שרשור שאלות לתחילת השבוע

אווו זאת שאלה קשה.

לא שמתי לב לברק, פשוט לא בחנתי את זה..
לגבי העמידות - אני לא יודעת ואני לא אינדיקציה. לא קיים לק שמחזיק עליי יותר מיום (בערך)
סורי

לירונעע

New member
כי התורים נורא ארוכים לרופא עור

ובא לי לסיים עם הציפורן החודרנית המעצבנת הזאת

trilliane

Well-known member
מנהל
אם בקופה שלך יש תורים לא סבירים לרופא עור

או כל התמחות בסיסית למדי ולא איזה משהו נדיר וזה גורם לך לשלם על טיפול פרטי בחוץ, זה הזמן לעבור קופה. תתפלאי לדעת שזו לא גזרה משמים אלא פשוט שירות רע (שאלי מכרים באזוריך כמה זמן הם מחכים לרופא) ולמרבה השמחה יש תחרות ויש חלופות.

מעבר לכך אני לא יודעת אם את חייבת רופא עור לטיפול, זה תלוי במהות הטיפול; אני יודעת שעקירה (אם צריך) מבוצעת ע"י כירורג למשל (שאינו רופא עור). אפשר להתחיל מהגעה לרופא משפחה ולהתייעץ איתו למי לפנות.

לירונעע

New member
זה לא שהתורים לא סבירים

זה שלי כבר נמאס מהציפורן הזאת, אני כבר לא ישנה טוב בלילה כי כל פעם שהיא רק נוגעת בסדין אני מתה מכאבים

ויש לי מישהי בעבודה שהיא פדיקוריסטית ואמרה לי שזה עוד במצב שפדיקור רפואי יפתור, ואני לא חייבת רופא עור.
בכל אופן אני גרה ביישוב ולא באיזה מקום מרכזי, ויש לנו פה פדיקוריסטית אבל עדיין לא יצא לי לדבר איתה, ובלי קשר, אני רוצה לדעת מה נחשב מחיר סביר לטיפול כזה. כדי שכשאני ידבר איתהאני ידע בערך כמה נהוג לשלם בטיפולים כאלה.

תודה על ההתיחסות

רופא כירורג הוא זה שמטפל בציפורן חודרנית

ובאמת חבל שתחכי עם זה כי אלו כאבים מטורפים. תקבעי תור ובקשי ללכת בדחיפות ותגמרי עם זה.

שיהיה בהצלחה!

רשף13

New member
מה חומרת מצב הציפורן ?

אם המצב מאוד חמור, ואת זקוקה לטיפול של רופא זה משהו אחד.
אם המצב הוא ברמה של פדיקור, אז אני ממליצה לך לציין באיזה אזור. לי יש המלצה בתל אביב.

לירונעע

New member
כפי שכתבתי בתגובה הקודמת, המצב לא מאוד חמור

וייעצו לי ללכת לפדיקוריסטית. תודה על העזרה אבל כמו שאמרתי אני גרה ביישוב ואשמח לדעת מה טווח המחירים לטיפול כזה.

תודה רבה!

רשף13

New member
מחירים

כתבת שאת גרה ביישוב כמעט שעה אחרי שעניתי לך, כך שהיה די קשה לנחש מראש.
פדיקור במרכז ת"א, שאני מאמינה שהוא מהיותר יקרים, יעלה לך בסביבות 170. אני מאמינה שזה המחיר הכי גבוה, ושיש יותר זולים. חשוב גם למצוא מקום טוב ומומלץ, כדי שאם הפדיקוריסטית תראה שהמצב חמור יותר ממה שאת חושבת, היא תעצור את הטיפול.
האבחנה מאוד חשובה, כי פדיקוריסטית בד"כ יכולה לפתור מקרים קלים (שנובעים בד"כ מגזירה שגוייה של הציפורן), אבל יש מצבים שבהם זקוקים לטיפול רפואי.

poynter

New member
רוצה לשמוע מהניסיון שלי, את האמת?

שלא תעזי ללכת לפדיקוריסטית לעניינים האלה. רק לרופא מומחה.
הרופא שמתעסק בציפורן חודרנית הוא כירופוד.

אני סבלתי מציפורן חודרנית קשה מאוד ובהתחלה באמת הלכתי לפדיקוריסטית שפשוט החמירה לי את המצב יותר. הייתי סובלת מציפורן חודרנית במצב קשה, הגעתי למצב שאני לא יכולה לדרוך על הרגל וסבלתי מדלקת חמורה מאוד.
כמובן שברגע שהבנתי שהיא לא מועילה הופנתי לכירופוד שהטיס אותי לניתוח (עשיתי פעמיים את הניתוח, לא תמיד הוא מצליח בפעם הראשונה) וכמובן כעס עליי מאוד שלא פניתי לפניי. בקיצור ההמלצה שלי היא ללכת רק למומחה ולא לזלזל ולהזניח כי זה מחמיר.
ה"עקירה" עצמה מאוד פשוטה ולא כואבת, עוקרים את שורש הציפורן, ואפילו אם זה לא מצליח בפעם הראשונה זה נותן שקט ל6-8 חודשים.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה כנראה אישי ואולי גם תלוי ציפורן

כי רוב הציפורניים ברגליים קטנות ואז זה לא ביג דיל, אבל כשעקרו לי את הבוהן (לא בגלל ציפורן חודרנית, בעיה אחרת) הזריקה לפני העקירה כאבה, העקירה עצמה הייתה לא נעימה (לא כאבה בזכות הזריקה, אבל עדיין הרגשתי) וכשהזריקה פגה כאבה לי האצבע משהו טוב... התעוררתי באמצע הלילה מכאבים ולקחתי אופטלגין.

ועדיין, אם צריך אז צריך... עם כל אי הנעימות שכרוכה בדבר.

poynter

New member
חידוד נכון, הכאב הוא מאוד אישי

ואני כמובן דיברתי על הציפורן בבוהן

אני לא אגיד שלא כאב בכלל ושלמחרת רצתי באחו, אבל זה כאב שהוא בהחלט נסבל ובהחלט שווה את השקט שיש אח"כ.

trilliane

Well-known member
מנהל
שכחתי לציין שאני מסכימה עם ההמלצה לרופא

ואני חושבת שבבעיות רפואיות יש ללכת לרופא ולא לקוסמטיקאית וכו' (ולא רק לגבי ציפורניים אלא בכלל; זו לא הפעם הראשונה שאני שומעת סיפורים מהסוג הזה).

למעלה