סיכום שבועי

SHTRUDIDI

New member
מגיבה רק על סעיף ד

למדתי את 2 התארים שם, אז אני יכולה לומר הרבה דברים על האוניברסיטה לטוב ולרע וגם על האיזור.
אם יהיו לך בכל זאת מחשבות לנסות אותה, אשמח לתת פרספקטיבה שונה ומידע על קורסי היהדות.
בלי קשר, שמחה שמצאת מה ללמוד ואתה נשמע נלהב, אז בכלל טוב.

Oukami Kun

New member
הייתה לי תחושה שלמדת שם

בעיקר כי ידעת שלומדים שם אופטימטריה
.
אני די סגור על עצמי עם ההחלטה הזאת למען האמת, אבל אני אשמח לשמוע דעות חיוביות על קורסי היהדות, כי עד עכשיו שמעתי על זה רק דברים רעים. אבל רוב המידע שלי מגיע מחברים שמאלנים שלומדים בשלוחות של בר אילן ולא בתל אביב, אז לא יודע כמה זה מידע מהימן
.

SHTRUDIDI

New member
קודם כל

בר אילן זה רמת גן, לא תל אביב. בהחלט יש הבדל.
באשר לקורסי היהדות, כותבת לך בפרטי כי לאף אחד פה לא איכפת

אבל מה הקשר שמלאנים? התכוונת חילונים משוקצים בטירוף, בקטע כזה?

Oukami Kun

New member
תל אביב ורמת גן זה אותו דבר מבחינתי

מה גם שאני לא רואה את עצמי גר ברמת גן. כי אם כבר גוש דן, אז הארדקור תל אביב.

לגבי השמאלנים, אז גם וגם. גם חילונים אדוקים (ברמת הסטייק חזיר ביום כיפור) וגם מצביעי מר"צ. אפילו אחד שהתפקד לחד"ש.

SHTRUDIDI

New member
סבבה

רמת גן ותל אביב כה לא אותו דבר וחבל.
אבל יש גם עוד לוקיישנים להתגורר בהם ביניהן.
לא חשוב.

אני יודעת שאוהבים לחשוב שמאוד לא נעים להיות שמאלני בבר אילן, אבל תכלס, זה לא מעניין אף אחד.
אפילו בתקופת ההתנתקות זה לא שכולם הלכו עם סרט כתום ועשו משהו למי שלא. זה לא נושא שם ולאף אחד לא איכפת אם אתה ימין, שמאל או בננה.

SHTRUDIDI

New member
בקיץ הן נמעכות בקלות

עם זאת, יוצאת יופי של עוגה עם שוקו צ'יפס.

דווקא כן אכפת
האמת ששמעתי את אותם דברים וגם לי זה גורם אנטי.
סתם כי למדתי בבית ספר דתי והספיק לי כל הלימודי יהדות שלמדתי שם, לא בא לי עוד.... מעבר גם לאווירה.
וזה קצת לא מסתדר עם העובדה שיש לי שם לימודים בערך בחינם, ושזה ממש קרוב ונוח חח

SHTRUDIDI

New member
עכשיו אתה אומר?!

כותבת לאיש מגילות בפרטי

מה שוקל ללמוד?
זכור לי מדעי המחשב יכול להיות?
כי אני זוכרת משהו שמגעיל אותי

ורק אם תרצה לענות, למדת גם בתיכון דתי?

חחח את יכולה להעתיק פשוט

האמת שלא ברור למתי זה יהיה רלוונטי בשבילי, אבל עדיין אשמח לשמוע.

אממ לא, בדיוק כתבתי למעלה שאין לי מושג מה אני רוצה ללמוד עדיין.
אמא שלי רוצה שאני אלמד מדעי המחשב, אני מניח שהיא לא אמרה לך את זה...

כן, כל שנות לימודיי היו במסגרת דתיה, ואפילו... בבית ספר של שר החינוך המכהן שלנו

Oukami Kun

New member
למה אתה כלכך נעול על ללמוד באקדמיה?

שלא תבין לא נכון, אני לגמרי בעד לימודים גבוהים והשכלה בכלל, אבל אני חושב שאתה צריך לשאול את עצמך קודם מה אתה רוצה לעשות כשתהיה גדול, ורק אז להחליט מה ללמוד, ואם בכלל.
כי ללכת ללמוד רק כדי ללכת ללמוד זאת טעות ואנשים מבזבזים זמן ובעיקר כסף על ללמוד משהו שלא מעניין אותם ושלא ייתן להם כלום בחיים.
יש לי דוגמאות על האחים הגדולים שלי שלמדו משהו ולא סיימו (לאחי חסרות 2 נקודות אקדמיות כדי לסיים את התואר
), ושניהם עוסקים בדברים אחרים לחלוטין ממה שלמדו והם אוהבים את העבודה שלהם ומתפרנסים בכבוד.
אז באמת תברר עם עצמך מה אתה אוהב ובמה אתה טוב ובעיקר במה אתה רוצה לעסוק בעשורים הקרובים. ואז תוכל להגיע להחלטה הכי נכונה כלפי העתיד האקדמי (או לא) שלך.

