מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ״ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

MonicaF

New member
The Ballad of Lost C'Mell

תודה על הקישור.
התכוונתי לסיפור The Ballad of Lost C'Mell עכשיו מצאתי בויקיפדיה.
ראיתי שהסיפור כלול בספר שמופיע בלינק

אני מניחה שזה לא נורא אם לא אקרא בסדר כרונולוגי.
לא היה לי מושג שמדובר ביקום שלם שיצר.

MonicaF

New member
וואו באמת ספר מעולה כפי שכתבתם

אני בחצי הספר וקשה להניח אותו מהיד! איזה כייף לקרוא כזו ספרות.

גמרתי את FIRE ,AGE

רומן הרפתקאות קליל של כישוף ואהבה....לא מי יודע מה אבל סביר....
התחלתי את המגאפאק של פיליפ דיק, בינתיים קראתי שני סיפורים ממש כיפיים....כל תיאור יהיה ספוילר....
ממשיך במגאפאק של אנדרה נורטון ודי נהנה....הפעם STORM OVER WARLOCK עוד נובלה על מפגש בין בני אדם לבעלי חיים....

צל ועצם

ספר חביב. מרענן לקרוא סיפור שמתרחש בעולם דמוי אמא-רוסיה-ימיביניימית במקום גרסאות האנגליה-ימיביניימית הסטנדרטיות, שדי מתחילות להימאס. בלי קשר לזה, העולם בנוי בצורה מוקפדת ואמינה, וכך גם הדמויות. התחברתי להפליא לגיבורה, למרות שאני בד"כ שונאת את הילדה-היתומה-הפשוטה-שמגלה-שיש-לה-כוחות, שאיכשהו תמיד חושבת שהיא ממש מכוערת למרות שכנראה היו מלהקים את בר רפאלי לשחק אותה, ושלא רוצה בכוחות ובכסף ובכבוד כי היא פשוט מן אדם נעלה שכזה. אלינה מהספר, לעומת זאת, היא באמת מכוערת (אבל שנונה ומגניבה) ומגיבה לכל עניין הכוחות בערך כמו שאני הייתי עשויה להגיב אליו: 1. WTF קורה פה? 2. אוי מגניב! אוכל טעים! פאר ומסיבות! אנשים ששמים לב אלי! 3. אבל חבל שהידיד הכי טוב שלי לא כאן. אני מתגעגעת אליו.
שזה נחמד.
גם מאל חמוד. והאופל. וכל הרעיון של גרישה והכוחות שלהם.
חסרונות: העלילה פשוטה מאוד - שום עלילות משנה או ניצני עלילות משנה - ודי צפויה. יש איזה תכך אחד בקטנה שלא יפיל אף אחד מהרגליים.
בתכל'ס דומה למחוננת, אש וביטרבלו. אהבתי אותם. אהבתי את צל ועצם^^

ניימן3

New member
הלהיט של הפורום: Rising Red

חמישית ספר מאחורי. מאד נחמד בינתיים. כאילו, כתוב היטב (עניין החזרות לא מפריע לי) והצגת עולם נחמדה כזאת. מצד שני, מאד יצירה מודרנית מאד סטנדרטית בינתיים. עולם דיסטופי, המונים מדוכאים, שלטון שמשקר לכולם ומרד. די מרוצה בינתיים.

dixie chick

New member
אני קראתי גם בגלל הפורום והתאכזבתי

אני חושבת שזה היה בעיקר בגלל שהאקספוזיציה הובילה לכיוון אחד והספר עצמו כאילו נעצר באמצע, אחרי שהתרגלתי לזה שהספר פשוט לא יגיע לאן שרציתי אלא לקח מפנה מפתיע הוא קצת השתפר וזרם עד הסוף (הסבר יותר מנומק בספויילר).

***********ספויילר*************
אני חשבתי שהספר הוא על מרגל שנכנס לשורות האריסטוקרטיה ואיך הוא מפיל את האימפריה, ובמקום זה הספר היה על בית ספר למלחמה, באמת יותר עניין אותי מה הוא הולך לעשות ואיך הוא הולך להסתנן לצמרת מאשר מול איזה בית הוא נלחם מתי ולמה.
מצאתי את כל החלק הראשון של משחק המלחמה מיותר, לא קוהורנטי וטיפשי, איזה טעם יש להם לשבת על התחת ולחכות למושיע? כל הדברים קרו להם "במקרה" כולל הנצחונות ואומנם לסופר יש דרך מעניינת לספר את הסוף לפני האמצע ("ואז הלכתי לתוך מלכודת, הלכתי כמה שעות בשביל" "ואז ניצחנו בקרב, הם לא היו בלל אתגר כשנעמדנו מולם ודרשנו דן קרב, התחלנו את זה ב....") אבל לכל אורך הדרך לא הבנתי, מה הטעם להרוג עוד ועוד מהם? למה החלוקה הלא שיוויונית? ההרג לא השאיר דבר, הוא פשוט לא היה מעניין. הסבל שלהם לא השאיר שום דבר, הוא היה עוד פחות מעניין.
רק בקטע שהוא נפצע וננטש התחלתי באמת לפתח תשומת לב כלפי העלילה (ועדיין לא חיבה, ואנחנו באמצע הספר כן?), נראה לי שרק אז הפנמתי שזה הספר, זה מה שהוא יהיה, אני לא אקבל את מה שבאמת רציתי ממנו וזה התחיל לזרום. רק אז יוצאת טיפה פילוסופיה, טיפה הבנה, טיפה אנושיות וטיפה מחשבה מעניינת (נדושה אומנם אבל מעניינת).

