שרשורי טבעת

רותם026

New member
משהו חדש קורה לי

לאחרונה....אני סגורה 8 אוכלת ממש כמה ביסים...ומה שקורה אחרי כל ביס יש לי המון ליחה....בחיים לא היה לי כזה דבר ולא מבינה למה זה קורה לי עכשו ואם זה קשור לטעבת? גם אחרי שאני שותה קר זה קורה לי...אשמח לדעת אם זה קרה גם לאחרים ומה הסיבה ....תודה

ריקי ח5

New member
שלום לכולם שאלה

הייתי רוצה לדעת מה אתם אוכלים במשך היום כדי לדעת מה אני עושה לא נכון אני סגורה על 6.5 רזיתי עד עכשיו 6 קילו עשיתי ניתוח 4/10/13 מאז שסגרתי 1.5 לפני 3 שבועות לא רזיתי בכלל .אני לא יודעת איזה כמות אוכל זה בסדר לדוגמא האם אתם אוכלים יוגורט שלם ?או עדיין רעבים.דבר אחד הבנתי טוב שבבוקר סגור אני שותה רק נס ואחרי שעתיים בערך אוכלת ארוחת בוקר והייתי רוצה שתמליצו לי כמה לסגור בעוד שבועיים?

סגריה של הטבעת

אתמול סגרתי את הטבעת והיום בבוקר אני מרגיש כאבים באזור החזה באמצע איפה שהכפתור

שאלה דחופה

סגרתי את הטבעת ואין לי הגבלה אני אוכל דבריםשאני לא רגיל אבל יש ליכאבים בחזה מה לעשות

שוקית3

New member
עזרה דחופה בבקשה

אשמח להתייעצות.. עדכנתי פה בעבר מספר פעמים.. לטובת התזכורת, אני 9 חודשים אחרי ניתוח טבעת. סגורה על 9.5 כרגע וירדתי כ23 קילו. (עדיין יש לי לרדת עוד כ20 ק' לפי דעתי, אפילו יותר לפי הטבלאות משקל של משרד הבריאות אבל הם לא מעניינים אותי)
לפני שבועיים וחצי התייעצתי אתכם כי הרגשתי שהאוכל נתקע לי אפילו אחרי שני ביסים וגם התחלתי להקיא יותר. לאור המלצתכם ניסיתי כל מיני דברים ולבסוף הלכתי לפתוח את הטבעת ברבע. כתוצאה מכך חזרתי לסגירה של 9.5 (הייתי על 9.75)
הפתיחה עזרה והרגשתי מצויין לשבוע, עדיין הייתי מוגבלת אבל יכולתי לאכול ולשתות כמו שצריך בלי שיכאב לי או יתקע.
לאחר שבוע שוב הרגשתי כאילו נתקע לי ביס של אוכל (זה היה הביס השני, לא אכלתי הרבה) האוכל חונק אותי אחרי 3 ביסים ומאז זאת התחושה.. אחרי 2 ביסים ההרגשה כאילו האוכל עומד לי בגרון. אותו דבר עם מיים שאני שותה.. אני לא מקיאה אבל אני מרגישה אותם עולים לי בגרון.. כאילו שזה לא יורד.. במהלך הבוקר אם אני שותה מיים זה ממש כואב לי.. אני כאילו מרגישה את המיים זורמים כלפי מטה לקיבה וזה תחושה כואבת..לקראת הערב זה כבר לא כ"כ כואב אבל עדיין כאילו לא עובר טוב. אתמול בלילה הרגשתי שהמיים ששתיתי שעה קודם עדיין לא יורדים ונאלצתי להקיא באופן יזום כי לא הצלחתי לישון.. כל הזמן שנשכבתי הרגשתי שעולה לי הכל..
השאלות שלי היא:
1. האם זה אומר שיש בעיה בטבעת מניסיונכם? משהו לדאוג לגביו ברמה הגדולה יותר?
2 האם לפתוח שוב בעוד רבע? אני לא רוצה לרוץ ולמהר לפתוח כי אני לא רוצה לשחק עם הטבעת וגם אני לא רוצה להעלות במשקל...
3. האם זו תחושה מוכרת הכאב הזה בשתייה או אכילה? גם האזור של הפורט יותר מורגש.. לעיתים אני מרגישה אותו קצת מציק... אולי זה בגלל שרזיתי והוא יותר בולט?
4. כשהלכתי לפתוח לפני שבועיים אצל הרופאה של אבינוח באסותא והסברתי למה הם אמרו לי שהן לא מבינות למה לפתוח, אני הרי לא אמורה לאכול... לדעתי אני כן צריכה לאכול.. האם אני טועה? האם אני צריכה להמשיך ככה ולהסתפק בביס אחד בארוחה??

