שאלון העדפות קריאה

שאלונים זה יאמי

1. עברית. אלא אם כן אני עושה פסיכומטרי.

2. לקרוא. אלא אם כן אני עושה פסיכומטרי. (סתם. האמת שבחיים לא שמעתי ספר. לא מאז שלמדתי לקרוא לבד. ובכנות, עצם המחשבה על קריין שקורא בקול משפטים ממשחקי הכס בסגנון "תזדקפי, תני לו לראות שיש לך שדיים" גורמת לי להתקף צחקוקים בלתי נשלט.)

3. לעולם הספרים, בסופו של דבר, אם כי זה ממש תלוי במצברוח. כמה אני עייפה, כמה ספרים קראתי לאחרונה לעומת כמה סרטים ראיתי. ולא רק זה. לפעמים יש לי מן רעב למילה הכתובה, ולפעמים מן רעב...ויזואלי. בסדר. זה נשמע מסוג ההודעות שמתלוננים עליהן להנהלת תפוז, אז אני פשוט אפסיק כאן

4. מודפס. לא ניסיתי דיגיטלי ומעולם לא ראיתי סיבה - ראו סעיף 1.

5. בטח. לא חשוב לי הז'אנר במיוחד - חשוב לי שהסיפור יהיה טוב, מקורי, הדמויות יהיו מעניינות ואמינות ואני לא ארצה לחבוט באף אחת מהן במחבת שאמא קיבלה במתנה לפסח. העניין הוא שבד"כ כמעט ורק ספרי הז'אנר שלנו מצייתים לכלל. אבל יש לא מעט ספרי מתח שגם הם לא רעים.

6. כן, אני! זה לא שאני לא סובלת מד"ב, פשוט עד עכשיו לא יצא לי לקרוא ספר מד"ב שהתחברתי אליו. כולם נשמעים כאילו הסופר מנסה להוכיח בכח שהוא חכם יותר מהקוראים, כי הוא יודע איך בונים חללית.
אבל אם ארטמיס פאול נחשב מד"ב, או כל אחד מספרי המציאות-עתידנית-מחרידה סטייל משחקי הרעב, אז אותם אהבתי.

7. אם הספר טוב ונקשרתי בצורה פסיכוטית-מה לעולם ולדמויות, אני מעדיפה כמובן סדרה. כמו שאומרים בפרסומת של יס, when something is good, don't you want it to last forever? (נדמה שגם מפלצת הספגטי המעופפת ראתה את הפרסומת הזאת, בראה את ג'ורג' מרטין ועכשיו היא צוחקת על כולנו)

8. כן. כשיש לי זמן פנוי. או כשיש לי משהו ממש-ממש חשוב לעשות שאי אפשר בשום אופן לדחות. ספרים טובים נוטים להשתרבב מתחת לאפי ברגעים כאלו^^.

9. המיטה שלי. עם חתולים. אבל אני אתפשר על כל מקום אחר שיש בו חתולים.

10. תגדיר תקופה^^. סתם, אני מניחה שחוף רפאים. מותח עד השורה האחרונה, כתוב נהדר, שום סתירות לוגיות, לגמרי אהבתי את הגיבור (ואת אחותו הפסיכית), וגם את זה שכולם נדפקים בסוף (ממש כמו בחיים!)

11. מה, אין שאלה של שמפו או מרכך? פיצה או סושי? לא רציניים אתם. אבל אני אענה בכלזאת:
מרכך
סושי
ג'וני דפ

zuriki

New member
טוב, אז....

1) אתם קוראים בעיקר ב/עברית/אנגלית/שפה אחרת?
לרוב באנגלית במיוחד

2) אתם מעדיפים לקרוא או לשמוע את הספרים או הסיפורים?
לא ניסיתי מעולם לשמוע, מעניין איך זה אבל נראה לי שלא אתחבר לזה יותר מדי

3) אתם אולי מתחברים יותר לעולם הסרטים והטלוויזיה לעומת עולם הספרים?
אני מעדיף ספרים זה נותן הרבה יותר חופש לדמיון, למרות שלפעמים לראות את הסרט פשוט יותר כיפי וקליל

4) אתם מעדיפים לקרוא בדיגיטלי או מודפס?
הפעם היחידה שניסיתי דיגיטלי היה דרך לפטופ אז הייתה חוויה מעיקה למדי,חוץ מזה שריח של ספרים ממכר

5) יצא לכם לעשות הפסקות ארוכות מהז'אנר?
לא, מקסימום ספר או שניים

6) יש פה מישהו שמאוד אוהב מד"ב, לדוגמא, אבל פנטזיה לא סובל? (ולהפך)
אוהב הכל למרות שנוטה למד"ב

7) יש לכם חיבה לסדרות ארוכות, או שבדרך כלל מעדיפים ספר אחד?
בינוניות 2-3 ספרים, או ספר אחד בלבד

8) יש לכם שעות מועדפות לקריאה?
לא

9) מקומות מועדפים לקריאה?
המרפסת בדירה שלי או בערך כל מקום שיש בו ספסל נוח (הקומה העליונה ליד המשרדים של דיזנגוף סנטר היא שוס רציני)

10) מהו הספר הכי טוב שקראתם בתקופה האחרונה?
blind sight

MonicaF

New member
תגיד, אתה תעשה גראף בסוף שמסכם את הסקר?

