מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ״ש?

D O 7

New member
תחושה שקיבלתי מהרבה אנשים

אין לנו מד שיכול באמת למדוד את זה, אז יכול להיות שאנחנו רואים את זה אחרת.
בכל מקרה - אין ספק שהפנטזיה עלתה על גל טוב בשנים האחרונות.

avivs

New member
הז׳אנרים האלה הולכים יד ביד

הם יושבים על אותם המדפים, מקודמים על ידי אותן ההוצאות, ואפילו חולקים פורומים

כך שאם אחד מאוד מתחזק, זה יכול ליצור תחושה שהשני נחלש, למרות שלא בהכרח קורה משהו בפועל.
בואו גם לא נשכח שהמקום על המדפים בחנויות די מצומצם, ועלייה חדה בהוצאות ספרי פנטזיה תקח מהמקום של המד״ב. לפני כמה ימים הייתי בסטימצקי ונראה שהמד״ב מסתתר לו על המדף בין כל סדרות הפנטזיה הארוכות.

ניימן3

New member
אם מסתכלים בהוגו, אז יש הרבה יותר מועמדי מד"ב

מפנטזיה (לפחות בשלוש השנים האחרונות - לא הסתכלתי אחורה). האמת היא שלי, כמי שיותר אוהב מד"ב מפנטזיה, יש את התחושה ההפוכה: שאנחנו בסוג של תור זהב חדש של מד"ב (והאמת היא שהיא מגובית בהרבה אושיות מד"ב שטוענות ככה) ושבפנטזיה יש כמות יצירות אדירה שהיא כמעט כולה More of the same. אבל נו, איש איש בתחושתו יחיה - וזה מה שיפה בתחושות: אי אפשר להתווכח איתן :)

מיכאל ג

New member
גם במד"ב הרוב היום הוא מסוג אחד: דיסטופיה

כמובן שיש מספיק יוצאי דופן אבל דיסטופיית נוער היא "הדבר הגדול הבא" הנוכחי וזה אומר חברות עתידניות מדכאות ובני הנוער שתקועים בהם.
ההוגו ממש ממש לא מייצג כלום. הספר של סטרוס שמועמד השנה, למשל, נמצא שם בגלל שהוא של סטרוס, לא כי הוא טוב (באמת שאין שום סיבה אחרת שהוא שם - אלא אם כן יש עודף יועצי הלוואות בכנס השנה שממש נלהבים מזה שמישהו כתב מד"ב על תחום ההתמחות שלהם).

ניימן3

New member
יש את ההקדמה המפורסמת של אורסולה לה-גווין

לצד שמאל של החושך. נדמה לי שכבר שם היא טוענת שכל רעיון שלוקחים מספיק רחוק הופך לדיסטופיה, ולכן רוב המד"ב הוא דיסטופיה. זה היה לפני ארבעים שנה, כך שכנראה שמד"ב דיסטופי זה לא משהו חדש.

לדעתי יש קורולציה לא רעה בין יצירות מופת במד"ב\פנטזיה לבין ספרים שזכו בהוגו. אז אפילו אם פה ושם מפלקת להם מועמדות לספר לא משהו (גם מחזור כישור המוות מועמד השנה), עדיין להוגו יש משמעות.

ניימן3

New member
נראה לי ששיכנעת חצי פורום עם ההמלצה.

בפרט, שיכנעת אותי. הצטרף לתור הקריאה.

דיאנה1

New member
באמצע הספר השלישי והאחרון של טרילוגיית VOID

של פיטר המילטון. מתקרבת לסוף הטרילוגיה בחששות כבדים. כשקראתי את סאגת ה commonwealth התנחמתי בזה שאחרי שאסיים מחכה לי עוד טרילוגיה שלמה באותו עולם. עכשיו זו תהיה פרידה סופית מהעולם ומהדמויות שהפכו חלק בלתי נפרד מחיי בתקופה האחרונה. זה יהיה עצוב.

avivs

New member
כל הכבוד שצלחת אותו.

הוא קשה ומאתגר. ניסיתי איזה פעמיים לקרוא ספרים שלו, והוא גרם לריינולדס להראות כמו סופר ילדים.

דיאנה1

New member
אנחנו מדברים על אותו סופר? הוא כותב מאד סוחף

וקריא. אפילו על הצד הקליל. לוקח קצת זמן להכנס לסיפור כי יש הרבה דמויות ועלילות משנה ולוקח זמן להבין איך הכל מתחבר ומי נגד מי אבל הכתיבה מאד סוחפת.
את הסידרה הזו אני שומעת. בקריאה גם התחלתי ספר בז'אנר: 2023 של יגאל סרנה.

annefan

New member
אני גם מאוד אוהב אותו

הדואולוגיה הראשונה היתה חזקה יותר בעיני, אבל גם מהטרילגויה מאוד נהנתי.

דיאנה1

New member
מסכימה, הראשונה יותר ממוקדת עם סיפור

יותר חזק.
מה עוד קראת שלו שאתה ממליץ?

דיאנה1

New member
כן, זה הראשון ב commonwealth saga

אני מניחה שנטשת כי לא הרגשת שהסיפור "מתניע"? זה לוקח זמן.
אולי קל יותר להתמיד בספר שמע.

דיאנה1

New member
סיימתי את 2023. דיסאוטופיה, איש מבוגר

וילדה קטנה מנסים לשרוד בעתיד הדי קרוב של מה שהיה ישראל. מזכיר קצת את "הדרך", והוא אפילו מצטט את הסופר של "הדרך" אבל בספר אחר. מעניין, כתוב טוב ומטריד. מקווה מאד שיישאר בתחום המד"ב/פנטזיה... הצד האופטימי של הספר - כיף שיש יותר ויותר ספרים בעברית לקינדל ולא רק לאייפד דרך אפליקציית עברית המעצבנת.
מתלבטת מה עכשיו, מחכים לי שלושה מד"בים על הקינדל - Red Rising (לא יודעת מאיפה שמעתי עליו
), סולריס, פיקניק בשולי הדרך. ושניים בעברית על האייפד: המדריך לימים הקרובים (אהבתי מאד את ספרו הקודם, מצרפי המקרים, מקווה שגם זה לא יאכזב) ו"בדרך כלל הכל מהר". אני מחכה לשני ספרים שצריכים להגיע אלי כל יום מהספריה אז נראה לי שאני אלך על אחד מהספרים בעברית, שלא אהיה באמצע ספר שדורש יותר זמן כשמחכה לי ספר ספריה לזמן מוגבל.

למעלה