שאלות 3

nitsansh

New member
ארד זו מתכת זולה

סגסוגות של נחושת ואבץ (המרכיבים של ארד) משמשים בד"כ למטבעות בערכים קטנים כמו 10 אגורות וחצי שקל.

סקלרטו

New member
האם יש דרך לדעת את השעה המדוייקת של זאבי

ביום חמישי?
אני צריכה שעה מדוייקת יותר מ-11:30. (הבוס שלי רוצה להפגש איתי בדיוק ב-11:30 ואני תוהה האם להתחנן להקדים את הפגישה או שאין סיבה ממש).
תודה מראש למגיבים!

nitsansh

New member
הקרב שלו הוא השלישי בסדר הקרבות

אם הפגישה שלך היא 10-15 דקות לא צריכה להיות בעיה...

nitsansh

New member
יהיו לו קרוב לוודאי עוד קרבות...

אם הוא לא יודח ב-2 הסיבובים הראשונים, יהיו לו 3 קרבות בבוקר ועוד אחד או שניים אחה"צ.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני פשוט לא צופה בג'ודו, גם לא בישראלים...

אם אין ישראלים זה לא מעניין אותי, אם יש ישראלים זה רק מעצבן אותי כי אני נורא במתח. מעדיפה כבר לשמוע את התוצאות בדיעבד ולברך על המוגמר, יהא אשר יהא.

בגדול אני חובבת את רוב ענפי הספורט למעט משחקי כדור (לכל היותר כדורעף חופים), היאבקויות למיניהן (מג'ודו דרך סיף ועד אגרוף, כל מה שהוא אחד על אחד) והרמת משקולות. גם שיט לא מצטלם מעניין לטעמי... ולסיום, כל ענף שלא "מזיעים" בו מספיק לטעמי
(קליעה, רכיבה על סוסים, שחמט... אני מסרבת לקבל את האחרון כספורט כי הוא אמנם תחרותי אך לא כרוך בפעילות גופנית).

בקיצור, שחייה, התעמלות על כל סוגיה (אבל בעיקר מכשירים לנשים), קפיצות למים, אתלטיקה (אפילו מרתון מעניין אותי יותר מג'ודו, בחיי... וכבר צפיתי במרתון שלם באחת האולימפיאדות) ובטח עוד כמה דברים ששכחתי. באולימפיאדת החורף אני אוהבת כמובן החלקה על הקרח (צורנית; את הריקוד הרבה פחות), סנואובורד לסוגיו ועוד כל מיני לפי המצברוח (רק לא קרוס-קאנטרי). אפילו קרלינג למדתי לחבב, זה מזכיר לי כדורת דשא שעשיתי פעם בקורס ספורט...

BentzWatchJudo

New member
כדאי לשחד את הבוס שיקדים את הפגישה

זאבי קרב שלישי מפתיחת יום הקרבות. לפי תחזית של 7 דקות לקרב הוא יעלה על המזרן ב- 11:44 שעון ישראל.
2 הקרבות שלפני נראים על הנייר חד צדדיים וסיכוי טוב שיסתיימו באיפון מהיר כך שאולי הוא יעלה עוד קודם לכן.

http://www.london2012.com/judo/event/men-less-than-100kg/index.html

pcper

New member
מתי ישודר מחר הגמר של התעמלות הנשים?

(הקבוצתית).

GulDa

New member
כמה שאלות לא קשורות

1. מי אלה ומה הסיפור מאחורי "הספורטאים החופשיים של האולימפיאדה" שנכנסו לבדם בטקס הכניסה?
2. מה קרה ל-פלפס שלא רואים או שומעים עליו כמעט?
3. מה כל כך היסטרי בליטאית בת ה15 שלקחה זהב?
4. מה גרם באתלטיקה לשנות את הניקוד של היפנים למעלה ואת האחרים אני חושבת להוריד?
5. לגבי הג'ודו (נראה לי שזה מה שהיה היום), למה הם כל הזמן יוצאים מהמשטח אם זה עוצר את הקרב??

