דיווח ראשון: העסקנים יצאו קטנים.

yati6

New member
מסיבת עיתונאים שעוררה בי בחילה

בייחוד ורשביאק שלדעתי מזמן כבר היה צריך לשים את המפתחות על השולחן.

הוכחה לטמטום : ממה שהבנתי אם גם קרויטר וגם מוצ'קייב יעשו קריטריון יבדקו של מי התוצאה נחשבת טובה יותר ואז ישלחו אחד מהם.
אם רק אחד יעשה קריטריון הוא יישלח.

כלומר, יכול לקרות מצב שקרויטר יעשה 2:30 ומוצ'קייב תעשה 18 מטר ורק אחד יישלח ?? הזוי בהחלט.

אני עדיין לא מדבר על האפשרות ששניהם לא יעשו קריטריון - אפשרות סבירה מאוד - ואז יהיו רק 2 ספורטאים צעירים . והרבה פה עוד לא הבינו למה מתעקשים לשלוח רק 3 צעירים.

אין לי מושג איך ורשביאק נבחר לראשות הוועד וזה גם לא מעניין אותי, אבל הוא נמצא שם יותר מדי זמן וצריך לרענן.

חוץ מזה שה"בקיאות" המרשימה שלו בקריטריונים בענפים ובשמות שואפת לדעתי לאפס מאדם שמרוויח בחודש יותר ממה שאנשים רבים עושים בשנה, וזה בוודאות ובלי לדעת כמה הוא מרוויח. ותודה ללוסטיג שהציל אותו ממבוכה פעם אחר פעם.

מציע לארשנסקי ומצקין לערער , אולי בבית הדין יבינו ויישמו את המלצות הוועדה, שממה שאני זוכר הורכבה מאנשים שמבינים משהו בספורט.

ומעבר לזה, אל תדאגו. אני מאמין שבמסיבת העיתונאים לפני ריו 2016 יישבו אנשים אחרים. הייתי רוצה לראות שם מישהו מהג'ודו. אולי יצליחו לשכנע סוף סוף את יעל ארד, אולי פונטי יעלה מדרגה, ואולי אריק אחרי זהב אולימפי. אין מתאים ממנו לתפקיד.

yati6

New member
וזה עוד בלי להזכיר את ההחלטה המטופשת ביותר

צוברי להיות נושא הדגל ?? אחרי כל המאבק המכוער עם נמרוד לא מגיע לו (ולא נתחיל להיכנס למי התחיל ושטויות מהגן). וזה עוד בלי לדבר על ההתבטאות נגד הסינים אחרי המדליה.

מה עם קורזיץ , שהסיפור המדהים שלה והקמבק הענקי הצליחו לסחוף ישראלים רבים ??

מה עם אחד הטניסאים ?? למי מגיע אם לא לאנדיוני ?? או לשחר פאר ??

אבל שוב, מדליה זה הכל מבחינת הוועד . ואני לא אתחיל לפרט על התגמול המפגר של מיליון שקלים לזהב. אבל אם היו מקטינים רק בשליש, אולי גם לספורטאים כמו מצקין היו תנאים נורמליים להתאמן בהם.

עזבו, העיקר שבוועד מאושרים. מאחל לנו שיהיו כל כך הרבה מדליות זהב עד שיעיפו את ורשביאק מטעמי תקציב.

nitsansh

New member
אל תדאג לתקציב המדליות... יש לזה ביטוח...

ורשביאק לא יעוף אלא אם הוא יחליט שנמאס לו... הוא ואחיו (רענן) שולטים בפוליטיקה של הועד האולימפי ואין מי שמסוגל להזיז אותם... בוועד האולימפי לא תהיה מהפכה....

גיא, העמדה הנוכחית שלך מעניינת.

כתבת רק לפני כשבוע כמדומני משהו כמו "סוף סוף יש אנשים רציניים שעומדים מאחורי ההחלטה שלהם כשקבעו את הקריטריון."

האם אני טועה ולא שינית את עמדתך בכמעט 180 מעלות?

yati6

New member
הוא גם לא תורם יותר מדי.. אז מה זה אומר ??

זה מעין תואר כבוד ?? יש לו בכלל סמכות להחליט החלטות ?? מי מושך בחוטים בוועד האולימפי ובהחלטותיו ?? עדיין לא הבנתי.

וכמו שנאמר כבר בפורום על ידי כמה אנשים - "פה אחד" זה ב-99 אחוזים איש אחד שאומר והרבה אנשים שמפחדים ממנו.

nitsansh

New member
הוא פנסיונר שממלא את התפקיד בהתנדבות

הוועד האולימפי הוא גוף עצמאי שפועל לפי התקנון האולימפי, וממנו נגזרות כל הסמכויות שלו. מוסדות הוועד נבחרים מדי כמה שנים על ידי הגופים שמיוצגים בו, שהם האיגודים של הענפים האולימפיים, ארגוני ספורט כלליים (קרי: מרכזי ספורט), והספורטאים האולימפיים (שיש להם ייצוג סמלי של 4 חברים במליאה ו-1 בהנהלה, מתוך כ-90 ו-30 בהתאמה).

doron62

New member
הוא היור שזה תפקיד נבחר ללא שכר

ויש מנכל שזה תפקיד ממונה בשכר.זה המבנה בכל גופי הספורט בארץ כולל למשל ההתאחדות לכדור רגל.דרך אגב לדעתי המציאות של היום זה אחד המקורות לבעיות.אבל זה כבר דיון מורכב.

