שאלון העדפות קריאה

Michio

New member
טוב, נו.

1. בעיקר בעברית, אבל כשיש ספר שעוד לא יצא באנגלית (או ספר שצריך לקרוא באנגלית, כמו מדריך הטרמפיסט) אז באנגלית.

2. לקרוא. מעולם לא ניסיתי לשמוע- אני מעדיף לשמוע מוזיקה ולקרוא תוך כדי, אז זה לא מתחבר.

3. בהחלט לעולם הספרים. למרות שבזמן האחרון אני מנסה לראות כמה סדרות מעבר למה שראיתי. קשה לי עם הפאסיביות הזו, ואלא אם כן הסדרה בשפה לא מוכרת (אנימות למיניהן, שדורשות סוג של ריכוז) זה קצת מעצבן.

4. מודפס. עוד לא זכיתי לקנות קינדל.

5. תקופה של כמה חודשים שהמון ספרי מדע-פופולרי הצטברו על המדף, אז גמרתי את כולם. אבל זה לא כי נמאס לי מהז'אנר או משהו בסגנון.

6. לא אני, זה בטוח.

7. מעדיף סדרות ארוכות, למען האמת. זה נותן לי יותר זמן להתחבר לעולם ולדמויות.

8. לפני השינה, עד שהספר נשמט מהאחיזה.

9. המיטה.

10. סיימתי שוב את בני אנאסי, וגיימן טוב כתמיד, אבל ספר חדש וטוב שקראתי לאחרונה הוא קץ הילדות.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה עומד להיות מביך...

1) אתם קוראים בעיקר ב/עברית/אנגלית/שפה אחרת?
עברית, אהובתי הנצחית. אבל אם אין תרגום (או שהוא לא מוצלח) ו/או יש לי מוטיבציה, גם אנגלית זה בסדר.

2) אתם מעדיפים לקרוא או לשמוע את הספרים או הסיפורים?
לקרוא. אני דווקא אוהבת להאזין למלל, אבל לא עלילתי. בנגן המוזיקה אני מאזינה בעיקר לתכניות רדיו ולפודקאסטים.

3) אתם אולי מתחברים יותר לעולם הסרטים והטלוויזיה לעומת עולם הספרים?
בעשור האחרון בעיקר טלוויזיה, אכן. לצערי מאז פרוץ האינטרנט לחיי אני קוראת פחות ופחות...

4) אתם מעדיפים לקרוא בדיגיטלי או מודפס?
מודפס. לא שזה ממש רלוונטי, כי אין לי קורא דיגיטלי והספרים שאני קונה (רובם ככולם) לא ממש רלוונטיים לפורמט. לו זה היה רלוונטי הייתי שוקלת, אם כי בכמות הקריאה המועטה שלי זו לא השקעה משתלמת. לאחרונה התברר שאמזון גם לוקחת לעצמה לא מעט סמכויות ויודעת על הרגלי הקריאה של משתמשי הקינדל, מה שבהחלט מרתיע אותי מלנסות בעתיד הקרוב. האחות הגדולה יודעת עליי די.

5) יצא לכם לעשות הפסקות ארוכות מהז'אנר?
כן... אבל לא רעיתי בשדות זרים, אני פשוט כמעט שלא קוראת סיפורת (במעט שאני כן קוראת). בעשור האחרון בעיקר ספרי עיון (ספרות מקצועית או מדע פופולרי) וביוגרפיות.

6) יש פה מישהו שמאוד אוהב מד"ב, לדוגמא, אבל פנטזיה לא סובל? (ולהפך)
אולי, אבל לא אני.

7) יש לכם חיבה לסדרות ארוכות, או שבדרך כלל מעדיפים ספר אחד?
ספר אחד (אפשר גם ספר אחד שמחולק לכמה ספרים, אבל לא סדרת ספרים עבי כרס).

8) יש לכם שעות מועדפות לקריאה?
לילה.

9) מקומות מועדפים לקריאה?
מיטה או תחבורה ציבורית (כל עוד יש לי מקום ישיבה וזו לא נסיעה קצרה) אם כי מאז שיש לי לפטופ הפסקתי לקרוא ברכבת...