תודה!!

nitsansh

New member
אני אענה על מה שאני יודע...

הספורטאים האולימפיים העצמאיים מתחלקים ל-2 חלקים:
אחד הוא רץ מרתון מדרום סודאן, שהיא מדינה חדשה שעדיין אין לה וועד אולימפי לאומי לכן לפי התקנון לא יכולה לשלוח משלחת לאולימפיאדה.
ישנם עוד שלושה ספורטאים מאיי האנטילים ההולנדים. לפני כשנתיים, החליטו באיים הנ"ל לפרק את השותפות ביניהם, ולכן כל אי הוא כיום טריטוריה נפרדת ששייכת להולנד. משום כך הוחלט בוועד האולימפי הבינלאומי לא להכיר יותר בוועד האולימפי של האנטילים ההולנדים, מכיוון שהוא מייצג ישות שחדלה להתקיים. חלק מהספורטאים של האנטילים בחרו להתמודד על מקום במשלחת הולנד מכיוון שהם אזרחים הולנדים. חלק אחר, שהוא השלושה הנ"ל, העדיפו להשתתף באולימפיאדה במעמד של ספורטאי. על פי החלטות ה-IOC, בעתיד ספורטאי האנטילים יצטרכו לבחור בין הולנד לבין ארובה, שהוא אחד האיים האנטילים אבל מוכר כבר כמה עשרות שנים כוועד אולימפי עצמאי.

GulDa

New member
תודה ושאלת המשך

מה זה אומר מעמד של ספורטאי? ואם הם זוכים, איזה המנון מושמע?

nitsansh

New member
אם הם זוכים במדליה מונף הדגל האולימפי ואם הם

מנצחים מנוגן ההמנון האולימפי...
אבל קרוב לוודאי שזה לא יקרה...
רץ המרתון הוא בערך ברמה של זמירו שלנו, והשייטת מהאנטילים מדורגת אחרי נופר אדלמן במקומות האחרונים...

nitsansh

New member
לגבי פלפס... רואים ושומעים עליו הרבה, אבל לא

בהקשר של אלוף אולימפי סדרתי שירד מגדולתו...

ההיסטריה באמת מוגזמת... כבר היו לא מעט אלופים בשחייה בני 15 ואפילו פחות... זה אופייני בעיקר אצל נשים בסגנון חזה, אם כי היו גם גברים שזכו במדליות בגיל צעיר.

השינוי בניקוד היה בענף התעמלות ולא אתלטיקה... השופטים העניקו ציון נמוך למתעמל היפני בתרגיל האחרון של התחרות על מכשיר הסוס, כי הוא ביצע טעות שנראתה להם כנפילה שמחייבת הורדת נקודות.
לפי הניקוד של השופטים, היפנים סיימו רק במקום הרביעי כשאר בריטניה שניה ואוקראינה שלישית בהפרש קטן מאד בין השלוש.
המשלחת היפנית הגישה ערעור על הציון, ואחרי דיון ארוך בוועדת הערעורים שכלל צפיה ממושכת בצילומי הטלויזיה, הוחלט להעלות את הציון שקיבל היפני, כך שיפן עלתה למקום השני, והורידה בכך את בריטניה למקום שלישי ואת אוקראינה למקום רביעי.

לגבי ג'ודו יש בטח מומחים גדולים ממני...

GulDa

New member
תודה ושוב שאלות נוספות

תודה על הסבלנות לענות

לגבי פלפס - הוא עוד מתחרה? אמנם היום עקבתי ברפרוף אבל לא יצא לי לשמוע עליו

מה נכנס תחת אתלטיקה ומה תחת התעמלות? (עכשיו כשהעמדת אותי על טעותי אכן הגיוני שיש הבדל בין הדברים, אבל פתאום לא בטוחה מה נכלל תחת מה... קורה למשל לאן שייכת??)

