בישולים לסופ"ש

ימימה

New member
נראה לי שאני חייבת לדווח איך יצא, לא?

הקיצר - יצא מעולה
אירחנו את החמים ואת גיסתי+2
אכלו ומילאו שוב את הצלחות, ילדים ומבוגרים גם יחד
הכנתי בסיר בישול איטי חשמלי, עשיתי גם את הקוקלות של מיקי מהי שהיו פשוט סןף, אי אפשר היה להפסיק לאכול אותן
בן הזוג אמר שהיה מצוין, ציין רק שכשזה בשרי זה "יותר מעניין" אבל שבפני עצמו החמין מעולה. אני חושבת שאם זו היתה המשפחה שלי זה היה עובר פחות טוב (יש כמה קרניבורים צעירים שם שמייחסים חשיבות מאד גדולה לבשר) והייתי חוטפת הערות ציניות

חשבתי אולי בפעם הבאה לנסות להוסיף עוד "גורמי עניין" - עוד פטריות, או אולי ערמונים (הם שורדים חמין?) שיהיה מה "לחפש". עד הפעם הבאה אנסה לחשוב על רעיונות - רק שיהיו כמה ימים חורפיים בשביל חמין
 

ladybug6

New member
לדעתי לא צריך לחפש עניין בחמין

הוא מספיק עשיר ומעניין בפני עצמו, הוא צריך להכיל קטניות ודגנים, תפוחי אדמה, קוקלות או משהו דומה לזה, ליד זה אפשר להכין ג'חנון, רסק עגבניות, סלט ירוק ומרענן, וכל מי שמחפש אוצרות נוספים עושה זאת מתוך הרגל ולא מצורך.
ומי שממש רוצה להשתגע יכול לזרוק מלמעלה קצת פסטה, או לשים ספגטי בשקית קוקי מחוררת (שניהם נוסו בהצלחה).

[סלחי לי על חוסר הסבלנות, יש פשוט דברים שמרגיזים אותי ממש, ואחד מהם זה לראות ולטעום מנה טעימה, משביעה ומורכבת, ולהתלונן שחסר בה משהו]
 

ימימה

New member
וואו! !hold your horses
(מותר להגיד משפט

כזה בפורום טבעוני?)
ממש לא צריך להתרגז - לא היו תלונות! אני שאלתי והוא ענה - ובשורה התחתונה אמר שהיה מאד טעים... גמרו כמות שהיתה מספיקה לגדוד שלם.
החמין היה מצוין בכל קנה מידה, זו פשוט פעם ראשונה שעשיתי חמין כזה - אז יש עדיין הרגלים מפעם, גם לי, אני מודה, מה לעשות - וזה לא סוף העולם. או שנמצא משהו חדש ומעניין או שנשכח במשך הזמן את ההרגלים הישנים. כך או כך זה בסדר.
 

ladybug6

New member
לא לא, התכוונתי למשפחה

שלך שציינת בסוגריים שבטח היו מתלוננים שאין בשר.. אז אמרתי שזה מרגיז שרק מתוך הרגל ואטימות לדברים חדשים אנשים מסוגלים לבטל מנות מושלמות.. בכל מקרה זה לא משהו אישי ואין צורך להתנצל, סתם ניצלתי את הקרקע כדי לפרוק קצת קיטור
 
המה שלי?

ערמונים שורדים ומשביחים היטב, גם שקדים ואגוזי ברזיל בשלחמותם, מתרככים רק מעט ונהיים פריכים וטעימים מאד.
לא קראתי מה עשית אבל את יכולה לשחק עם הקטניות והדגנים. להחליף, להכניס חלק לשקית עם יבול מעט שונה וככה
 
