מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ״ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

MonicaF

New member
האלים עצמם - אסימוב

סיימתי אתמול את נורסטריליה ומכוח האינרציה הייתי חייבת להתחיל כבר ספר חדש, למרות שאין לי הרבה זמן לקרוא.
בחרתי ב-the gods themselves של אסימוב, באנגלית.
הוא כותב כל כך חמוד אסימוב, ואני יודעת שגם מבחינת רעיונות לא אתאכזב. אני בתחילת הספר, הוא מצחיק, והדמויות כל כך ברורות בראשי, איך הוא עושה את זה בכה מעט מלים?
אשמח לחוות דעת, בלי ספוילרים בבקשה.

zuriki

New member
doomed - chuck palahniuk

משעשע כתמיד וכתוב מצויין עד עכשיו. הסיפור קצת הזוי אבל

MxIxAx

New member
החלטתי להתחיל את סדרת הירושה של פאוליני

אני ממש בהתחלה בספר הראשון כידוע, בינתיים אני מאוד נהנה, זה הסגנון האהוב עלי מבין הכלל

Yuli Gama

New member
maze runner הספר השני

כתוב בינוני לפרקים אבל מעניין לראות לאן זה הולך

avivs

New member
שרדת את הראשון?

הוא היה משעמם בטירוף, וכתוב מאוד בינוני.

Yuli Gama

New member
שרדתי ואפילו חיבבתי

הכתיבה גרוע לפרקים אבל עדיין מעניין לי לראות לאיפה כל זה הולך. מה שכן, נהיה לי יותר ויותר קשה לסספנד את הסיפור הזה..

דיאנה1

New member
התחלתי את Red Rising

הבן שלי הגיע אלי לפני כמה ימים עם הקינדל שלו ואמר לי הוא סיים את הספר. שאלתי אותו אם הוא טוב, והוא אמר בהתלהבות עצומה ששמורה לבני 13: כן!!! מעולה!!!! אמרתי לו שעכשיו אני ממש מתלבטת אם לקרוא אותו או לחכות שיצאו ההמשכים. הוא הסתכל עלי במבט מבועת (מהסוג ששמור גם הוא לגיל שבו כל דבר טרגדיה) ושאל - מה???? ההמשכים עוד לא יצאו? אבל באתי לבקש שתשימי לי את ההמשך על הקינדל! אני לא מאמין! מה אני אעשה עכשיו! אבל אני חייב לקרוא את ההמשך!
בקיצור הוא שולח לאביב המון תודה על ההמלצה. הספר הזה לדבריו טוב כמעט כמו סדרת הערפילאים, שזו מחמאה ענקית ממנו.
ומאחר שמתאים לי עכשיו משהו סוחף החלטתי לצ'פר את עצמי ולקרוא אותו.

ניימן3

New member
אני כמעט במחצית הספר.

נחמד מאד בינתיים, אבל עוד לא תפסה אותי ההתלהבות של הבן שלך ושל אביב.

קצת מפריע לי שהוא כותב את כל הסיפור בזמן הווה. כלומר, במקום 'היא הסתכלה עלי במבט מוזר', כתוב 'היא מסתכלת עלי במבט מוזר'. אם כי איני מצליח להסביר למה זה מפריע לי..

דיאנה1

New member
אני בערך ברבע, התרשמות דומה, נחמד, מקורי

מעניין אבל אני לא בהתלהבות כזו שגורמת לי לחפש כל הזדמנות לחזור לספר. דווקא לא מפריע לי הכתיבה בזמן הווה. זה עוזר להרגיש שההתרחשות יותר אמיתית, הכל קורה ממש עכשיו. קראתי הרבה ספרים שכתובים ככה לאחרונה.
אגב אני מנסה לראשונה את הסינכרון בין אודיבל לקינדל - עוברת בין שמיעה לקריאה, כשהספרים מסתנכרנים אוטומטית. נחמד מאד. מאפשר לקרוא ולשמוע את אותו הספר בלי לחפש את המקום כל הזמן.

ניימן3

New member
מקורי?

דווקא אני לא חושב שזה מקורי בצורה יוצאת דופן. שוב פעם עולם בו א' שיעבד את ב', וב' צריך למרוד כדי להשתחרר. אביב סיכם את זה מצוין כשאמר משחקי הרעב פוגש את המשחק של אנדר.

דיאנה1

New member
אגב חוסר מקוריות הקו הכללי של העלילה

מזכיר לי יותר מכל את הערפילאים.

ניימן3

New member
והיות שסיימתי בדיוק את הערפילאים שבוע שעבר,

יש מצב שלכן הספר נראה לי לא מקורי!

אפרופו מחשבות שעולות כשקוראים את שני הספרים הללו בצוותא. הם סוג של תומכים בטרור, לא? בעיקר הערפילאיים.

avivs

New member
גם משחקי הרעב

לצורך העניין, תומך בטרור. בכל ספר שיש ניסיון להפיל את השלטון בדרכים אלימות אפשר להסתכל על זה כתמיכה בטרור. אבל הפלת השלטון בדרכים דיפלומטיות לא נשמע כמו מתכון לספר מעניין במיוחד

למעלה