שאלת המשך ל"מי משלם בדייט?"

alongrin

New member
בגלל זה אמרתי

דייטים שברור לך שהם לא הולכים לשום מקום.
ולגבי אותו צל של ספק, ברוב המקרים הסימנים מה הכיוון הם שם.
אתה רק לשים אליהם לב.
ואם אתה עדיין לא בטוח מה הכיוון, אתה תמיד יכול לזרוק כל מיני "פתיונות" כדי לראות איך היא מגיבה.
לדוגמא לדבר על דברים שאתה רוצה לעשות איתה בדייט הבא.
אם היא מתלהבת, אז היא בעניין.
אם היא שותקת ושפת הגוף שלה נסגרת אז רוב הסיכויים שלא.

superorti

New member
תלוי את מי שואלים

אם מדובר באותה אישה נצלנית ואגואיסטית היא תתן לך לשלם למרות שאין בכוונתה להמשיך את הקשר. הרי מה איכפת לה ממך בעצם? היא גם ככה נצלנית ואגואיסטית זה לא אמור להפריע לה.

אם אתה שואל את דעתי האישית:- וכן, יצא לי להתקל במקרה כזה על עצמי. הכרתי מישהו,יצאנו לדייט אחד שבו הוא באמת בא לאסוף אותי. ככל שהדייט התקדם הבנתי שאחנו לא באמת משדרים על אותו גל ואני לא רואה בו פוטנציאל להמשך קשר זוגי. והיה ברור לי שזה הדייט הראשון והאחרון. הוא, מבחינתו היה מאוד נלהב וראיתי שהוא מאוד בעניין (האם הוא לא ראה שזה לא זורם?). הבהרתי לו כבר במהלך הדייט שמבחינתי הוא נחמד מאוד והיה כיף להכיר אבל אני לא רואה בזה קשר זוגי ואשמח להפגש איתו שוב אבל בנסיבות אחרות,למפגשים עם חברים וכו׳ כי סך הכל הוא באמת אחלה אבל לא כל מי שנחמד וכיף לך יתאים לזוגיות (יש דברים שיהיו מקובלים עליך כתכונה או אופי בחברים אבל לא בזוגיות).
כשהגיע החשבון שלפתי את האשראי כדי לשלם/להתחלק. הוא היה עקשן ולא נתן לי להתחלק איתו או לשלם. הרגשתי מאוד לא נעים שגם דחיתי אותו וגם יצא שהוא שילם..לא שהלכנו למקום יוקרתי כולה בירה בקטנה. אבל עדיין זו הרגשה מוזרה.
אני לא חושבת שניצלתי אותו כי לא ידעתי באמת לאן תתפתח אותה פגישה ראשונה וגם כי הצעתי להתחלק/לשלם והוא פשוט התעקש שלא.

S h a r k 1 8

New member
להערכתך, איזה אחוז מכלל הנשים

הן נצלניות, כלומר מתנהגות בצורה שבה הן מנצלות את הדייט שלהן (גם אם הן לא מודעות לזה)?
&nbsp

superorti

New member
אני אנחש

ואגיד שמשהו כמו 55-60 אחוז. כמו שאמרת זה כולל את אלו שעושות את שה במודע וגם לא במודע.
וזאת על פי מה שהספקתי לקרוא כאן בפורום-גברים ונשים- וגם על פי מה שאני רואה ושומעת בחיי היום יום. קשה לי לשים את האצבע בדיוק על המספר אבל בוא נגיד שעצוב כמה שזה יהיה, זה נראה לי כך,בערך המספר.וזה כי סתם זרקתי ממה שאני שומעת שקורה מסביבי.
אבל זה בדיוק כמו להגיד שרוב הגברים מחפשים רק סקס וברגע שמצאו הם יעזבו. בכל תחום יש את ״הקומץ ״ הזה שאם אתה נתקל בו לרוב אתה עשוי לחשוב שבאמת הרוב כאלו.

shay4442

New member
בהחלט לגיטימי שהיא תוותר על התשלום כמו שזה לגיטימי מצידך לא

לשלם עליה (גם לא בדייט ראשון).

Generic name

New member
בדיוק ככה

מה הקטע להציע לשלם ואז לכעוס שנענתה לך?
&nbsp
לא רוצה לשלם, אל תציע. אני לא מציע ולא משלם בדייטים ראשונים.

נוסעת27

New member
בעיני ממש לא לגיטימי

לפני שהכרתי את בן זוגי יצאתי להמון דייטים, רובם דרך אתרי היכרויות, וקרה לי לא פעם שלא הייתי מעוניינת להמשיך והתעקשתי לשלם על עצמי (יש לציין שמרבית הפעמים הגברים התעקשו לשלם, והרגשתי מאוד לא נעים עם זה).
מבחינתי זה היה חוק. אם אני לא מעוניינת אני משלמת על עצמי. למה שמישהו שפעם ראשונה בכלל מכיר אותי ולא יראה אותי יותר לעולם צריך לשלם על מה שאכלתי ושתיתי?

