החיפוש הייחודי של Gרר

amirline

New member
אנחנו נגיע בסביבות 22:00, בצד השני של השוק הכוונה לברים

שבתוך השוק ממש ?
אני מניח שמרציפן גם פתוחים עד מאוחר (אולי אפילו כל הלילה...)
 

החתולית

New member
כן, הכוונה לברים שבתוך השוק

אני נוטה לוותר על מרציפן, המאפים שלהם פחות טובים משהיו פעם.
 

amirline

New member
חוץ מהרוגעלך לא התלהבתי מכלום, אבל הרוגעלך מדהימים

הייתי אתמול בלילה, כמות אנשים מטורפת ותורים ארוכים בכל מקום... המסלול של רוב האנשים (וגם שלי) היה מחנה יהודה ב 22:00-00:00 ואז לכותל לסליחות...
&nbsp
הספקתי לטעום די הרבה בשעה וחצי:
הבורקס מחיפה (משהו בסגנון, לא סגור על השם)- בורקס לא רע, טעמנו גבינה, תפו״א ותרד, הגבינה התעלה על כולם.
חצ׳אפוריה- הזמנו 3 סוגים שונים, לא זוכר שמות, כרגיל טעים מאוד
דוויני- פיתה אנטריקוט ואת הצ׳יפס המיוחד שלהם. חייב לציין שהאנטריקוט היה צמיגי מעט, היה טעים אבל איכות הבשר לא התעלתה לטעמי .
מרציפן- רוגעלך ביס, אני מאוד אוהב ...
&nbsp
ואז צעדה לכותל להוריד חלק ממה שאכלנו
 

החתולית

New member
אצלי הסדר הוא הפוך

סליחות בארבע בבוקר, ואחר כך ארוחת בוקר של גבינות, יין ומתוקים בשולחן שאנחנו פותחים בשוק. מסורת שנמשכת שנים.
&nbsp
לפעמים יש לנו כח לחכות שרחמו יפתח, ואז אנחנו קונים אוכל הביתה.
&nbsp
בפעם הבאה, נסה את אישטבח. לטעמי אפשר בקלות לוותר על אנטריקוט בדוויני ולקחת את השמברק סיסקה שלו.
 

amirline

New member
רציתי אישטבח, היה עמוס בטירוף

איפה אתם קונים גבינות ויין ב 4 בבוקר?
 

החתולית

New member
לא בארבע בבוקר, אלא בשש-שש וחצי

כשמתסיימת תפילת סליחות האחרונה. אנחנו פותחים שולחן ליד אחת מחנויות הגבינות הותיקות והפחות מוכרות בשוק. החנות היתה בבעלות אחד מהסוחרים הותיקים בשוק, ולפני שנתיים או שלוש הוא מכר אותה לשני צעירים שמכבדים אותו מאד.
&nbsp
הוא מחכה לנו בבוקרו של ערב יום כיפור, ואנחנו יושבים יחד שעה או שעתיים, ומעלים זכרונות.
&nbsp
מנהג שנמשך שנים, עוד כשהיתה החנות שלו. מסורת שכולנו שמחים להמשיך.
 

amirline

New member
האמת נשמע מעולה, שוקל לאמץ... הבעיה שלא יהיו לי פרטנרים


לקח לי זמן לשכנע חברים לנסוע לירושלים ב 21:00 ולחזור הביתה ב 04:00....
&nbsp
 

החתולית

New member
רק אבהיר, זה סוג של אירוע משפחתי

זה לא שכל אחד יכול לעשות כזה דבר.
&nbsp
רוב האנשים הולכים לבורקס, לארומה או לאחד מדוכני הקפה הפתוחים. בעבר היינו יושבים במקום של אלי מזרחי, וסגירתו שינתה את המסורת.
 

amirline

New member
למה לא כל אחד יכול לעשות דבר כזה ?

אם נניח אני לוקח איתי חבר או שניים, אין בעיה לעשות את זה.... הם פשוט צריכים להיות נחושים כמוני
 

החתולית

New member
אין כאן עניין של נחישות

אלא של משהו פרטי במקום שאינו בית קפה.
&nbsp
אתה, כמובן יכול לעשות אותו הדבר באחד מבתי הקפה או המסעדות הפתוחות בבוקר בשוק.
 

xfwind

New member
צלחת גבינות, נקניק ואנטי פסטי, גם קערונית קלמרי ופלפלים

טעים. אולי קצת אוברפרייסד...

הדג היה טעים (לוקוס?) נתח קטן למדי אפוי בשקית.

כאמור המנות הן "טאפסים". מתאים לשיתוף הסועדים.

