האקס פקטור USA - 4 כיסאות
7-8

לחיה כהן יש מנעד מצומצם מאוד ווקאלית

וראינו, ובעיקר שמענו את זה עוד באודישן שלה, שהשיר הראשון שבצעה נשמע כל ך גרוע עד כדי כך שסיימון וכל הפאנל ביקשו ממנה לשיר שיר אחר שיותר יתאים לקולה.
מי שאינו מוגבל במנעד הווקאלי שלו כל שיר שהוא ישיר יישמע טוב. לעומת זאת, לאשלי עושה רושם שיש לפחות 7 אוקטבות, אם לא יותר. לא כל אחד יכול
לשיר בצורה כל כך מושלמת שיר כזה ענק של וויטני יוסטון. אף אח מרביעיית הבנות של דמי, כול דני גיימר שהיא כרגע הטובה מביניהן, לא יכולה לשיר שיר ככה.

לכן, לדעתו של השועל חיה כהן לא תגיע לשלבים המאוחרים. אם כבר מי שיש לה הכי הרבה פוטנציא להגיע לגמר ואולי אף לזכות, זו דני גיימר.
אפילו ריון יותר טובה ווקאלית מקאיה.

לגבי קלי, היא אכן הוכיחה מקצועיות ושיקול דעת אחראי כששמרה את רייצ'ל, למרות שהביצוע שלה הפעם לא היה מושלם כמו באודישן שלה.
כשיש לך יהלום ביד אתה שומר אותו, גם אם הוא צריך קצת ליטוש והברקה, ולא מחליף אותו באבן פשוטה.
אך לעומת זאת, גם קלי טעתה כששלחה הביתה את לורי מור בשביל ג'יימס קני, שכרגע הוא המתמודד הכי חלש בנבחרת שלה.

xjoiq

New member
מנעד זה לא הכל בחיים

נכון שיש מוגבלות מסוימת בבחירת השירים אבל מנעד זה רק פרמטר אחד.
לחליל ארמני דודוק יש רק 2 אוקטבות אבל הוא אחד מכלי הנגינה הכי ערבים לאוזן שקיימים.
יש כאלה שיש להם את המנעד הרחב אבל הקול שלהם מעיק/חופר בשכל(כמובן לא מדובר על אשלי עם הקול המקסים והמיוחד).
חיה כהן יש לה משיכה למוזיקת soul כפי שהיא סיפרה על עצמה ואם היא תעשה פיוז'ן על שירי פופ כמו שהיא עשתה בביצוע האחרון שלה ותבחר כמובן את השירים הנכונים ותוסיף את הנופך שלה עם ההדגשים הנכונים והמרגשים שלה היא יכולה לרגש בכמויות אדירות שאפילו זמרים מקצוענים בעלי מנעד ויכולת מעברים ברבעי טונים לא יכולים להתקרב אליהם.

כשאתה שומע את חיה כהן אתה מרגיש כאילו אתה נוסע במכונית פורמולה עם נהג שמאיץ ובולם לסירוגין ומטלטל אותך הלוך ושוב ככה חיה כהן מרפה ולוחצת מרקידה לי את הסרעפת. לא סתם סיימון קאוול אמר לה אני מכיר "כמה" חברות תקליטים שהיום היו מחתימות אותך.

לגבי רייצ'ל לדעתי היא עשתה על קלי מניפולציה עם הסיפור של התרופות והכדורים והיא תעוף בהופעה הראשונה או השניה.

xjoiq

New member
ועוד משהו

תגיד השוואת למקור?
זה היה קאבר שהיה יא וואראדי שידרוג אדיר. אם אתה מתייחס לליטוש יהלומים זה מה שהיא עשתה למלודיות של השיר. היא הפכה קמח לעוגה.
אם היית שם לי את שני הביצועים מבלי שאני אדע מי המקור ומי הקאבר הייתי אומר שהמקור זה רימקס עלוב לחיה כהן.
תראה אפילו אם אני אשווה אותה ללילי מקלאוד לילי מקלאוד שרה מושלם עם המנעד הרחב כמו שאתה(וגם אני מדי פעם)אוהב אבל חיה כהן הצליחה לעשות יותר קווצ'ים באברים הפנימיים.
אין לי שמץ ספק שזאת אחת הכשרונות האדירים שלא רק שתגיע רחוק בתוכנית אלא בעוד לא הרבה שנים תראה על יד השירים שלה 9 ו-10 ספרות ביוטיוב.

