"ארה"ב-הברית" מרחוק
הביקור הראשון שלכן בה (בהנחה שביקרתן בה) - הנחה שגויה, מעולם לא ביקרתי בה
מה אתן שונאות בה? (תרבות, אופי וכאלה) - לא ממש שונאת, יותר נכון יהיה לומר שיש כמה דברים שמגיעים משם (או שמיוחצנים שם בעוצמה, או שנראים כמאפיינים) ואני פחות מתחברת אליהם / לא מתאימים לי / לא נראים לי בריאים, בעיקר כשהם מגיעים לקיצון. דברים כמו: חומרנות רבה וראיית הכסף כערך ומדד לכל, ניתוחים פלסטיים וטיפולים פלסטיים פולשניים בלי הכרה ובלי גבול, נטייה לאובדן חוש מידה באופן כללי, נטייה לגוננות יתר בחינוך ולהתערבויות יתר בתחום הרפואה, ועוד.
ויש דברים בתרבות האמריקאית שביסודם הם לא רעים, ויש בהם יתרונות, הם רק נהיים בעייתיים כשהם מקצינים ומאבדים חוש מידה. התחרותיות האמריקאית הידועה, למשל. והרצון לתת שואו מפואר ומפנק. אלה לא דברים רעים בבסיסם, רק כשהם מתחילים להגזים. דברים כאלה יש מן הסתם בכל אומה, לפעמים היא מתגלית במיטבה ולפעמים היא מתגלית במירעה.
מה אתן אוהבות בה? - במהלך העשור האחרון ארה"ב ותרבותה התחבבו עלי יותר ויותר., למרות שלא ביקרתי שם אני מעריכה את החוקה שיש להם ואת ההתנהלות וההתיחסות שלהם אליה. נראה לי שזה נותן להם יציבות, יכולת לצמוח בהדרגה ובביטחון ומעין מגדלור שלאורו הם יכולים לבדוק לאורך הזמן מי הם, מה הם, מה הם רוצים להיות. אני מתעניינת בתקופות שונות בהיסטוריה האמריקאית, שהיא תמיד דינמית ומעניינת. ואני אוהבת ומעריכה מאוד את המוזיקה שיצאה מארה"ב במהלך המאה ה-20, על כל גווניה. אין ספק שהאומה האמריקאית תרמה תרומה עצומה לעולם בתחום המוזיקלי
אם ביקרתן בה - אילו מקומות אהבתן במיוחד ואילו לא?
אמריקאיות/אמריקאיים שפגשתן והשפיעו על חייכן - כחברים/ות, מודל לחיקוי, השראה, וכו'
בן זוגי לשעבר גדל בארה"ב כילד וחי בה חלק ניכר מחייו והיא מעין מולדת שניה עבורו, וההשפעה האמריקאית ניכרת עליו. דברשאני מזהה ככזה ושהשפיע עלי - בהחלט לחיוב, לדעתי - הוא הדרך שבה הוא יודע לפרגן לעצמו, בפשטות, ולשבח את עצמו על הצלחות ויכולות. לישראלים יש נטייה לראות את זה אוטומטית כהתפארות ו"שוויץ" ולהקטין את ההצלחות של עצמם ושל אחרים בשם ה"צניעות". למעשה, כך החלטתי בעקבות ההשראה שלו, אין כל רע בלהיות מרוצה מעצמך, ולעשות זאת גם בגלוי - כל עוד אתה לא משתמש בזה כדי להנמיך אחרים. ובאמת, בשביל מה אנחנו עושים דברים ומשקיעים אם אסור לנו אפילו להיות מרוצים מעצמנו אחר כך?
אמריקאיות/יים מפורסמים החביבים/שנואים עליכן - יש כמה נשיאים שמעשיהם בהחלט מעוררים השראה. האבות המייסדים, ובהמשך לינקולן, תאודור רוזוולט ואחרים. ולוחמי זכויות אזרח ערכיים כמו מרטין לותר קינג.
יש כמה וכמה משפטים שאמרו אמריקאים מפורסמים שהיו קולעים מאוד ומעוררים בי השראה. כך, למשל, המשפט של ג'יימס מדיסון על החוקה שהיה ממנסחיה: "אם בני אדם היו מלאכים, שום חוקה לא הייתה נחוצה. אם מלאכים היו מושלים, שום פיקוח חיצוני או פנימי על הממשל לא היה דרוש. ביצירת ממשלה שמנהלת בני אדם על ידי בני אדם, כאן מצוי הקושי הגדול. עליך תחילה ליצור ממשלה שתוכל לשלוט בנשלטים, ובאותו הזמן לדאוג שתשלוט בעצמה".