שאלות 3

HenryiF

New member
מה החזיקו בראש המשלחות?

בכניסה של כל המשלחות לאיצטדיון, היו 2 ילדות, אחת החזיקה את שם הארץ, והאחרת החזיקה מין כד.
האם מישהוא יודע מה זה ה"כד" הזה?
האם מאותם "כדים" עשו אח"כ את הבסיס למאות הלפידים האולימפ0יים שהתאחדו אח"כ ללפיד אחד?

nitsansh

New member
לי יש שאלה...

מה מתכונת התחרות הקבוצתית בטניס שולחן?

nitsansh

New member
התכוונתי למתכונת של המפגשים

כמה משחקים "קטנים" יש בכל מפגש, מאיזה סוג (יחידים/זוגות), כמה מערכות במשחק, מה סדר המשחקים...

nitsansh

New member
תודה, מצאתי

למי שעוד מעוניין לדעת...
המתכונת די דומה למתכונת של גביע דייויס בטניס... בתחילה מתקיימים 2 משחקי יחידים, לאחר מכן משחק זוגות ואח"כ עוד 2 משחקי יחידים אם יש צורך... מנצחת הקבוצה שמגיעה ל-3 נצחונות...
להבדיל מדייויס, יש 3 שחקנים בקבוצה וכל אחד יכול לשחק רק 2 משחקים - השניים שמשחקים בזוגות משחקים משחק אחד ביחידים ורק אחד משחק 2 משחקי יחידים...
המשחקים הם של הטוב מ-5 מערכות (לעומת הטוב מ-7 בטורניר היחידים).

כמה שאלות בסיסיות

שלום,

1. אני לא מבין מה ההבדל בין אולימפיאדה לבין אליפות עולם שלא במסגרת אולימפיאדה?
2. איך ספורטאי מגיע לאולימפיאדה? למה יש מדינות בלי נציגים בענפי ספורט מסוימים?

תודה !

JonJon9

New member
לגבי השאלה השנייה:

בגדול, כדי להיות מיוצג באולימפיאדה, צריך להשיג קריטריון. הקריטריון יכול להיות מבוסס על דירוג עולמי (למשל בג'ודו, שם 22 הראשונים בכל משקל משתתפים), והוא יכול להיות מבוסס על תוצאות מינימליות שצריך להשיג בתחרויות מוגדרות (אליפות יבשתית/עולם וכו'), כמו למשל- תוצאה מינימלית בשחייה. דרך אגב, חשוב לציין שיש ענפים, כמו בשייט, שבהם מדינה יכולה להיות מיוצגת רק על ידי נציג אחד- גם אם יש לה 30 שייטים מעולים שעומדים בקריטריון האולימפי, רק אחד מהם ישתתף באולימפיאדה. הסיבה היא לצמצם את הפער בין מדינות גדולות עם הרבה ספורטאים, למדינות קטנות עם פחות ספורטאים.
בנוסף, יש גם מה שנקרא "קווטות" ו"הזמנות", אבל זה אני לא יודע בדיוק להסביר מה זה ואת זה אני משאיר לחברי הפורום המלומדים.

nitsansh

New member
אליפות עולם מתקיימת בכל ענף בנפרד, בזמן אחר

ובמקום אחר... רוב האליפויות בענפים האישיים מתקיימות כל שנה או שנתיים, כך שלספורטאי הצמרת יש אפשרות להשתתף בכמה אליפויות במשך הקריירה.
ברוב הענפים "תנאי הקבלה" לאליפות עולם הם קלים יותר מאשר באולימפיאדה.
יש בענפים מסוימים תחרויות שמתקיימות באליפויות עולם אבל לא באולימפיאדה.

את הקריטריונים שקובעים מי ישתתף באולימפיאדה קובע הוועד האולימפי הבינלאומי, שהוא הגוף העליון שמנהל את הספורט האולימפי, ופדרציות הספורט הבי"ל שמנהלות כל ענף. ישנו מספר מקומות שמוקצב לכל ענף ולכל תחרות, לכן לא כל המדינות יכולות להשתתף (וזה בניגוד לאליפויות עולם, שבהן יש זכות לכל מדינה לשלוח לפחות נציגות סמלית). הוועדים האולימפיים הלאומיים רשאים להוסיף קריטריונים משלהם.
ישנה "העדפה מתקנת" שעוזרת למדינות קטנות או "טעונות טיפוח" לשלוח מספר מצומצם של ספורטאים מבלי שעברו את הקריטריונים הבי"ל הרגילים, בעיקר באתלטיקה ושחייה שנחשבים לענפים המובילים בתוכנית האולימפית.

sorsh

New member
איפה אפשר לראות גמרים שכבר שודרו ?

רציתי לראות את הגמר שהיה היום בגודו אבל ערוץ 1 חתכו אותו ועברו למשחק של שחר פאר מול שראפובה.

תודה מראש ^_^

pcper

New member
יש למישהו כאן קישור לתחרויות שבהם

יתמודדו ישראלים היום (יום ב') ומחר (יום ג'), כולל השעות (ע"פ שעון ישראל)?

תודה רבה,
ומקווה שאני שם השאלה באשכול הנכון

noam_ma

New member
נוסעי טיסת הבוקר ביום שלישי, 31.7 - התפקדו!

אני גם עולה על הטיסה הזו. אולי נוכל לתאם את הפעילות בלונדדון ביחד?

ייא13

New member
גם אני! מחר ב7.30 אני ממריא ללוטון.

יש לכם כרטיסים? מה המספר שלכם ? מייל?
אשמח לחבור לישראלים שתרים אחרי כרטיסים לאירועים של ניצגנו וכדומה
אני יניב

למעלה