תפריט

 
רצינו קישן בגבעת חיים הגענו ליונס אבן יהודה

בעקבות טיול לפארק אוטופיה התכנון היה להגיע לקישן ,לא ביררנו קודם ותכננו לזרום.
נסענו לקישן שהיה סגור ומסוגר.
עם ילדה קטנה ורעבה ברכב נסענו ליונס..הגענו שניה לפני התור הגדול
היה אפקטיבי. סלטים סטנדרטיים אבל חומוס טעים ולאפות חמות. קיוויתי לבשרים יותר מעניינים כמו שקדים וכו שלא היו בתפריט. אז הסתפקנו בשיפודי פרגית,כבש ושניצל
כמעט היה שווה לקלקל פליאו..
230 ש"ח לפני ללא שתיה.
 

foofoo77

New member
המון רוסטביף

לערב החג שהיה אצל חמותי הכנתי רוסטביף מנתח סינטה ״קטן״ של 2.5 קילוגרם. חציו נאכל בערב החג וחציו השני ביום החג בצהרים.
הכנתי סיר דגי בורי עם פלפלים ושום ברוטב אדום לא חריף בגלל הילדים (ובגללי, לא אוהבת חריף מאוד).
כבד קצוץ שהיה מצויין.
ביום החג עצמו הכנתי מקלות בייגלה ירושלמי (הילד מת עליהם) והיתה ארוחת שאריות אצל חמותי אז אכלנו (שוב) דגים ורוסטביף. היו מעולים. הגמד הקטן קפץ בסלון והכריז אני רוצה רוסטביף! הצליח לנו הקרניבורים לחנך אותו.
בערב המשכנו לאחותי, לשם הכנתי לאפות במחבת (לא אכלתי מהן, כי כמה אשה אחת יכולה לאכול?). אצל אחותי היה על האש מסורתי. לפני שפגשתי את שיחיה העל האש של היום השני של ראש השנה היה דגים וסלטים. אבל הוא לא אוכל דגים ואני סובלת. היו סטייקים ופרגיות (עשינו את זהעדין הפעם) ולבבות לילדים. הגמד הקטן מת על לבבות בייחוד בלאפה. לכבוד יום ההולדת של אחותי עשיתי עוגת בלינצ׳ס עם קרם מסקרפונה (תמונה למטה)
למחרת היום , כי באמת לא אכלנו כלום. גיסתי שתחיה הזמינה אותנו לצהרים לכבוד יום ההולדת של האחיינית החמודית. התבקשתי להביא מקלות בייגלה (כלת היומולדת אוהבת מאוד) ועוד משהו.
מאסתי בבשר (הלם בקהל) הכנתי פסטה ברוטב רוזה. הפסטה נטרפה ולא נשאר ממנה פירור. אחרי ארוחת הצהרים הזו ישנתי שנץ של 4 שעות.
החג הזה היה בין נסיעה לארוחה. התינוק קיטר בכל ארוחה ומחכה לחודש הבא שיוכל להתחיל לאכול מוצקים.

 

החתולית

New member
וואו, את חרוצה שחבל על הזמן

בערב החג הוזמנו לבית של אמא של חבר. משפחה ממוצא פרסי, כמו המשפחה של אבא שלי, ועורכים את החג כמסורת יהודי פרס, כמו בבית סבתי ואבי.
כמויות האוכל שהיו שם, היו הזויות. כמעט כל הסלטים שהוכנו נזרקו, לצערי, לפח עוד לפני שהספקתי להגיד משהו.
&nbsp
היו שם טחינה, סלט חצילים, סלטי ירקות שונים, סלט עשבים אופייני (כי כידוע, אנחנו הפרסים, מוצאנו מן העז), רשאד קצוץ (שהצלחתי להציל ולקחת הביתה, ולנשנש למחרת).
היו כרעי עוף בתנור, בשר בבישול ארוך שהתפרק וכמעט נמס בפה, חורשט סבזי (ששמו לידי לשמחתי), אורז מלא ואורז רגיל עם טהדיג, תבשיל מתוק של תמרים, אגוזים ופירות שאמורים לשים על האורז, קציצות דגים נפלאות ורכות ברוטב קוקוס סטייל הודי, קציצות פראסה עם עוף והודו טחונים (שלקחנו הביתה כי אף אחד לא רצה וכמעט זרקו אותן לפח).
&nbsp
בקיצור, הרבה יותר מדי אוכל ולצערי גם הרבה ביזבוז. המנות העיקריות חולקו בין הנכדים שכבר גרים מחוץ לבית, וחלק הוקפאו לארוחת שישי.
&nbsp
&nbsp
 

foofoo77

New member
זה מה שהורג אותי אצל דודה שלי

את מגיעה לסתם ארוחת שישי יש 15 סלטים על השולחן ו 6 מנות בשר.
גם את הורגת את עצמך ובסוף הארוחה את שולחת את הכל עם ״הילדים״ שלך. רבאק הם בני 50! שיתסדרו לבד. אני אשמח לשבת איתה לארוחת ערב של חביתה וסלט כי אני באה לבקר אותה וזה לא שיש לי אפשרות לאכול כאלה כמויות.
את אבא שלי גמלתי מהמנהג המטורף הזה ואני בעיקר מבשלת עבורנו (אחרי הברית של הגדול שהוא לחץ על עוד 10 מנות שלא הגיעו אורחים הפסקתי להקשיב לו).
&nbsp
 
למעלה