מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ״ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

subatoi

New member
קיצור תולדות האנושות / יובל נח הררי

מרתק וזורם, קליל ובו זמנית מעמיק. תענוג.

is00

New member
עדיין עם "התריסר" של ג'סטין קרונין.

הספר לא רע, אבל לטעמי 200 העמודים שעסקו בעבר היו בזבוז של זמן שלי ודפים בספר! אם הוא כל כך היה רוצה לספר את הסיפורים האלה הוא היה יכול להוציא אוסף סיפורים קצרים שמתרחשים/התרחשו בעולם של "המעבר".

pix37

New member
דווקא שם יש הרבה יותר ״ספרות״

מאשר בהמשך, בכל מקרה הסיפורים האלה (רובם) יתחברו לסיפור המרכזי בהמשך ויהוו את התשתית שלו

is00

New member
קראתי איך זה מתחבר בהמשך, אבל...

החיבור הזה לטעמי לא הצדיק את 200 העמודים האלה בספר. אם זה היה כל כך היה חשוב לו הוא היה יכול לעשות פלאשבקים קצרים לזה.
אבל זה רק אני.

MonicaF

New member
Norstrilia

קראתי 3 פעמים את ההתחלה. כל פעם חזרתי להתחלה כי המידע לא הוטמע אצלי. אבל הנה כבר התרגלתי לסגנון הסיפור והכתיבה, ונראה לי שהספר הזה ישרוד אצלי קריאה מלאה.

MonicaF

New member
דברים קטנים שקורעים אותי מצחוק

לא יודעת מה אתכם, אבל המשפט המצולם, שמסתיים במילה baa'd קרע אותי מצחוק

אין הרבה קטעים כאלה עד כה, מקווה לעוד.

חוץ מזה הספר מתקדם מאד מהר, וכן הוא מרתק.
אני לא זוכרת ששמעתי ממישהו שקרא אותו, הסתייגות כלשהי ממנו.

MonicaF

New member
לא, הוא לא הומוריסטי

הוא נחשב לספר חובה, או "לחם" כפי שהוותיקים נוהגים לכנות את ספרי החובה של הז'אנר.
קניתי אותו לפני 7 שנים כשהפכתי לחובבת-מד"ב-ופנטזיה-רשמית
ורק עכשיו הגעתי אליו.
פשוט רכשתי כל מה שהיה נראה *לי* חובה לקרוא, הכנתי לי ספריה למופת.

הספר שונה מרוב הספרים שאנחנו מכירים. הוא באמת מציג עולם רחוק מאד בזמן, במקום, בתרבות ולקח לי קצת זמן להיכנס לחשיבה של עולם כזה. אבל ברגע שנכנסים, לא משעמם לרגע. נדמה לי שקשה להשיג אותו בעברית; באנגלית לא היתה בעיה להשיגו.
הסופר הוא Cordwainer Smith אדם עם רקע תרבותי עשיר.

kenny66

New member
פול מיירון אנתוני לינברגר :)

זה שמו האמתי של האדם שכתב בשם העט "קורדוויינר סמית". אחד הסופרים האהובים עלי בעולם, אדם שהפתיע את המדע הבדיוני לחלוטין בשנות ה-50 מכיוון שאיש לא ידע מיהו, ויצר יקום מרתק.

MonicaF

New member
כן
קראתי אודותיו

לכן ציינתי שהרקע התרבותי שלו עשיר.
כל מה שהספיק לעשות, במקומות השונים בעולם - מרשים.

MonicaF

New member
אגב קראתי שלספר המדובר קודם סיפור קצר

איפה אפשר להשיג את הסיפור הזה, אתה יודע?

kenny66

New member
הגדרה בעייתית

את כל הדברים שהוא כתב, אפילו סיפורים כמו No, No, Not Rogov ו-War no. Q-18 אפשר למקם בשלבים שונים של יקום ההשגחה, כך שיש לא מעט סיפורים שקדמו לנורסטריליה. למעשה, נורסטריליה פורק לשתי נובלות שפורסמו בנפרד ואז חוברו מחדש לספר שלם. אולי לכך הכוונה? מבחינת הסיפורים הקצרים הוא אני חושב שהוא קשור בצורה הדוקה ביותר כנראה ל-Mother Hitton's Littul Kittons.
כל הסיפורים שלו יצאו בכרך אחד לפני כמה שנים: http://www.amazon.com/The-Rediscovery-Man-Complete-Cordwainer/dp/0915368560

kenny66

New member
יש, חפש באמאזון

הקומפנדיום לא יצא לקינדל, אבל יש אוספים של הסיפורים שלו. אין לי מושג מה יש בהם. כשאני קניתי את הספר, עוד לא היה קינדל בכלל.

למעלה