השועל מצטער שאינו שותף להתלהבותך מביצועיה

במקרה הטוב זה נשמע לשעל כמו קראיוקי, אבל למעשה זה היה זיוף אחד גדול, ויציאה מכל הסולמות.
והשועל שמע את זה כבר כמה פעמים, ועדיין מחזיק באותה דעה. עם כל זה שחיה כהן יהודיה, זה לא עושה את זה לשועל.
כך שעם כל הצער שבדבר, השועל אינו שותף לדעתך לגבי חיה כהן, היא לא מגרדת אפילו את היכולות הווקאליות של קרלי רוז.
אז נכון שהיא עולה גבוה היא לא רעה בכלל ואפילו נשמעת סביר, אבל הבעיה שלה מתבטאת בעיקר בשירה הרגילה, והמקור של ברונו מארס ממש לא נשמע כמו רמיקס עלוב לחיה כהן.

ועוד משהו

אפילו בביצוע הפחות טוב שלה אשלי וויליאמס יותר טובה ומרגשת מחיה כהן, שאפשר לראות בבירור שממש מזילה דמעות על הכסא כשאשלי שרה מולה.

Ashly Williams - I Dont Wanna Miss A Thing

אז נכון, הביצע של אשלי לא היה מושלם כמו הביצוע שלה לשיר של וויטני יוסטון באודישן שלה שגרם לצופים רבים וגם לכל פאנל השופטים לעור ברווז
והכרזה שוויטנינולדה מחדש, אך עדיין לא זורקים בשביל ביצוע אחד, גרוע ככל שיהיה, מי ששרה רגע לפני שיר של וויטני יוסטון בצורה כל כך מושלמת ומרגשת. זו טיפשות לשמה.

xjoiq

New member
אתה לא מבין היא שיפצה את השיר עם כמה אקס פקטו

רים ביחד. זיקקה וליטשה את המלודיות של שיר המקור על מנת שיתאים לקול שלה כמו כפפה ויצא מעדן. מה ציפית שהיא תיצמד למקור תו אחרי תו בשינויים מינוריים ותכניס את עצמה למיטת סדום של סולמי המקור?כאלה יש לסיימון באורך האוקיינוס האטלנטי.
יש לה אמירה פרשנית בשירה שלה כל היום אני מתהלך ומזמזם אותה.

ואם אתה מכניס את קרלי רוז פה באמצע אז קרלי רוז היא באמת וירטואוזית "נערת גומי מבחינה קולית" אשפית הקול ואפילו היא ניחנה בטונים די נעימים אבל חיה כהן עולה עליה ביכולת התחברות לטקסט וביכולת לזעזע את אמות הספים והגבוהים שלה הם כדור הריסה למבנים מסוכנים.

אבל הנושא הזה של להיות מושא לפעולת ריגוש בדברים האלה זה דבר אישי השונה מאדם לאדם ושייך לנושאים של טעם וריח ודרך אגב זה בדיוק מה שקרה לי לגבי האודישן הראשון שלה(החלק המוצלח) שהיה לי קשה להתחבר אליו(בעיקר מבחינה מלודית).

וכשהיא עולה גבוה היא לא רק "נשמעת סביר" כדבריך אלא היא נשמעת סופר-דיוה שמצריכה אחרי זה MRI לבדוק שכל האברים הפנימיים נשארו במקום.

תראה אני גם אישית מאוד אוהב שילוב נדיב של שימוש בטונים ארוכים בתוך השיר וזה גם הצליח לדבר אלי.

בכל מקרה בכל אלבום שלה בעתיד היא חייבת להוסיף את יצירת המופת הזאת לתוכו אבל במורחב לא שירון של איזה 2 וחצי דקות אולי להוסיף עוד איזה 2 בתים לפני הפזמון .

