מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

avivs

New member
נקודת המפנה

של גלדוול. מהנה. אני לא רגיל לקרוא ספרי עיון.
 
איזה קטע! אני אמור לקרוא את הספר הזה גם...

לצרכי עבודתי. ועד שלא קראתי את מה שכתבת חשבתי שיש אותו רק באנגלית.

מעניין אותי מה דעתך עליו?

מצד אחד מי שהטיל עלי לקרוא אותו אמר שהוא ספר מצויין, ומצד שני קראתי באמאזון הרבה ביקורות בסגנון של "מדע פופולארי מהסוג הזבלי ביותר".
 

avivs

New member
הוא מהנה.

הרבה רעיונות נחמדים שכתובים בצורה קלילה שגורמת מדי פים לעצור ולחשוב. אני לקראת הסוף ושמח שקראתי.
 

מיכאל ג

New member
Too Many Magicians - Randall Garett

הספר היחיד באורך מלא (היתר הם סיפורים קצרים) בעולם האלטרנטיבי שגארט יצר המתרכז בלורד דארסי, בלש-חוקר בעולם בו הקסם התפתח במקום טכנולוגיה באירופה, ובו השיטה הפאודלית עדיין קיימת בהווה, וצאצא ישיר של ריצ'רד לב הארי עומד בראש האימפריה האנגלו-צרפתית המאוחדת (שכוללת גם את יבשת אמריקה). לורד דארסי הוא החוקר הראשי מטעם דוכס נורמנדי, וכמו שרלוק הולמס הוא משתמש בעיקר בשכלו לפתור תעלומות - אבל הוא גם נעזר בטכניקות מז"פ קסומות. מה שנהדר בעולם הזה הוא הדרך בה גארט הצליח איכשהו ליצור תעלומות שמושתתות על חוקי הקסם של העולם שלו וגם לתת לקורא פתרונות מספקים ומובנים לקורא. הקסם אצלו הוא מדע ממש (שמבוסס על מתמטיקה תאומטורגית ומשוואות סימבוליות), ו*מאוד* מזכיר את זה של שם הרוח, רק שכמובן - נכתב עשרות שנים לפני שם הרוח.
חוץ מהכיף הגדול של הקסם שמחליף טכנולוגיה (נורא מענין לראות את הנקודות העיוורות של אנשי העולם הזה בקשר למדעי הטבע) ושל כל הנקודות ההיסטוריות של המציאות החלופית (למשל גילוי אמריקה שהתרחש בצורה אחרת ועם תוצאות שונות למדי), אני צריך לציין שהספרים מלאים בהומור ורפרנסים שונים לספרי מתח ופנטזיה (אני בטוח שהקוסם הראשי גנדולפוס גריי, בעל העיניים החודרות והאף הנשרי, הוא רפרנס למישהו). ולמרות שנכתב לפני אי אילו עשרות שנים בשנות הששים הוא בכלל לא מרגיש מיושן.
הבעיה היחידה היא שנראה שיש איזו בעיה של זכויות יוצרים לגבי הספר, כך שאין עותק דיגיטלי חוקי, אבל מביני העניין יוכלו, אני בטוח, למצוא פתרון אם יחפשו, נאמר, lord darcy בגוגל.
 

מיכאל ג

New member
תוספת מאוחרת

למי שקורא ספרי נייר, יש כמובן משומשים בשפע ובזול. חפשו את הספר lord darcy ב- abe books - הוא מכיל את הספר עליו דיברתי פלוס כל הסיפורים הקצרים שהתפרסמו בעבר בשני כרכים.
 

zuriki

New member
מסיים את קין של סאראמגו

לא ז'אנרי אבל בגלל שיש שם סוג של מסע בזמן אולי אפשר לדחוק את הספר לתחום הספרות הספקולטיבית המעודנת
 
למעלה