מה אנחנו קוראים/שומעים בחג?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך
lol מקווה שתהני מהספר.

בכל מקרה, תדפדפי בחנות לפני הרכישה ותראי אם הכתיבה לטעמך.

kenny66

New member
התרגום שלו מזעזע

התחלתי לקרוא אותו כי העולם שלו והנחת היסוד נראו מעניינים, ונתקעתי בשלב מסוים (די מוקדם) בגלל שגיאות התרגום.

התרגום היה סביר בעיני, אם כי איני

יודעת איך הכתיבה במקור.

אגב, יש לו ספר המשך באנגלית והוא על הכוונת שלי.

מיכאל ג

New member
קראתי סיורים קצרים, עברתי ל- STAR MAKER

התחלתי עם אוסף הסיפורים הכי טובים של 2012, אבל האמת, רובם מבאסים תחת (שואה אקולוגית היא המוטיב החוזר ברובם), אז עברתי לאחת הקלאסיקות סטנדביי שיש לי על המכשיר, star maker של אולף סטייפלדון. כמו הספר הקודם שלו שקראתי גם לזה אין ממש עלילה, זה יותר מין תרגיל בדמיון מודרך שכתוב בצורת סקירה של צורות חיים וההיסטוריות שלהם על כוכבים שונים בגלקסיה. הוא נכתב לפני מלחמת העולם השניה אבל מכיל שפע של רעיונות שראיתי בספרים הרבה יותר מאוחרים (בין היתר, מצאתי דמיון לקיסם של ניבן ולאש על פני תהום של וינג'י). נראה לי שהרבה סופרים השתמשו בו בתור מדריך ליצירת פרטי רקע ועולמות מעניינים (אבל גם הוסיפו עלילה). הספר גם מאוד אמין מדעית יחסית לספרים מהתקופה, גם בתאורים האסטרונומיים (אם כי הוא היה קצת פסימי לגבי אחוז הכוכבים עם פלנטות), וגם בתאורים של אבולוציות חייזריות היפותטיות המתואמות לסביבות שונות מאוד.
זה ספר נורא מתיש והאמת שאני מדלג על רוב הפסקאות שלו שעוסקות באמירות כלליות, אבל זה גם מרתק לראות כל כך הרבה רעיונות מקוריים דחוסים בספר אחד.

guy akrish

New member
הייתי ממליץ לך על ...

רשימות מן המאדים של ריי ברדבורי אולי זה יצריך חיפוש במרתף ספרים מאובק
אבל ספר מדהים שמראה איזה סופר מדהים ומגוון הוא. הספר מורכב מסיפורים קצרים
שמתרחשים באותו עולם רק בזמנים שונים. חלקם יעבירו בך חלחלה חלק יצחיקו והאהוב עלי "פגישה לילית"
יגרום להרהורים על משמעות הזמן והמכניקה שלו.

MxIxAx

New member
מה שאני קורא במהלך החג וסוף השבוע

אני מתקרב לשליש האחרון בסופת החרבות, וממשיך לדפדף במגזין SFX, גיליון יולי 2013, בקרוב אקנה את גיליון ספטמבר

avivs

New member
red country

אחרי שדי וויתרתי על אברקומבי החלטתי לנסות את הספר האחרון שלו. יש בו פחות מ 500 עמודים, ויחסית אליו זה ממש קצר.
אני בחצי הספר ובינתיים אין לי תלונות.
הקצב טוב, הכתיבה מעולה והדמויות מעניינות.

Zarniwoop

New member
אני רוצה לקרוא את הספרים האלה

רק בשביל הקמאו של הדמויות מהטרילוגיה.

avivs

New member
סיימתי את הספר

אהבתי אותו מאוד. שילוב מצוין של הומור, אקשן ודמויות טובות.
האמצע נתקע קצת. היה אפשר לקצר באיזה 50 עמודים.

מה שכן, זה הרגיש יותר כמו מערבון ופחות כמו ספר פנטזיה. לא חושב שהיה שם קסם אחד בכל הספר.

האמון שלי בסופר חזר, ואני מחכה לראות מה הספר הבא שיכתוב.

Zarniwoop

New member
אז

באמת יש שם קמאו של לוגן? קראתי על זה חצי מידע לפני שסיימתי את הטרילוגיה אבל עכשיו שאני יודע איך היא נגרמת אז לא איכפת לי הספוילר.

avivs

New member
אני די דילגתי.

את הגיבורים הפסקתי באמצע ואת השני לא ניסיתי בגלל האורך והביקורות.
כל עוד קראת את הטרילוגיה הראשונה זה לא יפריע לך.
כן יש דמויות שהופיעו רק בשני הספרים האחרים, אבל הסתדרתי יפה מאוד גם ככה.

קורא אנתולוגיה של SPELLBOUNDS

לא כל הסיפורים שם קשורים לכשפים וקסמים, והרמה משתנה בין סיפור וסיפור.
אבל זה נחמד לעשות היכרות עם סופרים חדשים שעוד לא פרסמו ספר ורק כמה סיפורים....

is00

New member
"ערפילי אבאלון"/מריון צ. בריידלי - פעם שנייה.

סיימתי את "אשמת הכוכבים", שהתגלה כקצר יותר שציפיתי, ושבכנות התחיל מאוד טוב, אבל מהר מאוד הדרדר, לטעמי. למה הידרדר? ציפיתי שהוא יהיה מדכא, ציפיתי שיהיה שם לא מעט הומור שחור(סוג הומור שאני די מחבב)אבל הבעיה היא, שלדעתי, באיזה שלב הוא הרגיש לי מתאמץ מדי. מתאמץ מדי להיות הומוריסטי. מתאמץ מדי להיות עמוק. מתאמץ מדי להיות מקורי. מתאמץ מדי להיות... טוב הבנתם את הרעיון. גם אני אציין שבאיזה שלב הרומן בספר, לטעמי, הפך הרבה יותר מדי קלישאתי ורגשני - שני דברים שאני ממש לא אוהב. בקיצור - התחיל טוב, אבל הסתיים בקול ענות חלושה. ציון 6 זה המקסימום שאני אתן לו.

אחרי הנ"ל, ובהתחשב בכך שבקרוב יום כיפור, החלטתי לחפש ספר ארוך שלא ייגמר לי לפני סיום צום יום הכיפורים אז הלכתי לספר שקראתי לפני הרבה שנים, שמאוד נהניתי ממנו כשקראתי אותו לראשונה. נראה איך הוא ייקרא לי עכשיו, אחרי יותר מעשור.

avivs

New member
עברו גם כמה שנים

מאז שניסיתי לקרוא אותו והגעתי לאמצע. מעייף וזז כמו צב.

למעלה