ודרך אגב זה שהיא יהודיה זה לא משנה את בסיס התמונה זה אולי היה גורם לי להוסיף לה לייקים היכנשהו אם זה היה עוזר לה אבל לא משנה את שורש הדברים

החיוך של סיימון כששמע אותה לייב לא היה חיוך של משחק ארטיסטי מתוזמן זה חיוך מהסוג שתופש אותך באופן בלתי רצוני כשאתה שומע משהו מאוד יפה(או אוכל מאוד טעים) וגם שאר השופטות שהתברווזו מהביצוע שלה מדברים בפני עצמם.
תאמין לי סיימון(וגם דמי) לא היו מפספסים להטיח בה את "את נשמעת קריוקי" "את זייפנית" "יצאת מכל הסולמות" וכו'

שוב, השועל מצטער שאינו מתלהב כמוך מביצועיה

להערכת השועל חיה כהן היא החוליה החלשה כרגע בנבחרת של דמי, ולא תחזיק מעמד יותר מפרק 1 או 2 בלייב שואוז.
השועל גם לא יתפלא כלל אם דמי בעצמה תשלח אותה הביתה, כשתצטרך להחליט ולבחור על מי מהנבחרת שלה היא מוותרת.

זה לא אומר שאין לילדה הזאת עתיד בתעשיית המוזיקה, כי בסיס יש לה, אך היא עדיין בוסר ולא מוכנה.
היא צריכה עוד לעבוד על הקול שלה, אולי אפילו ללמוד אצל מורה טוב פיתוח קול ואיך להשתמש בו נכון.
לעומת זאת, דניאל גיימר שרואים שהשירה באה לה הכי בטבעיות וממש לא צריכה להתאמץ, ושכרגע הכי חזקה
בנבחרת של דמי, מוכנה מכל הבחינות, והיא בעלת הסיכויים הגבוהים ביותר מהנבחרת של דמי להגיע לגמר ואולי אף לנצח.

xjoiq

New member
אל תצטער, אלו דברים שמעבר לתחום המדיד

כשם שאהבת צבע קול כזה או אחר איננו דבר מדיד.

ואני גם לא מסכים שהיא בוסרית.

חוץ מזה אתה יודע מה שאתה ראית לפני שבוע הוסרט לפני 10 חודשים.
בינתיים המתמודדים מקבלים לא רק את החונכות של המנטור אלא גם פיתוחי קול וכל הדברים שהמתמודדים אמורים לקבל מתעשית המוזיקה.

אתה יודע לגבי דניאל גיימר יש לה כל כך הרבה נתונים בהם שליטה וירטואוזיות מסוימת ועוצמתיות מכובדת בהחלט ואני "מת" להתאהב בביצועים שלה ואני לא מצליח: השיר יוצא נעים(אפילו נעים מאוד) ו..זהו. היא לא סוחפת. נגמר השיר השיר נשכח וזהו סאלאמאת.

לחיה כהן לעומת זאת אני כבר מחכה לביצוע הבא שלה(עוד 10 ימים מה לעשות השבוע זה השבוע של הבנים והלהקות ורק שבוע הבא יתחילו כנראה ההופעות החיות).

השועל דוקא מתחבר מאוד לביצועיה של דניאל גיימר

ושומע אותם בלופים. השיר יוצא נעים וזהו? ממש לא. הביצועים שלה בלתי נשכחים. למשל הביצוע שלה באודישן השאיר את כל השופטות המומות, ואת דמי רועדת בכל גופה ואומרת שמגיע לסיימון שהפסיד את האודישן שלה, שלהבא ילמד לא לאחר. כך שהשועל הכי מחכה בשבוע הבא לביצעים הבאים של דניאל גיימר וגם של רייצ'ל פוטר, שכרגע הן הפייבוריטיות הכי גדולות של השועל העונה.

danlevin1

New member
ממש לא מסכים

שוב אני לא מבין את ההתלהבות מאשלי , הודחה בצדק
וג'ף גוט זמר ענק , לא מוגבל ולא בטיח

למעלה