אני מסכים איתך... אני לא נעול על כלום כרגע, אבל כן זה ברור לי שבעולם של היום תואר זה כבר נתון בסיסי לקידום, כמעט כמו כמו 12 שנות לימוד (אחים שלך כנראה יוצאים דופן).
כמעט כל עבודה דורשת תואר או ניסיון. יש הרבה שיוצאים מהצבא נגיד וישר יכולים ללכת לעבודה, כי יש להם כבר את הניסיון ששווה יותר, אבל לרובנו זה לא כך...
אני לא במטרה ללכת ללמוד כדי ללמוד, ממש לא, הייתי רוצה ללכת ללמוד במחשבה שזה משהו שאני רוצה לעסוק בו בעתיד.
כרגע זה לא ברור אבל אם זה יהיה משהו שלא ידרוש לימודים, אז הגיוני שלא אלמד סתם (למחאת הוריי).
ברור שכשאני אומר "מה אני רוצה ללמוד" זה צריך להיות למעשה "במה אני רוצה לעסוק". אבל גם לא תמיד אפשר לנבא את זה, זה קצת הימור.

Oukami Kun

New member
זאת ראיה קצת צרה של עולם התעסוקה

שוב, הכל נובע ממה תרצה לעשות בחייך. אם אתה חושב שתרצה להיות שכיר בחברה כלשהי, אז כן, באמת חשוב שיהיה לך תואר, אבל מה עם להיות עצמאי? מה עם לפתוח עסק? מה עם להיות יזם, חקלאי, רקדן, צייר, מנקה רחובות?
אתה צריך למצוא את זה. את הדבר שאתה רוצה לעסוק בו. לא חייב הרגע, וגם לא חייב בעוד שנה, אבל לפני אתה מחליט החלטות חשובות (=ללמוד תואר 4 שנים). כי אחרת יש סיכוי שתמצא את עצמך מבוזבז ומתוסכל בנתיב שלא בחרת בלב שלם.
אני יכול להגיד לך שאחותי ואחי מאד מרוצים מהבחירות שלהם ושהם כן מצאו את עצמם בלהיות עצמאיים. יש לי עוד אחות שסיימה תואר שני והיא משתלבת עכשיו בחברה גדולה וגם לה טוב, אבל אני לא יודע להגיד אם זה כי זה מה שהיא חלמה או מה שהמציאות מחייבת אותה לעשות.
בכל מקרה, מקווה שלא בלבלתי אותך יותר ממה שאתה כבר מבולבל
.

אני מסכים

זה מאוד תלוי בתחום בו אתה רוצה לעסוק.

לדוגמא - אני הלכתי ללמוד אנימציה. אין לי תואר. לא נראה לי שיש לי תואר.
זה לא מפריע לי לקבל עבודה ולהתקדם בה. בכלל, תואר לגמרי לא חשוב באנימציה
וכל מי שבתחום אומר את זה. חשוב מה העבודה שאתה עושה בפועל.

אני קצת מרגיש שאני נכנס באמצע שיחה שאני לא יודע מאיפה התחילה (אולי זה כי לא קראתי את כל השרשור...),
אבל אני מחזק את עניין ה"קודם תחליט מה אתה רוצה לעשות בחיים ולפי זה תדע מה ללמוד ובאיזה מסגרת".
אם אתה לא בטוח עדיין? תתנסה. תעשה קורסים קצרים, נסיונות מעשיים בדברים שאולי מעניינים אותך, דברים כאלה.
אל תתחייב ללימודים יקרים של 3 או 4 שנים כי זאת נראית לך ברירת מחדל כרגע.

אוקיי, נכון, אני אחדד...
ברור שיש תחומים שמספיק ללמוד בשבילם לימודי תעודה, כמו מה שניר ציין. אבל כן ברוב המקצועות צריך ללמוד... משהו.
ועדיין אם חושבים על קידום לטווח הארוך (בתור שכיר), אז תואר זה רלוונטי כי למיטב הבנתי זה הרבה פעמים מהווה קריטריון (לעמדה ניהולית למשל).
בכל מקרה, אני מבין מה אתה אומר, תואר לא צריך להיות הנטיה הראשונית, זה משהו שאני גם מנסה להגיד לעצמי כשהסביבה לוחצת.

בשורה התחתונה אנחנו מסכימים..
ברור שצריך להחליט מה רוצים לעשות ובהתאם לזה לבחור את המסלול המתאים (ללמוד או שלא).
אישית אני מאוד שואף להגיע להחלטה כזאת, ולא להירשם ללימודים סתם מלחץ של הסביבה, אבל זה גם יכול לקרות לצערי.

ולא חח לא בילבלת אותי, I'll take all the help I can get.

SHTRUDIDI

New member
השאלה מראש במה אתה מתעניין

אם אתה חולם לאפות, לצייר, לשיר, לשחק ושאר תחומי יצירה - צריך לבדוק איזו מסגרת הכי תתאים לך.
אם אתה חולם להיות רואה חשבון, מהנדס, רופא, כלכלן - אתה חייב תואר.

אני אסנגר על התואר כמסגרת כללית ואגלה שבעייני תואר נותן הרבה יותר מרק מקצוע.
יש משהו במסגרת הלימודית השונה הזו שמלמד הרבה, הידע הכללי שרוכשים בקורסים וגם חווית האוניברסיטה\מכללה עצמה. זה פשוט משהו אחר שנותן הרבה.
ובכל זאת, עדיף להחליט מה רוצים בחיים ולבחור במסלול הלימודים שיתרום לזה.

רק להגיד שזה בסדר שאתה לא סגור על זה בשנייה ולא יודע מה לבחור רגע אחרי השחרור. רוב האנשים כאלה.
מעבר לזה, חשוב גם להחליט מה אתה לא רוצה, זה גם עניין מאוד עקרוני.
אם אתה הומני\ריאלי. מעדיף תואר בתחומי X או בתחומי Y.
בקיצור, קח את הזמן ותחשוב.
ואם אתה צריך גם תתייעץ עם אנשים, מוסדות, פורומים וכו'. לפעמים מישהו יכול לתת לך נקודה שלא חשבת עליה.

למעלה