שאלת המשך ל"מי משלם בדייט?"

אתה לא שילמת על דייט, שילמת על שיעור (בתקווה שלמדת)

שתי טעויות עקרוניות שעשית כאן:

- אספת אותה מהבית והחזרת אותה (להבא תקבעו להפגש במקום באמצע וכל אחד שיבוא בכוחות עצמו).
- שילמת סכום יחסית יקר עבור דייט ראשון. אם היא שילמה 12 שקלים טיפ, אני מניח שהסכום הכולל הוא 120 בערך. אין שום סיבה להוציא סכום כזה בדייט ראשון. אם מתחשק לך לקנות לעצמך משהו יקר- סבבה. על הדייט שלך אל תוציא יותר מ 20-30 שקלים.
נפגשת עם מישהי שמזמינה משהו יקר? קודם כל , כבר חשוד, תשקול לא להציע לשלם עליה (אלא אם הייתה כימיה ממש מטורפת). אם היא לא מתעניינת אפילו בחשבון זו נורה אדומה. אם כן, אתה יכול להציע , וכשהיא תסרב (סביר להניח) קבל את הסירוב ושלם רק על עצמך.

חשבתי כבדיחה להגיב שאם רוצה לתת להרגיש גברי

למרות שלא בטוחה, אז שפשוט תשכב איתך או עם הדייט כי זה מה שגורם לגבר להרגיש גברי יותר. אבל האמת היא שחלקן עושות גם את זה, שוכבות למרות שלא ממש בטוחות בעתיד הקשר, ולא ממש כי הן רוצות לשכב ב100%.

שלום

אם החלטת לעשות מעשה נדיבות ולעזור לבחורה, בגלל חיבתך אליה, אין סיבה שתתחרט על זה. הצעת אז הסכימה.
&nbsp

Som30ne

New member
מבחן "תום הלב".

האם כבר בהתחלה (לפני שזמנתם מנות גור-מההה) היא הרגישה שלא מתאים לה,
אבל שיחקה אותה כך ש"אם כבר יצאתי עם היצור הזה, לפחות אוכל כמו מלכה" ?

האם היא הראתה בצורה ברורה שהעניין שלה נמוך עד לא קיים
(גם אם לא אמרה במפורש - "וואלה, אתה מה זה דוחה") ?

האם סה"כ היה לכם "בסדר" / לא חזרת מהחוויה הלום קרב ?

האם "עשתה קולות של" רוצה לשלם ?

האם אחרי כל אלו - החלטת שמתאים לך לשלם, והחלטת את זה באופן עצמוני ?

אם ענית על כל/רוב השאלות האלו ב"כן" -
נראה לי שיש מעל 50% לגיטימיות לכך שתשלם עבורה.

S h a r k 1 8

New member
תשובות:

האם היא הראתה בצורה ברורה שהעניין שלה נמוך עד לא קיים?
ממש לא. אפילו הייתה נשיקה
האם סה"כ היה לכם "בסדר" / לא חזרת מהחוויה הלום קרב ?
לגמרי היה סבבה.
האם "עשתה קולות של" רוצה לשלם ?
ממש לא.
&nbsp

אז איך הגעת למסקנה שהיא החליטה שהיא לא מעוניינת

כבר בסוף הפגישה, ולא קיבלה החלטה יותר מאוחר? רק כי זה האופן שבו אתה מקבל החלטות?

S h a r k 1 8

New member
כפי שכבר כתבתי,

ההחלטה שמתקבלת אחרי דייט אחד היא האם את מעוניינת לצאת עם הבחור שוב או לא. לא מדובר פה בהחלטה דרמטית או בלתי הפיכה. הבסיס להחלטה צריך להיות האם היה נחמד בדייט. את הרקע שלי היא כבר מכירה עוד לפני הדייט (מי אני, מה למדתי, מה אני עושה בחיים, איפה טיילתי). לכן, אם הדייט היה נחמד זאת תחושת בטן שמקבלים עוד במהלך הדייט. אין פה מה לנתח.
&nbsp
לדעתי, בחורה שיוצאת מדייט בתחושה שהיה נחמד תחשוב על לנסות להמשיך את הקשר. כמובן שייתכן שאחרי הדייט היא שינתה את דעתה או שהיא יצאה מהדייט בלי שום אינדיקציה. זה ייתכן, אבל אני לא מאמין לזה, ולי זה לא נשמע סביר.
זה כמו שתגידי לי שלא יכולת להגיע לאירוע מסוים כי חטפו אותך חייזרים. אולי. יכול לקרות. אני, אישית, מאמין שחייזרים קיימים. אבל אני לא קונה תירוץ כזה.

