התפקדות חודש מאי 2013\ סיון תשע"ג

tamaguchi girl

New member

שם: רוית
תאריך לידה: 23.6.92
איזור בארץ: מרכז
העיסוק החביב עליך בחיי היומיום: לישון, לצערי זה לא קורה הרבה

האפליקציה הסלולרית הכי שימושית (בהנחה שרובכם מחזיקים בטלפון כזה...): ווטסאפ
הפעם האחרונה שהשתמשת בעט (ולא כדי לחתום על משהו או למלא מסמך): היום

יודעים אנחנו לא. הכל הרי עניין של אמונה, אז איך אתם מאמינים שנוצרה המציאות שלנו? אלוהים? אבולוציה? חייזרים? זו בכלל שאלה שמעסיקה או העסיקה אתכם אי פעם? ואיך התשובה לשאלה הזו משפיעה עליכם ברמה היומיומית, אם בכלל? אולי המפץ הגדול ואולי לא, לא מעסיק יותר מדי ובכלל לא משפיע ביומיום

spaysi8

New member
קרחנה!!!11

אני אוהבת התפקדויות

שם:
אורי

תאריך לידה:
4/1

איזור בארץ:
זכרון יעקב

העיסוק החביב עליך בחיי היומיום:
נהנית מקורס הברמנים שנמצאת בו,
וסתם יציאות למסעדות וכאלה..
אין דברים מיוחדים לאחרונה..

האפליקציה הסלולרית הכי שימושית (בהנחה שרובכם מחזיקים בטלפון כזה...):
wase כמובן.

הפעם האחרונה שהשתמשת בעט (ולא כדי לחתום על משהו או למלא מסמך):
עכשיו (בעבודה יש מין דו"ח כזה שצריך למלא)
ובכללי גם בקורס ברמנים אני משתמשת בעט..

אז איך אתם מאמינים שנוצרה המציאות שלנו? אלוהים? אבולוציה? חייזרים? זו בכלל שאלה שמעסיקה או העסיקה אתכם אי פעם?
ואיך התשובה לשאלה הזו משפיעה עליכם ברמה היומיומית, אם בכלל?

אז זהו..
כעקרון אני יותר אדם של מדע מאשר אמונה, א-ב-ל, נגיד אני מאמינה באבולוציה ובמפץ הגדול ואז אני חושבת לעצמי- אבל מה היה לפני? מה גרם למפץ?
בקיצור- זה מאוד מבלבל אותי ובגלל שגדלתי בבית דתי (אני דתל"שית) אז אני לא יודעת במה להאמין.
כרגע אני בוחרת לא ממש לחשוב על זה, ככה שזה לא משפיע עלי ברמה היום-יומית כי אני בוחרת פשוט להתעלם :p

InAnotherTime

New member
~

שם: שיר
תאריך לידה: 92
איזור בארץ: צפון
העיסוק החביב עליך בחיי היומיום: לקרוא, לצייר מלא מלא, לכתוב... בעיקר אומנות או נמות

האפליקציה הסלולרית הכי שימושית (בהנחה שרובכם מחזיקים בטלפון כזה...):
הפעם האחרונה שהשתמשת בעט (ולא כדי לחתום על משהו או למלא מסמך): האמת שיוצא לי לכתוב יחסית הרבה, אני רושמת לי בעיקר משימות שאני צריכה לעשות.. אחרת אני שוכחת או סתם מתעצלת לעשות... זה נדבק לי בצבא ומאז זה נהיה פשוט תחביב

והשאלה שלנו הפעם... קצת כבדה
יודעים אנחנו לא. הכל הרי עניין של אמונה, אז איך אתם מאמינים שנוצרה המציאות שלנו? אלוהים? אבולוציה? חייזרים? זו בכלל שאלה שמעסיקה או העסיקה אתכם אי פעם?
האמת שאני לא אוהבת להרהר בזה, כי באפן כללי זה לא לגמרי מעניין אותי או משנה לי באיזושהי דרך את הצורת חיים שלי. אף פעם לא יצא לי לחשוב על זה. אולי כי זה קצת מלחיץ אותי.

raptor89

New member
סוף טוב, הכל טוב

שם: שמעון
תאריך לידה: 14.2
איזור בארץ: במקור הרחוק מצפון הנגב, במקור היותר קרוב מדרום סוריה, במקור הנוכחי מירושלים ה

העיסוק החביב עליך בחיי היומיום: הימורים על מירוצי חתולים במדשאות גבעת רם
. או לחילופין, גידול דרקוני מחמד בסמארטפון.
האפליקציה הסלולרית הכי שימושית (בהנחה שרובכם מחזיקים בטלפון כזה...): ככל הנראה התואר הולך ל-camscanner. במקום לסרוק, לשכפל ושאר שטויות, פשוט מצלמים ישר ל-pdf.
הפעם האחרונה שהשתמשת בעט (ולא כדי לחתום על משהו או למלא מסמך): אני נוטה לזרוק אותם על אנשים שמפריעים לי בעין, או סתם לא שומעים כשאני קורא להם.