10) מהו הספר הכי טוב שקראתם בתקופה האחרונה?
בתקופה האחרונה קראתי רק ספר אחד מתחילתו ועד סופו (ומאז כבר עברו איזה חודשיים...) אז אין ממש תחרות... לא הייתי אומרת שזה יעניין את הפורום, אבל זו הייתה הביוגרפיה של שון ג'ונסון (Winning Balance).

nishtak

New member
התשובות בפנים

קורא בעיקר בעיברית, אך בגלל כמות התרגומים הכמעט בלתי קיימת עברתי לקרוא הרבה יותר באנגלית.
בהאזנה זה מתחלק שווה שווה בין אנגלית לרוסית

מעדיף לקרוא, אבל אם הייתי רק קורא אז הייתי מסיים ספר פעם בחודש, בהאזנה אני מצליח לדחוף כמה דקות הקשבה לכל זמן מת שקיים, נהיגה, הליכה,
תוך כדי משחק בפלייסטיישן ואפילו מצליח להקשיב במקלחת, ככה אני מסיים ספר תוך כמה ימים

בעיקר ספרים, בגלל העושר הרעיוני, קשה למצוא סדרה או סרט שמצליחים להפתיע אותי או לגרום לתחושת פליאה(נגיד כמו בילדות), בגלל מגבלות תקציב
או בכדי לפנות למכנה המשותף הרחב ביותר ואז כל רעיון עובר הפשטה, אבל כשמשהו טוב, אני ממש נהנה, זה לוחץ על כפתורים שונים לגמרי.

מודפס, אבל בזמן האחרון לא מעט דיגיטלי, בעיקר כי אני קורא לפני השינה וכדי לא להעיר את אישתי, אני צריך משהו עם תאורה.

לא שזכור לי.

מעדיף מד"ב, אבל יש גם פינה חמה לפנטזיה

הייתי אומר סדרות ארוכות, בגלל היכולת לפתח את העולם ואת הדמויות, אבל ברוב ההתקלויות האחרונות שלי עם סדרות, הרמה שלהם יורדת דרסטית.
אז אם כתוב טוב, סדרות.

לפני השינה, כי אין פשוט זמן אחר לקרוא, או בבוקר לפני שאני קם מהמיטה, אם זה בסופ"ש.
בנוגע להקשבה, כל זמן פנוי.

במיטה, או בנסיעה.

Ready Player One

NomadSoul

New member
מה אני מעדיפה?

בעיקר אנגלית.
זה לא שיש לי רתיעה מעברית או משהו, פשוט רוב הספרים שאני קוראת כתובים באנגלית.

לקרוא.
אמנם לא ניסיתי, אבל אני חוששת שאין לי את הקשב הדרוש לשמיעה.
כבר בקריאה אני תופסת את עצמי "קוראת" מבלי לשים לב לתוכן בזמן שמהחשבות שלי נודדות. בקריאה אני לפחות יכולה לחזור ולמצוא את הפסקה בה הפסקתי לשים לב לכתוב, נראה לי שבשמיעה זה יהיה יותר מציק.

גם וגם, באותה המידה.
בבית בעיקר טלוויזיה, בנסיעות בעיקר ספרים.

מודפס, למרות שהמודעות הירוקה מתחילה להציק לי.

לא, לא ליותר מספר אחד בכל פעם.

זה בא בתקופות. פעם לא התחברתי לפנטזיה. אחר כך להפך.
כיום בעיקר פנטזיה אורבנית.

ספר אחד,
או סדרות כאלו בהן כל ספר סוגר את הסיפור שלו מספיק טוב כך שלא יהיה נורא אם לא אקרא את הבא, או אם אקרא את הספר הבא אחרי הפסקה ארוכה.

במיטה, במושב המטוס, או בזמן ארוחה.

נראה לי שהתואר "הכי טוב לאחרונה" מתחלק בין Halting State ו-Magic Slays מסדרת קייט דניאלס.

הייזל

New member
לא טיפוס של שאלונים אבל...

אני קוראת כרגע בעיקר באנגלית כי אני קוראת בסוני רידר. בעברית אני קוראת הרבה יותר מהר [בדוק] אבל התסכולים של מהספרים בעברית גדולים מאוד: תרגומים בינונים עד מחורבנים והספרים עצמם כבדים.

לקרוא בהחלט. ניסיתי לשמוע אודיובוקס אבל החסרונות עלים על היתרונות, מבחינתי.

