שבת שלום וסכמ"ש

מלכת היופי של ירושליים

ספר נפלא ומרגש.
סיפורה של משפחה ספניולית מירושלים של תחילת המאה ה20, עד שנות השביעים בערך. סיפור מרתק, רומנטי,היסטורי, מרגש, עצוב. קראתי כבר בחורף, אבל הוא עדיין ליד המיטה שלי ומידי פעם אני חוזרת לחלק אהוב או מעניין

Macphista

New member
הספר הוא אחד מרכישות שבוע הספר שלי

אבל עדיין לא התפנתי אליו.

ומה זאת אומרת מה תעשי עשרה חודשים?
תקראי את הספרים!

Shiri from the block

Active member
לקרוא את הספרים לא לוקח 10 חודשים
אגב אם כבר נושא הספרים...
אנשים בדר"כ קוראים את הספר בעברית או באנגלית? כי יש לי את 2 הספרים הראשונים באנגלית ואני תוהה לעצמי אם יהיה לי קל לקרוא את זה או לא..

shirush3

New member
תנסי...

האנגלית לא קשה ואם את מסוגלת לקרוא באנגלית אז אני ממליצה לך באנגלית

יש דברים שפשוט לא עוברים בתרגום

Lion_Heart

Well-known member
אז...

שאלת השבוע:
חגגנו השבוע מסיבת סיום מבית הספר וזה גרם לי לחשוב ולהתגעגע לחופש הגדול, מה היה החופש הגדול הטוב ביותר שלכם?:אמ, שעוד היה לי חופש גדול,אני משער

דבר טוב/מעניין שקרה השבוע:היה מזהון בשרי, וזה היה נחמד
דבר פחות טוב שקרה השבוע: the usual
דבר מצחיק או ציטוט? (כן, זה חדש, לא להתעלם)"אלוהים נותן אגוזים למי שאין לו רגליים של עכבישים"
מה ראיתי השבוע(סדרה, סרט, תוכנית מעניינת..):descendants כי אני לא יכול להיות היחיד ששמע על הסרט הזה,dragon riders of berk' כי אני הולך גם לסרט השני,Penn & Teller Bullshit כי...סיבות, וקטקטים...כי זאת היתה סדרה נהדרת
מה שמעתי השבוע(שיר טוב, זמר/להקה... ועוד): https://www.youtube.com/watch?v=bpatG5prwuM ישן אבל טוב
מה קראתי השבוע(ספר, כתבה מעניינת וכו'..):
מה קניתי השבוע:אזניות חדשות

תוכנית לשבוע הבא: ללכת לסרט
, כי השבוע לא יצא
תמונת השבוע:

שבת שלום לכולם

אתה לא נותן לי הרבה עם לעבוד פה!

ואני לא יכולה לשמוע את השיר הזה יותר, הבת שלי הייתה אובססיבית לגביו כמה חודשים, נורא!

Lion_Heart

Well-known member
סרט של דיסני

על צאצאיהם של...כל הדמויות מהסרטים המצוירים(רובם,נו)

Rachel47

New member
אוי אני מתה על הקליפ הזה

הוא הורג אותי כל פעם מחדש!!!

Lion_Heart

Well-known member
שהוא יצא

נדע...הוא רחוק מסיום...פשןט שמעתי עליו ...

Shiri from the block

Active member
להלה שאלת השבוע:
חגגנו השבוע מסיבת סיום מבית הספר וזה גרם לי לחשוב ולהתגעגע לחופש הגדול, מה היה החופש הגדול הטוב ביותר שלכם?
לא ממש זוכרת.. בטח אחד מהאלה בחטיבה או תחילת התיכון.. שהייתי נשארת ערה כל הלילה עד 6 בבוקר ומדברת במסנג'ר עם אנשים מתפוז... היה כיף

מעבר לזה אף פעם לא עשיתי משהו מיוחד בחופש הגדול.. כל פעם שטסתי או הייתי בשייט זה היה בתקופת בית ספר.. עד כמה שזכור לי.

