצריך. אין יותר מעצבן מלאכול במקום בינוני ולצאת עם חור דומה בכיס, להרגיש ששרפתי לא מעט כסף על פארש וסתם יצאתי מאוכזבת ומתוסכלת.
 

Geralt of Rivia

New member
הם לא פשוט "מורידים מחיר"

זה לא שהמוצר הוא אותו מוצר, רק במחיר נמוך יותר. הם משנמכים את המוצר כדי שיהיה אפשר לשנמך את המחיר. באקלים הכלכלי שמסעדות פועלות בו כיום, להציע מוצר איכותי פירושו מחיר יקר למסעדה ולכן גם ללקוח. לכן רואים יותר ויותר מסעדות שמציעות מנות מוקטנות או מנות "לחלוקה", שהן בעצם מאד יקרות ביחס לתמורה אבל המחיר הנומינלי שלהן נמוך יותר אז אנשים מוכנים לשלם.

המסעדן בכתבה ממש לא מצדיק את סאנשז. ההיפך הוא הנכון: הוא טוען שהתמחור במסעדות ממש לא הזוי כלפי מעלה כפי שטוען סאנשז, אלא אם בכלל - הוא לפעמים הזוי כלפי מטה.

מסעדה שאינה מסעדת יוקרה ואינה מקום של אוכל רחוב לא חייבת להיות בינונית. יש לא מעט מקומות טעימים ונעימים על אמצע הסקאלה. אם הם ייעלמו זה יהיה חבל.
לא שאני חושב שזה מה שיקרה. יותר סביר בעיניי שהמקומות שיעלמו הם אלו שמנסים לחדש ולתת מוצר שונה או איכותי יותר שעולה כסף ולא מדבר לכולם. מקומות שפונים לקהל הרחב וממחזרים נוסחה מוכרת לא ייעלמו.
 

Sanchez

Member
המסעדן, בצורה לא אובייקטיבית כמובן,...
טוען שכולם אשמים ורק הוא המסכן !
 

YosMan1

New member
הוא ממש לא אומר שהם מסכנים, רשת ריווחית מאד, רק שהם מתאימים

את עצמם לדרישות השוק.
 

Sanchez

Member
אני את זה הבנתי. למנהלת שלנו ולעוד כמה גולשים כאן...
זה קצת פחות ברור.
 

החתולית

New member
נסגרת מסעדה שלא היתה רשת

בחלל שלה יפתח סניף של רשת המבורגרים של אותם בעלים. מעולם לא היה קשר בין ההמבורגרים לבין תפריט המסעדה שנסגרת.
&nbsp
אפשר לסובב את זה כמה שרוצים, ולהתדיין על הנושא עוד שבועות ארוכים. השורה התחתונה היא שמסעדה מצויינת נסגרת, מפני שהבעלים לא מרוויח מספיק כדי להחזיק אותה פתוחה.
&nbsp
 
בדיוק. התפריט של עד העצם אינו מזכיר אפילו את עד העצם אקספרס.

שני דברים שונים לחלוטין.
 
אכלת בעד העצם בשנים האחרונות?

זו המסעדה בה "גדלתי" והייתי חוגג שם כל יום הולדת בתור ילד ונער. אבל הירזינים מזמן לא שם והמסעדה מזמן לא קשורה למה שהיה בשנות התשעים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
גם כשהבעלים של voilà החליט לשנות קוסנפט והפך אותה "איש פיש"

(שבהמשך באמת נסגרה, אבל מסיבות אחרות) ספרו אותה כ"מסעדה שנסגרה". אבל עסקים שרוצים לשרוד משנים קונספט ומתאימים את עצמם לדרישות השוק, זה בדיוק מה שהבעלים אמר ואין כאן שום דבר דרמטי במיוחד.
 

מיכאל ג

New member
בתור עובד הייטק מהרצליה שיצא לו ללכת לשם

אני חייב להגיד שהמקום לא היה מי יודע מה איכותי כבר המון זמן, ולא הציע חווייה מקורית במיוחד באופן כללי. אולי עדיף שכבר יהפכו לסניף אקספרס ויתמקדו באוכל זול, כי אין להם מושג איך להכין מנות שמתומחרות גבוה יותר.
 

Sanchez

Member
כמו שאמרתי...
אנשים הפסיקו לראות במסעדה תמורה הוגנת !
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ישבתי שם פעם לפני שנתיים(?) והיה סתמי ויקר ללא תמורה

 
למעלה