אבל אתה לא זה שמחליט עבורה

איך לקבל החלטה לגבי הדייט הבא, ועל איזה בסיס היא צריכה לקבל אותה. היא זו שמחליטה. אתה מתאר איך אתה מקבל החלטה אחרי דייט - אין לזה קשר לאיך מישהו אחר (היא למשל) מקבלת החלטה אחרי דייט, על איזה בסיס וכו'. יכול להיות שהיא מעדיפה לא לבזבז זמן על דייטים שלדעתה לא יובילו לקשר ארוך, למשל, ועל אף שהיה לה נחמד, אחרי שהיא חשבה על זה היא החליטה שלקשר הזה אין עתיד.
איכשהו נראה שקשה לך להתנתק ממה שקורה אצלך בראש ולהבין שאחרים הם לא אתה, לא מתייחסים לדברים באותה צורה, לא מקבלים החלטות באותה צורה, וכו'.
לא שמעת על אנשים שמנתחים דברים יותר מאחרים, נניח? זה חידוש בשבילך שסגנון קבלת ההחלטות של אנשים לא זהה?

S h a r k 1 8

New member
ברור לי שכל אחד מקבל החלטה באופן שונה.

אבל יש כאן מידה של סבירות.
שוב, אם היא באמת ובתמים קיבלה את ההחלטה באופן הזה, סבבה. לגיטימי.
הנקודה היא (ואת זה את מפספסת) היא ש אני לא מאמין שזאת הייתה הדינמיקה של קבלה ההחלטות שלה . למה? כי זה נשמע לי מופרך לגמרי.

עוד משהו - היא אפילו לא הציעה לשלם. בחורה שיודעת שהדינמיקה של קבלת ההחלטות שלה קורית רק למחרת בבוקר, צריכה לקחת בחשבון שייתכן והיא לא תראה יותר את הבחור. לכן, אם היא לא רוצה לצאת נצלנית, לא הגיוני שהיא תציע בנימוס לשלם על חלקה? ראית את מה שהיא כתבה - מבחינתה, לשלם זה "גברי". בטח שזה "גברי". גבר צריך לממן את האישה, לפי תפיסתה.

בואי נשים בצד את נושא התשלום. נניח שהיא ישנה על זה, קמה בבוקר והחליטה שהיא לא רוצה להמשיך. איפה היא הייתה? למה אחרי שיצרתי קשר היא הבטיחה לי שהיא תחזור אליי במקום לסמס לי שאין לה כוונה להמשיך? נניח שהיא הייתה עסוקה באותו יום, איפה היא הייתה יום למחרת? איפה היא הייתה בבוקר של היום שבו אני יזמתי ושלחתי לה את "הודעת הנאצה"?

הרי ברור לך שגם אחרי שהיא קיבלה את ההחלטה, היא העדיפה להעמיד פנים שהיא מעוניינת להמשיך במקום לחתוך את זה.

זה כבר צירוף מקרים לא סביר בשביל בחורה שפעלה ב"תום לב". גם אם בדייט היא לא ידעה בדיוק לאיפה נושבת הרוח, במקום לגמול לי על כך שהייתי איתה בסדר גמור ולסרב בצורה מכובדת, היא בחרה לשחק משחקים ולהתחמק.

לא, לא ברור לי.

אני נתתי דוגמא לאיך אני מקבלת החלטות מסוימות (ישנה על זה). אולי לה לוקח יותר זמן - אולי היא מתייעצת עם חברות, נניח, וכו' - כל אחד הוא אחר. אני לא מניחה שהיא מקבלת החלטות כמוני אלא נתתי לך דוגמא לאיך אני, אדם אחר ממך, חושב שזה הגיוני לגמרי לא לקבל החלטה בסוף הדייט אלא לאחר מכן (ובמיוחד כשאתה מוסיף מידע שנראה לך שהיה לה נחמד, היא נישקה אותך וכו' - נראה שהיא בהחלט שקלה את העניין ברצינות ולא הייתה משוכנעת מהרגע הראשון שזה חסר טעם). היא לא חייבת לנהוג בול כמוני ולקבל החלטות על הבוקר כדי שזה יהיה הגיוני (וגם אני לא מקבלת כל החלטה באופן הזה - זה תלוי בהחלטה המדויקת ובכמה אני לא בטוחה לגביה).

וכאמור, הנורמה היא שהגבר משלם, וכמו שתיארתי לך - לרוב גם כשהאישה מנסה לשלם בדייט ראשון היא לא מצליחה - כך שההחלטה אם להציע לחלוק את התשלום או לא היא בעיקר החלטה לגבי איך את רוצה שסוף הדייט ייראה, לא החלטה לגבי התשלום בפועל, שכמעט תמיד יתבצע על ידי הגבר, במיוחד אם הם לא מכירים זה את זה היטב לפני הדייט.

אגב, לגבי להגיד ברגע שיודעים מה התשובה - גם אם היא קיבלה כבר החלטה, אני מניחה שאתה מבין שזה לא נעים לדחות מישהו (כמו שהיית רואה אם באמת הנורמה הייתה הפוכה), ולפעמים עושים את זה קצת יותר מאוחר מההחלטה עצמה כי צריך לגייס את הכוחות הנפשיים הדרושים. למעשה יצא לי כבר לצאת עם בחורים כמה פעמים יותר מכפי שרציתי רק כי לא היה לי נעים לדחות את הבחור, על אף שהיה לי ברור שאין סיכוי (והם, אגב, לא קיבלו נשיקה...). היא יותר אמיצה ממני, ככל הנראה - וכל הכבוד לה - זו נראית לי גישה עדיפה, ומאחר שהגברים מתעקשים לשלם (על אף שאני לגמרי מתנגדת) - גם יותר חסכונית עבורם, כך שאתה צריך לשמוח שהיא לא גררה את זה עוד.

