בוא נגדיר מהו חופש הביטוי...

טוב. אני אפעיל "ואהבת"

כתבתי לך (אני מנסה לשחזר),

נכון.

"יש הרבה דברים שאדם יכול להגיע אליהם – בעצמו". גם לי זה נראה. רק מה, לא בדבר רוחני שכזה. אדם כזה, "יבין" את הנושא עליו אנו מדברים רק בדרך של השערה.
אני באופן אישי, תמיד אעדיף ללמוד רגע, להתכונן ולהיזהר, רגע לפני שאני נכנס ל'עסק'. אדם כזה שפועל כך, הוא כבר עולה על הכביש המהיר. את לעומת, זאת, תחטפי ענפים, אבנים, אגרופים, שריטות, אפילו תתקעי בחומות בדרך. מה שנקרא תחווי הרבה "על הבשר" (סבל). את יודעת, החיים שלנו קצרים. לא כדאי לעבור אותם עם לימוד והדרכה? חיים מאושרים?...

"אני מכירה הרבה אנשים שנקודת המוצא שלהם...לא דתיים, חילונים" – ראשית, ציינתי כבר שאני משתדל לדבר אתך כאן במרחב הויראוטלי הזה, פחות מהמקום ה...דתי, התורני. ויותר ממקום של ערכים – שהם תופסים לגביי לגבייך ואפילו לגבי שאר אומות העולם.
הנקודה שאת ציינת נראית גם לי, רק שעלינו לדייק. הגישה הזו באה אחרי הרבה "שיפשוף", למידה והבנה של הכלל "ואהבת לרעך כמוך" (אז השלום הפנימי גובר אצל אותם אנשים, וגם השלום החיצוני בינם לבין זולתם). רק מה? אני דברתי על הטבע של האדם, מה שמושרש אצלו בנפש. אנו לומדים כי בד"כ 'אני שונא מי ששונה ממני, ושונא מי שדומה לי". שונא מי ששונה ממני – כי הוא...שונה. פשוט. ושונא מי שדומה לי – כי הוא...מתחרה בי.

אם כן, מאחר שזה טבע באדם, אין מושג כזה "נקודת מוצא".
משל לקחתי אותך בידיי עם סרט על העיניים, והעמדתי אותך מול אדם (אישה/גבר/אנד...ווט אבר...),
ומיד ברגע שהסרתי מעלייך את הסרט, התחלת להתבונן באדם שמולך עם עיניים מזוגגות של ואהבת
...

puma141

New member
מה קורה מתח:)

יש כאן הרבה דברים שאני לא מסכימה איתך...
מי אמר-"אני שונא את מי ששונה ממני ואת מי שדומה לי-כי הוא מתחרה בי"?

חולקת על זה בגדול.....בענק אפילו.
יכול להיות שאם אני לוקחת אותי-כן, למדתי דברים על הבשר שלי..אז מה?:)

אבל יכולה להיות דרך באמצע בקטע הזה..

תתפלא-מה שכתבת בסוף, בהחלט עלול לקרות לי..זה לא כזה מגוחך בעיני.

puma141

New member
אפשרי שכן חחח

אם נגמרו לך המילים-אז כן.

האמת שלי לא ממש נגמרו-אבל אני קצת חוששת שאתה בא בקטע הזה ממקום מאוד ברור,
ואני פחות. לפחות לא באין שאני מצליחה להגדיר לך את זה..

תענה לי על דבר אחד:
אתה מאמין לי שלא כלללל האנשים באים מהמקום שציינת במשפט הזה?
"אני שונא וכו'".......

חיים ומוות ביד הלשון ?

זה תלוי אם יש לה בעיות להגיע לסיפוק ממשהו שהוא לא לשון. ועם החלק הזה לא הסכמתי.
והבעיה שמסבכת את "ואהבת.." היא שאנחנו לא באמת אוהבים את עצמנו רובנו, ככה שבטח שהזולת לא יקבל משהו טוב יותר.

puma141

New member
אלו משפטים גדולים, אתה צודק.

גדולים אולי לרוב המציאות שלנו..אבל בתכלס-הוא סיכם בהם את מה שאמרת במילים פשוטות.
לזה התכוונתי...

זה כל העניין בקטע שאנשים לא אוהבים את עצמם-הם צריכים *בעני-חייבים, זה תנאי...אבל על אמת*
ללמוד לעשות את זה...
ללמוד לעשות את זה, ולא באהבה נרקסיסטית אלא באהבה אמיתית ופשוטה-
זו עבודה קשה:) אני חושבת שבתוך הדבר הזה מסתתר הכל בעצם..
וידוי, הכרה, השלמה, הבנה-מול עצמינו..יושר פנימי ועוד...

וגרמת לי בעצם לפרק ת'משפט הזה, "ואהבת":)
איך?
בעצם כל הזמן הסתכלתי על המשפט יותר בקטע של "לרעך".
עכשיו אנימבינה שהעבודה הקודמת והגדולה והקשה באמת-זה קודם "כמוך".

puma141

New member
די להיות כזה סקפטי....:)

וציניייייייייייי בדרך הזו.

puma141

New member
אני כ"כ מסכימה איתך...

אפילו תוך כדי קריאה-הרגשתי רע עם התאורים שלך....לגמרי.

האמת שאני כבר לא יודעת מה לחשוב בקטע הזה.
הרי חופש הביטוי הוא סמל לחופש. סמל למשהו תקין.....אולי היו צריכים להוסיף לזה-
"חופש הביטוי-עד שאתה פוגע באחרים". משהו בסיגנון הזה.
כי איך שאני רואה שזה קורה?
זה הרבה התקשורת בעצם...למה הם מפיצים דברים כאלו שיפגעו בציבור גדול כל כך?
ואחר כך כשיבוא מישהו כמו בנט *שאני לא בעדו בכלל* ויביע את דעתו הידועה מראש
לגבי גייז-יקבל לינצ' מזועזע וארוך מהתקשורת......

