שרשורי טבעת

אופירA

New member
מנהל
מזל טוב מאוד מאוד מאוד!

בהריון בכל מקרה לא סוגרים מה שפתחת. אף רופא לא מסכים לסגור בהריון.
אבל גם לא צריך לפתוח כל כך הרבה - 2 מתוך 5.5 זה המון.
אני סבורה שצריך פתיחות הדרגתיות מאוד במהלך ההריון, לפי הצורך של יכולת האכילה.
אבל אי אפשר לשלול את דעת המנתח, שליתר ביטחון, למנוע תזוזה, כדאי לפתוח מרווח ביטחון רחב.
השאלה היא עד כמה המחיר של זה שווה את הסיכון. כי המחיר הוא השמנה גדולה. וזה מחיר פיזי ונפשי יקר מאוד.

עד כה, לא סיפרו לי על תזוזות טבעת בהריון עקב ההקאות. אבל שתיים כן סיפרו על תזוזת טבעת במהלך הלידה עקב הלחץ.
ולכן אני מציינת את דעת הרופאים שחושבים שכדאי לא לקחת סיכון ולפתוח את כל הטבעת ביום הלידה (או כמה ימים קודם לכן).
אבל מנגד גם את דעת הרופאים שלא חושבים שצריך לפתוח, כיוון שהסיכון קטן, וגם כאן יש מחיר של השמנה עד שסוגרים בחזרה בהדרגה את הטבעת.
אז כל אחת צריכה לעשות מה שהיא מרגישה, במקרה שדעות הרופאים חלוקות.

יכול להיות שלא היה צריך לפתוח 2 בבת אחת. לדעתי מספיק היה 1. ובהמשך, בהתאם להתפתחות ההריון והלחץ על הקיבה.
גם הסגירות של כל שבועיים חצי CC לא הגיוניות. בהתחלה אפשר לסגור הרבה יותר, נניח 2.5 בבת אחת, ואח"כ פחות ופחות כל פעם.
עכשיו מתחילה להתפתח הגבלה, אז עכשיו בוודאי שלא תסגרי יותר מחצי CC בכל סגירה. אבל אני לא סבורה כמו קובי שהגיע הזמן לסגור רק 1/4 כל פעם. עדיין אפשר חצי, לדעתי.
כל עוד אין הגבלה מספקת, וודאי שתעלי במשקל. חבל שבשיטה של ד"ר משולם, אחרי 3 חודשים מהלידה, הגעת רק ל-6.25 ועדיין אין הגבלה.

בכל אופן מצב הטבעת נורמלי לחלוטין, כיוון שלאחר פתיחה (ובעיקר גדולה) אי אפשר לצפות שתחזור אותה רמת סגירה כמו קודם. עכשיו זה כמו אדם, וההגבלה תהיה שונה.
כשהתחילה הגבלה אך אין הגבלה מספקת ב-6.25 זה נורמלי לחלוטין, כך שאין שום סיבה לחשוש לתקלה.
תהיי סבלנית ויהיה בסדר, במשך הזמן.

תודה רבה

אני אכן אתאזר בסבלנות...
אין לי הרבה ברירה.
אבל אם אתם אומרים שזה סביר שאין הגבלה כל כך ב6.25 אני רגועה.

נכנסתי לאחל מזל טוב!!

הריון שמסתיים בידיים מלאות חשוב הרבה יותר מכל עלייה במשקל!
יאללה ועכשיו הכול ירד לאט לאט.
ההגבלה שהייתה לך בעבר בסגירה מסויימת השתנתה וזה נורמלי, אצלי הרגשתי הגבלה (כזו שאפשר לרדת איתה) רק בסגירה של 10 ורבע, כך שזה אינדיווידואלי וייתכן שעכשיו ההגבלה תגיעה בסגירה גבוהה יותר.
מה שחשוב זה שהיא תגיע בסגירה איטית (אולי שבועיים זה לא מספיק זמן בין סגירה לסגירה).
בהצלחה וברוכה השבה!

