בישולים לסופ"ש

Ofericko

New member
קשה להגיד. מקום של בשר. קצת טעם לוואי שמצריך

התרגלות.
מבחינתי הניצחון הגדול היה ששני הבנים שלי ביקשו עוד ועוד.

אותי מטריד המרקם

אתה יכול להיות יותר ספציפי?
איך משתמשים בזה?
את הזבבים אני משרה וסוחטת.
מה עושים עם זה?

Ofericko

New member
המרקם דומה למרקם של בשר.

או שאוהבים או שלא

השריתי במים רותחים כעשרים דקות. הוצאתי, סיננתי, סחטתי (סתם לחצתי עליהם עם היד, לא יודע אם זה ממש סחט).
טיגנתי בצל ושום. הוספתי את הירקות והמשכתי להזהיב. הוספתי מים ותבלינים ואח"כ הוספתי את הבונזו.
בישלתי עד לריכוך השורשים הקשים. וזהו.

smaak

New member
השבוע הייתי בסדנת הבישול

מפגש ראשון מתוך שלושה. היינו קבוצה די גדולה, 18 איש, בערך חצי חצי גברים ונשים, אולי יותר גברים.
בארט השף של המסעדה העביר לנו את החומר הפשוט יחסית.
עבדנו בעיקר עם ירקות שורש. מטרת השיעור היתה ללמד אותנו איך להוציא את המיטב מירקות רק בעזרת מלח.

הירקות שעבדנו איתם:
פארסניפ, לפת, ארטישוק ירושלמי, סלק אדום, תפוחי אדמה, שורש סלרי, Rutabaga (לא מצאתי את השם בעברית), וגם את הירק הזה שאין לי מושג איך קוראים לו בעברית
http://www.degezondeapotheker.nl/vensterpags/vemeiraap.html

גם סוגים שונים של בצלים, כרוב ירוק וסגול.

הוא הראה לנו מה הוא עושה עם מלח גס, איך הוא מכין מלח מעושן על האח שיש לו בבית, פרוסות שום דקות שהוא אופה עד שהן הופכות קריספיות אבל לא נשרפות, ומשתמש בהן כדי לעטר מאכלים ולהוסיף טעמים.

מעניין לראות שהוא לא זורק כמעט שום דבר. מהקליפות והשאריות הוא מכין ציר ירקות, כך למשל הוא הכין ציר מוזר שהיה לו טעם קצת מעושן מזנבות של כרישה שהוא אפה ואחר כך הרתיח במים עם שאריות ירקות.

הכנו כל מיני מאכלים מעניינים,
מרק מארטישוק ירושלמי ושאלוטס, שהוא הוסיף להם מים אחרי הבישול, טחן אותם, הוסיף את הציר המוזר. בין לבין הוא הכניס כמה פרוסות מהשום האפוי, וזילף קצת שמן צ׳ילי חריף שהוא מכין גם לבד- מ-ע-ו-ל-ה, וממש פשוט להכנה. למעלה עוד קישטנו קצת עם כרוב קצוץ שטיגנתי ואידיתי קצת בשמן.

אני הכנתי מטבל מפארניפ- קודם חתכנו לקוביות קטנטנות, טיגנתי קצת בשמן חמניות עד שהן התרככו אבל היו עדיין קצת פריכות. הוכנסו לבלנדר ביחד עם חלב סוייה לא ממותק, קצת מלח, וזהו. מעדן.
אותו מטבל עם לפת.

במטבל טבלנו צ׳יפס שהכנו מתפוח אדמה וסלק אדום שנחתכו במנדולינה עם להב בצורת רשת.

הוא לימד גם להכין תערובת של מלח גס, קמח ומים, והכניס לתוכם ירקות שונים, עטף אותם בשכבה עבה ואפה בתנור. זה יוצא כמו אבן, וצריך לשבור את המלח ולהוציא משם את הירק. גם מעולה.

המפגש הבא בעוד שבועיים.

ladybug6

New member
נשמע מרתק וכיפי

אני לא מכירה את כל החומרים שציינת אבל זה נשמע כמו הזדמנות להכיר דברים חדשים או כאלה שהייתי מעקמת עליהם פרצוף בדר"כ (לפת?!), שרק מלראות מתכון שלהם באינטרנט אין סיכוי שהייתי מתנסה על דעת עצמי..
תמשיכי לעדכן!

smaak

New member
תודה תודה לכם

אתמול כבר יישמתי חלק וטיגנתי בצהריים גזר סגול ופארסנים חתוכים לקוביות קטנטנות, קצת מלח וזהו..
הגשתי עם פתיתים וכרובית מאודה :)

למעלה