S h a r k 1 8

New member
בהמשך לשרשור: מקרה אמיתי שהוא לא נדיר בכלל

ביום ראשון יצאתי עם בחורה לדייט. העובדות הן כאלה:
1. אני לקחתי אותה מהבית והחזרתי אותה.
2. שילמתי את כל החשבון. היא שילמה 12~ ש"ח טיפ.
3. יום למחרת (שני) התקשרתי. היא לא ענתה ואח"כ חזרה אליי תוך כדי נהיגה.
4. תיאמנו שהיא תתקשר אליי כשהיא תגיע הביתה ונוכל לדבר.
5. הבחורה חזרה ולא התקשרה. שלחתי לה הודעה, והיא אמרה שהיא יוצאת בערב ותחזור מאוחר ואז תתקשר. לא התקשרה.
6. יום למחרת (שלישי) לא התקשרה.
7. היום היה לי ברור שהיא מסננת, אז העזתי לשלוח לה הודעה ש"זה הרבה יותר מכבד פשוט להגיד שאין כוונה להמשיך במקום לשחק".
מצ"ב השיחה בקובץ.

שימו לב לכך שגם כאשר גברים מתנהגים בצורה הכי מכבדת שאפשר, ועושים את כל המחוות האפשריות, היחס שאנחנו מקבלים זה היעלמויות ומשחקים. כשהגברת נשאלה למה היא נתנה לי לשלם, התשובה שלה הייתה ש"זה חלק מלתת לי הזדמנות". וואלה, תודה באמת. כבודה נותנת לי הזדמנות להרשים אותה ע"י כך שאשלם מכיסי על התענוגות שלה.

יש משהו בדבריה. כמו שאני ואחרות תיארנו,

כשאנחנו בטוחות שאין סיכוי אנחנו מנסות ככל יכולתנו לא לשלם (אם אנחנו חושבות שיהיו דייטים נוספים זה לא כל כך חשוב לנו, כי אנחנו מניחות שנשלם בפעם אחרת, ואז במקרים שאנחנו חושבות שיהיה דייט נוסף אנחנו מתנגדות אבל מוותרות יחסית מהר אם הגבר מתעקש - וכמעט כל גבר מתעקש, כי זו הרי הנורמה) - אבל הגברים אשכרה נלחמים על זכותם לשלם, כי הם קולטים את האיתות הזה, ומנסים להיאבק בו, ולפעמים גם נעלבים באיזשהו מקום, וכו' - ומה שקורה זה שבסופו של דבר הם משלמים (החלק שמפריע לך), אבל אחרי אי נעימות. הדרך שלה חוסכת את האי נעימות הזאת גם ממנה וגם מהגבר - היא לא מחליטה אף פעם בדייט עצמו, ונותנת תמיד הזדמנות (הולכת לישון על העניין בוא נגיד) ולכן אין לה בעייה לתת לגבר לשלם - וכך עדיין יוצא שהוא משלם, אבל בלי התאקל במסעדה. ממש לא ברור לי שהדרך האחרת טובה או מכבדת יותר - כך או כך הגבר נדחה, וכך או כך הוא משלם.

S h a r k 1 8

New member
בחורה שלא בטוחה

בד"כ קובעת דייט נוסף או לפחות עושה שיחת טלפון נוספת.
הרי הדרך הכי טובה להסיר את הספק זה להמשיך ולבדוק.
&nbsp
אם הגברת לא טרחה לעשות אפילו את זה, כנראה שהיא בטוחה לחלוטין שזה לא יילך. מצטער, אבל אני לא קונה את זה שאחרי הדייט יושבים ומקבלים החלטות. זה בולשיט. הדייט הזה נמשך מעל לשעתיים. היה לה המון זמן לתת לבטן שלה לעבוד ולקבל תחושה כללית אם יש טעם להמשיך או לא.
&nbsp

וואלה? אתה אף פעם לא ישן על זה

לפני שאתה מקבל החלטה כלשהי? אני בהחלט עושה את זה - ובלי לקבל נתונים נוספים (כלומר, במקרה הזה - אין צורך בדייט נוסף או בשיחת טלפון) - אני קמה בבוקר עם החלטה וזהו (ובמיוחד כשמדובר על החלטה שאחרת הייתי צריכה לקבל בערב, אז המוח שלי פחות צלול - ואם גם שתיתי אז בכלל אין מה לדבר בנושא של קבלת החלטות...).
יכול להיות שהיא באמת לא הייתה בטוחה בסוף הערב, אבל בהמשך ההחלטה התגבשה. האמת שנוספו לה פרטים נוספים, כי אתה כן יצרת קשר מספר פעמים, ואולי המידע הנוסף הזה עזר לה לגבש החלטה.
אני ממש לא חושבת שזה בולשיט. ואני גם חושבת שהיא הגיבה אליך במסרונים בצורה מאוד יפה ומכבדת. אגב, לגבי זה שכתבת שהבחורים בתל אביב הם חארות - אני מבינה שזה נושא שעלה בפגישה ביניכם?