1) אתם קוראים בעיקר ב/עברית/אנגלית/שפה אחרת? בעיקר באנגלית, אבל גם בעברית, לפעמים ברומנית.

2) אתם מעדיפים לקרוא או לשמוע את הספרים או הסיפורים? מעדיפה לקרוא.

3) אתם אולי מתחברים יותר לעולם הסרטים והטלוויזיה לעומת עולם הספרים? מעדיפה ספרים. אני תמיד בלחץ לקראת יציאת סרט, אני מחזיקה אצבעות שיהרסו את היצירה הספרותית כמה שפחות.

4) אתם מעדיפים לקרוא בדיגיטלי או מודפס? מודפס.

5) יצא לכם לעשות הפסקות ארוכות מהז'אנר? כן בהחלט.

6) יש פה מישהו שמאוד אוהב מד"ב, לדוגמא, אבל פנטזיה לא סובל? (ולהפך) כנראה שאני מעדיפה מד"ב.

7) יש לכם חיבה לסדרות ארוכות, או שבדרך כלל מעדיפים ספר אחד? לא קראתי סדרות ארוכות למעט הארי פוטר, אבל הסדרה שהיתה בשתי עונות עד כה, שיר של אש וקרח, אני יכולה לראות עוד הרבה ממנה.

8) יש לכם שעות מועדפות לקריאה? לא. כל שעה מתאימה.

9) מקומות מועדפים לקריאה? מיטהההההה...... בתי קפה ועוד

10) מהו הספר הכי טוב שקראתם בתקופה האחרונה? לא זוכרת. זה רק מראה כמה זמן לא קראתי ספרים. סיימתי מזמן את "סופו של מיסטר Y" ואני לא סגורה עליו.

אני לא יודעת אם יהיה לי פנאי לקרוא מה אחרים כתבו, אני אשמח לגראף המסכם את התשובות!

((((( ואם ישעמם לי, אולי אני אכין כזה)))))

Lhuna1

New member
עונה

1) אתם קוראים בעיקר ב/עברית/אנגלית/שפה אחרת?
בעבר קראתי לא מעט באנגלית מתוך העדפה "אידיאולוגית" לשפת המקור.
היום יש לי פחות סבלנות וקוראת רק בעברית.

2) אתם מעדיפים לקרוא או לשמוע את הספרים או הסיפורים?
לא ניסיתי מעולם לשמוע ספר. נשמע לי מוזר מידי ואולי אפילו מגביל את הדימיון והפרשנות האישית שלי.

3) אתם אולי מתחברים יותר לעולם הסרטים והטלוויזיה לעומת עולם הספרים?
במד"ב, פרט לכמה יוצאי דופן, אני חושבת שרוב הסרטים והסדרות עושים עוול לז'אנר, מרדדים אותו לאפקטים ו"דברים מגניבים", ובגדול מוציאים לו שם רע בקרב הלא-קוראים.
(אציין לטובה בכל זאת את "מראה שחורה", למרות שרק חלק מהפרקים באמת טובים, היא לפחות מנסה להיות מד"ב במשמעות האמיתית שלו).
בפנטזיה יש בעיני יותר מקום להפקות כאלה, אולי כי מראש יש בה לרוב פחות עומק (לדעתי), אבל גם פה אני אהנה יותר מספר טוב מאשר מהעיבוד שלו.

4) אתם מעדיפים לקרוא בדיגיטלי או מודפס?
מודפס, עדיין. רוצה להתרגל יותר לדיגיטלי, אבל אין מספיק חומר בעברית בינתיים.

5) יצא לכם לעשות הפסקות ארוכות מהז'אנר?
כן.

6) יש פה מישהו שמאוד אוהב מד"ב, לדוגמא, אבל פנטזיה לא סובל? (ולהפך)
אוהבת את שניהם.

7) יש לכם חיבה לסדרות ארוכות, או שבדרך כלל מעדיפים ספר אחד?
מעדיפה אחד.

8) יש לכם שעות מועדפות לקריאה?
לא.

9) מקומות מועדפים לקריאה?
בבית.

10) מהו הספר הכי טוב שקראתם בתקופה האחרונה?
אני במשבר קריאה מתמשך
אבל האחרון שקראתי עד הסוף ואהבתי זה 22/3/1963 (או תאריך אחר כלשהו) של סטיבן קינג.

avivs

New member
לא הרגשת

שהספר של קינג נמרח ונמרח?
כשהוא הגיע לעיירה הזו, והתחיל לצאת עם הבחורה הזו, פשוט לא היה לי כוח יותר.

Lhuna1

New member
אפשר היה לקצר אותו באיזה שליש, כן

ועדיין אהבתי. יש הרבה ספרים נמרחים שאהבתי, כאשר היתרונות שלהם מפצים על זה מבחינתי.
וחוץ מזה אני אוהבת כל סיפור עם לולאות זמן

למעלה