דבר טוב/מעניין שקרה השבוע:
פגישה מעניינת בנוגע לעבודה. יכול להיות שאני אעבור לתפקיד אחר טוב יותר בחברה

והמנהל שלי והמנהל של הצוות השני רבים עלי, כיף
המנהל של הצוות שאולי אני אעבור אליו אמר לי שהמנהל שלי "לא רוצה לוותר עלי" ! מה שאומר שלאן שאני לא אלך, הגיע הזמן גם לבקש העלאה בשכר, יש לי את הכוח

אז רק השבוע נראה אם תיהיה התקדמות בנושא.. מקווה שכן. אני כבר מעל לשנתיים וחצי באותו תפקיד בזמן שאחרים שהיו איתי כבר עברו לתפקיד אחר או עזבו את החברה ונמאס לי כבר..

דבר פחות טוב שקרה השבוע:
אחת מהחתולות גינה שלי בבית של ההורים מתה...
ומתחילה שוב קצת עם מחשבות לא טובות אז אני מנסה לדחוק את זה החוצה ולהתמקד בטוב...

דבר מצחיק או ציטוט? (כן, זה חדש, לא להתעלם) לא עולה לי שום דבר לראש...

מה ראיתי השבוע(סדרה, סרט, תוכנית מעניינת..):
המטורפים, סדרה כל כך טובה.. לא מבינה איך זה בוטל אוף.
היפה והחיה (סדרה)
וסיימתי את העונה השנייה של כתום זה השחור החדש, אחחח כמה שאני אוהבתתתתת!! היה פרק סיום נהדר!!!!!!!
גם משחקי הכס הסתיים השבוע. איזה באסה שזה כל כך קצר

מה שמעתי השבוע(שיר טוב, זמר/להקה... ועוד):
מה קראתי השבוע(ספר, כתבה מעניינת וכו'..):
מה קניתי השבוע: כמה בגדים חדשים כי מרוב שרזיתי בגלל כל הבעיות ש(חשבתי) שהיו לי בבטן אז כל המכנסיים שלי נופלות ממני..

תוכנית לשבוע הבא: פגישה ראשונה עם הפסיכולוגית ביום שלישי
מעניין איך יהיה. אני ממש מחכה לזה! פתאום בגלל שקבעתי לזה תור הצורך בלהיפגש רק עולה ואני ממש מקווה שתיהיה לנו פגישה ראשונה טובה.
יום שלישי אני במפגש של 5 שנים לזכרו של מייקל ג'קסון בפארק הירקון

ויום שני אולי אני הולכת לראות אקס מן סוף סוף..

תמונת השבוע: חתיך שלי

Rachel47

New member
שמחה לשמוע

על הפסיכולוגית, ועוד יותר שמחה שאת לוקחת את בצורה כל כך מצויינת (הרבה אנשים שומעים פסיכולוג ואומרים "אני בחיים לא אלך" וזה די חבל, זה להפסיד משהו שיכול לגמרי לעזור)
תעדכני איך הלך איתה
ואם נניח הלכת ולא יהיה לך חיבור טוב, אז מחליפים, אין מה לדאוג

וכתום היה מדהים!!!

המון בהצלחה בעניין העבודה |מחזיקאצבעות|

Shiri from the block

Active member
תודה
אני אף פעם לא הייתי נגד פסיכולוגים, תמיד חשבתי שכל בנאדם צריך לשבת אצל פסיכולוג ולהוציא החוצה את כל מה שמטריד אותו. כל בנאדם שומר משהו בפנים.. אם זה תסכול או לחץ או משהו מסויים ולא תמיד החברים יכולים לעזור.

אני עד עכשיו פשוט לא חשבתי שפסיכולוגית יכולה לעזור לי.. ואני עדיין קצת בספקות אבל אני נותנת לזה ניסוי ונראה מה יצא מזה.. בכל אופן חוץ מעניין כספי זה לא יכול להזיק

וכן ברור שאפשר להחליף, אבל היא הכי קרובה אלי אז :X נקווה לטוב חח

כתום היה מעולה
איזה סיומת מעולה!! כל מה שרציתי שיקרה קרה פחות או יותר חח
אלכס

Rachel47

New member
אממ..
לכתום

אז אני הייתי חרדה לכל העניין עם אלכס כי היו שמועות שהיא לא תהיה
ואז אחרי השמועות האלה הבטיחו לנו שהיא תהיה ברוב העונה!!
ומה בסוף? 2 וחצי פרקים?!

