בשביל להביא לכם את הפינה הזו עבדתי קשה הפעם. המחקר שלי הוביל אותי ברחבי ויקיפדיה, לFDA, למשרד הבריאות ואפילו לטכנולוג מזון, הכל כדי להתמודד עם אחת המפלצות המפחידות של עולם המזון, הMSG
לא צעקתם? הגיוני, רובכם מכירים את הMSG כמונוסודיום גלוטומט או כE-621.
לאורך השנים היו אין ספור מחקרים ומאמרים על משפר הטעם הזה.
מה לא אמרו עליו? הוא משפר טעמים ומעורר אצלנו את הטעם אוממי. הוא גורם לסנדרום המסעדה הסינית, אמנזיה, אסתמה ובעיות בהתפתחות המוח.
הכל נאמר ונחקר אבל אני רוצה לתת לכם תשובה חד משמעית, עוד שבוע... (אחרי הכול מה הטעם בחידה?)
בנתיים נסו אתם, לכו ובדקו את הנושא, הביאו מאמרים וכל מקור אחר שתרצו. האם מונוסודום גלוטומט מזיק/לא מזיק?
ושאלת הבונוס שלנו (שאלה כפולה), מה הוא המאכל הכי עשיר בMSG תוצרת ידי אדם ובצורה טבעית?