מה אתם שומעים עכשיו?

YEEZUS

New member
D'Angelo and The Vanguard - Black Messiah

שמיעה ראשונה.
כל כך מתרגש לשמוע את זה בתור מעריץ ענק של האלבום השני שלו.

DAN1EL

New member
Gorillaz - Superfast Jellyfish

כשהשאפל מחליט לפנק אותך במשהו מעולה שלא שמעת כבר הרבה זמן :)

DAN1EL

New member
The Beatles - Because

כידוע, אני לא מעריץ שלהם, אבל לשיר הזה אני אף פעם לא יכול להישאר אדיש.
הם נגעו כאן באלוהות.
&nbsp
ובכלל, בכל הנוגע לביטלס, תמיד הייתי Team Abby Road.
אני חושב שזה בית ספר (באורך אלבום אחד) לכתיבה ולהפקה של שירי פופ נפלאים.

DAN1EL

New member
Thom Yorke - There Is No Ice (For My Drink)

יציאה נפלאה מהאלבום האחרון שלו.
אני קורא לשיר הזה "תום יורק עושה ג'יימי XX".
&nbsp
&nbsp
&nbsp
(ברור שזה בצחוק, ג'יימי הוא זה שגדל והתחנך עליו)

ערן1987

New member
עוד לא שמעתי את האלבום האחרון שלו

אגיע אליו מתישהו.. שמתי לב אבל שהוא לא מדורג בכלל בסיכומים השנתיי אבל זכור לי שהוא קיבל ביקורות טובות פלוס. מעניין למה זה.

DAN1EL

New member
די כבר עם האובססיה הזאת לביקורות.

שום טוב לא יוצא מזה.
&nbsp
פתחו טעם עצמאי, אנשים.

ערן1987

New member
מה.. מה הקשר?

ציינתי שהוא קיבל ביקורות טובות ושהתפלאתי שהוא לא נמצא בדירוגי הסיכום השנתיים - זה אומר שבגלל זה כן/לא אשמע אותו? אני אוהב את תום יורק ואני אוהב אפילו יותר את רדיוהד ומתישהו אשמע את האלבום הזה, בין אם הביקורות עליו היו טובות או לא.

DAN1EL

New member
כי ניכר שאתה מושפע מאוד מביקורות.

אתה מציין את זה בכל הזדמנות - גם לגבי סרטים.
מה הציון שנתנו לסרט זה וזה באתר זה וזה וכמה אחוזים של מבקרים אהבו או לא אהבו את סרט זה וזה - כאילו שזה בכלל משנה משהו.
&nbsp
זו תופעה רחבה ומעצבנת באופן כללי שלא קשורה רק אליך, הרבה אנשים עושים את זה.
מפחדים לפתח טעם עצמאי והולכים עם הזרם בקשר לכל דבר (אני לא אומר שזה מה שאתה עושה).
&nbsp
כמו הקטע הזה שפתאום "מותר" לאהוב את מת'יו מקונוהיי, פתאום זה בסדר להגיד שהוא שחקן טוב.
ומה? קודם הוא לא היה שחקן טוב? או שפשוט עכשיו כשהוא עשה את "בלש אמיתי" ו"בין כוכבים" מותר להגיד את זה פתאום, כי "בין כוכבים" זה כביכול סרט "איכותי"?
אז וואלה, ההופעה של מקונוהיי בסרט הזה היא לא מדהימה (רחוק מכך), והוא הרשים הרבה יותר בסרטים קודמים שלו.
אנשים, כרגיל, מבלבלים בין שחקן טוב לבין סרט טוב (לא שהם יודעים מה זה סרט טוב, הם יודעים רק מה זה סרט שנחשב לסרט טוב).
הם מבלבלים גם בין סרט גרוע לבין שחקן גרוע. יש שחקנים מדהימים שמשחקים בסרטים גרועים אבל אף אחד לא יזהה את זה כי הם יפחדו להגיד את זה עד שהם יראו את השחקן הזה משחק פתאום בסרט ה"נכון" (ע"ע פאם גריר ב"ג'קי בראון" - והיא לא המקרה היחיד).
&nbsp
אבל זו רק דוגמה אחת מבין רבות לתופעה המעצבנת הזו - שאני מניח שהייתה קיימת מאז ומתמיד - אנשים שהולכים עם ה"בון טון" או עם דעת הרוב במקום לפתח פאקינג דעה עצמאית משלהם.
&nbsp
בקיצור: הביקורות על הזין שלי.
אני לא מתכוון שהן לא מעניינות אותי (למרות שלפעמים הן באמת לא מעניינות אותי) אלא שהן על הזין שלי. וזה משהו אחר.
ולא נראה לי שאתה נוקט בגישה הזו. נראה לי, ותקן אותי אם אני טועה, שאתה כן מייחס חשיבות גדולה לביקורות ולציונים למיניהם. אחרת לא היית מציין את זה בכל הזדמנות.
&nbsp
אתה גם הודית פעם שכשאתה שומע על סרט כלשהו אתה ישר רץ לבדוק כמה נתנו לו ב-IMDB.
אגב, הדירוג של IMDB הוא נושא בפני עצמו, שמוכיח עד כמה דירוגים הם דבר מגוחך, אבל לא בטוח שאנחנו רוצים להיכנס לזה.

