זוכים בכרטיסים לסרט "מפוצלים"

tomasth

New member
את יכולה לומר על תמונת התינוק " יו איך דומה

לך" :).

Kiki the Witch

New member
ידידות!

למרות שאני עצמי לא הכי חברתית, אני כן רואה בידידות את הערך הכי חשוב מבין החמישה. חוץ מזה שזה דווקא יכול להיות אחלה רעיון לעלילה. מישהי לא חברותית נבחרת לקבוצת ידידות, ואז היא חושבת לעצמה "אבל אני בכלל לא ידידותית" ואז במהלך העלילה היא מכירה מלא חברים חדשים והופכת לחברתית!

Billy Shirs

New member
אוריינות

בספר אוריינות מתוארים כחנונים מרושעים שלומדים כל הזמן, עם מנהיגה מרושעת שרוצה להשתלט על העולם ומאיזשהי סיבה גם נראית כמו קייט ווינסלט. כולם ממושקפים, מנצלים כל רגע ללמידה, הם חסרי חיים לחלוטין, האף שלהם קבור תמידית בספר, מכורים בסתר להישגיות וכוח וגם תחרותיים באופן מחריד.
ובכן, הרגע תיארתי את הטכניון.
המוסד האקדמי האהוב שלי, שמלבד כמה הבדלים קטנים (אני בספק אם מישהו שם מעוניין להשתלט על העולם או מכור לכוח... ואף אחת לא נראית כמו קייט ווינסלט) ישתלב באופן מושלם עם בני הפלג הממושקפים.
הייתי מתארת אירוע מעניין שקרה לי כחלק מאוריינות\סטודנטית בטכניון, אבל העניין העצוב הוא שפשוט אין כזה. לא יצאתי מהחדר כבר חודשיים, אמא שלי נאלצת להגיש לי אוכל מחריץ שעשינו בדלת כמו לאסירה, לחפוף את השיער זה אירוע נדיר עבורי (אבל אני מתקלחת כל יום!) וחיי מלאים בחדווה. סליחה - חדו"א.
כאוגר על גלגל אני רצה במרדף התמידי אחר ידע, קוראת בוויקיפדיה עד אינסוף, פותרת תרגיל אחר תרגיל ובהיעדר ברירה גם מתקשרת עם חפצים דוממים עקב מחסור בחברה.
כפי שניתן להסיק, אני לא צריכה לבחור פלג באופן היפותטי; אני כבר בחרתי.
מש"ל.

הא! סיפור חיי P:

חוץ מזה שאמא לא מגישה לי אוכל, אז עד עכשיו נאלצתי לצאת עם כלמיני creeps שאמהות שלהם מבשלות טוב כדי שיאכילו אותי - עד שהלימודים ממש הגבירו הילוך והבנתי שלאכול (או לישון) לא באמת עד כדי כך חשוב לי. אה, ואני כן חופפת את השיער. אני חייבת לעשות את זה. גם ככה הוא מרדני ופורק כל עול. אם אני לא אתן לו את מה שהוא רוצה יום אחד הוא עוד יתלפף סביב הצוואר שלי ויחנוק אותי בשנתי P:

אבל היי

שמתי לב למכנה משותף בין כל האנשים שהגיבו כאן:
1. הם לא מתקלחים
2. הם לא לגמרי שפויים
אז אני פשוט אתרחק לי בצעדים איטיים...

Billy Shirs

New member
אז למזלי אני גרה בבית

ואני לא צריכה לצאת עם אף אחד בשביל אוכל, וזה נהדר כי ממש אין לי זמן לשום מערכת יחסיםXD
השיער שלי נראה זוועה, אבל לפחות הוא מת. יבש ומפוצל ומת. לא יחנוק אף אחד בזמן הקרוב.

אה, גם אני גרה בבית

אם היו לי שותפים כנראה הייתי הורגת אותם, ועדיין אין לי מספיק כסף לשכור דירה לבד, אז here i am.
פשוט אף אחד לא מאכיל אותי. אמא שלי חושבת שאם מאכילים חתול הוא נעשה מפונק ושמן ומפסיק לצוד עכברים P:

Billy Shirs

New member
יום יבוא

ויהיה לשתינו מספיק כסף כדי לשכור דירה לבד.
באיזו פקולטה את?

נושיfay

New member
אומץ לב.

