זהו, שקראתי שניים-שלושה ספרים שלו.
את "בלייד ראנר" קראתי איזה 6 פעמים, נראה לי שהייתי שם לב אם לא היה שם סיפור. וקראתי עוד שניים שאני לא בטוח בהם כרגע. והיה סבבה. בגלל זה באתי לספר הזה בידיעה שיהיה בסדר. אני יודע להזהר מהספרים הקשים שלו, "ואליס" או "יוביק" (או שניהם?), והנחתי שאם מדובר בספר שמהללים בכל מקום ושיצא במהדורה חדשה, כנראה יהיה בסדר.
יש פה בעיה כפולה. הספר לא ברור ולא כ"כ ממוקד. יכול להיות שזו בעיה שלי ויכול להיות שזו (היתה) בעיה של פק"ד. הבעיה השניה היא מה שהספר "מבטיח". אין לי בעיה עם ספרים שמעבירים מסרים בין השורות, ברקע, בספרי הזיה ופסיכדליה. אבל שיהיה ברור למה אני נכנס מראש. ובזה כנראה אשמים אנשי השיווק של הספר לאורך השנים ומי שכתב את ה"מאחורה" בהוצאה הספציפית הזו.
לגבי חוסר סיפור, לא מזמן יצא לי לקרוא ספר אחר שהסיפור בו התחיל רק אחרי 190 עמודים, אבל שם לפחות היה סיפור מאותה נקודה והלאה, היו התרחשויות והיה אקשן. כאן לא היה כלום.
כשאני חושב על זה, זה מרגיש כאילו הסצינות האחרונות בפרק האחרון היוו סיפור קצר בעל פואנטה קטנה, והלבישו על זה את כל הפרקים שלפני כן, שלא בהכרח קשורים, רק כדי להפוך אותו לספר של 300 עמודים.