מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ״ש?

avivs

New member
בעיקר

שמעתי עליו דברים רעים במשך השנים. אז כבר וויתרתי מראש על הקריאה שלו.

The Jabberwock

New member
סיימתי את בקצה הלילה

שהוא השלישי בסדרה שתורגם לעברית. למען האמת, לא כל כך התחברתי לז'אנר הערפדים ולמרות זאת, איכשהו, המשכתי וקראתי את שלושתם ברצף.

כרגע נראה לי שאפנה אל האדם שמחוץ למשוואה של PKD.

בוכטה של קומיקס

Superior
Kick Ass 1-3
Uncanny X-Force

כולם נקראים אמממ... דיגיטלית.
ועוד משהו שמאפיין את כולם - משחק מעניין עם רעיון הסופר-הירוז וניסיון לעדכן אותו בדרכים שונות, אבל בסופו של דבר יותר בידור מוצלח ממשהו עמוק שנוגע איפשהו.

Guid

New member
גם בידור מוצלח זה בסדר.

אם בא לך קומיקס שנחשב ליותר עמוק בז'אנר הסופרהירוז, אני ממליץ על Superman: Red Son.
אחד הסיפורים היותר טובים שיצא לי לקרוא.

יעלי1232

New member
הארי פוטר ואבן החכמים
קריאה ראשונה

כמובן באנגלית.

לא להאמין איפה הייתי עד היום. אני די מאוהבת בספר.

משמח לשמוע

הרבה אנשים שמבקרים את הסדרה עצרו בראשון כי הוא היה להם ילדותי מדי, הוא באמת די ילדותי אבל הסדרה מתבגרת ככל שהיא מתקדמת. לדעתי בכל אופן הוא קסום.

יעלי1232

New member
הוא קסום וכתוב יפה, אז מה אם הוא

ילדותי, הספר הזה מיועד גם לילדים (אם זו לא המטרה הראשונית שלו...)
אני לא מרגישה שהוא מתיילד או לא בוגר. אבל כמובן שמדובר בילדים בני 11 אז הסיפור בהתאם.

בינתיים הוא קסום ומרגש וכיפי ואני מאוד נהנית ממנו.

avivs

New member
סיימתי את forge of darkness

זה לקח לי נצח, אבל בסוף השבוע נתתי פוש אחרון.
זה ספר מעייף, ארוך מדי עם כמות עצומה של דמויות. כשאריקסון כתב בעולם ענק, זה עבד מעולה. עכשיו הכול מתרחש באזור קטן, וזה בעייתי.
הבעיה הגדולה שלי הייתה עם הדמויות. הרעות היו מאוד רעות, בזמן שהטובות היו מאוד טיפשות. קשה להיות בעד דמויות שמתנהגות ככה, וזה מה שהשאיר אותי אדיש רוב הזמן.
הכתיבה כמובן מצוינת, אבל נמרחת מדי. אני חושב שאפשר להשוות את זה לספר השמיני בסדרה של מאלאזן, שהכיל כמה קטעים חזקים, אבל כל כך דרש עורך טוב.

חשוב לזכור שגם הראשון בסדרה הקודמת היה חלש יחסית להמשכים, אז בתקווה זה המצב כאן.

מי שמעולם לא קרא אל אריקסון יעשה בשכל עם יתחיל מהספר הזה, כי הוא כן נותן הרבה הסברים על האירועים הלא מובנים בסדרת מאלאזן, ועוזר להבין יותר את הרקע והדמויות שמופיעות בהמשך. הבעיה היא שלא נראה לי שלא מעריצים ישרדו את הספר הזה.

אכמו

New member
אני תמיד בעד לקרוא לפי סדר היציאה לאור

ובטח בסדרת מאלאזן, שחלק גדול מהכיף בה זה איך שהתמונה הגדולה מתפענחת בהדרגה. להכיר את הרקע והדמויות מהתחלה? משעמם!