אומץ לב הוא לא רק התמודדות מול סכנה שעומדת בפניך, כמו שקורה בדרך כלל בסרטים, אלא לפעמים גם בחירה בדרך בחיים שידוע שתהיה קשה, בודדה, ותדרוש את כל כוח הרצון שלך בשביל להגיע למטרה הסופית.
אני קיבלתי את ההחלטה לנסוע ללמוד בחו"ל, בארץ שאת השפה שלה לא ידעתי מראש. מהצד זה יכול להישמע ממש קל ופשוט הרי זה כמו "חופשה".
אז אחרי שנתיים של התמודדות אני יכולה להגיד בבטחון שברגע ההחלטה אפילו לא ידעתי כמה אמיצה אצתרך להיות, כמה אצתרך להלחם בכל הכוח, להשקיע פי שתיים מכל אחד אחר כי להגיע לאותה תוצאה בדיוק, כמה קשה זה להיות רחוקה מהבית....אבל עם כל הקשיים יש חוויות שלא הייתי מוותרת עליהן.
אז הייתי בוחרת לעצמי אומץ לב.

clouds11

New member
כל בחירה של תכונה מהווה מקור לצרות ואפילו אסו

אסון
הטענה שלי אומרת שחיבים להגביל כל תכונה אחרת מגיעים לאבסורד ואסון
אם לא מגבילים אורינות אז ניתן לבזבז את כל החיים בבעיות מסוימות
אפילו בעיות שנראות טרויליות כאשר שוקעים בהם מתברר שאינן פתירות
למשל המושג זכות ....האם זכויות הן נצחיות מי מעניק אותן ?
אומץ לב ? מספיק להעמיד אחד מול השני שני אנשים שטוענים לאומץ לב כדי להראות את האבסורד
כנות ? נראה לי מאוד בעיתי אם כולם יהיו כנים
ידידות ? איך נדע שהידידות היא אמיתית אם לא נבחן ידידות ?אבל ברגע שבוחנים את הידידות היא נגמרת....
(אסור לבחון ידידות או אהבה)

הכנות

בתקופה הזו בחיי מתאימה לי הכנות .. במיוחד לנוכח ההתחרדות המטרידה והמעיקה שמאפינת את רוב סובבי. ובעקבות השקפת העולם החדשה שהם אימצו כל פעם הם מתיזים אלי הערות /"הארות" על התנהגות "לא הולמת" שלי מנקודת מבטם והנה שלל דוגמות לדברים שנאמרים לי ומחייבים אותי להשיב להם ולהתחמש בכנותתתתתת ואסרטיביות כשעולה אירוע מסיבת יומולדת שחלה ונערכת בשבת הם עונים ברתיעה ומצקצקים: יומולדת ב ש ב ת ? וכשהם רואים שהנחתי זמנית ספרי קודש על הרצפה בגלל ניקיון לקראת בוא פסח והאביב ...אז הם נזעקים ואומרים לי: :ספרי זוהר קדושים מונחים אצלך על הרצפה ? אוי...אוי.., ,וכשהם מבחינים בדברי מאפה שקניתי אותם לסופהשבוע הזה ,אז הם שואלים :איך את קונה חמץ חדש שבוע לפני פסח , חייבים לגמור אותו מייד או להיפטר ממנו??? ואפילו הוראות שונות ומשונות להוריד תמונה של חתןכלה מהקיר שתלוייה אצלי כבר שנתיים !!! מחשש שההתבוננות של איזה גברבר בתמונה יוביל אותו לחמוד את הכלה .?? די נמאס כבר מהכפייה הזו שלהם !!!וכל הזמן אני משיבה להם לכאורה בשלווה את התשובה הסופר -כנה |דגש|שלי ללא מורא ופחד :אני לא חרדית כמוכם ,אני חילונית חופשייה ...מתי תפנימו את זה ???

zesap

New member
מתאים לי כנות

אני, ככלל, בן אדם מאוד ישר וכנה. לפעמים אפילו אני מדברת בחוסר טאקט כל כך נורא שאחר כך אני צריכה להתחיל להתנצל שאמרתי דברים בלי לחשוב עליהם.
אני אתן דוגמה: בצבא הייתי חובשת. כחלק מהעבודה שלי במרפאה קיבלתי המון המון חיילים לרופאה. לפעמים היו באים אלי חיילים שידעתי מראש שהם באים רק כדי להוציא ימי מחלה, יום ג'. אז אני עם החוסר טאקט שלי ידעתי שהם באים בשביל זה, ולרוב העלמתי עין, אבל פעם אחת הגיע מישהו שבא כל הזמן לגבי אותה סיבה, וכשהרופאה אמרה להכניס את החולה הבא, בטעות צעקתי לה "זה החייל הרגיל שתמיד בא לקבל ג'!!".
והחייל עומד מולי ולא יודע מה לעשות. מיותר לציין שהוא לא קיבל שום ג' ושם דבר.. אבל מאז התחלתי ללמוד לאפק את עצמי ולא להגיד כל דבר שעובר לי בראש.

מדי פעם עדיין יש נפילות, אבל אני משתדלת.