ערן1987

New member
זה משהו שיכול לעורר בי עניין, כן

אבל זה לא מה שיקבע באופן מוחלט אם ארצה לראות סרט/לשמוע אלבום בגלל ביקורת זו או אחרת (למעט מקרים בודדים).
&nbsp
לגבי מת'יו מקונוהי ספציפית אני מסכים איתך. כן, הוא עשה דברים טובים מאוד לאחרונה אחרי שהיה נראה שהוא לא יכול לעשות דברים טובים.. להגיד שעכשיו אני אוהב אותו? לא, אבל גם לא שונא. מחכה לראות אם הוא יוכיח את עצמו לטווח ארוך אפילו יותר. ואם כבר זה התחיל (בצורה גדולה) בגלל "מועדון הלקוחות של דאלאס" שכזכור לך הוא זכה עליו באוסקר - אין ספק שחלק מהקמפיין האוסקרי שלו עליו היה בסגנון של "היי, תראו, הוא אשכרה יודע לשחק והוא גם טוב בזה!".
&nbsp
לגבי ציון ב-IMDB, אני עושה את זה כדי לדעת מה דעת הקהל הרחב - לפעמים זה תואם לדעה שלי ולפעמים לא, כנ"ל בביקורות. זה שעכשיו יש את "שר הטבעות" (למשל) בעשירייה של IMDB לא תגרום לי לאהוב אותו, כי אני לא אוהב אותו.

DAN1EL

New member
תהית לגבי הביקורות והדירוגים של ת'ום יורק: "מעניין למה זה".

ואני תוהה: למי אכפת?
&nbsp
לגבי מת'יו מקונוהיי - "היה נראה שהוא לא יכול לעשות דברים טובים" - היה נראה? נראה על סמך מה? על סמך איזה סרטים ראית שהוא לא שחקן טוב?

ערן1987

New member
על סמך הסרטים האלו

Ghosts of Girlfriends Past, Surfer, Dude, Fool's Gold, Failure to Launch, The Wedding Planner ואולי יש עוד כמה ששכחתי. המכנה המשותף לכולן הוא שאלו קומדיות/קומדיות רומנטיות אז אפשר להגיד "מה הקשר בין זה לדרמה" וזה נכון, אבל אלה הסרטים שהוא עשה עד לשינוי שהוא עשה ויכולתי להסתמך עליהם ולא על תיאוריות של "אם היה משחק בסרט כזה וכזה, אז הוא היה משחק ממש טוב".

