האקס פקטור USA - טופ 12

xjoiq

New member
x factor usa בחירת טופ 3 בקטגוריות

קודם כל אני חייב להגיד פששששששששש אחד ארוך.
וואי איזה רמה! פששששש! נהניתי לא פחות מרפרטואר השירים המקצועיים שאני רגיל לשמוע ביום יום.
x factor usa של שנת 2013 היא אולי תוכנית הריאליטי הכי טובה מאז ומעולם מאז שהמציאו את הסדרה הזאת אי פעם בעולם(כולל כוכב נולד 7).
התוכנית הצליחה אפילו לבייש את x factor uk של השנה.
דבר אחד גרוע בתוכנית זה שהיא הוציאה לי את החשק לצפות באקס פקטור ישראל ובכוכב הבא כמו מי שמתרגל לאכול אוכל גורמה מתקשה להנות מאוכל רגיל.

אחרי הפתיחה עתירת הסופרלטיבים ניגש לעניינים:
אחרי הפסקה ארוכה משלב הכסאות הגיעה התוכנית של שלב צמצום הנבחרות בכל קטגוריה מ-4 ל-3
נהוג להגיד שהתוכנית הצדיקה את ההמתנה הארוכה אבל מבחינתי יצא לי המיץ עד שחזרה סוף סוף התוכנית(ובגדול!).
ממש תענוג בשבילי לכתוב ביקורת על תוכנית כזאת.
עד כדי כך שאני לא מקנא בשופטים שהיו צריכים לבחור את מי לנפות אבל בסוף נראה שהם עשו ארבעתם את הבחירות הנכונות עד כמה שהבחירות היו קשות(למרות שאולי אני הייתי נותן לו צ'אנס ומשאיר את ג'וש לוי שנפל על יום חלש על חשבון קרלוס שגם הוא היה מצוין)

ראשונה הופיעה אלונה סנטיאגו הפיליפינית
אם בשלב הכסאות עוד היה לי ספק לגבי היכולת שלה בהמשך והעדפתה על פני מתמודדות אחרות אז באה ההופעה אתמול ופיזרה כל ספק צל כלשהו היא הפגיזה ממש עם הופעה סוףף עם קול חבלז.

שניה הופיעה דאני גיימר
הביצועים הווקאליים שלה הם משהו משהו אבל סיימון הצליח לעלות על הבעייתיות שיש לה(כי אני ממש לא מצליח להבין איך ווקאליסטית כזאת לא מצליחה לרגש)היא כנראה למרות הוירטואוזיות שלה מצליחה איכשהו לשעמם לא יודע איך אבל מצליחה אולי כי היא לא ממש מתחברת לשירים שהיא מבצעת ההדחה שלה היתה אמיצה אבל נכונה לאור שלושת הכשרונות שהתמודדו מולה.חבל שזה לא הורגש עוד בשלב הכסאות ואז היינו זוכים אתמול לשוב ולשמוע את אשלי וויליאמס.

שלישית הופיעה ראיון פייג'
הילדה הסופר כשרונית הזאת שנתנה הופעה קצת פחות טובה בשלב הכסאות חזרה לעצמה ממש תענוג לשמוע אותה שרה ואת הגרוביות שלה.

רביעית הופיעה חיה כהן הדיוה הגדולה
של שלב הכסאות.
כל כך חיכיתי להופעה שלה כשבכל ההפסקה הארוכה מאז שלב הכסאות הייתי חורש מדי פעם על הביצוע שלה מאותה תוכנית.
אך הפעם היא לא הצליחה כל כך לרגש אותי נקווה שבהמשך היא תביא ביצועים יפייפיים כמו שהיא הוכיחה שהיא מסוגלת לעשות.

הודחה דאני גיימר.

חמישי הופיע ג'וש לוי
בחירה לא טובה של שיר בשבילו או אולי נראה בעצם שהוא היה צריך יותר להתאמן עליו בשביל שייצא לו מרשים ממש כי בשביל אקס פקטור יו.אס. השנה לאור הרמה מסביב אם זה לא יוצא לך מושלם או קרוב למושלם אתה עף וזה מה שקרה לו. לדעתי היה צריך לתת לו צ'אנס על בסיס ההופעות שלו משלבים קודמים בתוכנית לרבות ההופעה החזקה שלו בשלב הכסאות ולהשאיר אותו.

שישי הופיע קרלוס גווברה
מבחינתי החוליה החלשה בתוכנית השנה למרות שהביצוע שלו היה ממש לא רע. אפילו מהחוליה החלשה בתוכנית נהניתי מה שמסביר את כל הסופרלטיבים שכתבתי למעלה.

