ותיקה וסובלת ואובדת עצות
אני מאוד מבינה למה את אובדת עצות, ומאוד מרגישה שאת סובלת.
רזית פחות מ-BMI25, ויש לך בעיה של כאבים, חום, בחילות והקאות, קצף ורוק ועוויתות.
זה כמובן לא חייב להיות כך. צריך במשך השנים לפתוח בהדרגה את הטבעת, כי מערכת העיכול נחלשת, והמעבר הולך ונסגר - וכל אלו תופעות של נזק מצטבר כתוצאה מכך. לכן חייבים לשחרר במשך השנים, ולא לסבול מאיכות חיים נמוכה כל כך.
אני לא מצליחה להבין למה צריכים להיות רזים כל כך, לאחר שסבלנו מהשמנה מורבידית. אפשר להיות גם שמנמנים ובריאים, קצת שמנים ובריאים, מלאים ובריאים. לא חייבים להיות דוגמנית במחיר כל כך כבד.
ד"ר אבינוח חי על נס קפה, ויש לו הנתונים הפיזיים והנוירולוגיים האישיים (כגון אדרנלין בשמיים) כדי לחיות כך, לעבוד מ-5 בבוקר ועד 12 בלילה, יום יום, שעה שעה, כולל שבתות בסורוקה. המנותחים מעידים שגם בערבים, שהוא מבצע הרבה ניתוחים ברצף, הוא מקפץ בין ניתוח לניתוח, אנרגטי וחי מנס קפה וארוחה אחת ליום. לרוב האנשים אין נתונים של האבינוח ואין אדרנלין כזה. אך משום מה הוא משוכנע שכך הם כל האנשים, כולל נשים, כולל בגיל העמידה, ולכן משנתו היא שלא צריך לאכול, צריך להיות רזים גם אם צורכים מאכלים גרועים ומתועשים בלבד, לא צריך ירקות ופירות כלל. לפי משנה זו הוא מחנך את האבינוחיה - הרופאים שהוא מכשיר.
כמובן שרוב יועצי הדיאטה לא מסכימים עם דעה מוזרה זו של האבינוחיה. אין דעה כזו לאורך דורות של מחקר תזונה. גם לא בשנים המוזרות האחרונות. והעובדות מוכיחות בשטח שעצות התזונה של האבינוחיה הן עצות אחיתופל מהגרועות ביותר.
העידו על כך אנשים כמוך, אנשים צהובים, אנשים מתעלפים, אנשים בולמיים ואנורקטיים, אנשים בלי ציפרניים ושערות, אנשים עם חום ועם זיהומים. אלו התוצאות הרבות של דביקה בתזונת האבינוחיה. אך זה לא מפריע לאבינוחיה להמשיך ולייעץ עצותיה לנ"ל, ולהתעלם מהמציאות.
לכן פה בפורום, ממליצים כל הזמן לא לשמוע לעצות האבינוחיה, אלא למכנה המשותף הרחב של יועצי התזונה מהסוגים השונים. והחשוב ביותר - לגוף שלך עצמך!!!
בגישה התזונתית שלי חושבים גם על העתיד, על הזיקנה, על מחלות שנלוות למערכת עיכול פגועה וקלוקלת, ולכן לא חיים על הטבעת כדי להיות רזים, אלא משלבים מגוון כלים בהרזייה ושמירה על המשקל, בנוסף לכלי העזר המצוין של הטבעת. מי שלא יכול להשתמש בכלים נוספים, שיסכים להיות שמן קצת או קצת הרבה, ובלבד שלא יהיה שמן מורבידי.
ירידה של 50% מעודף המשקל לטווח ארוך נחשבת להצלחה בטבעת ובניתוחים האחרים, ואת ירדת הרבה יותר מ-100% של עודף המשקל.