הייזל

New member
הפסקה מהכל

פסח מתקרב, לא ידעתם? התמקדתי בלנקות את החדר שלי.
וגם אני מתלבטת בין כמה ספרים.
סדרת need
סדרת ציידת הלילה של ג'אנין פרוסט
סדרת קייט נרוויל
סדרת "יצורים יפהפיים"
וסדרת nice girls
או פשוט לעבור לרשימה של הספרים הבודדים שמחכה לי.

יעלי1232

New member
את יצורים יפהפיים לא אהבתי במיוחד.

אם זה עוזר לך להחליט.
היה לספר בעיניי הרבה פוטנציאל אבל בעיקר פספסוס. והרבה חפירות מיותרות של הגיבור הראשי, ופתרון קסם לכל דבר בערך חוץ מלדברים החשובים.

הספר הראשון - קראתי אותו באנגלית, הקריאה זורמת וסיימתי אותו בזמן קצר. אבל הוא לא השאיר בי רצון עז לקרוא את ספרי ההמשך (יש עוד 3 או 4 . לא זוכרת) אז קראתי תקצירים בוויקיפדיה ובכך נסתיים הרומן שלי עם הסדרה.

א-ב-ל:
היא קיבלה פרסים על הסיום הטוב ביותר של סדרה, ובימנו זה באמת הישג. אז אולי את כן תהני ממנה.

הייזל

New member
קראתי את הראשון לפני כמה חודשים באנגלית

והרגשתי שיהיו המשכים.
ולפני כמה שבועות גיליתי שלא רק שיש 3 המשכים גם עושים מהם סרטים.
האמת היא שהרגשתי שהם יכלו לסגור הכל יפה בספר הראשון ולא אהבתי את העובדה שהם תכננון המשך.
אז לגבי זה אני לא יודעת אם אמשיך לקרוא.

Yuli Gama

New member
קייט נרוויל מצויינת

ציידת לילה נטשתי באמצא הספר הראשון
יצורים יפהפיים מעיק. הראשון היה עוד בסדר אבל השני כבר היה בלתי נסבל.
את השאר אני לא מכירה

NoalePaz

New member
דעתי

קראתי את ציידת הלילה, קייטי נורוויל ואת ילדות טובות...

קייטי מתחילה חזק וטוב, את שני הספרים האחרונים לא קראתי, משהו לא התחבר לי - אבל אלו ספרים שמונה-תשע , כך שיש זמן עד שתגיעי אליהם, והרבה אחרים אמרו שנהנו, אז כנראה זה רק אני.

ציידת הלילה, יותר רומנטי, אבל זה הולך ומשתפר לדעתי. באופן מפתיע דווקא הספר שבו הגיבורה עושה הכי מעט הוא אחד הטובים לדעתי בגלל שהיא אשכרה על סף דיכאון. אבל בהחלט יש יותר דגש על רומנטיקה.

כבר כתבתי כאן על ילדות טובות (אני חושבת שאנחנו מדברות על אותו הדבר) שהיא חביבה אבל לא מאוד התחברתי להומור והעלילה וחשבתי שהניסיון לעשות הכל הביא לכך שהספרים נופלים בין הכיסאות.

את השאר לא קראתי.

סיימתי את המלאך המיכני

אמנם ניסיתי מאוד לשמור אותו לפסח, אבל לא ממש יכולתי להתאפק כשהבאתי אותו הביתה.

הסיפור מתרחש בעולם של סדרת הנפילים, אבל בתקופתה הויקטוריאנית, ומהווה סוג של פריקוול.

טסה גריי מגיעה ללונדון בעקבות אחיה, נופלת לתוך מועדון כשפים מסתורי ופוגשת את תושבי המכון ושוכני התחתיות של לונדון. הספר מעלה הרבה שאלות לא פתורות, כך שיש למה לצפות בהמשכים.

אחרי סדרת הנפילים, יש קצת פחות וואו, כי העולם מוכר יותר. גם המסגרת הכללית של העלילה קצת מוכרת מדי. אבל עדין הסדרה מהנה מאוד, והרעיון למקם את העלילה בתקופה הויקטוריאנית מוסיף לעניין. מי שנהנה מסדרת הנפילים יהנה גם מהסדרה הזאת.

למעלה