S h a r k 1 8

New member
האמת שנושא הבחורים בתל אביב ממש לא עלה בשיחה ביננו

"קבלת החלטה" - על מה את מדברת? איזה החלטה?
מה אני מציע לה חברות (כמו בכיתה ו')?
&nbsp
כל ההחלטה פה זה האם לצאת לדייט שני או לא. ביג דיל. אחרי הדייט השני היא יכולה להחליט שהיא לא רוצה להמשיך. זה לגיטימי.
אם היה נחמד, אז למה לא?!
אם היא לא מוכנה לתת לזה שום צ'אנס, כנראה שההחלטה היא חד משמעית ואין שום דילמה.
&nbsp
לגבי יצירת הקשר מספר פעמים:
התקשרתי יום אחרי הדייט ואחרי שעתיים (כשהיא הייתה אמורה להתקשר) סימסתי. זהו.
איזה מידע נוסף היא קיבלה פה?
&nbsp
&nbsp

ההחלטה אם להמשיך לצאת איתך.

למה לא? כי היא חשבה על מה שהיה בדייט והחליטה שלא מתאים לה, ואין טעם להמשיך את הקשר. אני מבינה שאתה מקבל החלטות מהבטן ובמקום - היא קצת יותר שקולה וחושבת קצת לפני שהיא מקבלת החלטה - לא רואה בזה בעייה.

אגב, לא חושבת שאי פעם יצא לי לקבוע בסוף דייט דייט נוסף. תמיד ההבנה היא ששני הצדדים חושבים על זה ובהמשך ידברו ויבהירו אם מתאים להם להמשיך.

לגבי המידע הנוסף שהיא קיבלה - לא יודעת, לא שמעתי מה היה בשיחת הטלפון, למשל. אולי משהו שאמרת בה או האופן שבו אמרת את זה לא מצא חן בעיניה, לדוגמא. אבל, כאמור, זה גם לא משנה - גם בלי מידע נוסף הגיוני לגמרי שהיא תחשוב על זה ורק אחר כך תקבל החלטה - וההחלטה שתתקבל בהחלט יכולה להיות לא, ולא חייבת להיות כן.

לIקי

New member
חנקת את האמאמא שלי!

ואתה עוד לא מבין למה לא בא לה עליך

אבל עכשיו באמת -איזה סוכריה, כמה יפה היא ענתה לך
אפילו לא השפילה אותך בלהציע לך שתחזיר לך את הכסף

לIקי

New member
אתה מתפרץ לדלת פתוחה

בדיוק לזה התכוונתי, ילד.

אתה עוד לא בשל. אתה עושה חישובים קטנוניים שאין בינם ובין גבריות שום קשר.

האנרגיה שאתה משדר דחתה אותה עוד הרבה לפני ההתחשבנות(שהיא גם תולדה של האנרגיה הזאת)

בחורות מריחות כאלה דברים גם כשהן לא מסוגלות להגיד את זה במילים ברורות כמו שאני בנדיבות רבה עושה עבורך עכשיו.

הכסף ש"הפסדת" עליה - that's the least of your problems
שמע לסחבק ותעבוד על עצמך
תהפוך לגבר - ואז תזכה לאישה
או שלא - ואז תחפש חננה חיוורת שתשדר איתך על אותו וייב

הבחורה שיצאת איתה היא סבבה לגמרי - לפחות ככל שזה נוגע לסיפור הספציפי הזה - כל אישה אמיתית מרגישה ומגיבה ככה

S h a r k 1 8

New member
חח... אתה מצחיק אותי

בעיקר כי אתה מייחס לנשים יכולות רגשיות גבוהות ביותר.
אתה יודע כמה פעמים דיברתי עם בחורה והיא אמרה משהו כמו: "אין... אני קולטת אנשים תוך שניות. אי אפשר לעבוד עליי. יש לי חוש..", וכמה רגעים אח"כ היא מספרת על איך "ההוא דפק אותה" או "ההוא שרימה אותה" ו"לו שהיא כבר לא מאמינה לו". לפי מה שאתה אומר, כל אישה שבעלה בוגד בה צריכה לעלות על זה מיד.
&nbsp
צא מזה. לנשים בממוצע יש אינטיליגנציה רגשית בדיוק כמו לגברים. כמובן שתמיד יש נשים שבאמת יש להן חוש מאד מפותח לאנשים, ויש גם מקרים הפוכים. בנות לא מריחות שום דבר מקילומטרים רק כי הן בנות.
&nbsp
דרך אגב, עיקר התלונה שלי היא לא על הכסף, אלא על ההתנהגות של להיעלם אחרי דייט ולהעניק הבטחות שווא ש"יחזרו אליך".
&nbsp
כל אישה אמיתית משחקת בבחור שהיא יוצאת איתו? מממ... היו לי כמה שלא.
&nbsp

לIקי

New member
אני את שלי אמרתי

היכולת שלך (או במקרה הזה - אי היכולת שלך) להבין
זה כבר עניין שלך

למעלה