דיון - טריגרים

ואגב, אני ממש מצטערת לקרוא מה שעברת

אני מציעה שתירשמי לתפוז באופן מסודר עם ניק קבוע, ואז תוכלי ליהנות גם מאפשרות לקבל תגובות ומסרים
.

Lady Stark

New member
דיון - טריגרים

אני מרגישה הרבה פעמים שהג'וב שלי הוא לנתב את עצמי בין טריגרים: ללמוד מה עושה לי רע ולבדוק אם זה משהו שאני יכולה להימנע ממנו, לבדוק כל הזמן שאני לא נופלת למלכודות שיכולות להפיל אותי, להישאר בהגנה גבוהה כשאני בסביבה שיכולה לזרז נפילה, וכו'.

אגב, אישית, ברוב המקרים אני לא מאמינה בטכניקה של חשיפה (טיפול שעקרונותיו היא להיחשף לדברים שמפחידים אותנו עד שנפסיק לתת להם משמעות מאיימת).

אשמח לשמוע מה הטריגרים שלכם ואיך אתם מתמודדים עם זה, ועם התחושה הלא נעימה שתמיד יש לאן ליפול.

מחבקת, אם בא לך לנעוץ.

הטריגרים שלי

זה מצחיק, באתי לסמן אוטומטית "טריגר" בכותרת והבנתי שזה בכלל לא משהו שנחשב טריגר אופייני.

אין לי טריגרים בקריאה, אבל בחיים שלי, אם אני צריכה להמתין איפה שהוא, להמתין למישהו, כשאני הגעתי בזמן ואני עכשיו נמצאת לבד ומחכה, אני בקלות נופלת. זה מדהים אותי כל פעם מחדש.

בקיצור, אף פעם אל תתנו לי לחכות

הטריגרים שלי

תודה על הדיון המרתק:

תיאורים מפורטים של פגיעה עצמית.

תיאורים מיניים, בפרט חולניים כמו של האנס הפוטנציאלי שכתב פה אתמול ונמחק, תודה לאל.

תיאורים מפורטים של הפרשות.

אני חושבת שזהו, בעצם.

לאן נעלם הדיון המעניין עם ליצ'י שחושבת שאני

צריכה לצנזר את עצמי מלכתוב על הרצון שלי למות?

עכשיו אני רואה שגם ההודעה של סתם אדם מיוחד

נמחקה, זה בטח היה משורשר אליה. בכל אופן אם יאסרו עליי לבטא את הרצון שלי למות (ואת הפחד מזה ואת הקושי שלי עם זה - כל עוד אני מציינת טריגר) אז לא אוכל לכתוב כאן ולהביא את עצמי ואת מי שאני באמת. אין לי מקום אחר כרגע. לא נראה לי שסתימת פיות היא פתרון למשהו שלא נעים לקרוא. אם היא מכירה את ההודעות שלי והן מפריעות לה - שתדלג. אני זקוקה לתמיכה שלכם, אבל אם אין לי מקום עם המחשבות הקשות שלי, אז נראה שאין לי מקום באמת.

חוץ מזה שלפעמים הביטוי 'לרצות למות'

לא באמת מדבר על כוונות אופרטיביות, אלא זה סוג של ביטוי שמאוורר ייאוש מאוד גדול.

אלומה

הדיון נמחק כי אני חוששת שהוא מהווה טריגר גדול מדי לפורום שלנו, גם אם מזהירים מראש שהוא "טריגרי".
בכל אופן, אני לא חושבת שאת צריכה לצנזר את עצמך אם את מציינת טריגר בכותרת.

אני מצטערת אם מישהו נפגע מהמחיקה של הדיון, אבל אני לא יכולה להחזיר אותו לפורום ואין לי גם כוונה לעשות זאת.

אני לא מבינה למה

ההודעה שלו הייתה לגמרי נגד התאבדויות... לא הבנתי למה מחקת את זה. ותודה על המקום
.

אני מבין את הסיבה שמחקו את השרשור....

אי אפשר לדעת איך זה ישפיע על אנשים שנמצאים בדיכאון.

אבל מצד שני, זה כ"כ טריוויאלי שידברו על זה בפורום הזה שנושאו דיכאון.

אני סומך על שיקול הדעת של המנהלת - היא בעמדת אחריות גבוהה.

אני חושב שהייתי נוהג כמוה.

Lady Stark

New member
אלומונת

אנחנו בחיים לא נסתום את פיך וכמו שאת רואה ההודעות שלך, קשות ככל שיהיו, אף פעם לא נמחקות.
את דואגת לשמור על כללי הפורום - לציין "טריגר" ובאופן כללי להעלות את הסוגיות שלך כשהן שלך וכואבות לך. ואת משתמשת בפורום כפורום תמיכה.
ובשביל זה אנחנו כאן. כן, לפעמים לקרוא תכנים קשים. כל עוד הם לא פוגעניים, כמובן.

אגב, אני בטוחה שליצ'י ממש לא התכוונה לומר שאסור לך להזכיר את זה. אלא לזה שהיא מעדיפה לא לנהל דיונים שיכולים להיות טריגרים ולא למטרת תמיכה.
בכל אופן, העניין של מחיקת הודעות הוא תחום אפור הרבה פעמים. לפעמים יהיו חילוקי דעות על זה.

ליצי 16

New member
היי ליידי וגם מחבקת - טריגר

ליידי, אני אכתוב לך בגדול מה כתבתי, וכתבתי את התגובה אלייך.
שגם אני חושבת שאין מקום לאיזכור התאבדות ומוות בפורום דיכאון.
שאני חושבת שאף אחד בפורום לא דיבר על התאבדות חוץ מאלומה, וגם היא כבר לא מדברת על זה יותר מאז שהיא הבינה שהתאבדות עלולה להשאיר אותה משותקת או פגועה באברים הפנימיים.
אני חושבת שאין הבדל בין רצון להתאבד לבין רצון למות, ואסור לכתוב בפורום גם על רצון למות, כי טריגר הוא טריגר.
עד כאן הדברים שכתבתי.