הרבה תודה מראש

רותם026

New member
מאוכזבת ...מאוד

ולא מבינה מה קורה...ליפני שבוע סגרתי אחד...מי 7 ל-8....שבוע לאחרי הסגירה היה מעולה ....כמה ביסים של אוכל וזה ניגמר ירידה יפה יום יומית (300גר) ביום....ומי אתמול הכל ניגמר ..
(((....מי הבוקר הכל עובר רגיל ללא הגבלה כלל...כמויות גדולות של אוכל ושתיה עוברים בלי שום בעיה.....ממש לא מבינה מה קורה כאן....מה קורה עם הטבעת שלי ????

שמחה37

New member
אופירה

שלחי לי בבקשה את הטל שלך

לא מצליחה לשלוח מסר.

"מצאתי" לך מטובעת בת 69 שזקוקה להכוונה

תודה

שמחה

161183

New member
טבעת שנפתחה

שלום לכולם

עברתי ניתוח "טבעת" לפני 10 שנים ועד עכשיו הכל היה בסדר. ירדתי, הצלחתי לשמור.. מדי פעם קרה שהגעתי לאבינח כדי לפתוח או לסגור טיפטיפה, אבל באמת שזהו. לפני קצת יותר משבועיים קלטתי פתאום שהטבעת כאילו "נפתחה" לגמרי. אני יכולה לאכול ה-כ-ל, כולל בצקים וירקות חתוכים גס ובכל שעה של היום- גם מוקדם בבוקר, בלי "לפתוח" עם שתיה חמה או קרה כהרגלי.. אז ברמה הנפשית- זה משמח וממלא חרדות. איזה כיף זה לאכול נורמלי! ליד אנשים! בלי לדאוג מהפדיחה או התירוץ שאצטרך לתת על הסיבה בגללה הפסקתי לאכול.. אבל אני ממש מרגישה את הילדה השמנה חוזרת ומשתלטת עליי, בולעת בתאוותנות כל מה שאפשר, כל עוד אפשר..
וברמה הפרקטית- זה נורמלי? הגיוני? שהטבעת נפתחת ככה מעצמה? אני מכירה את זה שאחרי כמה זמן ההגבלה לפעמים פוחתת, אבל כאן מדובר על מצב של כמעט-אין-טבעת.

לא יודעת, כנראה שאצטרך לגשת לאבינח בהקדם, לפני שהעניינים יצאו משליטה.. אך שאשמח לשמוע את מחשבותיכם

שבת שלום:)

shery20

New member
יום רביעי ניתוח שלישי

אחרי ניתוח תזוזה של הטבעת יש לי ברביעי ניתוח החלפת טבעת בעקבות דליפה.
10 קילו יותר :(
הפעם חוששת יותר מהפעמים הקודמות מכיוון שאמא שלי לאחרונה הייתה בניתוח שהסתבך.
מקווה שיעבור בהצלחה וארד בחזרה מהר.
תחזיקו אצבעות.

חוזרת אליכם!!!!!!!!!!!

אחרי תקופה ארוכה ארוכה של יותר משנה שלא הייתי פה.
עברתי ניתוח טבעת לפני שנתיים וחצי.
אצל ד"ר ז'ק משולם מירושלים.
רופא שבשיטה שעם הטבעת מתנהלים לאט ובזהירות.
בהתחלה היה מתסכל אבל לאט לאט כשהגעתי לסגירה הנכונה לי (5.5) ירדתי במשקל מאוד מהר.
והרגשתי מעולה.
יכולתי לאכול מהכל קצת.
הערכים שלי בדם היו מצוינים.
הכל היה טוב ויפה.
אלא שאז.....
ברוך השם נכנסתי להריון.
ובהתחלה סבלתי מאוד מהקאות.
והרופא שלי המליץ על פתיחת נטבעת כדי שלא תזוז.
פתחתי ל3.5.
בחודשים הראשונים שמרתי יפה על המשקל כי גם ככה לא היה לי תיאבון כל כך.
ואז התחיל להיפתח לי התיאבון נורא.
ונלחמתי הרבה כדי לא לעלות יותר מידי.
בחודש התשיעי (שהיה ארוך.... סחבתי עד שבוע 42+3) נשברתי.
ועליתי המון במשקל.
שכחתי לספר שהרופא שלי לא הסכים לסגור בחזרה את הטבעת במהלך ההריון.
אחרי הלידה לא הייתי פנויה להתעסק עם הטבעת וככה עבר לו חודש נוסף שעליתי בו עוד הרבה.
ואז התחלתי לסגור. כל שבועיים חצי
ועדיין אין סגירה משמעותית. אני עכשיו סגורה על 6 ורבע. ולא מרגישה ממש הגבלה.
כלומר נגיד סנדוויץ' קצת יוצר קשה לי לאכול אבל תבשילים ואורז ובשר וכד'. בלי בעיה.
אני תוהה אם באמת אני זקוקה הפעם להגבלה יותר גדולה מפעם. או שאולי שיחקתי עם הטבעת והיא כבר לא עובדת.
בינתיים רק עולה במשקל.
אני כבר 3 חודשים אחי הלידה ונואשת.....