דפנה58

New member
ידידות

יש לי הרבה ידידות. חלקן ידידות שנפגשים איתן בהרקדות ואומרים שלום ומה נשמע וחלקן חברות ממש טובות מגיל בית הספר שזה כבר כ-30 שנה. חברותי מילדות ואני חוגגות אירועים משותפים יחד, רוקדות ביחד. עם חברה טובה אחרת אני משוחחת הרבה בטלפון ואנחנו מתייעצות אחת עם השנייה. עוד כמה ימים יהיה חג הפסח ואתקשר לכל החברות והידידות שלי לאחל חג פסח שמח. אז שיהיה חג שמח גם לכל חברי תפוז

shay07

New member
אומץ לב

קצת לפני כשנה, בשעת לילה מאוחרת, יצאתי מהעבודה לכיוון ביתי. באחד הרחובות בהם עברתי, שמעתי צעקות של אישה מאחד הבניינים. " תעוף מפה, אתה מטורף".. צעקה האישה בקול אימה. גופי הצטמרר וקפאתי במקום. הרחוב היה שקט וכמעט ריק מאשים. עמדתי שם כמה שניות,מקווה ומתפלל שהצעקות ייפסקו. הם לא. החלטתי לדווח למשטרה,ונכנסתי לתוך הבניין כדי לנסות למנוע אסון כלשהו בדירה. כשעליתי במדרגות לכיוון הדלת, כבר יצאו כמה שכנים מבתיהם לראות מה קורה בדירה. השכנים סיפרו שיש צעקות כבר רבע שעה מכיוון הבית, ושהאישה צועקת לעזרה. ישבנו כל השכנים בחדר המדרגות וחיכינו למשטרה. לפתע דלת הדירה נפתחה, והגבר יצא ממנה. אני ועוד 3 שכנים נוספים התנפלנו על הגבר ועצרנו אותו מירידת המדרגות. לפתע יצאה אשתו, הרגענו אותה ואמרנו שהמשטרה בדרך. אחת השכנות נתנה לה מים קרים. תפסנו בחוזקה את הגבר,ושלפתי בזריזות את הנייד שלו מהכיס. הוא הגיב באלימות וניסה להשתחרר מאיתנו. הוא דרש שאחזיר לו את הנייד, אבל הייתי חייב לקחת לו את זה כדי שלא אברח ולעכב אותו עד שיגיעו השוטרים. כשהגיעו השוטרים ועצרו את האיש האלים, הרגשתי הקלה ואומץ לב שהצלחתי לעזור לאישה מוכה ושהזמנתי בזמן את המשטרה ומנעתי אסון. האישה המוכה סיפרה שהגבר מכה אותה כי היא רוצה להתגרש. היא הודתה לנו על העזרה ובירכתי אותה לשלום. יצאתי מהבניין,גאה בעצמי מאוד על אומץ הלב. ומאז התכונה הזאת מאפיינת אותי תמיד

רומי58

New member
אומץ לב

הקבוצה שיכולה להתאים לי היא :אומץ לב.
עוד מגיל הילדות אני זוכרת את עצמי כאמיצה. מעולם לא פחדתי מגדולים או חזקים ממני (בעיקר בנים בוגרים). להתנסות בתחרויות וכמובן גם לנצח!
אחר כך בגיל ההתבגרות באומץ לב התנסיתי ב"חוויות האקסטרים"... בסיום השירות בחרתי ללמוד במכללה טכנולוגית מקצוע חדש כשאין לי כל רקע מוקדם.
(כשכל התלמידים בכיתה היו בנים, בעלי רקע לימודי מקצועי טכנולוגי. אני הגעתי ממגמה הומנית/היסטורית)
האמת, אני בהחלט מרגישה בחורה עם לב אמיץ שלא חושבת יותר מידי. הכי חשוב לי להיות כנה ואמיצה קודם כל עם עצמי. להתמקד במטרה ולהגיע אליה...

אז, אני רוצה גם לשתף אתכם באירוע "אומץ הלב שלי" שקרה לפני מספר שנים: חזרתי הביתה מהלימודים, הבחנתי בעשן וריח שרוף נידף מתחת לדלת הכניסה של השכנה שלי.
דפקתי חזק על הדלת, צעקתי אבל היא לא ענתה. (היא אישה מבוגרת כמעט שלא יוצאת מהבית) חששתי שאולי קרה משהו בבית?
מיד נכנסתי הביתה בלי לחשוב או לחכות יותר מידי, יצאתי למרפסת ועליתי על המעקה בקומה ה-3. (המרפסות של שתי הדירות בקומה צמודות בקיר חיצוני משותף).
מאוד מרוכזת , בזהירות רבה התקדמתי עד שהגעתי למרפסת של השכנה.(פשוט עשיתי זאת כמו גדולה..!)
האישה ישנה בסלון ולא שמעה אותי. הדלת הייתה נעולה עם המפתחות בדלת . היא שכחה סיר בישול על הגז במטבח. סגרתי את הגז לשמחתי הגעתי בזמן!
מאז השכנה שלי תמיד אומרת לי " אני תמיד אזכור את זו שהצילה אותי המלאך שלי".

kalavosa

New member
אני בעד הקרבה עצמית

היי שמי דקלה ואני בחורה של איכות סביבה, טבעונית מלידה ומחבקת עצים בכל בוקר!
הקרב עצמית!!! אני בעד להקריב את עצמינו בשביל מטרה נעלה ויהי מה! בעיקר בשביל הטבע, כן... הטבע וכל השפע שאנחנו מקבלים ממנו!