אשמת הכוכבים/ג'ון גרין

ספר נוער חמוד בעליל שגרם לי לצחוק בקול ולהתבכיין בשקט רוב הסופ"ש. נמנעתי ממנו זמן מה כי השילוב של נוער וסרטן היה נשמע לי כמו מתכון לקלישאות מרתיחות, אבל הדמויות האמיתיות והכנות עזרו לספר לעבור את המכשולים האלה. ממליצה

avivs

New member
ספר נפלא.

אני מחכה לסרט שייצא בקרוב.
תורגם עוד ספר מצוין שלו - מחפשים את אלסקה. מומלץ.

טוב, אורקית

אם קודם עוד היו לי ספקות בעניין, הרי שעכשיו הוכחת לי מעבר לכל ספק שאני ואת לא אותו בנאדם.
יש לך חולשה לסיפורי אהבה! (
)
גם לי יש חולשה לסיפורי אהבה, אבל יותר בקטע של מעי רגיז וחולשת קיבה

וקראתי גם בי"ס לערפדים

אני יודעת שהשם של זה נשמע כמו עוד ספר נוער מהסוג שצריך לגרד אח"כ מהפרצוף שלך מרוב דביקות, אבל אני מניחה שאתם כבר מכירים אותי מספיק טוב כדי לדעת שלא הייתי נוגעת בדברים כאלה עם קיסם שיניים.
למעשה, אם אני צריכה להשוות את בי"ס לערפדים עם משהו, הייתי מתארת אותו כגרסה הרבה יותר פשוטה והרבה פחות משוקעת של הארי פוטר, מנקודת המבט של רון. (ז"א, הגיבורה היא החברה הכי טובה של ה"גיבורה" האמיתית - זאת שכל המשפחה שלה נהרגה ויש לה כוחות נדירים ואנשים אחרים מנסים לחטוף אותה ובלה בלה. זאת נקודת המגניבות הראשונה. נקודת המגניבות השניה היא על זה שלמרות שהספר כתוב מנקודת מבט של בחורה, באופן בלתי-טיפוסי אך מקסים רמת הריגשה בו היא בערך כמו רמת הריגשה בה"פ, ולחלוטין לא מסוכנת לאלרגנים כמוני^^. ועוד נקודת מגניבות מגיעה על סיפור שמתרחש בפנימיה לאנשים בעלי כוחות, שזה תמיד דבר נחמד. אני לעולם לא אגמל מאהבתי לתככי בי"ס, שרק משתפרים כשלתלמידים יש יכולות על-טבעיות שמאפשרות להם להצית אחד את השני^^)

טוב, חתול

אם קודם עוד היו לי ספקות בעניין, הרי שעכשיו הוכחת לי מעבר לכל ספק שאני ואת לא אותו בנאדם.
יש לך חולשה לספרים גרועים! (
)
גם לי יש חולשה לספרים גרועים, אבל יותר בקטע של מעי רגיז וחולשת קיבה

לא קראת אותו! את לא!

ואם לא קראת אותו אסור לך לרדת עליו!
(אני קראתי את "אשמת הבכיינים". אפילו כאילו ממש עד הסוף.)
ואם כן קראת את בי"ס לערפדים, ולא אהבת, זה ממש מוזר! אני מתכוונת, אלא אם כן, היעדר מוציות בספרים עד כדי כך מפריע לך...

אתן שתיכן כ"כ אותו בנאדם, ואפילו לא מודעות

לכך. זה דווקא רעיון לא רע לספר מד"ב...

או שאולי אתן בדיוק אותו בנאדם ומטרילות את הפורום כבר שנים?!

וואו, אם באמת הייתי יכולה להיות שני אנשים, זה

היה אדיר. הייתי משאירה אחת ממני ללמוד ולעבוד ולעסוק בטרדות החיים, ואת השניה שולחת לישון - שני דברים שאני לא מספיקה כשאני אחת. (אם כי, בעצם, מהאמור כאן השתמע שיש גם אני שלישית, ששולחת את האני הראשונה והשניה לעשות את הדברים הנ"ל...אז אני חושבת שאולי יהיה הכי טוב אם אני פשוט אוכל להשתכפל כרצוני בהתאם לצורך. כמו ד"ר מנהטן כזה. כן.)
אבל, אם כבר הייתי ממציאה מישהו בשביל להטריל, הייתי ממציאה *אותך*.
חתול: בלהבלהבלה.
חתול מהמשתמש של מוריס: הו, שלמות! חתוליות! מדהימות! גאונות!
חתול: בלהבלהבלהבלו.
חתול מהמשתמש של מוריס: סגידהה!
וכו' וכו'.

נ.ב
כמובן שאני מעמידה פנים שאני סוגדת גם לאורקית כדי לא לעורר חשד

הו, שלמות! חתוליות! מדהימות! גאונות!

שפמיות! פלצניות! ריחניות! מחלוטיות (מלשון מחלוטה, אל תשאלי אותי, זה הטרול שבי שמדבר)!

או במילה אחת: סגידהההההדהדהדהדההההה!!!!!1111214536$%&רT*&*&^YT*I^ט7ן

You're welcome.

MonicaF

New member
מתחילה את the gods themselves

של אסימוב - חוות דעת מישהו? בלי ספוילרים בבקשה.

נורסטריליה היה נהדר והשאיר טעם טוב.

למעלה