שביעי הופיע קרליטו אוליברו
וואו איזה יופי של הופעה ממש נתן משהו מיוחד בגוון לטיני בטעם איטלקי.לא האמנתי בו מלכתחילה אבל הוא הצליח להפתיע אותי.בראוו.

שמיני הופיע טים אולסטד
איך אני אוהב את צבע הקול שלו משהו משהו.אני מאוד בעדו בתוכנית הוא כנראה חביב הקהל וכנראה אני אחד מאותו קהל שהוא חביב עבורם.זמר שאני אמשיך לעקוב אחריו גם אחרי התוכנית.

הודח ג'וש לוי

תשיעית הופיעה לילי מקלאוד
הקול שלה חבלז. אני די נהניתי מהיכולות הקוליות שלה למרות שהיה קור כלשהו ואי חיבור מלא לשיר. כמעט היא עפה אבל בסוף יופי היא נשארה.

עשירי הופיע ג'ף גוט
וואו זה היה
איזה יופי פשששש. מלכתחילה לא נתתי לו צ'אנס חשבתי שהוא איזה זמר פאבים מזדקן דרג ד' שבסוף הערב בעל הפאב נותן לו במקום כסף איזה המבורגר שלא ימות ברעב שמגיע לריאליטי על משבצת הקוריוז אבל פתאום אני רואה שכנגד כל הסיכויים הוא מצליח להתקדם לא אהבתי את בחירת השיר שלו בשלב הכסאות(למרות שהרבה כן)אבל אתמול הוא ממש נתן ביצוע על רמה ומאוד ערב לאוזן.

אחת עשרה הופיעה רייצ'ל פוטר
זאת הזמרת שהמיסה אותי אתמול וואו וואו וואו. הדיוה
של הערב.
שאפו גדול לקלי שהשאירה אותה בתוכנית. כמה שהתלהבתי מרייצ'ל אתמול התלהבתי אפילו עוד יותר מהמקצוענות של קלי שהאמינה בה ולא נסחפה אחרי הלכי הרוח בתוכנית הכסאות.
מבחינתי רייצ'ל חייבת חייבת חייבת להיות בגמר.

שנים עשר הופיע ג'יימס קני
החוליה החלשה בנבחרת של קלי שיכול בקלות להתברג בשלבים המאוחרים של כל תוכנית ריאליטי בעולם נתן ביצוע ממש נעים לאוזן ממש מקצוען שאפשר לשמוע הרבה ממנו בשוק הזמרים האמריקאים ושלא צריכה להיות לו בעיה להתברג בכל פלייליסט השמעה של כל תחנת רדיו מהז'אנר שלו.בכל זאת ההדחה שלו מאוד נכונה.

הודח ג'יימס קני

שלוש עשרה הופיעו האחיות רוקסי מונטנה
מאוד כשרוניות מאוד נעימות לאוזן עוברות בשופי מסך בכל זאת היו החוליה החלשה(כן קשה להאמין אבל כן)בנבחרת של סיימון עוד המחשה לסופרלטיבים שלי ממקודם.

ארבע עשרה הופיעו סוויט סספנס
איזה הופעה חמודה ומקסימה ממש הופעה של דיוות פופ קליל

חמש עשרה הופיעו הדואו אלכס וסיירה
פחות אהבתי את הביצוע שלהם אתמול אם לא הייתי שומע ביצועים קודמים שלהם בפרט בשלב הכסאות הייתי בוחר להדיח אותם אתמול.אם היו משאירים את רוקסי מונטנה על חשבונם גם לא הייתי מצטער במיוחד יחסית לרמה שהיתה שם.

ששה עשר הופיעו רסטלס רואד
אחלא להקה מאוד נעימים לאוזן. בשלב הכסאות אפילו היה יותר יפה אבל גם ביצוע לא רע אתמול.

הודחו רוקסי מונטנה

בקיצור לא מאמין שבקרוב תוכנית ריאליטי איזושהי תתקרב לרמה שלה מעניין מה יהיה באקס פקטור יו.אס. 2014...

snirf

Active member
קראתי רק את ההתחלה, כדי להימנע מספוילרים

סיקרנת אותי וגרמת לי לטפח ציפיות! כי תמיד ההתחלה של הלייב-שואוס היא סבירה-חלשה כזאת...אבל נראה שממש התלהבת.
מקווה גם להתרשם כך

הרייטינג בהתאם?

is00

New member
מה העבירו את התכנית לימי שלישי?

הם רציניים? החליטו ללכת ראש בראש עם TV:US? אם עד עכשיו הייתי בטוח שהעונה הולכת להיות העונה האחרונה של האמריקאי עכשיו אני משוכנע בכך.