רעיונות נוספים

כיסונים ממולאים בפטריות בתוך החמין
אורז בר שחור
ארטישוק ירושלמי
תבלינים! אני שמה בתחתית הסיר שמן מתובל היטב- כמון,אפשר בזרעים, פפריקה, ג'ינג'ר טרי מגורר, אגוז מוסקט על זסטר, זרעי הל שכתשתי במכתש, קינמון טחון. מרבבת היטב ומטגנת בזה ארבעה תמרים מ'הול חתוכים לרצועות ואחר כך זר בחתיכות גדולות, לפת ותפוחי אדמה, מעל זה קטניות שהשריתי, בשני צבעים ודגנים, לרוב אורז כשלשהו וקינואה בצבע אחר, מים ומלח ועל זה הקישקע הטבעוני נ"ג שנוחל הצלחה מסחררת
 
איך להציל את הטראפלס?


ניסיתי לעשות טראפלס לפי המתכון הזה אבל כפי שזה נראה עכשיו, נראה ששמתי יותר מדי "חלב" כך שאין מצב שאצליח בסוף לעשות מזה כדורים. יש למישהו רעיון מה כן אפשר לעשות עם זה או איך בכל זאת לייצב את זה? חשבתי לטחון קוואקר (יש לי קוואקר שלם), האם זה יעזור?
אגוזים למיניהם אין לי כרגע בבית ועכשיו גם אין כל כך איפה לקנות..
 
יכולה לטחון קוואקר

הייתי מוסיפה פתיתים שלמים.
שווה לקלות אותם קודם בתנור עם מעט שמן ודבש ואז הם יהיו קראנצ'ים כמו בגרנולה.
יכול להיות טעים יותר מהמקור.
 
תודה, בינתיים כבר טחנתי

עכשיו אני רק מחכה שהשוקולד יתקשה מעט במקרר. אחרי שטחנתי נראה לי כבר מאוחר להוסיף סילאן אבל מקווה שייצא טעים גם ככה.
 

ladybug6

New member
אני לא בטוחה שהייתי טוחנת קוואקר..

קוואקר טחון בלי בישול נוטה להיות אבקתי ופירורי, לא אידיאלי לטראפלס..
מה שאפשר לעשות זה להוסיף עוד שוקולד כדי לאזן את החלב, או להוסיף עוגיות טחונות (כל עוגיות שיש לך בבית..), קצת עוגה בחושה אם יש, אינסטנט פודינג וניל, אפילו שקדים טחונים לאבקה.
את העיסה צריך לקרר כדי שהיא תתמצק
במקרה הכי גרוע, יצא לך ממרח שוקולד..
 
תודה, אבל כנראה כבר מאוחר מדי..

הכדורי שוקולד היו מיועדים למחר, אני מתארחת במקום שומר שבת, כך שכבר לא יכולה לקנות דברים בשביל הטראפלס, אחרי שהשבת נכנסה ובאמת שאין לי שום דבר בבית (בדר"כ משתדלת לא להחזיק בבית ממתקים, עוגות וכו') ולכן גם השתמשתי בכל השוקולד שהיה לי.

וכן, אני יודעת שצריך לקרר אותה אבל מניסיון העבר גם לא נראה לי שהקירור יעזור.
 

ladybug6

New member
כאן הוקפץ מוקפץ

יצא מעולה, הוא יהיה ארוחת הערב שלנו (אחרי שהמשפחתית התבטלה בסוף), לצד סלט ירוק מעוטר עגבניות שרי ובצל.
לחלק המתוק יש קינוח סודי שאחרי שיעבור בדיקה וצילום יעלה בתקווה גם לבלוג
 

Ofericko

New member
אצלנו הארוחה תיסוב סביב גולאש

הונגרי אסלי...

מקווה שתהייה תמונה ראויה בהמשך.
 

Ofericko

New member
ראויה או לא, זו התוצאה


"בונזו" סויה
תפו"א
גזרים
שורש פטרוזיליה
בצלים
קישואים
פלפל אדום
אפונה
רסק עגבניות
פפריקה
כמון
מלח פלפל

יצא אחלה
 
למעלה