DAN1EL

New member
רגע

אז אם השחקן שיחק בסרט "גרוע" (אני לא חושב ש"מתכננת החתונות" הוא סרט גרוע - בז'אנר שלו הוא אחלה) אז גם השחקן גרוע?
&nbsp
זו חשיבה הזויה בעיניי.
אפשר לראות שהשחקן טוב גם כשהסרט הוא לא "אוסקר מטריאל".
&nbsp
עובדה שטרנטינו מצליח פעם אחר פעם להוציא הופעות ברמה של אוסקר משחקנים שהם לא בדיוק "ליגת העל" של שחקני הקולנוע - בין אם זה כוכבי קולנוע נשכחים שעבר זמנם (וגם בזמנם לא חשבו שהם מבריקים, אולי רק פופולריים), שחקנים שעשו בעיקר טראש, שחקנים שיצאו מסרטי אינדי או סרטי B מפוקפקים, או שחקנים שלא עשו שום דבר קודם לכן בהוליווד, אלא רק אופרות סבון אוסטריות.
&nbsp
כן, זה אפשרי לזהות שחקן טוב בסרט גרוע.
זה נקרא להיות במאי טוב או מלהק טוב, זה נקרא פאקינג לעשות את העבודה שלך, וזה נקרא שפאקינג יש לך דמיון, מקוריות וחשיבה עצמאית, ואתה לא רק נסמך על ה"בון טון" השגרתי, הבנאלי והמשעמם (והשגוי, הרבה פעמים - כל כך הרבה שחקנים נחשבים ל"טובים" כשבעצם הם מזעזעים, ופשוט משחקים בסרטים טובים, אז לא שמים לב לכך).
&nbsp
אני זיהיתי שצ'אנינג טייטום, למשל, הוא תותח-על כבר מזמן.
רק עכשיו פתאום גם אנשים אחרים מתחילים לראות בו שחקן לגיטימי.
הבחור מפוצץ כישרון, ואנשים מזלזלים בו, עד שפתאום - פוף! - עכשיו זה בסדר לאהוב אותו. מותר.
&nbsp
*נאנח*
האנושות.

ערן1987

New member
אתה יודע שהתשובה שלי לשאלה שלך תהיה לא

אבל בסרטים האלו הוא שיחק גרוע, במקרה הטוב סביר.
&nbsp
לגבי צ'נינג, הוא גם עושה לעצמו שינוי כמו מת'יו שזה טוב, אני גם חושב שהוא אחלה.. לא ראיתי אותו ביותר מדי דרמות לצערי אבל בהחלט יש לו פוטנציאל.

DAN1EL

New member
למה אתה צריך לראות אותו בדרמות?

לשחק בקומדיה זה לא קשה?
להצחיק קהל זה לא קשה?
&nbsp
אלביס פרסלי ומרילין מונרו שיחקו את היפים והטיפשים/תמימים באופן גאוני.
לא הרבה אנשים ניחנו באינטליגנציה קומית כמו שלהם.
משום מה אנשים חושבים שלשחק בדרמה (עדיף שזו תהיה כמובן דרמה "איכותית", חמורת-סבר, כבדת-משקל, רצינית, ושמישהו ימות בסוף) זו האינדיקציה המושלמת לשחקן טוב.
&nbsp
לפעמים קשה הרבה יותר להיות שחקן קומי טוב.
אם תבקש ממני דוגמה לשחקנית אמריקאית טובה בדור שלנו אני ממש לא אקפוץ ואגיד "קייטי הולמס", "ג'ניפר גארנר" או "נטלי פורטמן".
אני אגיד, בלי לחשוב פעמיים, "ג'ניפר אניסטון".
תותחית-על, סופר אנדרייטד, בגלל שכולם פלצנים ומעדיפים לשבח אוטומטית את ניקול קידמן על כל סרט שהיא עושה - בין אם היא טובה שם, בין אם היא טובה פחות (נו דיסריספקט לניקול קידמן, אבל מי אמר שהיא יותר טובה מג'ניפר אניסטון?).
&nbsp
אתה לא צריך לככב בדרמות מייסרות או להוריד חמישים קילו ולכער את עצמך כדי להיות שחקן טוב.

למעלה