אירוח בנושא: סדר בעולם הפנסיוני לעצמאים ועסקים קטנים

מומחי IBI

New member
תחזית קצבה

שלום רן
בתחזית הקצבה בדוח השנתי, החישוב נשען על היתרה החזויה בגיל הפרישה ולא על היתרה הנוכחית.
ללא קשר, פוליסות משנת 1990 מקדם ההמרה לקצבה מאוד אטרקטיבי.

מומחי IBI

New member
איפה לשים את הכסף שלי?

אחד היתרונות הבולטים בחסכון באמצעות מוצר פנסיוני הן הטבות המס בשוטף וחיסכון לגיל הפרישה. האם אתה יכול להבטיח לעצמך שלא תפדה ביום אחד את כל הכספים בחיסכון בבנק? בהצלחה

מומחי IBI

New member
באיזה מסלול לבחור
אתי שלום
שני האפיקים מאוד שונים במהות שלהם.
קרן הפנסיה מיועדת לתשלום קצבה בגיל הפרישה ואילו קרן ההשתלמות הינה אפיק חסכון הוני לטווח הבינוני-ארוך.
לכן ראשית תחליטי מהי מטרת ההפקדה ואז תחליטי.
תשקלי לפצל ההפקדה בין שני האפיקים ולרתק חלק מהכספים עד הפרישה.

אירוח בנושא: סדר בעולם הפנסיוני לעצמאים ועסקים קטנים

קרן פנסיה, קופות גמל, קרן השתלמות. מבולבלים?
הנה עובדה: עצמאים בישראל לא חוסכים מספיק לפנסיה
בטח ובטח ביחס לשכירים.
זו הסיבה שעל שולחן הממשלה יושבת הצעת חוק פנסיה חובה לעצמאים.

האם אנחנו חוסכים מספיק לגיל הפרישה?
כמה כדאי להפקיד מידי חודש כדי לשמור על רמת החיים שלנו?
מהם הפתרונות המוצעים לנו, עצמאים, לצורך הבטחת הכנסתנו בגיל פרישה ומהם ההבדלים ביניהם?
כיצד אנו יכולים להשתמש באפיקים הפנסיוניים כדי לנהל את חסכונותינו באופן מיטבי ולדאוג לעתידנו?

אנו שמחים לארח את חן בורוכוב נחמיאס ואת רונן מדמוני מבית ההשקעות IBI ואת טוביה צוק, סגן נשיא להב שיבואו וישיבו על כל שאלותיכם בנושא ב17.11 בשעה 17:30

אתם מוזמנים לשרשר את שאלותיכם מעכשיו

חן בורוכוב נחמיאס מנהלת קשרי לקוחות גמל, השתלמות ו-IRA ב- IBI בית השקעות. מומחית לתכנון פנסיוני. בעלת רישיון לשיווק פנסיוני מטעם משרד האוצר ורישיון שיווק השקעות מטעם רשות ניירות ערך.
רונן מדמוני מנהל תחום גמל והשתלמות ב- IBI בית השקעות. פוגש בכל יום חוסכים וחוסכות לפנסיה המתלבטים בסוגיות רבות המאפיינות את התחום. עוסק שנים רבות בענף החיסכון הפנסיוני ובעל רישיון לשיווק פנסיוני מטעם משרד האוצר.
טוביה צוק סוכן ביטוח ובעל סוכנות הביטוח טיב קפיטל, סגן נשיא להב, לשכת ארגונים העצמאים והעסקים הקטנים בישראל

אודות IBI בית השקעות

IBI נוסד בשנת 1971 והוא אחד מבתי ההשקעות הותיקים בישראל. בית ההשקעות מעניק לעשרות אלפי לקוחות שירותי ניהול תיקי השקעות, ניהול קופות גמל, קרנות השתלמות, קרנות נאמנות, ברוקראז' מוסדי, מסחר עצמאי בבורסה, חיתום ומגוון שירותים עבור לקוחות מוסדיים ותאגידים.

אודות להב

להב לשכת ארגוני העצמאים בישראל, הוקמה בשנת 1983 על מנת לייצג, לקדם ולפעול בעניינו של מגזר העובדים העצמאיים והעסקים הקטנים והבינוניים.
להב פועלת להגנה על זכויות העצמאים והעסקים הקטנים והבינוניים בתחום הכלכלי.

אורחי הפורום הם בעלי רשיון שיווק פנסיוני המועסקים על-ידי אי.בי.אי. גמל בע"מ, מקבוצת אי.בי.אי., משכך לאורחי הפורום זיקה למוצרים הפנסיונים המשווקים על-ידי אי.בי.אי. גמל בע"מ. מטרת הדיון בפורום היא להעמיד לרשות המשתתפים מידע כללי בדבר זכויות פנסיוניות וסוגי מצורים פנסיוניים, אולם אין לראות במידע זה משום שיווק פנסיוני או מידע שיש בו כדי להחליף ייעוץ או שיווק פנסיוני פרטני המתחשב בצרכים ובמאפיינים של המשתתף המסוים. כמו כן, אין לראות במידע זה משום ייעוץ משפטי או ייעוץ בענייני מס, או תחליף לייעוץ כאמור. מטבע הדברים, ובהתאם למגבלות הפלטפורמה בה נעשה שימוש, אין בדיון כדי למצות את כל ההיבטים המשפטיים והמקצועיים הכרוכים בסוגיות הנדונות והסתמכות עליהם תהיה באחריות המשתתף בלבד

ruven7

Active member
אני מתקרב לגיל 60 ומחלק השקעות פנסיוניות שווה בין

ביטוח מנהלים (פרופיל) ופנסייה (מקפת) ששתיהן ברשותי לא מעט שנים (מעל 10) שלכל אחת יתרונות וחסרונות ובנוסף מפקיד סכום חודשי בקרן השתלמות של אחד מבתי ההשקעות.יש לי קרן נוספת ישנה -ביטוח מנהלים בערך מתחילת שנות ה-90 שאינני יכול להפקיד בה כי התנאים השתנו ויש בה רווח יפה.
האם אני עושה את הדבר הנכון?בחלוקה? תודה.

