מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ״ש?

D O 7

New member
אקסמן נגד קוסמים היה כנראה הרבה יותר מגניב

לפני שקראתי את הראשון של טריפטיץ' שמעתי שזה מזכיר את האקסמן, אבל זה לא בדיוק ככה. הוא היה סך הכל ספר נחמד, אך לא לגמרי מאוזן - היו בו חלקים טובים והיו חלקים די חלשים, וסיימתי לקרוא אותו בתחושת אכזבה מסויימת, כי ציפיתי למשהו קצת אחר (אקסמן).
אולי הספר השני כבר יותר טוב, אבל אני לא יודע אם בכלל ומתי אני אקרא את השני.

לגבי האחרון שלו - יח"צ הם פונקציה של השקעה כספית. אם יש ספר שמחולקים ממנו המון עותקים ומזכירים אותו בהרבה מקומות זה אומר שהושקע תקציב מכובד בפרסום, זה לאיו דווקא אומר שהספר מאוד טוב. (אגב ההוצאה היא תור)

ניימן3

New member
תור באמת יודעים איך לקדם ספרים.

יש לי קצת אמונה שאם הם עושים יח"צ לספר, אז זה אומר שהם מאמינים בספר. פה פשוט לא ברור לי למה..

גלקטור

New member
סיימתי את המדריך לימים הקרובים של יואב בלום

שהיה מהנה עם רעיון ממש מעניין בבסיסו. אהוד כתב באתר האגודה על הבעיות בספר אז לא ארחיב.

אני עכשיו קורא את שדים ברחוב אגריפס וזה בינתיים מצויין. רואים שהסופר יודע על מה הוא מדבר. השילוב של המיתולוגיות, השפה הארכאית בה מדברים השדים - אני אוהב. אין פלא שהספר זכה בפרס גפן בשנה שעברה.

ניימן3

New member
שדים ברחוב אגריפס באמת מצוין.

ידידה שלי כינתה אותו "הספר הירושלמי הטוב ביותר שהיא קראה" - וזה כולל ספרים של דוד גרוסמן. ה"בעיה" שלי עם אגריפס זה שהוא מצוין בתור ספר, אבל פחות מצוין בתור "ספר פנטזיה". מצד שני, שלכל ספרי הפנטזיה הישראליים יהיו את החסרונות שלו, מצבנו יהיה טוב..

ניימן3

New member
לא הייתי קורא לזה ספר מיזוגני

כלומר, לגיבור הראשי יש בהחלט גישה מאד... מיוחדת לנשים, אבל אני לא חושב שהוא משקף את עמדת הסופר\הספר. בסופו של דבר, הוא די דביל, וכך צריך גם לקחת את דעותיו.

פורנוגרפי? כן. גם לי הפריע בקטעים מסוימים.

דיאנה1

New member
סיימתי היום את המדריך לימים הקרובים

הוא היה חביב. רעיונות מדליקים והומור נחמד. קראתי את הביקורת באתר האגודה. דווקא ההתחכמויות והרקע על הדמויות הוסיפו בעיני.
היתה לו בעיה אחרת, לא הרגשתי שהוא הצליח ממש לסחוף, לא היתה לי בעיה להפסיק לקרוא בכל זמן, לא פיתחתי הזדהות עם הדמויות. היה מין ריחוק כזה כל הספר. עדיין נהנתי ממנו.

קומיקססססס והרבה ממנו

Prophet vol. 1-3
מעין אופרת חלל עם טוויסט יותר מעניין על "מתקפת המשובטים".

(ספויילר קל)

צבא שלם של לוחמים שכולם שיבוט של אותו לוחם מתעורר משנתו ויוצא למסע מלחמה מחודש כאימפריית כדה"א. כשאחד מהם, שלא ברור אם הוא המקור או עוד שיבוט, אוסף את חבורת המורדים הישנה שלו ויוצא להילחם נגד הצבא. אמנות לא שגרתית וכנ"ל גם לגבי טכניקת הסיפור (לטובה).

Sage vol. 1-3

סוג של פנטסיה בחלל, בו יש עמים שעסוקים במלחמת חורמה אחד עם השני. על רקע זה, סיפור אהבתם פורצת הגבולות של בני זוג המשתייכים כל אחד לעם אחר, ועיסוק בסוגיות של הורות, משפחה ואהבה. חוץ מזה סוחף, ובהחלט חוגג את הפנטסטיות שלו.

שניהם מומלצים בחום!

הייזל

New member
ג'ין יאלורוק מס' 6

גם אתם לא סובלים את הסופרים האלה שמסבכים לגיבורים שלהם את חיי האהבה ללא סיבה אמיתית?
הסופרת גם סובלת מדיזנטריה מקלדתית בעיקר כשמדובר בתיאור נשק, בגדים ובניינים מפוארים של ערפדים.
אבל סוף סוף היא התחילה לפתח הומור.
אני שונאת סיפורים בהם הערפדים הם יפים וארוטים ודם מין מתערבבים ביחד. אבל הדמות הראשית מעניינת.

dingaleboom

New member
The way of kings

אני כמעט בחצי הספר - יופי של ספר! עולם מאוד מעניין ודמויות מורכבות. רק כמה חבל אין סיום באופק לסדרה

subatoi

New member
סיימתי את "תולדות האהבה" (לא ז'אנר)

אני מזדקן. קשה לי להתרכז בספרים. קשה לי להתרכז כשהסיפורים לא לינאריים. קשה לי להתרכז בספרים שהם לא מהז'אנר כי אני כל הזמן מחכה להתרחשויות הגדולות והמסעירות. ולך תחפש משהו שאתה לא בטוח בו בדיעבד.

אבל היה נחמד בכל מקרה. נוגה. אולי נוגה מדי.

minimalman

New member
סיימתי את ״משמר הלילה״ של לוקיאננקו

מצוין. לא זוכר מתי חיסלתי 500 עמ׳ ב 3 ימים, גם לא בעברית ( טוב, כנראה שהרביצה של החג גם עזרה פה קצת )וזה עוד בספר שהרבה מהאקשן בו קורה בעיקר במוחו המיוסר של הגיבור .
לא מדובר במאסטרפיס , הרבה מהרעיונות לא חדשים, וההתחבטויות של הגיבור מתחילות באיזשהו שלב לעייף..גם הטענה שהוא איבד קצת מכוחו בתרגום מרוסית כנראה לא מופרכת , ובכל זאת , חכם , מותח, וכתוב טוב.
מתכוון לקרוא את ההמשכים .
אגב, למי שמעוניין , פוסט מצוין על הספר/סדרה

מתחיל את Best Served Cold היום-מחר.

avivs

New member
אהבתי מאוד את הספר הזה.

אני לא זוכר אם הפסקתי באמצע השני או השלישי, אבל בכל מקרה אני זוכר שהרמה לא נשארת.
יש גם שני סרטים מגניבים שיצאו על זה.
ראיתי שגם יצא עכשיו ספר חדש בסדרה, נראה לי החמישי.

minimalman

New member
טוב, ביררתי אצל כמה מבכירי העדה

מהעבודה. השני אמור להיות מצוין, הבאים אחריו זה כבר למעריצים בלבד.
בקיצור, כנראה שנתקעת בשלישי.
בכל אופן, מזמין את השני, נראה כבר אח"כ..

למעלה