גם לי נורא קשה, גם אני נורא רגישה, גם אם אני לא שופכת את כל המעיים והקרביים שלי בפורום.

אני חושבת שאין מקום בפורום לכתוב על רצון למות גם אם כותבים טריגר, כי זה נושא שהוא טאבו.
ניסיתי לדבר על זה עם אלומה, אבל לא הצלחתי לדבר איתה בהיגיון. גם כשהיא כותבת שהיא רוצה למות, ברור שהיא לא מתכוונת לזה מהסיבה לעיל. אז בשביל מה לכתוב את זה, אז אני לא יכולה לכבד את זה.

אבל הדבר היותר חשוב הוא, כיוון שאני עדיין נמצאת בדיכאון עמוק, "האני רוצה למות" של אלומה הוא בעייתי מאוד עבורי. נכון שכבר בחרתי בחיים, אבל המון פעמים אני רוצה להתחרט ורק בקושי אני לא מרשה לעצמי.
גם אם כתוב טריגר, הטריגר לא עוצר אותי מלקרוא את ההודעה.
נכון שאני אדם מבוגר ואני אחראית לעצמי, ונכון שכתוב טריגר, אבל אני חושבת שהתאבדות ומוות הם הנושאים הכי גבוליים שיש, ואסור לשחק בהם.
לכן אני לא אוהבת שאלומה "משחקת על זה בקול רם" בפורום. בכל זאת זה פורום ציבורי, זה לא בית פרטי, וזה עושה לי רע מאוד שהיא כותבת שהיא רוצה למות. נכון שזו מצוקה גדולה, נכון שזה יאוש, אני מבינה. אבל זה לא למות. זה לא נכון.

אני כותבת על הבעיה שלי, ואני כותבת שטריגר לא עוצר אותי, ואני כותבת שזה עושה לי רע. ומה יקרה אם יש עוד אנשים שקוראים והם כמוני? ואם מישהו חס וחלילה יתאבד כי ה"אני רוצה למות" כל יום בפורום בסוף עשה לו את זה? אז אי-אפשר להיות כזו אנוכית.

ותעשו מה שאתן מוצאות לנכון. אני את שלי אמרתי.

Lady Stark

New member
הי ליצ׳י

קודם כל, חשוב שתהיה פה אווירה טובה ושכולם ירגישו הכי נוח כאן.
וכשנוצר מצב בו מישהו מדבר על מישהו אחר בפלטפורמת הפורום, במיוחד בגוף שלישי, זה פוגע. ליצ׳י, תזכרי שיש פה אנשים במצב רגיש. לכן תקפידי על זה בבקשה. אנחנו שומרים פה על תקשורת פתוחה ועם זאת, חשוב שדברים שיכולים לצאת מהקשר או ליצור פגיעה כשזה פומבי, צריכים להיעשות בעדינות ובישירות.

עכשיו, אני רוצה להתייחס למה שכתבת. אני מבינה ללבך שאנשים מסוימים נמצאים במצב רגיש לדיבורים בנושא מוות, ואני מצטערת שזה עושה לך רע. וזה מובן. מאותה הסיבה בדיוק נמחקה היום הודעה שדנה בנושא.
מחבקת ואני לא רוצות שמישהו ירגיש שהמקום הזה פוגע בו. זה אמור להיות מקום בטוח, ולכן הומצא הקונספט של כותרת ״טריגר״.

עם זאת ובהמשך לכך, כדי שהפורום יהיה מקום בטוח אנחנו רוצים שאדם שנמצא בנקודה הכי רגישה שלו יוכל להתבטא עד הסוף. וכן, אם מישהו חושב על התאבדות, הוא צריך מקום בטוח שבו יוכל להוציא את זה החוצה.
סטטיסטיקות ההתאבדות מוכיחות שרוב המתאבדים הם אלה שלא שיתפו את הרצון שלהם למות עם אף אחד.
לכן, בזה שאנחנו נותנים פה מקום לדבר על הנושא הקשה הזה, אנחנו עוזרים להציל חיים.

זהו פורום דיכאון ומחשבות אובדניות הן חלק מהמחלה. על מנת לצאת ממעגל השתיקה שהורס חיים, אנחנו חייבים להיות מסוגלים לדבר על זה.

אחרי שאמרתי את כל זה, אני רוצה לומר שמה שאמרת בתגובה האחרונה על אלומה לא היה הוגן. את נכנסת לפסים אישיים ושפטת אותה על ההתמודדות שלה עם המצב שלה.
אלומה היא חלק מהגרעין הקשה של הפורום. היא הבנאדם שאנחנו חושבים עליו לפני שאנחנו נכנסים לפורום וכמויות האהבה והתמיכה שכולנו ואלומה שותפים לה הן עצומות. היא תומכת באנשים כאן ומרגישה פה בבית, והדבר האחרון שאני מוכנה לקבל זה שהיא לא תחזור למקום הבטוח שלה.

אני רוצה שגם את תוכלי ליהנות מהפורום ולקבל את מירב התמיכה שהוא רוצה להציע לך. ובימים האחרונים, מאז שנכנסת אליו, היה לנו נעים להתכתב איתך כאן.
אני מציעה שתמצאי דרך לא להיכנס להודעות שכתוב בכותרת שלהן טריגר, פשוט מתוך הערכה לעצמך ולמצב שלך. חבל שתסבלי ואני באמת מצטערת שכל כך קשה לך לקרוא את זה.

למעלה