ruven7

Active member
אוסיף שאני עצמאי

והאם כדאי להגדיל חיסכון פנסיוני ע"ח קרן ההשתלמות, שיתרונה היא יכולת למשוך כספים נזילים משמעותיים?

מומחי IBI

New member
המשך תשובה

תלוי מהי מטרת ההפקדה,
באם אתה מרגיש שהקצבה אינה מספיקה אז תגדיל הפקדה לקצבה.
קרן השתלמות יכולה להיות השלמה מצויינת לפנסיה ותוכל לשלוט בסכומי המשיכה.
בכל מקרה אם אתה מהתנ כספים לחסכון הוני, תפקיד אותה לקרן השתלמות.
כאפיק השקעה בשוק ההון אין לה מתחרים.

מומחי IBI

New member
חלוקה בין מוצרים

ראובן שלום
יש הגיון בפיזור בין מוצרים, יחד עם זאת היות ואיני רואה את המוצרים קשה לי להעריך האם הם מתאימים או לא.
אומר באופן כללי כי הפוליסות מנהלים מ-2004 פחות מוצלחות ולדעתי קרן הפנסיה עדיפה (משיקולי מחיר ועלויות ביטוח).
בפוליסה הותיקה תנאי ההמרה לקצבה מצויינים ובנוסף ישנה אפשרות למשוך כספים בצורה הונית ללא מס.
אני מציע שתפגש עם איש מקצוע בכדי לבחון את התוכנית בכללותה.

ruven7

Active member
ב.מנהלים-פרופיל-נפתח לקראת סוף 2004

יש לי תכנית אחרת של הפניקס ללא הפקדות כבת 20 שנה לפחות
מקפת קיימת מסוף 2002
המלצות?

מומחי IBI

New member
מנהלים

על רגל אחת ומבלי לראות את הפוליסה.. - קרן הפנסיה עדיפה על הפוליסה בכלל
בפניקס לא הייתי נודע עד גיל הפרישה ומקבל החלטות על הכסף במסגרת הפרישה

ruven7

Active member
תודה

אשקול ברצינות הגדלת ההפרשה לפנסיה (כולל הפקדות חד פעמיות אם ניתן)-כרגע ההיסוס שלי נובע מכך שהפנסיה-מקפת-בעלת מקדם פחות טוב (198 לעומת 166 של פרופיל) ולא מובטח (אולי בגילי כן) אך יתרונה 30% אג"ח מיועדות
לא אגע בפניקס-זו תכנית ותיקה וטובה בתנאים שלידיעתי כבר לא קיימים בשוק.

מומחי IBI

New member
בשמחה

תבדוק את המקדם (לא בטוח שב-2004 יש לך מקדם של 166..) וכן תבדוק לאיזה מסלול פרישה המקדם מובטח.
מציע לך לשקול לשבת עם יועץ פנסיוני פרטי.
הם גובים שכר טירחה ומתמחים בעיקר בתכנון פרישה ומיסוי.

ruven7

Active member
בדקתי את המקדם-189 לגיל 70

לפחות לפי חומר שיש ברשותי.אבדוק מול הסוכן. מדובר ב"פרופיל הקו החדש-גמיש"
תודה

מומחי IBI

New member
מקדם

כלומר לגיל 67 הוא גבוה יותר, ככל הנראה באזור ה-195 (בדומה למקדמים היום בקרן הפנסיה)

rafid1

Active member
מנהל
כדאיות חסכון לפי תיקון 190

בהנתן שאין יורשים רלוונטיים (וההטבות להם אינן שיקול), האם עדיין יש כדאיות לחסוך ע"פ ההסדר הזה? וכיצד לנצל אותו?

מומחי IBI

New member
הטבות בהפקדה לתיקון 190

שלום לך,
לתיקון 190 יש הטבות נוספות מלבד הטבות הניתנות ליורשים/מוטבים.
לדוגמא - פנסיונר שמקבל קצבה מעל המזערית (כ-4,500 ש"ח בחודש) רשאי להפקיד כספים לקופת גמל לפי תיקון 190, כאשר הכספים יהיו נזילים בכל עת. בעת המשיכה ישלם מס רווח הון מופחת בגובה 15% נומינלי (במקום 25% ריאלי בתיק השקעות פרטי), בנוסף יהנה מדחיית מס (המס משולם כאמור במשיכה בלבד), מעבר בין מסלולים לא מהווה אירוע מס, עמלות קניה/מכירה מופחתות, וחשיפה לניי"ע אשר ניתנות להשקעה ע"י גופים מוסדיים בלבד.
בנוסף, ישנה אפשרות למשוך כספים בצורה קצבתית עם פטור מלא ממס רווח הון ומס הכנסה.
בשורה התחתונה קיימות הטבות רבות בהפקדה לפי תקנות תיקון 190 כאלטרנטיבה לתיק השקעות פרטי.
בהצלחה

למעלה