אה! עכשיו אני צריכה לשתף אתכם באירוע שקרה לי כדי שאשכנע אתכם שאני מתאימה! חח אז יש לי הרבה אירועים. אשתף אחד מהם!
בוקר אחד בעודי מחבקת עץ מקסים ביער בן שמן ראיתי צייד שמן שרוצה לפגוע בחד קרן קסום, תמים ובתול שבסך הכל הסתובב לו לחפש מים לשתות המסכן. עכשיו כל החבר'ה הקרניבורים טוענים שבשר חד קרן הוא מהטעימים ביותר בשוק, ולכן הכי יקר... ועכשיו גם יש את כל יוקר המחיה וכו' אז יש תירוץ טוב לציידים להרוג חדי קרן ולמכור משהו כמו 20 כדי לקנות פנטהאוז ברמת גן ליד הבורסה.

אבל כשהצייד כיוון את הרובה הנוראי והברוטלי לעבר חדון (זה השם שהמצאתי לו חח
) לקחתי גרזן וכרתי את העץ שחיבקתי רק כדי שיפול על הצייד ויהרוג אותו לפני שהלה ירצח בדם קר את חדון!

אז בעצם יש פה שתי הקרבות שעשיתי - דבר ראשון הקרבתי את העץ המסכן שחיבקתי אך לפני שלוש שניות וההקרבה השניה היא ההקרבה של אהבת העצים שלי
נאלצתי להקריב את האידאולוגיה שלי בשביל חדון, אבל כמו כל דבר בחיים -- יש פירדמידת חשיבות וחדי קרן הם מעל עצים. למרות שאני די בשוק מעצמי שאני אומרת את זה! הרי גם עצים הם חיים (ולא! לא צומחים! הם חיים!!!! ונושמים פוטוסינתזה מהשמש בדיוק כמו שאנחנו נושמים חמצן מהאוויר המזוהם ע"י מפעלים! טפו!) אז הקרבתי פה עוד דבר שזה התמימות שלי. ממש נהייתי עצובה עכשיו וחושבת שאפשר לומר שגם השמחה שלי הוקרבה בא לי לבכות

אז... זהו חברים יקרים שלי. אני מקווה ששכנעתי אתכם מדוע אני כ"כ כ"כ כ"כ מתאימה לקבוצה של ההקרבה העצמית.

לילה טוב, עם דברים טבעוניים והרבה עצים ואוויר נקי של חלב סויה ופתיתים לא מהחי של שומן רווי

Itai S

New member
כנות

לצערי....
אני כן מידי עם אנשים,
בקטע מוזר שאני לא מסוגל להיות צבוע ואם אני לא אוהב מישהו ישר רואים עליי לא משנה כמה אנסה להסתיר, ולהפך.
אני גם אומר דברים/פולט
בחוסר טאקט
עד כדי כך שבקורס קצינים הייתי בטוח שיעיפו אותי כי שנאתי את הצוות שלי אז הסתובבתי רק עם צוות אחר שאהבתי אותו
וזה היה ההפך מלהראות רעות ויחסי אנוש
אבל אני לא מסוגל להיות בסביבת מישהו שאני לא אוהב
וכשהמפקד שלי שאל למה אני אף פעם לא איתם בזמן החופשי, עניתי: " מאותה סיבה שאתה לא מסוגל להיות איתם"

4- אומץ לב

תמיד הייתי פחדנית וחסרת ביטחון, את זה לפחות אני יודעת. מה שהיה נכון לגבי זה שהייתי יודעת לתת טיפים לאחרים, על איך לעשות, למה, מתי ואין מה לפחד..
כבר שנים שרציתי לעלות על כדור פורח, או לעשות צניחה חופשית או בנג׳י אך ברגע האחרון תמיד ביטלתי, ברחתי.
לפני כחודשיים החלטתי לקחת אומץ לב, לקום ולעשות משהו עם עצמי, נמאס לפחד.
אני בעצמי הזמנתי לי צניחה חופשית, בלי חברים, בלי אף אחד.. רק עם מדריך! והאמת.. היה נדיר!! כן קצת מפחיד בהתחלה! אבל חוויה שאין לתאר! בקיץ אעשה זאת שוב אני מקווה!! די לפחדנות!
��

למעלה