יש לסרטים וסדרות יתרונות מסויימים אבל בכללי אני מעדיפה לקרוא.

לא משנה. אני קוראת כרגע המון בדיגטלי אבל יש לי ספרים מודפסים בבית וקשה לי עד היום לצאת מחנות ספרים בלי לקנות ספר או שניים.

כן. כמעט לא קראתי כלום בצבא מכל ז'אנר שהוא. היתה תקופה שקראתי כמעט אך ורק רומנים רומנטיים והיתה תקופה שחרשתי את ג'יין אוסטין אבל בדרך כלל כשאני קוראת אני לא עושה הפסקות מז'אנר מסוים. בדרך כלל הפסקות הקריאה שלי מתאפיינות בהתקדמות בקצב צב צולע במה שלא יהיה שאני קוראת באותו הרגע או בחזרה על ספרים שכבר קראתי.

אני מתארת לעצמי שיש כאלה, אני לא כזאת. אותי מעניינים הסיפור והדמויות והכתיבה עצמה ופחות לאיזה תת-ז'אנר הספר שייך.

נורא נורא נורא תלוי. יש סדרות כמו כישור הזמן שהיום אין מצב שאתחיל לקרוא - לא שוות את הטרחה. יש סדרות כמו ששאש"ק שאני מוכנה לתת להן הזדמנות אבל בשלב מסויים נהיה לי סלט במוח מרוב העלילות ואני מוותרת. לכן במאלזאן למשל הסיכוי נמוך מאוד שאגע. אבל יש סדרות ארוכות שאני כן אקרא אותן סדרות כמו דרזדן, רייצ'ל מורגן, קייט דניאלס שאני רק מחכה לספר הבא שיצא. מבחינתי אלו סדרות כמו פעם, כמו חסמבה או ג'יימס בונד או כל סדרה אחרת שהופיעה בהמשכים בעיתון. האיכות שלהן טובה יותר אבל הן לא יצירות מופת והן לא כבדות ועמוסות.
מה שכן, וזה חשוב מאוד, אני מעריכה מאוד סופרים שמצליחים להכניס את כל הסיפור שלהם לספר אחד בלי צורך בגרירת סדרות ארוכות של ספרים לנצח.

כל שעה מתאימה. אם הספר מספיק מרתק אני מסוגלת לוותר על שינה [התחביב השני האהוב עליי].

בתיאוריה? בכל מקום. אבל אני דורשת תנאים מסויימים. חייב להיות כיסא עם משענת לגב. אני שונאת לשבת ולקרוא בכיסא בלי משענת. אם זה בחוץ זה חייב להיות מקום מוצל או מוצל למחצה בלי ציפורים!

אה.... הממ.... אין לי מושג.

frizzly

New member
אז ככה

עד ללפני 3 שנים - עיברית בלבד. מאז שהייתי בחול ונתקעתי בלי ספר קניתי באנגלית ומאז אני קוראת רק באנגלית.

גם וגם. תמיד יש לי ספר באודיו וספר לקריאה.

זה בתחום האפור. זה קודם כל סדרות של ספרים, אחכ סדרות טלויזיה, אחכ ספרים סינגלס, ואז סרטים.

רידר'ס רולז!!!!1

לא. כן יצא לי לעשות הפסקות ארוכות מקריאה (ארוך זה יחסי כמובן... אבל שנה בערך). מאז שהתחלתי לשמוע גם באודיו אני בספק שזה יקרה שוב.

לא

סדרות בינוניות (3-4) אחכ ארוכות ולבסוף סינגלס.

כל דקה פנויה.

איפה שיש לי זמן פנוי.

2 סדרות - fever, the mortal instruments

frizzly

New member
טרילוגית מילניום

נסעתי עם הראשון, ולתומי חשבתי שאחד יספיק לי ל3 שבועות. מהר מאוד קניתי את השני והשלישי באנגלית, וכשחזרתי לארץ קניתי קינדל כי הבנתי שאני לא חוזרת אחורה

התשובות שלי

1) קוראת כמעט רק בעברית, עם סטיות פה ושם לאנגלית, בעיקר אם אין לי ברירה (למשל כשטיילתי באוסטרליה וניו זילנד במשך חצי שנה ולא היו ספרים בעברית).