אז אלוהים וזה... אני בכלל חושב שמפלצת הספגטי המעופפת היא הישות השולטת בהכל.
וברצינות - אני לא בקטע של אלוהים ושות', וזה לא ממש משפיע עליי ו/או מפריע לי בחיי היומיום. כן גדלתי בסביבה מסורתית ואף דתיה, אבל איפשהו בדרך החלטנו שזה לא זה ונפרדנו לדרכינו.

Cade Foster

New member
למה לא

שם: ליאור
תאריך לידה: 29.3.91
איזור בארץ: כנראה זה יהיה הקיץ האחרון שלי כתושב חיפה
העיסוק החביב עליך בחיי היומיום: ספורט, כתיבה
האפליקציה הסלולרית הכי שימושית (בהנחה שרובכם מחזיקים בטלפון כזה...) וואטספ
הפעם האחרונה שהשתמשת בעט (ולא כדי לחתום על משהו או למלא מסמך): לצבוע שחור ופתור נחשב?

יודעים אנחנו לא. הכל הרי עניין של אמונה, אז איך אתם מאמינים שנוצרה המציאות שלנו? אלוהים? אבולוציה? חייזרים? זו בכלל שאלה שמעסיקה או העסיקה אתכם אי פעם?

מאמין באלוהים, מעולם לא הטלתי בזה ספק, מכבד את האמונות או חוסר האמונות של האחרים כל עוד זה הדדי, וחי את חיי בהתאם.

mad alot

New member
+ שאלת נצל"ש

שם: גל
תאריך לידה: 1.4.86
עיסוק: אני עצלן ופרפקציוניסט, אז הדבר היחיד שמשלב את שני העולמות האלה זה לישון מלא.

אפליקציה סלולרית: trackmaster
עט: אתמול שעתקתי שיעורי בית.

והשאלה הכבדה:
אין אלוהים, אין כח עליון,אבולוציה זו בערך התאוריה המדעית הכי מוכחת אחרי כח משיכה, אז אני אלך עם אבולוציה.
בכל מקרה אבולוציה לא מאוד קשור לאיך נוצרה המציאות שלנו, אבל ניחא.

שאלת נצל"ש
לאנשים שמאמינים שיש אלוהים, איך אתם יודעים שבחרתם באלוהים הנכון מתוך ה1000 בערך שקיימים?

בנוגע לכח המשיכה אז התאוריה הראשונה של ניוטון הייתה "לא נשכבים לנוח מתחת לעץ אם לא רוצים לקבל תפוח בראש - זה כואב!"
אחורייזה הוא ניסה לנוח מתחת לעץ מנגו ואז כשהוא התאושש מהזעזוע מוח הוא ניסח את חוק המשיכה

Cade Foster

New member
לא יודעים, זה נקרא להאמין

אבל בוא נתווכח על זה.

אני אחזיר לך בשאלה לאנשים שלא מאמינים באלוהים. נניח שמוצא האדם הוא מהקוף, וכל יצור חי הרי נוצר מיצור חי שקדם לו. מה קדם לקוף? ומה קדם למה שקדם לקוף? ומה קדם למה שקדם למה שקדם לקוף?

אתה יכול להאמין במה שאתה רוצה, אבל לעולם לא יהיו לך את כל התשובות לכל השאלות. עד אז, לא יזיק לך לכבד דעות של אחרים ולא להתנשא מעליהם.

Cade Foster

New member
ועוד משהו

האבולוציה זה עניין של מיליוני שנים AGO. הבריאה התנ"כית זה באלפי שנים.

למה זה סותר אחד את השני? אולי קרה משהו באמצע?

הבעיה בבריאה התנכית היא שזה לא "מקובל" עליה שהעולם התקיים לפני כ6000 שנים ..
מבחינת התנך לפני אדם וחוה לא היה קיים כלום אבל ברגע שהם גורשו פתאום צצו משומקום עמים שלמים ומקומות אחרים ..
ועוד משהו שעוד לא נולד המלומד שהצליח לענות על השאלה הזאת - אם כולנו נבראנו בצלם האלוהים אז מה ייחד דווקא את אדם וחוה מכל שאר הבריות ? שהרי גם הם היו בצלמו ...
בגללזה אני תמיד אומר תאמין שיש כח עליון שמניע את היקום רק אל תסגוד לו ...