ראיתי את הנפילה של היפני, כך שהיה ברור שזה קשור לזה, רק לא ידעתי שאפשר בדיעבד לשנות ציון.זה לא קצת בעייתי? הרי בצפייה שניה כשאתה יודע את התוצאה אתה כבר לא נייטרלי...
וגם, לרוב כשמישהו פישל הוא פשוט עלה שוב והמשיך מאיפה שהפסיק, כאן בגלל שזה היה התרגיל האחרון הוא פשוט סיים?

nitsansh

New member
אתלטיקה זה ענף שכולל תחרויות ריצה, הליכה,

קפיצות וזריקות למיניהן. במתכונת האולימפית התחרות נערכת באיצטדיון המרכזי כאשר הריצות נערכות במסלול סיבובי ומקצועות השדה במרכז המסלול ובשוליו...

התעמלות זה ענף שמתחלק לכמה סוגים, שהחשוב בהם הוא התעמלות על מכשירים כמו קרקע, קורה, מקבילים, טבעות, סוס ומתח...
סוג אחר של התעמלות נקרא התעמלות ריתמית, ובו המתעמלות מבצעות תרגילי קרקע עם מכשירים כמו כדור, חבל, חישוק, אלות וסרט.
לענף ההתעמלות שייכים גם קפיצות על טרמפולינה, אקרובטיקה, התעמלות אירובית, ואולי עוד דבר ששכחתי...

אתלטיקה והתעמלות על מכשירים, יחד עם שחייה, נחשבים לענפים העיקריים באולימפיאדה ולכן מרבים לשדר אותם גם אם אין בהם משתתפים מאותה מדינה...

לגבי השאלה האחרונה... רגע המחלוקת היה על הנחיתה בסוף התרגיל, לכן לא היה מה להמשיך...

כמו שהסביר הפסימיסט, ניתן לערער רק על דרגת הקושי של התרגיל ולא על איכות הביצוע.

תשובות לשאלות 2-3

אם תסתכל כל ערב על המשחים תראה שם את פלפס - הוא לא באותה רמה שהוא היה בה לפני ארבע שנים ונדמה לי שהוא לא הולך על כל המשחים שהוא זכה בהם אז (אבל אולי כן) אבל הוא משתתף. הוא השתתף בארבע מאות מעורב אישי ולא הצליח לזכות במדלייה והערב הוא העפיל לגמר המאתיים פרפר שיתקיים מחר בערב.

מה היסטרי בליטאית - 15 היום נחשב גיל די צעיר לקחת זהב אולימפי בעיקר כשהיא לא הייתה מועמדת אפילו לגמר בעיני פרשנים אחדים לפני האולימפיאדה וזו המדליה הראשונה אי פעם של ליטא בשחייה.

בשאלה של היפנים אני מניח הכוונה הייתה להתעמלות לא לאתלטיקה. למתעמל היפני הייתה ירידה מאוד לא מוצלחת מסוס הסמוכות הוא נתקל בסוס וזה עשה את כל הירידה שלו למאוד מצ'וקמקת אבל עדיין הוא הצליח לנחות על שתי הרגליים על המזרן. השופטים הורידו לו ציון שלם על זה שהוא לא עשה בכלל נחיתה - אבל כפי שמראים השידורים החזורים הוא נחת על המזרון וגם אם הנחיתה הייתה מצ'וקמקת הוא נחת ולכן אי אפשר להוריד לו את כל הציון על הנחיתה. לכן העלו לו את הציון בערעור.

לגבי הג'ודו שמישהו אחר יענה.

GulDa

New member
תודה!! לא ידעתי את העניין לגבי הנחיתה שלו

באמת תהיתי על מה העלו לו חזרה, האמת שרק בגלל הפרצוף המאוכזב שלו טוב שהעלו

פלפס - חבל, בשבילו, אחרי שהיית אלוף היסטרי באולימפיאדה אחת, לבוא אחריה ולא להצליח זה די מבאס, וקצת מוריד מגדולתו לדעתי...

למעלה