S h a r k 1 8

New member
"לגייס את הכוחות הנפשיים הדרושים"

תגידי לי, באיזה סרט את חיה?
&nbsp
כולה בחור שיצאת איתו פעם אחת. זה לא בן זוג. זה לא בעל וזה לא כלום. אולי הקושי הנפשי הוא מכיוון שהבחור שילם עליך ו... וואלה, לא נעים. הנה עוד סיבה למה בנות צריכות לשלם על עצמן.
&nbsp
אז בגלל שלא בא לה לגייס את הכוחות הנפשיים שלה עדיף להיעלם? שוב, היא טוענת, שאם אני לא הייתי פונה אליה היא הייתה שולחת לי הודעה. שוב, אני לא קונה את זה. מעטות הבחורות שיזמו בעצמן ואמרו לי שהן לא מעוניינות להמשיך. רובן פשוט מתעלמות או קובעות שנדבר מאוחר יותר ולא עומדות בזה. אלה שכן מודיעות עושות את זה תוך יום-גג-יומיים. זה לא היה במקרה שלה, ולכן אני מניח שגם היא הייתה נוהגת כמו הרוב.
&nbsp
אז מה היה לנו? הגבר צריך לעשות את המקסימום בשביל דייט (למרות שברור שיש סיכוי טוב שאין לזה המשכיות). הוא צריך להציע, לקחת את הבחורה מהבית, לשלם עליה, להחזיר אותה, והיא אפילו את המינימום שבמינימום (שזה להגיד בצורה מכובדת שהיא לא מעוניינת להמשיך בשביל למנוע מהבחור בזבוז זמן מיותר) לא חייבת לעשות.
&nbsp
זה המצב שאליו הגענו היום. הנשים שולטות והגברים משרתים.

אני חיה בסרט שבו אכפת לי מהרגשות של אחרים

ולא נעים לי לפגוע בהן - קוראים לזה אמפתיה. אני לגמרי מבינה שאתה חי בסרט אחר.
אם באמת היום רוב הבנות פשוט נעלמות, אני מסכימה איתך שזה לא בסדר, ושמן הראוי להודיע לבחור שלא יהיה המשך ולא לתת לו להסיק את זה לבד, גם אם זה לא נעים. אני לא יודעת אם זה שהבנות פשוט מפסיקות להגיב זה באמת מה שקורה היום באופן כללי או שזו חוויה ייחודית לך - אולי אפשר לעשות פה סקר בפורום ולראות אם זה המצב, ואם זה ייחודי לך, אולי תצטרך לעשות חושבים לגבי למה זה. ואם זה לא ייחודי לך, אז אני מבטיחה לך שאני אעשה כמיטב יכולתי לחנך את הבנות שלי לנהוג אחרת.

S h a r k 1 8

New member
אמפתיה זה גם לא להיעלם. שכחת?

אם לבחורה יש אמפתיה היא ממילא תגיד שהיא לא מעוניינת. ככל שהזמן עובר, ה"נזק" גדול יותר כי הבחור חי באי-ודאות (ואולי לא מתחיל עם בנות אחרות).
&nbsp
שוב, מניסיוני המיעוט שכן אומרות עושות את זה תוך לכל היותר יומיים. גם אם יש פה אי נוחות מסוימת, זה לא משהו שאמור לקחת יותר מידי זמן להתגבר עליו. מי שעברה מחסום ה-48 שעות ולא אמרה דבר כנראה שלא תגיד, וזה מה שהיה לנו כאן.
&nbsp
רוצה סקר? בבקשה.
&nbsp

Som30ne

New member
אז בעצם אתה בעצמך אומר

שבמהלך הדייט הלך הרוח שלה היה באופן כללי כזה שמעיד על עניין.

ואני יכול לאמר לך באופן אישי, שקרה לי שאחרי דייט הלכתי לישון בתחושה של עניין,
אבל משום מה, בבוקר, התחושה היתה שבעצם משהו שם לא נכון.

אז - בהחלט קורה.

S h a r k 1 8

New member
בהחלט קורה.

אבל כשהצד השני התקשר כדי לשאול אם יש המשך מבחינתך, טרחת לעדכן אותו שאין המשך (למרות שהיה מאד נחמד)?
&nbsp
במקרה שלי, גם את זה היא לא טרחה לעשות. לא די בכך, היא עוד יצרה רושם שהיא כן מעוניינת להמשיך אבל התחמקה בכל דרך מתקשורת.
&nbsp

חחחח, פריירים תמיד פריירים

למה ומדוע אתה צריך לשלם עבור שניכם? גם בפעם הראשונה הרומזת אל עתיד משותף אינך אמור לשלם עבור שניכם. לא להתפלא שעדר נצלניות תלאביביות חיות על חשבונכם, וסטטיסטית מתוך עשר נשים, נגיד שאתם פוגשים, אחת אולי תסיים אתכם את הלילה במיטה.
פחח

למעלה