2) חד משמעית מעדיפה לקרוא. קשה לי להתרכז בהאזנה.

3) לא.

4) דפוס

5) לא ממש, היו לי הפסקות מקריאה באופן כללי.

6) מעדיפה פנטסיה, אבל כמה מהאהובים עלי הם מד"בים.

7) שאלה קשה. לרוה אני מעדיפה ספר יחיד טוב במיוחד, כי סדרות לא נוטות לשמור על הרמה לאורך זמן, אבל זה כיף לחזור לאותו עולם ולאותן דמויות אהובות.

8+9 ) לא

10) קראתי מחדש את "ההוביט" ונהנתי מאוד. מזמן לא קראתי אותו ולא זכרתי שכ"כ נהנתי ממנו.

גלקטור

New member
אוי אוי אוי! קריאה? מה זה?

עברית ואנגלית. מעדיף עברית אם התרגום טוב.

לקרוא. ניסיתי לשמוע סיפור או שניים - לא התחברתי לקונספט.

אני אוהב גם וגם. בשנים האחרונות, אני יותר צופה מאשר קורא, כי זה מצריך פחות השקעה מוחית, פחות זמן ולרוב זה בשיתוף עם האישה.

מודפס.

לא ממש.

אני מעדיף מד"ב, אבל קורא גם פנטסיה אם היא טובה. אני הכי אוהב מד"ב של דור הזהב

אני לא אוהב סדרות ארוכות בדרך כלל, למרות שקראתי לא מעט כאלה. באופן עקרוני אני מעדיף לדעת שיש לסדרה סוף.

כן - שעות פנויות. היום שלי מתחלק ל- להכין הילדים בבוקר, לנסוע לעבודה, עבודה, לחזור מעבודה, לבלות עם ילדים, לארגן לשינה. בסביבות 9 יש לי סוף סןף זמן לאישתי. בשלב הזה, אני עייף מדי בשביל להתרגז בקריאת ספר.

במקום היחיד שעוד יש לי בו קצת שקט - בשירותים....וגם לפני השינה.

אני אפילו לא זוכר איזה ספר קראתי אחרון. מקצב של 2 בשבוע לפני עשור, זה ירד לממוצע של 1 בחודשיים, במקרה הטוב.
אני כרגע "קורא" את היה יהיה האחרון.

pix37

New member
מנסה לענות

עברית ואנגלית שווה בשווה - מעדיף לקרוא בשפת המקור

גם וגם - בגלל אורח החיים שלי יוצא לי בעיקר לשמוע ספרים באנגלית אבל משתדל לקרוא אותם במקביל על הקינדל

בעיקר ספרים - כבר הרבה זמן לא ראיתי סדרת טלויזיה שהיתה מעניינת מספיק (דקסטר) ובקולנוע כבר לא עושים סרטים לאנשים שעברו את גיל 16.

גם וגם - כל עוד יש בזה אותיות זה מספיק עבורי

בוודאי

עם פנטזיה אפית "רגילה" קצת קשה לי לאחרונה.

סדרות

בערב לפני השינה, בבוקר לפני הבלאגן, לשמוע בנסיעות אחרי תוכניות הבוקר.

בקריביים ? באירלנד ?

fuzzy nation של john scalzi

avivs

New member
שאלת המשך לקוראי העברית...

איך אתם מסתדרים עם הכמות האפסית של ספרי הז׳אנר שיוצאים בשנים האחרונות? זה גרם לכם לקרוא פחות את הז׳אנר?

גלקטור

New member
בהתחשב בזה שאני קורא במקרה הטוב 5-6 ספרים

בשנה, אני מסתדר מצויין

avivs

New member
ותראה את המד"ב,

למרות שגם שם לא הכול באמת מוגדר כמד"ב. סטיבן קינג הוא מיינסטרים (לפחות על הנייר), גם בחו"ל וגם בארץ, אותו הדבר עם "זמנים נפלאים" שאהבתי עד מאוד ואני מקווה שיזכה.

eyalg1972

New member
ממה שאני מתרשם

הדשא של השכן- לא ממש ירוק יותר.

אי אפשר לתרגם ספרי מד"ב חדשים וטובים אם לא נכתבים יותר מדיי כאלו.

למעלה