מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

בוקר אור!

סיימתי את "נורבגי ללילה" ואהבתי. התחלתי התחלתי את "the windup girl" ובינתיים מהנה. בתכנון "הלהב" לו אני מחכה שיגיע. אחרי זה אולי אחזור למאלאזן 4.

סופ"ש נעים לכולם!

ניימן3

New member
מסתקרן לדעת מה תחשבי על הוינדאפ גירל.

(איך לכל הרוחות מתרגם השם הזה לעברית??)

מיכאל ג

New member
מאוד פשוט, הולכים לפי המסורת

tank girl = פצצה על טנק
windup girl = פצצה על קפיץ

סיימתי את הספר ובסופו של דבר אהבתי.

הספר התחיל יפה, ההמשך נגרר קצת ובשליש האחרון (רגע לפני נטישה) הספר החל לצבור תאוצה. הרעיון בהחלט מקורי ולמרות שהספר לא חף מפגמים, הוא בהחלט שוה קריאה.

מיכאל ג

New member
קנדיד של וולטייר

ספר מהיר ומצחיק שמעביר ביקורת על כל דבר אפשרי - ובעיקר על הרעיון של אל טוב ומיטיב או הרעיון של טוב ליבם של בני האדם - ע"י סיפור הרפתקאותיו ואסונותיו של קנדיד שרק רוצה להתאחד עם אהובתו אבל נאלץ לעבור חצי עולם בשביל זה, תוך כדי שהוא חווה או פוגש כל רוע אפשרי החל במחלות מין וכלה ברעידות אדמה.
בניגוד למה שהיה מצופה מקלאסיקה שכזו, הוא לא מתעכב על שום תיאור מיותר. הגיבור צריך לשוט מאנגליה לאיטליה? לא צריך פרק שלם לתאר את המסע, פסקה אחת מספיקה. והיות שהספר נכתב הרבה לפני התקופה הויקטוריאנית, אין בו שום צנזורה לגבי סקס. עם המהירות וההומור שלו אפשר לקרוא לו "מדריך הטרמפיסט למאה השמונה עשרה".

ניימן3

New member
עיר של עצמות - קסנדרה קלייר

בגלל שאמור מתישהו לצאת סרט.

זה שמדובר בלהיט אצל בני נוער אני יודע. אבל מה הדעה המקובלת אצל מבוגרים על הספר?

אהבתי את הספר הראשון.

העלתי עליו המלצה בבלוג שלי.

הבנתי שההמשכים פחות מוצלחים ובינתיים לא המשכתי אליהם.

annefan

New member
מיותר לגמרי

אוסף קלישאות ומחזור מסרטים\ספרים אחרים.

r u t i m

New member
חייבת לקרוא אותו :(

קראתי אבל השתעממתי, אז רפרפתי עד הסוף.

חברה שלי שמספקת לי את הספרים אמרה לי שאם אני לא קוראת אותו (והיא תבחן אותי) אני לא אוכל לקבל את "אש" :(((((

nishtak

New member
לא הצלחתי להתחבר

לרוב אין לי בעיה עם ספרות נוער, אבל הספר דיי שעמם אותי והפסקתי באמצע.
לא כתוב רע, פשוט משעמם.
כנראה עניין של טעם.

frizzly

New member
אני מאוד אהבתי

אבל מצד שני אני מאוד אוהבת טראש טינאייג'רי... (לצורך העניין אהבתי גם את דימדומים)

ניימן3

New member
אני בחצי ספר ולא ממש מתחבר

כלומר, לא סובל או משהו - אבל זה מרגיש לי... סתם כזה. פרווה. יש מצב שטראש אינאייג'רי זה לא כוס התה שלי)

למעלה