Cade Foster

New member
דבר ראשון

אף אחד לא מכחיש שהעולם התקיים לפני סיפור הבריאה. והארץ הייתה תהו ובהו. היא הייתה. מה היה לפני, לא מסופר שם, ואין לי בעיה להאמין שהייתה איזושהי התפתחות אבולוציונית.

את השאלה שלך לא הבנתי. אדם וחווה נבראו ראשונים, זה ההבדל היחיד שאני רואה בינם לבין השאר. לא יודע אם לזה התכוונת.

הכוונה שלי היא הרי כשקיין הרג את הבל אז .. הרי שמו לו את הסימן כדי להוקיעו בפני רבים ..
משמע היו עוד אנשים חוץ ממשפחת אדם וחוה מנצ'קוביץ ..
למה לא רשמו פשוט שאבא ואימא ואחים\אחיות שלו גירשו אותו לשממה ..
הרי בני האדם זה לא כמו שפנים .. אם תעזוב שנים בחושך הם לא יהפרו למליונים ...

מה שטוב בך זה שאתה שואל ורוצה לדעת לעומת הרוב הכמעט מוחלט של אנשי הדת שפשוט מקבלים את מה שכתוב ו\או נאמר להם ע"י הרב שלהם כברור מאליו וזה מה שצורם לי בעין שאנשים עושים טעות ומשווים בין אמונה לדת ..
אמונה זה דבר טהור ובסיסי לעומת המורכבות המטעה של הדת ..
הרי כמו שרשמתי בהתחלה אם האלוהים הוא לא דבר מוחשי אז איך יודעים מה השם הנכון לקרוא לו ..

כי זה הקטע עם הדתות ... ובגלל זה אני אומר שיש כוח עליון אבל אני לא מוכן להתחייב לשם שהדתות מצמידות לו ..

mad alot

New member
אז ככה:

לא התנשאתי, עכשיו אני הולך להתנשאות,
מוצא האדם לא בדיוק מהקוף,
יש ממצאים למה קדם לקוף,
אף אחד לא אומר שצריך להיות ממצאים למה שקדם לקוף,
אין לך מושג מה זו אבולוציה,
סיפור הבריאה סותר בעליל את האבולוציה או לפחות את היווצרות החיים (שאלו תורות נפרדות מדע),
ממש לא הבנתי את הקשר בין המליוני שנים והאלפי שנים,

ואל תשווה אמונה בדת למדע, הם שונים מהותית.

mad alot

New member
ועוד משהו.

יש גם הסברים לאיך התחיל היצור החי הראשון.
ככה ששאפשר ללכת אחורה ואחורה,רק שבסוף תגיע למפץ הגדול.
ושם אני מסכים איתך שאין לי מושג מה קרה, למדענים יש טיפה יותר מושג אבל גם לא הרבה.
ועדיין זה הרבה יותר הגיוני מאל עם התקפי זעם של ילדה בת 4 עם צמות עם כוחות קסם של הארי פוטר

Cade Foster

New member
סבבה, נניח

ומאילו חומרים נוצר מה שגרם למפץ הגדול?

אני יכול להמשיך עם זה עד אין סוף, והכל לפי החוקים של המדע.

יותר הגיוני - בשבילך.

mad alot

New member
אבל אמרתי שאת המפץ הגדול לא יודעים להסביר

אז מה הרעיון לבוא ולהגיד "הא הא! המפץ הגדול"
אוקי, את המפץ הגדול עדיין לא מבינים לפרטי פרטים
אבל יודעים מה קרה מאית השניה אחריו ועד היום.

המדע מתפתח עם השנים, הוא דינמי, הוא משתנה, ואם מגלים שטעו זה דווקא משהו טוב,זה גילוי מסעיר, זה אומר שיש התפתחות ולמדנו משהו חדש.
אצל המדע חידוש זה טוב.

מנגד, הדת, חקוקה באבן כבר אלפי שנים, מתעלמת מהמציאות וממציאה תירוצים חסרי הגיון לכל דבר שהיא לא יודעת להסביר, לפי הטענה של "אי אפשר להבין את ההגיון של אלוהים".

נ.ב 1
המפץ לא נוצר מחומר, חומר נוצר רק לאחר המפץ.

נ.ב 2
זה שאולי תאוריית המפץ הגדול לא נכונה, לא מוכיח את קיום אלוהים,
אז לבטל קיום של תאורייות מדעיות לא מחזק את הטענה שאלוהים קיים.

נ.ב 3
תלמד קצת על אבולוציה והמפץ לפני שאתה משתמש בהם בויכוח על מדע, אתה סתם יוצא טמבל.

Cade Foster

New member
"אל יתהלל חוגר כמפתח"

תגובה אחרונה שאי פעם תצליח לסחוט ממני בפורום הזה.

למעלה