עצותי לתזונה ולאכילה נכונה עם טבעת מופיעות באופן כללי באתר שבחתימה שלי, אתר טבעת. ואני מעדיפה תמיד לייעץ ייעוץ אישי בטלפון (חינם, כמובן), שמביא בחשבון את כל הנתונים של האדם - נתוניו האנרגטיים, הנפשיים, המשפחתיים ואורח החיים שלו. את מצבו הפיזי הנוכחי, את תגובות הגוף לאורך השנים עם הטבעת, ועוד. בנתונים אלה, אני מייעצת אם נחוצה רפואה זמנית למערכת העיכול, שבה צריך לפתוח קצת יותר מהרגיל את הטבעת (נניח 1/2CC או 1CC, בהתאם לבעיה הנוכחית), לתת לגוף להחלים ואז לסגור 1/4CC או יותר בהתאם למצב.
או אם נחוצה נורמליזציה למערכת העיכול, שמצריכה לפתוח 1/4CC או 1/2CC באופן קבוע, ולהשאיר מרווח נורמטיבי, שכדי לא להשמין ממנו, או להשמין אך במעט, צריך לשמור גם על איזון תזונתי, אורח חיים בריא ופעילות גופנית מתאימה.
יש אנשים עם בעיות קשות בחילוף החומרים, שמשמינים בקלות ובקושי מרזים - להם אני ממליצה על הקפדה על שתייה מרובה (לפי משקל הגוף, כ-3 ליטר מים ביום), על שתייה לפי צרכי הטבעת שלהם (שזה לא קולה זירו! אלא כל מיני אפשרויות שהם יבדקו אם זה עוזר להם). ועל ארוחות קטנות מפוזרות על פני היום.
ההמלצות שלי עובדות. אנשים שהפסיקו לרזות למרות עודף גדול התחילו לרזות שוב. אנשים שרזו יותר מידי הגיעו לאיזון. אנשים שסבלו התפטרו לחלוטין מהסבל שלהם. ההמלצות שלי הן עפ"י ניסיון של אלפי אנשים שעברו כאן בפורום ובטלפון שלי במשך יותר מ-7 שנים, והידע הכללי שלי ברפואת הנפש והגוף, לא באופן מקצועי אלא ידע נצבר מהחיים. אין בהן שום דבר שיכול להזיק לבריאות, והן ניתנות גם ע"י יועצי תזונה שמרניים. אך מותאמות אינדיבידואלית למקרה.
אי אפשר להרוס את מערכת העיכול כי זו המערכת הכי חשובה בגוף ולחיים, ואנשים נוטים לרצות לחיות לא רק ב-10 השנים הקרובות, אלא עד 120. בד"כ כשהורסים אותה עם טבעת הדוקה כזו, נאלצים לעבור ניתוח חוזר ולסבול מכל הסיבוכים בטבעת, שיש רבים נוספים מעבר לסיבוך שאת סובלת ממנו. העצות שלי נועדו למניעת הסיבוכים מראש וחיים בריאים עם הטבעת.
כשאת שותה קולה תוך כדי אכילה, את דוחפת את האוכל פנימה לקיבה במעבר צר מידי. זה גורם להרחבת הוושט באופן רציני, כך שהוא עלול להגיע עד קנה הנשימה. אין לדעת אם יש לך דלקת ריאות כרונית כתוצאה ממזון שנכנס לריאות, לפי התיאור הזה. צריך בדיקות דם נרחבות, כדי לראות סיבות להקאות ובחילות וחום מעבר לבעיית העיכול, ולא לזרוק סתם אמירות באוויר כפי שנזרקות באבינוחיה.
לי ברור שאת צריכה לרוץ ולפתוח קודם כל 1/4CC. לראות מה קורה עם הבריאות שלך במשך שבועיים, ולפתוח עוד 1/4 ואם צריך אז אחרי כמה זמן עוד 1/4, עד שתגיעי לאיכות חיים ובריאות נורמטיבית ונוחה.
כמו כן ברור לי שצריך להתקשר אלי ולקבל ייעוץ כללי, ואיזה בדיקות יש לערוך כל עוד הבעיות נמשכות גם אחרי פתיחת הטבעת ההדרגתית.
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת ובחג, להשאיר הודעה בתא הקולי באין מענה.