מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

avivs

New member
עזבתי את הספר

לקראת האמצע. זה הרגיש שאין לו סיפור לספר.
דיק יודע לכתוב טוב, אבל הוא גם יודע לכתוב לא טוב. הספר הזה מראה הרבה יותר את החולשות שלו לעומת החוזקות.

subatoi

New member
זהו, שקראתי שניים-שלושה ספרים שלו.

את "בלייד ראנר" קראתי איזה 6 פעמים, נראה לי שהייתי שם לב אם לא היה שם סיפור. וקראתי עוד שניים שאני לא בטוח בהם כרגע. והיה סבבה. בגלל זה באתי לספר הזה בידיעה שיהיה בסדר. אני יודע להזהר מהספרים הקשים שלו, "ואליס" או "יוביק" (או שניהם?), והנחתי שאם מדובר בספר שמהללים בכל מקום ושיצא במהדורה חדשה, כנראה יהיה בסדר.

יש פה בעיה כפולה. הספר לא ברור ולא כ"כ ממוקד. יכול להיות שזו בעיה שלי ויכול להיות שזו (היתה) בעיה של פק"ד. הבעיה השניה היא מה שהספר "מבטיח". אין לי בעיה עם ספרים שמעבירים מסרים בין השורות, ברקע, בספרי הזיה ופסיכדליה. אבל שיהיה ברור למה אני נכנס מראש. ובזה כנראה אשמים אנשי השיווק של הספר לאורך השנים ומי שכתב את ה"מאחורה" בהוצאה הספציפית הזו.

לגבי חוסר סיפור, לא מזמן יצא לי לקרוא ספר אחר שהסיפור בו התחיל רק אחרי 190 עמודים, אבל שם לפחות היה סיפור מאותה נקודה והלאה, היו התרחשויות והיה אקשן. כאן לא היה כלום.
כשאני חושב על זה, זה מרגיש כאילו הסצינות האחרונות בפרק האחרון היוו סיפור קצר בעל פואנטה קטנה, והלבישו על זה את כל הפרקים שלפני כן, שלא בהכרח קשורים, רק כדי להפוך אותו לספר של 300 עמודים.

Yuli Gama

New member
Gunmetal Magic

איזה פינוק

אני קראתי עכשיו מחדש את כל הסדרה של קייט דניאלס ( Ilona Andrews ) לקראת היציאה של הספר הבא ביולי. (זה היה השבועיים הכי מהנים שלי מבחינת קריאה השנה...)
סיימתי, בדקתי שוב מתי הספר הבא יוצא, נאנחתי ואז נזכרתי שיש לי גם את Gunmetal Magic . הייתי בטוחה שזו נובלטה קטנה בתוך העולם.
הכנסתי את הספר לסוני, פתחתי ואז גילית שזה 400 דפים של ספר. הפתעה נעימה במיוחד

בינתיים אני בערך בסוף השליש הראשון והספר מצ-ו-י-י-ן
אם אהבתם את קייט דניאלס אני ממליצה בחום לקרוא גם אותו.

Yuli Gama

New member
לא מוצאת את שלך

איפה זה?
בינתיים הוספתי גם עותק משלי לספריית הפנטזיה.

Yuli Gama

New member
i kid you not

לא מופיע אצלי.
אנחנו משותפות לאותן הספריות?

avivs

New member
סיימתי את nos4a2

של ג׳ו היל.
זה ספר ארוך, אבל מהנה. אפל מאוד, מזכיר את סטיבן קינג, אבל יש הבדלים ברורים, בעיקר באיכות הכתיבה ובזרימת המילים.

הדבר שהכי הפריע לי זה האורך. בכיף היה אפשר להוציא 150 עמודים, ולהפוך את הקריאה הזו לפחות מעייפת, כי הספר באמת הרגיש מעייף מדי פעם.

בגדול הוא מומלץ.

אני מתלבט לאן להמשיך עכשיו. אופציה חזקה היא הספר של סטיבן קינג בעולם של המגדל האפל, זה שיצא לא מזמן. אבל מתחשק לי יותר ספר פנטזיה טוב, ומד״ב איכותי לא קראתי כבר מלא זמן.

התחלתי ANCIENT EVIL של MARSCH

פנטזיה אפוקליפטית אפלה במקצת על סוף העולם הקרב והגיבורים שהולכים להציל אותו. לכאורה שבלונית ומשעמם, אבל מצליח להיות מעניין מאוד....

למעלה