בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


הסופ"ש יכלול לא מעט ארוחות משפחתיות שלא יקרו אצלנו אז הבישולים על אש נמוכה הפעם, אבל במחשבות שלי לבינתיים על סמך חומרי הגלם שנשארו לי במקרר:
קציצות סלק (בתמונה, והנה המתכון)
חצילים וקישואים בתחמיץ (על בסיס המתכון הזה)
סלט טרי
ויש גם שאריות של ירקות שנאפו היום במניפות (עם החריצים) - תפו"א, גזרים ובטטה.
לאחת או שתיים מהארוחות המשפחתיות אני גם אביא קינוח כלשהו, עוד לא החלטתי מה. בא לי נורא על פאי פקאן אבל אין לי כח להכין אותו.. אולי פאי עם תותים, ואולי בכלל בא לי על קינוח סטייל חיתוכיות כלשהן... נראה!

מה אצלכם?
 
יש אצלי עכשיו גרגירי חומוס בהשריה

אני עוד לא סגורה על מה אני הולכת לעשות איתם אבל משהו עם חומוס ופול. פשוט יש לי חבילה של פול קפוא של סנפרוסט במקפיא שמחכה שם כבר די הרבה זמן..
חושבת להכין אולי פלאפל חומוס-פול או ממרח כזה.
 

ימימה

New member
עשיתי השבוע תבשיל גרגרי חומוס

עם חצילים וכרובית - יצא מעולה, נטרף ע"י הילדים יחד עם אורז מלא פשוט...
 
תודה, אקח את הרעיון הזה לפעם הבאה

בינתיים בסופו של דבר עשיתי ממרח חומוס-פול, כפי שתכננתי. הפעם יצא טעים אבל גם יצאה לי כמות ממש גדולה, כרגיל. עכשיו האתגר הוא לגמור אותו לפני שיתקלקל
 
יש לי אורחים ואין לי מושג

פשטידת תפוחי אדמה עם פפריקה ורוטב מאחד מטופו ובצל טחונים יחד כבר יש.
שלושה סלקים מוארכים ניצלו בתנור.
קערות ובהן מושרים- מאש ירוק
מאש שחור
עדשים חומים
חומוס
לוביה
קשיו
עומדות על השיש ממתינות

ואני עייפה מאד מאד מאד
מחר נראה
מי מזמין אורחים במצב צבירה כזה?
 
מה היה לנו?

מרק גזר, דלעת, כרשה,עדשים חומים, חוואיג',שורש כורכום, שום ושמיר.

סלט מאש שחור מבושל במים, עם מגוון אגוזים מלוחים מרוסקים ומעט שמן זית

סלט שעועית לוביה מבושלת, עדשים חומים מושרים ולא מבושלים, שורש סלרי על זסטר, שורש פטרוזיליה על זסטר, 2 שיני שום על זסטר ,טבעות דקיקות של פלפל אדום, עגבניות מקולפות בקוביות, מיצלימון סחוטרי, מלח, פלפל שחור גרוס, מעט שמן זית, מעט חומץ בלסמי.

סלק צלוי בתנור פרוס עם פרוסות דקות של תפוז ולימון.

פלאפל מאש ירוק וחומוס עם עלי תרד ובצל והרבה כוסברה וכמון. מטוגן.

פשטידת תפוחי אדמה שזכתה לשכבה נוספת של קשיו טחון עם שום ושמרי בירה

קדרת אורז בר עם כוסמת ירוקה וקוס=ביות שורש סלרי ושורש פטרוזיליה. אפוי בתנור.

סלט כרוב יק=רוק עם תפוח עץ מרוסק גס, קוביות קטנטנות של גזר, בצל קצוץ דק, מיצלימון ומיצתפוז סחוטרי, שמן זית מלח פלפל שחור גרוס

טחינה

לחמניות תוצרת בית עם וללא גלוטן

צלחת על רגל עם ירקות מסודרים בשלל צבעים.

ממרח זיתים שחוריםתוצרת בית עם עגבניות מיובשות ,פלפל חריף קטן ומיץ לימון

ולקינוח טארט תותים מהמם עם קרם כמו פטיסייר בטעם ונילי מודגש ותותים יפיפיים. הכל נ"ג
 

merav999

New member
ריזוטו פטריות - איך מכינים?

קניתי חבילה להכנת ריזוטו פטריות שכוללת את האורז והפטריות.

הוראות ההכנה לא ממש ברורות (לא כתוב מה לעשות עם הפטריות) וגם לא טבעוניות.

אשמח לעזרה


נ.ב. אני מניחה שעדיף לעשות עם ציר, אבל אין לי.
 

ימימה

New member
אז הרי אי אפשר להפריד, לא?

ואז הן פשוט נכנסות עם האורז ומתבשלות איתו.
לגבי התחליף לחמאה - קטונתי, אני <ממש> לא מומחית לריזוטו. באופן אינטואיטיבי הייתי מחליפה במעט שמן זית, אבל לא יודעת עם הכרחי. בהרבה מתכונים שפגשתי ברשת מוסיפים קצת יין לבן, נראה לי שזה יכול לשדרג גם. במקום שמנת - אולי שמנת סויה? רק צריך לראות שהיא לא מתוקה ובמקום פרמז'ן מצאתי לך את זה:
http://pitrioshka2.blogspot.co.il/p/blog-page_15.html
בהצלחה!
 

merav999

New member
הגיוני


אין לי שמנת סויה ויין אדום/לבן.

אני מתלבטת אם לעשות או לא :/ מצד שני גם אין לי רעיון אחר לארוחת ערב היום.....
 

elin86

New member
הזכרת לי.. שבוע שעבר הכנתי תבשיל דומה

אבל עם חיטה.. מבשלים חיטה כמו ריזוטו ובצד מטגנים פיטריות. יצא מאוד טעים ומזכיר את הגרסא האמיתית (לחיטה מוסיפים סילאן וטחינה כנראה כדי לייצר מראה דייסתי)
http://vegansontop.co.il/green-wheat-rissoto/
 

ימימה

New member
חיפושית - שאלה על החמין שלך

לא השריתי שעועית מראש - אז יש לי שעועית לבנה מבושלת של סנפרוסט, ועדשים ממש לא חובה להשרות, בטח לא 12 שעות. עם מה ניתן לגוון? יש לי שעועית מאש, שגם אותה לא חייבים להשרות, אם אני לא טועה. נראה לך שיתאים, או שיתפרק לגמרי (המאש)?
 

ladybug6

New member
מקווה שלא מאוחר מדי

אם השעועית כבר מבושלת, של סנפרוסט, יש סכנה שהיא תתפרק, אבל אני לא בטוחה. כל שאר הקטניות שציינת נשמעות לי אחלה. תוסיפי גם גריסים ו/או חיטה.
הגיוון שאוכל להציע זה רק קטניות שדורשות השריה מראש.. זה לא שאי אפשר לבשל בין השריה, זה פשוט פחות אידיאלי..
 

ימימה

New member
יש! עדיין לא מאוחר מדי


תודה על הטיפ עם השעועית הקפואה. יש לי שעועית לבנה שהושרתה מ-10 בבוקר, ככה שמכיון שהתעכבתי עם הבישולים יש עליה כבר 8 שעות השריה ואני מניחה שזה כבר בסדר פחות או יותר, ושעועית אדומה שנכנסה למים בערך בשלוש... אנסה להשתמש בשתיהן ואקווה לטוב, נראה לי עדיף על מחית סנפרוסט....
תודה!
 
למעלה