Uri04

New member
מצטער לפוצץ את הבלון

אבל בניגוד אליך, אני לא חושב שמדובר ב"תוכנית הריאליטי הכי טובה מאז ומעולם מאז שהמציאו את הסדרה הזאת אי פעם בעולם", אפילו לא קרוב לכך. אני לא חושב שאפשר בכלל להשוות את רמת הווקליות והכישרון של איידול ו-דה וויס לרמת הכישרון הירודה של המתמודדים כאן (אולי להוציא את לילי מק'לאוד). רבים מהמתמודדים כאן אפילו לא היו עוברים את האודישנים לאיידול, ואפילו אותו סיימון היה קוטל אותם באכזריות האופיינית שלו, בעוד שכאן הוא מרעיף עליהם אינספור מחמאות מביכות.

אז למה כן לצפות בתכנית הזאת? כי זה כמו לצפות בתאונת רכבת. נוראי, אבל אי אפשר להסיר את העיניים מזה. אתה פשוט יודע שזה תמיד ייגמר רע, ההופעות יהיו פומפוזיות ומביכות, הווקליות גרועה (איך אפשר לשמוע את עצמך שר בכלל עם המוסיקה הרועשת וכל הפירוטכניקה והרקדנים?) ושהזוכה ייעלם/תעלם/ייעלמו/תעלמנה מהתודעה שנייה אחרי שהקרנבל הזה ייגמר.

עכשיו לרשמיי מהתכנית עצמה:

הבנות - הקטגוריה החלשה ביותר העונה, אבל זה דיי פועל יוצא של מבחר מצומצם של בנות בגילאי 13-24 שנבחנו השנה. מכולן, חיה'לה נתנה את ההופעה הטובה ביותר ווקלית, למרות שגם אצלה ניכרת בוסריות (מן הסתם, הילדה בת 16) והייתי שמח יותר להאזין לה בעוד 7-8 שנים ככה, אחרי שתצבור קצת יותר ניסיון ובגרות. בינתיים גם היא מיותרת. אילונה - מסחרית מאוד, אבל כל כך סתמית וריון - המשחק המכור של הערב. הילדונת גרמה לי לעקור את האוזניות מן האוזניים שלי באיזשהו שלב של השיר, כי זה היה כל כך איום ונורא.. אני באמת לא מבין על מה כל הרעש סביב הילדה הזאת ומדוע המחמאות שהיא מקבלת כל כך לא פרופורציונליות להופעה הירודה שלה. אכזבת הקטגוריה - דני, אבל מי יכול להאשים את לובאטו, כאשר דני זייפה את נשמתה הערב?

הבנים - עוד קטגוריה חלשה השנה. בין כולם מתבלט לטובה טים אולסטד. כשהוא עלה לשיר אחרי 7 ביצועים חלשים מתחילת הערב, ישר חשבתי: "סופסוף זמר אמיתי" וברור לי ששנייה אחרי זה השופטים יקטלו אותו על זה שהוא "משעמם" או לא מסחרי מספיק (אולי כי הוא שמנמן?)
, בעוד שקרלוס, נער הטורט, זייף את נשמתו אבל זכה למחמאות הזויות שגרמו לי לגחך בקול.
אכזבת הקטגוריה - טים אולי עבר לשלב הבא, אבל הציון שקיבל מהקהל נמוך מאוד, וזה קצת מדאיג... מקווה שהוא יחזיק מעמד בהמשך התכנית, כי הוא אולי המתמודד החזק יותר מהבנים.

בני 25+ - הקטגוריה החזקה ביותר העונה מבחינתי. בפורמט נורמלי כמו של 'איידול' כל הארבעה היו צריכים לעבור הלאה, אבל אם כבר להעיף מישהו, אני אהיה מקורי ואגיד שג'ף גוט נתן את ההופעה החלשה של הערב. מצטער, אני לא כל כך קונה אותו. הוא אוברייטד ונראה שהשופטים יותר עסוקים בלתקן את עוגמת הנפש שלו כאשר נפסל מהתחרות בשנה שעברה, מאשר לשפוט אותו לגופו. לעומתו ובניגוד לסיימון, אני חושב שג'יימס היה טוב ממנו בהרבה והגיע לו להישאר, ולו רק בגלל המקצועיות והקול החזק, בעוד שג'ף נוטה להתפזר בשירה שלו ולזייף כתוצאה מכך. אכזבת הקטגוריה - ההעדפה של ג'ף על ג'יימס, והעובדה שקלי אפילו לא נתנה לג'יימס ביקורת ישירה על ההופעה שלו, אלא התייחסה לכל הארבעה.. אולי כי היא ידעה מראש שהיא מתכוונת לפסול אותו ולא היה נעים לה? מריח מאוד לא טוב כל המהלך הזה...