אז אני מעט מאוכזבת מהכמות שהיא הייתה...גם כי רציתי שהיא תהיה כל פרק..אבל בעיקר בגלל שהבטיחו שהיא תהיה מלא..

אבל מצד שני, הפלאשבקים שלה היו בדיוק על הפרק הכי קשה של העונה (זה שמשחררים את הזקנה עם האלצהיימר בסוף...הקטע הזה היה נוראי...וכל שאר הפרק היה פשוט רע..כל ההתרחשויות בו היו רעות..נראלי הקטע שמרביצים לפוסיי היה גם שם וזה הרג אותי
)

וי הקריפית הזאת!
זה היה כזה מעולה גם שרוזה כפרעליה ברחה (על ידי הבחורה שיש לה הכי הרבה דיסוננס בין כמה חמודה היא לכמה הקול שלה מעצבן
) וגם עוד דרסה את וי! זה היה פשוט מושלם!!!!!

בקשר לפסיכולוגית גמני מאמינה כמוך
למרות שבשישי גיליתי שאלכוהול מאוד עוזר לשחרר..זה לא עוזר לחברים להיות יותר מועילים..אבל לפחות מוציאים דברים

אז כן תכלס זה קצת יקר אבל לפעמים זה שווה את זה
מה גם שיכול להיות שתוך כמה טיפולים זה יסתדר..או שלפחות תרגישי מוכנה לחיות בלי הטיפול
אני מאוד אופטימית

Shiri from the block

Active member
אויש כן!!
לכתום כן גם אני שמעתי שטענו שאלכס תיהיה בכמה פרקים העונה, אבל בסוף הייתה באמת לאיזה 2 פרקים וחצי, זה היה מבאס

אבל הם מצלמים עכשיו את עונה 3 ולורה מהשמה(אלכס) אמרה שהיא תיהיה בכל פרק בעונה, אז יאי!!!

יוווווו אני שמחה שאני לא היחידה שהגיבה קשה לפרק של הזקנה עם האלצהיימר, אוי זה היה פשוט נוראי בכיתי בסוף הפרק

לדעת שביום יום את רואה זקנים ברחוב ואת חושבת לעצמך איך הם הגיעו למצב הזה ואיך אין להם משפחה קרובה או משו, ואז פתאום את רואה איך משחררים אותה ככה לרחוב כשאין לה שום אפשרות לדאוג לעצמה, אוי זה היה פשוט נוראאאאאאא!! נורא נורא נורא. לא הפסקתי לחשוב על זה גם כשעוד הלכתי לישון באותו הערב. זה היה ממש עצוב ואכזרי בעיקר

וכן הרביצו לפוסיי!! חוצפנים!!! אני ממש אוהבת אותה, היא כזאת מתוקה!
ומזה התעצבנתי מה שטייסטי עשתה לה, אבל אני שמחה שהיא חזרה לעצמה והיא ופוסיי השלימו. למרות שאם הייתי במקום פוסיי היה לוקח לי הרבה יותר זמן לסלוח לה על מה שהיא עשתה.

מה שהיה עם רוזה בסוף היה ממש מרגש ואיך שהיא דרסה את וי, ואו!! זה הדבר הכי מושלם שקרה בסדרה הזאת בערך! ממש אהבתי איך שכל הסיפור הזה קרה.
וכשהראו את רוזה צעירה-מבוגרת.. אוי אוי, איזה מרגש.
ממש פינאלה מעולה.

ולגבי הפסיכו-נראה לי שיהיה צריך יותר מכמה טיפולים.. כי מעבר להתקפי חרדה שהיו לי יש לי גם בעיות של דיכאון שאני צריכה להתגבר עליהם.. אז נראה לי שאני אבלה אצלה די הרבה

למעלה