בלי קשר להחלטה היום. ורשביאק מזמן צריך היה

לפרוש. כבר לפני מספר שנים.

במבט ראשון ומבלי לבחון את הכישורים הניהוליים שלהם: שחמורוב ויעל ארד הן בעלות מעמד ויתכן אישיות עם פוטנציאל לניהול אולי זאבי אם יוכיח כושר מנהיגות מעבר לכריזמה כספורטאי מוביל ומוערך מאוד.

עם זאת, צריך לציין שגילי לוסטיג, שציינתי אותו לא פעם כדמות הדומיננטית מאחורי קביעת הקריטריונים, לא מסתתר מאחורי עסקנים אחרים וניצב בחזית היום כמי שעומד מאחורי העקרונות שלו.

אפשר לא תמיד להסכים בהכרח עימו ולחשוב כמוני שהיה ראוי לשלוח את מצקין לכל הפחות ויתכן גם את ארשנסקי.
אבל יש לציין שהוא אדם שיודע לנמק את עצמו.

ברוכי2

New member
ברוכי לא אוהב שכותבים שטויות...

לדאבוני לא ראיתי את מסיבת העיתונאים אבל ממה שאני קורא פה אז כנראה הייתה בעייתית משהו..
ולך דורון אספר סיפור קצר, תוכל להסכים או לא, אבל תנסה להבין.
גילוי נאות לפני הסיפור - אין לי קשר למה שאתה מכנה בגנאי עסקונה, אני לא קשור בכלל לספורט בחיי האיישים ופעם אחרונה שעסקתי בספורט באופן רציני הייתה בכיתה ז'.
במהלך לימודי האקדמאים שוחחתי בנושא תדמית העסקנים עם אחד הדוקטורים הצעירים שנחשב למומחה בתחום התקשורת והספורט (גוגל לאילן תמיר) ושאלתי אותו מדוע מכנים את ורשביאק עסקן ואת שמעון מזרחי לא מכנים כך. לא הגענו לתשובה מוחלטת אבל זאת שאלה ששווה לחשוב עליה, אולי הופעתו החיצונית/ חתך דיבורו/ גילו וכו' גורמים לתחושות שיש כלפיו ולא הערכה מקצועית אמיתית. יתרה מכך, יעקב שחר זכה פעם לכינויי ה"מעליב" עסקן? מדוע לא? מכיוון שהוא תמיד מצליח, אז בשנה האחרונה הוא נכשל ובגדול ועדין לא קראו לו עסקן/עסקונה/פוליטרוק וכל שאר הזבל שיוצא מתקשורת הספורט הישראלית.

BentzWatchJudo

New member
איך אפשר להשוות בין שחר לורשביאק

שחר תומך יום יום שעה שעה בספורטאים גם במכבי חיפה וגם באולימפים (אליס שלזינגר אם אני לא טועה (לא בטוח אולי אני טועה), תומרקין, שטילוב ובטח יש עוד ) לעומת זאת ורשביאק אחראי לפיקציה שרק אולמפיאדה חשוב ומעניין, שלח את זאבי לפרוש ב- 2008 כי הוא שבע מדי, נצמד לתקנון, להחלטה מעוותת ולמספר 3 על גב הספורטאים הצעירים.....

nitsansh

New member
זה מה שורשביאק אחראי, הגיוני שהוא יקדם אותו

על אליפויות עולם, אירופה וכו' אין לו סמכויות, אז למה שיקדם אותם על חשבון ה"צעצוע שלו?

חוץ מזה, הוא לא אדם פרטי כמו שחר שיכול להחליט כל יום משהו אחר ולא צריך לתת דו"ח לאף אחד כי זה הכסף שלו...

yati6

New member
ההבדל מבחינתי הוא כזה

יעקב שחר חי את הקבוצה. יום יום הוא משקיע במכבי חיפה, הוא תומך ועוזר לשחקנים שלו,במשחקים של חיפה בטלוויזיה אתה יכול לראות שהוא האוהד מספר 1 של מכבי חיפה. הוא מעורב בכדורגל הישראלי בכלל, ולא רק בחיפה. וזאת יחד עם התמיכה בספורטאים אולימפיים כמו שבנץ אמר.

עכשיו מפני שהייתי קצת חריף בקשר אליו בהודעות הקודמות, ובגלל שאני רואה שאתה מבין בזה קצת יותר ממני, בוא תגיד לי מה ורשביאק עושה.

למעלה