הקבוצות - אף קבוצה לא הפילה אותי. אני יודע שהקבוצות של סיימון השנה נחשבות למאוד פופולריות, אבל לא התחברתי לאף ביצוע. היחידים שהיו טובים יותר היו אלכס וסיירה (בייחוד אלכס, הוא ווקליסט מצויין). כל השאר..
להקת הבנות הצעירות ממש לא משהו. אני לא מבין איך הן זכו לפופולריות שהן זכו לה.. הזוי מאוד.. להקת הקאובויז - בחירת שיר איומה של סיימון (קייטי פרי? באמת?), שניים מבין השלושה הם לא ווקליסטים טובים ובכלל, כל ההופעה הזאת נראתה מאוד לא מאורגנת ומבולגנת ולא הפסקתי לבהות באוזני הגובלין של האמצעי מה-שמו...
רוקסי מונטנה - אני מלכתחילה לא התלהבתי מהן, אז לא חבל לי שהודחו. אכזבת הקטגוריה - העובדה ש'סוויט סספנס' פופולריות בקרב הקהל רק כי הן פרגיות צעירות
שיודעות לנענע ת'טוסיק.

xjoiq

New member
היינו על אותה גלקסיה?בטוח שראית אותה תוכנית?

כל ה-16 נתנו ממוצע של רמה שעולה על כל דבר מקביל כולל אידול ודה וויס.
אולי בתוכניות אחרות היו עילויים כאלה או אחרים אבל הם היו בודדים והיו גם דברים משעממים וחופרים בשכל אבל ממוצע כשרונות כזה גבוה כשכל השירים חביבים עד מצוין-מצטער טרם פגשתי. ממש וועידת פיסגה של זמרים חדשים לתעשיה.
לא אכנס איתך לרזולוציה של אומן אומן כי יש פה עניינים של טעם אישי.
אבל בגדול אתה יכול לראות איך השופטים עפו על המתמודדים וזה נראה לי אמיתי/אותנטי ואני גם הזדהתי איתם וגם מאוד הזדהתי עם הדילמה החיובית של על מי לוותר. אם נקודת המוצא הייתה כמו שלך הדילמה היתה את מי להשאיר.
ואני גם לא מקבל שסיימון התייחס אל המתמודדים כאל הקבצה ב' או ג' של איידול. כי לכמה מתמודדים הוא אמר שאתם בנויים בדרגתכם הנוכחית לתעשיה.
גם קלי מנטורית-העל עפה כמעט על כל המתמודדים עוד-סימן שיהיה לך. פשוט לקחת טמבורטקס שחור וצבעת הכל בלי חשבון.

is00

New member
אתה צופה בתכניות האחרות או שככה החלטת?

העונה אני מתכוון(למשל עונה 5 של TV:US)

Uri04

New member
צפה בעונה האחרונה של איידול ותחזור אליי

אגב, הרייטינג לא משקר כשאצל האקס פקטור הוא הנמוך מבין שאר התכניות. ויש לכך סיבה טובה.

danlevin1

New member
אתה לא בכיוון

ג'ף נתן הופעה מדהימה , בין הטובות בערב , ווקאליסט מדהים והקהל אוהב אותו

מסכים רק לגבי ריון שצרחה את השיר למוות והייתה צריכה לעוף

Uri04

New member
לא ווקליסט מדהים - זייפן

ואני לא אוהב את זה שהוא מתפזר לכל עבר... הקהל זוכר אותו לטובה מהעונה הקודמת, אבל הוא לא כ-זה טוב.

is00

New member
בהחלט לא, אבל הוא רוקיסט מצוי.

הרבה צעקות, זיופים והמון "שואו".
אז תן לי רשימה של 10 רוקיסטים מהשנים האחרונות שהם לא זייפנים. זה מסקרן אותי, כי אני מכיר מעט מאוד כאלה...

Uri04

New member
אממ אוקיי

דייב גרוהל (פו פייטרס)
ברנדון בויד (הסולן של אינקיובוס)
אנתוני קידיס (הסולן של רד הוט)
אדי וודר (פרל ג'אם + סולו)
טום יורק (רדיוהד)
בונו
הסולן של ניקלבק (שכחתי את השם)

ואם נלך על קו תכניות ריאליטי-שירה, אז דוטרי ודיוויד קוק (איידול)

אם נלך על השוואה לרוקיסטים מקומיים אז הסולנים של היהודים...

לא חסרים..

danlevin1

New member
מה שתגיד

אני מציע לך ללכת לבדיקת אוזניים כי הוא לא זייפן , הוא ווקאליסט מעולה
נראה לי שהשופטים שם מבינים קצת יותר ממך

בליגה של הגדולים - צסטר , צ'אד , דוטרי

למעלה