מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ״ש?

avivs

New member
מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ״ש?

לרגע שכחתי שחמישי היום, עם כל הערבי חג האלה.

avivs

New member
red rising

אני לא יודע אפילו מאיפה להתחיל עם יצירת המופת הזו.
בגדול זה אחד הספרים הטובים ביותר שקראתי בחיים.
הוא מדהים. על גבול המושלם.
קיבלתי עליו המלצה ונאמר לי שזה שילוב בין משחקי הרעב ואנדר. זה נראה לי מוזר אבל ניסיתי. וכן, זה תיאור מדויק. שילוב של השניים, והתוצאה טובה יותר משניהם.
אני לא יכול לחשוב על אדם אחד שלא יאהב את הספר הזה. באמת שהוא עוצר נשימה.

במרכז הספר מאבק של אדם שנחשב לנחות ביותר בחברה שמתקיימת במאדים, אבל לא רק שם. רצון לשנות את העולם שכל כך התאכזר אליו ואל האנשים שלו. יש שם קרבות ענק, פוליטיקה, מזימות, הומור, מתח וכתיבה מעולה.

באמזון הוא עולה עכשיו שני דולר. אני בטוח שעוד תשמעו עליו עוד הרבה. הוא חדש יחסית וכבר צובר מאות ביקורות טובות באמאזון.

אני בדרך כלל לא ממליץ על ספרים לכולם, כי טעם וריח... אבל הפעם, בלי הסתייגות, רוצו לקרוא את זה.

דיאנה1

New member
עם כזו המלצה רצתי לקנות.

ואז גיליתי שזו טרילוגיה ויצא רק הספר הראשון... נראה אם אצליח להתאפק עם הקריאה עד שיצאו כל הספרים. אוהבת לקרוא ברצף. אחרת אני לא זוכרת כלום.

avivs

New member
הסוף מאוד סגור.

אני מת לקרוא את השני, אבל הראשון ממש לא הסתיים בקטע שאתה חייב לדעת מהי הסצינה הבאה. אפשר אפילו להתייחס אליו כספר שעומד לבד.

D O 7

New member
שמעתי עליו דברים די טובים

והוא נשמע מעניין.
באופן כללי, השמועה אומרת שיש השנה התאושות מסויימת של המד"ב ביחס לשנים האחרונות, ואפילו סטיבן אריקסון החליט לכתוב מד"ב.

avivs

New member
מה מה מה?

סטיבן אריקסון ומד״ב?
פרט, נמק וצייר לי תרשים, בבקשה...

avivs

New member
אוי, זה הולך להיות נורא ואיום.

התיאור נראה כמו בדיחה.

ספר ההמשך לספר הקודם שלו היה אמור לצאת בתחילת השנה, אבל עכשיו אין לו בכלל תאריך יציאה עדכני. לא מתאים לו.

D O 7

New member
זה נכתב כפרודיה....

ההמשך לקודם אמור לצאת עוד איזה שנה.

avivs

New member
אני כל כך לא אוהב

ספרי פרודיה

וממנו ציפיתי למשהו אחר. יש המון הומור בספרים שלו, אבל ברוב המקרים זה נשאר ברקע ולא משתלט.
מוזר לי גם שהוא לקח כל כך הרבה זמן בין שני הספרים בטרילוגיה הנוכחית שלו. בדרך כלל הוא מוציא כל שנה, אפילו אם יש ספרים אחרים פה ושם.
לא שהספר הראשון בטרילוגיה היה ממש מוצלח, אבל בכל זאת ציפיתי להמשך.

D O 7

New member
כן, זה באמת נשמע קצת מוזר, אריקסון ופרודיה...

אבל אי אפשר לדעת, אבל אולי הוא יודע לכתוב פרודיה טובה למד"ב....

avivs

New member
אני חושב שזה יותר

קטע שהפוקוס עבר יותר לכיוון הפנטזיה. קשור אולי למשחקי הכס.
אבל כן שמתי לב ליותר התמקדות בסדרות פנטזיה חדשות, גם באמאזון וגם בכל מיני אתרים של ביקורות ספרים.

ניימן3

New member
אהמ. האמת היא שחשבתי שהמוקד עבר לפנטזיה

מאז הסרטים של שר הטבעות. היה אז גל של סרטי פנטזיה שקצת השאיר מד"ב מאחור. אבל אני מודה שאין לי שום דרך באמת לחוש את תנודות הקהל הללו:)

מיכאל ג

New member
נשמע משהו שאני ארצה לקרוא

אני רק מקווה שזה לא יהיה פיספוס קולוסאלי כמו רדשירטס של סקאלזי.
אני אחכה לקונצנזוס ב- goodreads.

D O 7

New member
יוצאים הרבה יותר ספרי פנטזיה לעומת מד"ב

וחוץ מזה, שמעתי על לא מעט ספרי פנטזיה חדשים טובים מהשנים האחרונות, לעומת ספרי המד"ב מהשנים האחרונות.
אני גם לא מוצא כל כך ספרי מד"ב מהשנים האחרונות שהייתי רוצה לקרוא אותם (יש, אבל ממש מעט), לעומת מה שקורה בפנטזיה.

ניימן3

New member
הייתי יותר קורא לזה מגמת התחזקות של פנטזיה

+ טעם אישי שלך. כי אני מוצא הרבה יותר ספרי מד"ב שבא לי לקרוא דווקא (למרות שיש הרבה יותר ספרי פנטזיה - בלי שום ספק)

D O 7

New member
שמעתי גם מדי הרבה אנשים שבשנים האחרונות

אין הרבה ספרי מד"ב חדשים טובים. אני מניח שזה קשור גם לזה שיוצאים מעט מד"ב לעומת פנטזיה, אז אם נגיד שאחד מעשר ממש טוב (סתם מספר), אז ברור שיהיו הרבה יותר ספרי פנטזיה חדשים טובים לעומת מד"ב.

למעלה