אה. ולמי ששאל נולדה לי נסיכה מתוקה אחרי ה4 בנים. שינוי מרענן ומתוק.
מה שלא יהיה... היה שווה ההריון הזה

אופירA

New member
מנהל
ריר קצפי מבטא קושי בעיכול

הוא מתפתח כשקשה לקיבה ולוושט לעבוד, ויש עוד סיבות להופעתו. בדרך כלל מספיק לשתות כדי לסלק אותו.
כיוון שהוא הופיע לאחרונה, ולא היה קודם לכן, זה מלמד על תחילת תהליך היצרות הטבעת.
יש לפתוח מיידית ברבע CC.
בינתיים - לשתות הרבה חם.

אופירA

New member
מנהל
את לא יכולה להשוות למה שעושה אדם אחר

את צריכה להשוות את כמויות וסוג המזון שלך לעצמך. תגידי מה את אוכלת בארוחת בוקר, ומה לאחר מכן לאורך כל היום.
תגידי גם כמה שקלת לפני הניתוח, לפני 3 חודשים, ומה הגובה שלך והגיל שלך.
בכמה ירדו כמויות המזון, כמה את מרגישה הגבלה במשך היום.

בהתאם אוכל להגיד לך אם לסגור 1/2 או 1 או 1.5 בפעם הבאה.

אגב, אצל מי נותחת, ולמה סגרת בסגירה שנייה 1.5 ולא 2? היתה לך הגבלה אחרי סגירה ראשונה?

קוביd1

New member
סגירה

הטבעת מונחת סביב החלק העליון של הקיבה, עם צינורית שמובילה לפורט שאצל רוב המנותחים מונח בחזה ,יכול להיות שהכאבים בגלל פעולת הניפוח
וזה דבר מקומי ,האם מצאו אצלך את הפורט מייד או שדקרו אותך כמה פעמים?

קובי

קוביd1

New member
דובי טובי

אין לך הגבלה זה קורה בסגירות הראשונות ,אז אתה יכול להיות רגוע ,לא הבנתי מה זה אתה אוכל דברים שאתה לא רגיל ,לפי מיטב זכרוני ביום השני אחרי הסגירה צריכים כלכלה רכה ,אני מקווה שלא דפקתה איזה סטייק עסיסי. אחרי ניפוח יש רגישות באזור הטבעת יש אולי בצקת באזור שתרד. הכאבים באזור החזה לא באים דווקא מסגירת הטבעת .

קובי

קוביd1

New member
לשוקית

אין בעיה בטבעת ,הפתרון פתיחה מיידית של 1/2 עדיף לפני שיגרם לך נזק , קראתי את מה שכתבת "כשהלכתי לפתוח לפני שבועיים אצל הרופאה של אבינוח באסותא והסברתי למה הם אמרו לי שהן לא מבינות למה לפתוח, אני הרי לא אמורה לאכול... לדעתי אני כן צריכה לאכול.. האם אני טועה? האם אני צריכה להמשיך ככה ולהסתפק בביס אחד בארוחה??",עוד שטות מבית מדרשו של ד"ר אבינוח מה זה לא לאכול מאיפה תקבלי את כל הויטמינים שדרושים לגוף לחיות, ד"ר אבינוח מנתח מכובד בלבד, מנתח בחסד עליון ,שר הטבעות. אבל מה לאכול וכמה יש את הדיאטניות שלמדו בשביל זה וזה תפקידן ,ואני מציע לכל אחד לעסוק במקצוע שלו ,בלי להתערב בדברים שהוא לא מבין .
תשמרי על עצמך ,שלא תגיעי למצב של אישה רזה וחולה ,

קובי

,

טליוגם

New member
התרגלת לסגירה וכניראה

שאת צריכה לסגור קצת יותר למרות שאני ממליצה ללמוד לאכול מעט בגבול של הסגירה אני לא בעד לסגור למצב של ביס שניים כי אני רוצה גם להינות מהדרך:) אני סגורה על 7 אוכלת הכל מהכל אבל פחות...

קוביd1

New member
טבעת שנפתחה

כדאי לעשות צילום ושט קיבה ולהראות את התוצאות לד"ר אבינוח ,יכול להיות שיש דליפה בן הטבעת לפורט ,ואת זה אפשר לסדר בהליך כירורגי קטן
הפנייה לצילום ושט קיבה אפשר לקבל מרופא המשפחה.

קובי

קוביd1

New member
בהצלחה בניתוח

החשש זה דבר רגיל ,ואני מקווה שהכל יעבור בשלום ובקלות .

בהצלחה !!!

קובי

קוביd1

New member
שמח שחזרת אלינו

ברכות להולדת הנסיכה אחרי 4 בנים , זה דבר נכון שהרופא פתח לך את הטבעת ,בהריון לא חושבים על עודף המשקל ,חושבים רק על זה שהעובר לא יפגע ,בגלל טבעת סגורה וחוסר יכולת לקבל את כל הויטמינים. הטבעת עובדת הכל בסדר ,אל תיתיאשי
תסגרי ב1/4 כל פעם עד שתגיעי להגבלה הרצויה ,
בהצלחה ושוב ברכות.

קובי

למעלה