היא כתבה שהיא סוגרת בחצי כל שבועיים

ונראה לי שכדאי לחכות לפחות שלושה או ארבעה שבועות בין סגירה לסגירה, תקני אותי אם אני טועה

shery20

New member
הניתוח עבר בהצלחה

והנה פעם שלישית מתחילים את כל התהליך מההתחלה..

shery20

New member
welcome to the club

זה מה שקרה לי, יש לי דליפה רצינית בטבעת,
אבינוח הכניס 5 סיסי והצליח להוציא רק 2..
אני מחכה לניתוח ביום רביעי הקרוב :(
פעם שלישית גלידה.

אופירA

New member
מנהל
יש חשד לנקב בצמיג של הטבעת

צריך צילום וושט קיבה, (לחברי מכבי, אפשר בזמן הביקור אצל אבינוח באסותא), והתייעצות דחופה עם המנתח.

אם יש נקב, צריך ניתוח מיידי להחלפת הטבעת - ניתוח דומה בהיקפו לניתוח הטבעת עצמו. אין צורך ב-BMI40 כדי לאשר אותו.

מימי1226

New member
לטליוגם

גם אני סגורה על 7
עברתי ניתוח טבעת ב- 3.11.13
בערך חודשיים, הגיע הזמן לסגור שוב..

רציתי לשאול אותך, האם בסגירה של 7 את ממשיכה לרדת?
כי אני לא רוצה לסגור במצב כזה שיהיה לי קשה לאכול או בכלל לא נוח.
עד עכשיו לא הייתה שום בעיה, אני משתדלת מאוד לפתח הרגלי אכילה נכונים ולאכול בקצב מתאים.

עד עכשיו ירדתי 8 קילו שרובם ירדו סמוך מאוד לניתוח.
בשבועיים האחרונים אני לא מרגישה ירידה...אני עוקבת בדקדקנות ע"י רישום שבועי של המשקל.

אני יודעת שזה מאוד יחסי לכל אחד, אבל בכל זאת רוצה לדעת אם 7 נחשב סגירה שאפשר לרדת בה במשקל.

תודה

טליוגם

New member
תלוי מה אוכלים:)

מילקשייק עובר נהדר!!! לרוב אני משתדלת להעדיף צלחת קטנה של אוכל ושלוק מהמילשייק של האיש:) חצי כוס מי סופר:)) אני לא רוצה לשחק יותר מדיי עם הטבעת.אם הסגירה טובה לך ואת עדיין יורדת במשקל אפילו בקצב איטי אני בעד להשאיר את זה כך עד שתרגישי שאת תקועה...לאט אבל בטוח! בהצלחה!

אופירA

New member
מנהל
מה קורה - קורה תהליך טבעי ונורמלי

והוא הסיבה שבגללה אני מבקשת להמתין 4 שבועות בין סגירה לסגירה. כי שבוע, שבועיים, שלושה אינם מספיקים כדי לעבור את כל החוויות עם הסגירה, להכיר את כל השינויים החד פעמיים והשינויים הקבועים, וללמוד מה רמת ההגבלה שהתפתחה במשך 4 השבועות בתהליך השתנות.
יש שינויים שהם חד פעמיים (היום בלבד, ומחר הכל יחזור אחורה). ויש שינויים שהם קבועים, ולקח להם שבוע להגיע ולקרות. הכל צריך לחוות וללמוד, ולכן חובה להמתין בין סגירה לסגירה, כדי לדעת לעבוד עם הקיבה בצורה שלא תהיה לה טראומטית ולא מתאימה.

לכן המשיכי ותמדדי מה קורה בשבוע השני, מה קורה בשבוע השלישי והרביעי, ואז תוכלי להחליט כמה צריכה להיות הסגירה הרביעית שלך.

טליוגם

New member
את צריכה לאכול!

לעניות דעתי את סגורה מדיי ! הם טוענים דר אבינוח ושות׳ שמספיק שרק נשתה מה שאגב גם לא עובר לך בקלות:-/ אבל בשביל הבריאות שלך ובשביל לסגל לעצמך הרגלי אכילה נכונים את חייבת לאכול! הטבעת לא תשאר לנצח סגורה ואנחנו חייבות ללמוד לאכול בכמות סבירה שמספקת לגוף אנרגיה ועדיין לרדת במשקל..ממליצה לך לנסות לפתוח עוד קצת ואת הקצת המדוייק תתייעצו עם אופירה או קובי שהם מן הסתם מומחים יותר ואכפת להם יותר מהבריאות שלך לעומת הרופאים שרוצים לראות הצלחה בירידה מהירה.