צביעות,שקר, אפילו רוע-בשם "חופש הביטוי"........

צלשלספק

New member
ברור לגמרי, הרי אם היו עושים איזה מיצג או קריקטורה

פוגענית על הלהט"בים נניח, אז זה לא היה חופש ביטוי, אז היו קוראים לזה הומופוביה וגזענות ומה לא.

מסכים איתך בנושא "הצביעות" בשם חופש הביטוי

puma141

New member
לכן הכל הע"מ..

כבר באמת הרוב פה לא רציני ולא מאוזן.......

צלשלספק

New member
הנה דוגמא קלאסית

מישהו זוכר את הסיפור עם הפסל התמים למראה הזה?

אז היו אלו שהחליטו שזה עולב בעמיר פרץ, ומשם עפו קריאות על גזענות וחוצפה ואפילו פגיעה בכבוד המרוקאי והשד העדתי שברח מהבקבוק, כל השמאלנים של החזית המזרחית וואטאבר או ממומני הקרן החדשה וחבריהם - פתאום יצאו מהחורים שלהם בזעקות.

מיותר לציין שהפסל הזה עף. גם אין לי מושג אם עשו לו בכוונה כי הפסל יוצר בכלל בחו"ל אבל איזה רעש עשו מזה, פוסט מגנה בפייס של ציפי לבני וכו'...

יעני כאן זה כבר לא חופש הביטוי כמו ב"קמע" איטבח אל יאהוד במכללת ספיר או הטרנסוויסט שציינתי ממקודם שעשה "תערוכה" על הגוף שלו, שם מותר. אבל לשמאל מערכת חוקים משלו, כשמדובר בחופש הביטוי יש לו גבולות רק שהשמאל מחליט לעצור, היכן שנוח מן הסתם...

צלשלספק

New member
שכחתי לצרף את התמונה

אציין כי בניגוד למצגות שעלבו במורשת היהודית או סתם קראו לטבח ביהודים ואותם הראו בגלוי כ"חופש הביטוי", באתרי החדשות די צנזרו את התמונה שהעלתי כרגע לכשסיקרו את העניין.

עם עמיר פרץ הסליחה, כאמור (בהנחה וזה כוון אליו במזיד וכו'...)

אציין עוד עובדה כי כשהתקשורת הלא מאוזנת שלנו רוצה לקחת נושאים למחוזות אלו ואחרים ולעוף איתם, אז הם נסחפים לקונספירציות שלכאורה הניאדרטל מסמל מרוקאי וכל הסיפור עם המשקפת ומי הכין את הפסל ומשם לכאן.

אך כשהם לא רוצים לעוף (גם כשלא צריך), או רוצים להמעיט בחשיבותו של אירוע...הם עושים את זה.

לאן אני חותר?

בנושא של "איטבח אל יאהוד", לא היה צריך אפילו "לעוף" לשום מקום - רק להוקיע או לפחות לא להציג את זה כאמנות אלא כפרובוקציה נטו, והתקשורת לא ממש עשתה את זה. במקרה של עמיר פרץ הם ממש הוקיעו את הפסל.

בקיצור - חופש ביטוי או פרובוקציה, רק תלוי איך מסתכלים על זה.

puma141

New member

הרגת אותי! לא ראיתי את זה.....
אני חושבת שהקצנה של הומור כשהוא לא נוגע במשהו שהוא רחב בקונצנזוס-מקובל מאוד...:)
זה קרע אותי ואני לא מתנצלת.........

כל כך שקוף שהתקשורת-שהיא בעצם מעט מאוד אנשים שהתקשורת בידיים שלהם
והם אשכרה נעשו "מובילי דעה" וכפייתיים בלי שום התחשבות ברוב- הם המשפיעים על הרוב.
שטיפת מח סמויה או לא...

זאת אומרת שכל אשכנזי היפסטר משופם

שיצולם עם משקפי שדה אוטומטית מבזה את עמיר פרץ?
&nbsp
שהוא מזרחי מוצלח ומצליח. ולא בזכות המספרה שלו או כישורי זמר המזרחית שלו.
כולם כאן מרגישים מקופחים, פליטים שרוצים תל אביב ולא דימונה. עשירים בוכים שמספרים אותם, עניים שונאים עשירים ולא רוצים להתעשר. האמת היא שהמזרחים נמצאים באליטה בדיוק כמו אשכנזים. רק שהיום זה יותר מגניב להיות מזרחי באופי ואשכנזים נתפסים כפרידמנים.
&nbsp
אז אשכנזים מרגישים מקופחים ומצ'ופחים (מלשון צ'פחות), ומזרחיים חושבים שזה יותר לגיטימי להתעצבן (דם חם) כי זה עובד.
בישראל מי שצועק ומתנהג מגעיל שומעים ומקשיבים לו יותר ואולי הוא גם יצליח להתנתק מהוט.

puma141

New member
זה כל העניין- זה בעיני לא מבזה

את כל העשיה שלו, את מה שהוא....וזה באמת מצחיק!
רק שיש מי שבוחר לעשות מזה מטעמים שלא במקומם, ולהתסיס-כשנוח לו..
התקשורת בד"כ.

לגבי פרידמנים וככה?
לא נראה לי שזה קיים יותר..בטח לא באופן העמוק של מזרחי אשכנזי..
שטויות.

כל עוד ביטר חי תחיה אשמת הכוזרים. בהכל.

הכל תלוי באיזו פלאפליה את אוכלת. בשכונות מצוקה יש אנשים שחיים בסרט בורקס.

למעלה