אופירA

New member
מנהל
אין בעיה מדאיגה כלל

הכאבים מעידים כנראה על קצת או הרבה דלקת בוושט. וגם הנעילה החוזרת - זה אומר שיש בצקת כי רקמת השריר דלקתית.
תפתחי עכשיו מיידית 1/2CC נוסף. תני לדלקת להתרפא כמה שבועות ולשריר הוושט לנוח ממאמץ היוצר דלקות.
אחרי חודש של החלמה, לכי לסגור 1/4CC, ואם יהיה צורך אז אחרי 3-4 שבועות עוד 1/4CC.

בים אם האבחנה שלי לא נכונה, העצה הזו לא מזיקה אלא מועילה מאוד, והיא פותרת את רוב המצבים הללו, לא משנה ממה הם נובעים.
בכל אופן התחושה מוכרת, כפונקציה של דלקת בוושט שתחלוף לגמרי לאחר מנוחה במשך זמן מה.

הרופאות של ד"ר אבינוח לא צריכות להבין כל דבר. לדוגמא - הן לא צריכות להבין במחול אומנותי ובמדעי החלל, ולא להשיט יאכטה או להטיס מטוס.
אם הן לא מבינות למה לפתוח, זה כלל לא בעיה. מספיק שהן יודעות לחתוך ולחבר חלקים של אנשים - זה כל מה שהן צריכות לדעת ולהבין.

אני, לעומתן, דווקא כן מבינה את חוסר ההבנה שלהן. אני מבינה את גישתן, שמבחינתן את לא צריכה לאכול. גם אני במקומן הייתי חושבת שהן לא צריכות לאכול כלל. אם תשאלי אותי יותר מזה, הן גם לא צריכות לישון ולנשום - מבחינתי. גם לא ללדת ילדים.

לגבייך, לעומת זאת, אני חושבת שאת צריכה לנשום, לאהוב, לאכול, לשמוח, לשתות, ובעיקר - לא להרגיש כאבים במערכת העיכול בזמן בליעה ואכילה, כי זה מעיד על מצב שצריך לעצור לפני שהוא יסתבך מאוד מאוד - מניסיוני הרב. אני חושבת שאת צריכה לחיות עד 120 עם הטבעת שלמה ותקינה סביב קיבתך, והעצות שלי שואפות למטרה הזו באופן יעיל מאוד.
לא מפריע לי שתאכלי ביס אחד בארוחה, אם את אוכלת 25 ארוחות ביממה ובדיקות הדם שלך תקינות. אבל כיוון שהביס הזה כרוך בכאבים זה כן מפריע לי, ואני רוצה שתתני לזה להתרפא ותמנעי הסתבכות ונזק וסבל.

שוקית3

New member
תודה

על העזרה, אני אלך מחר לאסותא ואפתח חצי.. אעדכן בהמשך אם נפתרו הכאבים

ריקי ח5

New member
תשובות

נותחתי אצל אבינוח אני שקלתי 89 גובה 1.52 עם טיפול בכדורים לסכרת בת 35 וסגרתי 2 שתיתי 4 כוסות והיתה לי צרבת והרגשה לא טובה אז פתחתי במקום חצי.לא היתה לי הגבלה אחרי הסגירה הראשונה .אני מרגישה הגבלה בסגירה זו רק בבוקר .מבחינת כמויות ירדתי בערך בחצי כמות מלפני הניתוח ,אבל אני מרגישה שאני עדיין אוכלת הרבה למשל אני אוכלת טוסט אחד וסלט ופעם הייתי אוכלת 2 טוסטים ו 2 קערות סלט תפריט של אתמול לדוגמא: בבוקר נס ,אחרי שעתיים חביתה עם סלט וגבינה לבנה ,מרק עדשים בצהריים,בערב פשטידת תירס וסלט במשך היום שתיית מים אבל אני לא מסוגלת לשתות 2 ליטר מים(אני מתה על מים זאת לא הבעיה) אני שבעה ולא מספיקה לשתות כל כך הרבה .להגיד שאני לא חוטאת ואוכלת עוגיות יהיה שקר ..

למעלה